- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.412
- 26
Seni kınıyorum niye İtalyan makarnası yapiyosun, bizim Türk yemekleri dururken, begenmedim atayım hemen.Merhaba ben assolist,
Bugün sizlere meşhuuur İtalyan'ın bağrından kopmuş deliğuanlı Alfredo bro sosuyla makarna yapacağım. Fettuccini değil çünküm o kadar para harcamaya kıyamadım
Bu sosun aslı parmesan peyniriyle buluşan makarna. Sonra bağzı federaller içine tavık ve mantar da eklemişler. Sonra da basmışlar kremayı.
Tarife geçiyorum.
Malzemeler
- 1 paket makarna (350 gr yumurtalı yassı makarna kullandım)
- 300 g jülyen doğranmış tavuk göğsü
- 2 yk sirke
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş kadar sarımsak
- Sotelemek için 2 yk zeytinyağı
- 400 mL %18 oranlı süt kreması (200 mL %35 oranlı kullanıp 200 mL süt ile tamamladım)
- 1 tk kadar tereyağı
- 300 g kültür mantarı
- 75 g kadar Parmesan peyniri (eski kaşar veya İzmir tulum olabilir)
- Muskat cevizi (karabiber de olur)
- İsteğe bağlı baharatlar (zerdeçal, toz biber, kekik vs)
- Tuz
Eki Görüntüle 3358142
Yapılışı
1. Makarna tuzlu suda pişirilir.
2. Sos için tavaya zeytinyağı konur ve tavuk sotelenir (tavuğu öncesinden soğan suyu, 1 diş ezilmiş sarımsak, sirke ile marine edip buzdolabında beklettim).
3. Rengi beyaza dönünce piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsak eklenip sotelenmeye devam edilir.
4. Rengi dönünce mantarlar eklenip suyunu salıp çekene kadar sotelenmeye devam edilir.
5. Pişen sosa krema, süt, tuz, muskat ve istenilen baharatlar eklenir.
6. Sos kaynayınca içine peynir rendesi katılır ve karıştırılır.
7. Haşlanan makarna eklenir ve karıştırılır.
8. İsteğe bağlı taze veya kuru fesleğen de eklenir.
Eki Görüntüle 3358144
Ekranızın parlaklığını açınız
Eki Görüntüle 3358200
Eki Görüntüle 3358201
Eki Görüntüle 3358203
Eki Görüntüle 3358205
Teşekkür ederim.Immmmmbu ne böyle nefis gözüküyor eline emeğine sağlık başarılar dilerim
Ben İtalyanım belki deSeni kınıyorum niye İtalyan makarnası yapiyosun, bizim Türk yemekleri dururken, begenmedim atayım hemen.
Ellerine emeğine sağlık çok güzel gözüküyor umarım tadıda enfestirMerhaba ben assolist,
Bugün sizlere meşhuuur İtalyan'ın bağrından kopmuş deliğuanlı Alfredo bro sosuyla makarna yapacağım. Fettuccini değil çünküm o kadar para harcamaya kıyamadım
Bu sosun aslı parmesan peyniriyle buluşan makarna. Sonra bağzı federaller içine tavık ve mantar da eklemişler. Sonra da basmışlar kremayı.
Tarife geçiyorum.
Malzemeler
- 2 yk sirke
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş kadar sarımsak
- 400 mL %18 oranlı süt kreması (200 mL %35 oranlı kullanıp 200 mL süt ile tamamladım)
- 1 tk kadar tereyağı
- 300 g kültür mantarı
- Tuz
Eki Görüntüle 3358142
Yapılışı
1. Makarna tuzlu suda pişirilir.
2. Sos için tavaya zeytinyağı konur ve tavuk sotelenir (tavuğu öncesinden soğan suyu, 1 diş ezilmiş sarımsak, sirke ile marine edip buzdolabında beklettim).
3. Rengi beyaza dönünce piyazlık doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsak eklenip sotelenmeye devam edilir.
4. Rengi dönünce mantarlar eklenip suyunu salıp çekene kadar sotelenmeye devam edilir.
Eki Görüntüle 3358144
Eki Görüntüle 3358200
Eki Görüntüle 3358201
Eki Görüntüle 3358203
Eki Görüntüle 3358205
Teşekkür ederim güzel anne.Ellerine emeğine sağlık çok güzel gözüküyor umarım tadıda enfestirbaşarılar dilerim
Teşekkür ederim. Karanlık mı en sevdiğin?En sevdiğimmm ellerine sağlık canım benim
Hayır makarnaTeşekkür ederim. Karanlık mı en sevdiğin?
Niye kendini Türk olarak tanıtıyorsun o zaman, cik cik. Sana yine begenmedimBen İtalyanım belki de
Niye kendini Türk olarak tanıtıyorsun o zaman, cik cik. Sana yine begenmedim
Allah kahretmesin ki her yerde adımı çıkartıyorumYa senden zaten böyle bir tarif bekliyordum ordicimmyine yapmışsın sende tarzı olan insanlardan birisin biz yemeği her türlü görürüz sen takma kafana, iyi ki bu yarışmaya geldin kuzum eline sağlık başarılar dilerim
Ama ben sana bayılıyorumAllah kahretmesin ki her yerde adımı çıkartıyorumÇok teşekkür ederim
FeriyamAma ben sana bayılıyorum
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor bol şanslarMerhaba ben assolist,
Bugün sizlere meşhuuur İtalya'nın bağrından kopmuş deliğuanlı Alfredo bro sosuyla makarna yapacağım. Fettuccine değil çünküm o kadar para harcamaya kıyamadım
Tarife geçiyorum.
Malzemeler
- 2 yk sirke
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş kadar sarımsak
- 1 tk kadar tereyağı
- 300 g kültür mantarı
- Tuz
Eki Görüntüle 3358142
Yapılışı
1. Makarna tuzlu suda haşlanır.
Eki Görüntüle 3358144
Eki Görüntüle 3358462 Eki Görüntüle 3358463 Eki Görüntüle 3358464 Eki Görüntüle 3358465 Eki Görüntüle 3358466 Eki Görüntüle 3358467