alexandrite laserde ayarlar nasıl olmalı

ayssss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
16
0
36
İçel Mersin
lazere karar verdiğimden beri intte forumları dolaşıyorum yazılarınızı takip ediyorum beğenerek okuyorum. benimde size bir sorum olacak cvp verirseniz memnum olurum
lazer için görüştüğüm yerde doktor var, bilinen bir yer zaten birazda ararştırarak gittim, uygulayıcılara güvensemde yinede farklı bir görüşe danışma ihtiyacı duydum
görüştüğüm yer alexandrite ve nd yag kullanacaklarını söylediler. 1. seansımı yaptm 3 gün oluyor (bu arada 8 seans paket uygulanacak)
ilk seansımda tüm bölge için alexandrite uygulandı. (yüz kol hariç) modeline baktım üzerinde epicare yazıyordu ancak watt olarak hangi model olduğunu anlayamadım
asıl sorum laptop ekranında alt tarafta bir kutunun içinde 12 yazıyordu.drbeauty06 bi yazısında ayarlar hakkında bilgi vermişti ancak o yazıyı tekrar bulamadım. bu ayar düşük mü acaba. (bu arada kıl yapım hakkında bilgi verim sarışınım dolayısıyla tenim bembeyaz diil beyaz ama sarıya kaçıyor bembeyazların yanında ,buğdayda koyu kalır yanımda, kumral diyelim birazda yazdan kalma hafif bronzluk var ondan tam bembeyaz diilim ama genele bakılırsa beyazımdır. kıl yapım alt bacak siyah sert üst bacak daha ince ve kahve) sizden ricam uygulacak işlem bana uygun mudur? henüz bir dökülme olmadı gerçi,, uygulama sırasında üst bacakta hiç bişe hissetmedim sanırım cihaz görmedi.
teşekkürler

sitede doktor ve uzmanların bilgilendirici yazılarını okudum yardımcı olabilirseniz sevinirim. lazere başladığım halde kafamdaki sorular netleşmedi

Arkadaşım anlattığın piyasada kısaca lpx denilen bu alexandrite lazer in ayarlarına kullanıcı olmayan biri olarak hiç bakma anlamazsın , üstelik anlamadığın gibi kafan da karışır gördüğün gibi ayarlar kişiye yönelik ama anlayamadığım senin ten rengin ve kıl kök rengin , birçok hanımın kıl çıkış rengi siyaha yakın koyu olduğu halde kök rengi sarıdır ve yüzden lazer etkili olamaz şunu anla yeter alexandrite lazer türk tipine en uygun sistemdir , açık renk ten koyu renk (siyah) kıl rengi , ötesi git gel olur kılın yok olmadığı gibi incelerek çoğalır , aslında cihazın ileri ayarlarında bu mevcut ama kullanıcılar bilerek veya cihazlarını yormama adına veya haberi bile olmadan kullanır giderler üstelik sana uygulama yapacak olan dr ( ?? ) bu cihazı ne kadar iyi tanıyor , unutma daha düne kadar kendileri bile uygulamaları estetisyenlere yaptırırken estetisyenlere verilen ipl uygulamaları onları irrite etti ve gerçek lazer sistemi olmayan ipl sistemini estetisyenlere yasakladılar ama kendilerinin sadece züğürtleri ipl kullanıyor paraca zenginleri alexandrite sistemini ya kullanıyor ya da kiralıyor çünkü literatüre göre bitme yüzdesi alex 'de 85% ipl de 65% dir kendileri çok becerikli kullanıcılar olduğu için naniknanik dayanamayıp bu düşük yüzdeli ve aslen lazer bile olmayan sistemi estetisyenlere yasaklattılar durmadılar kendilerinden olmayan tüm dr 'lara yasaklattılar sadece plastik cerrahları bu uygulama dışına aldılar çünkü her ikiside aynı estetik gurupta olduğu için aslında dermatoloji üzerine eğitim gören nadide dermatologlar kendilerine rahmetli Türkan Saylan'ı örnek alıp memleketin dermatolojik eksiğini giderecekleri yerine ağdacı kızları örnek alıp milletin kılı tüyü ile uğraşmaya başladılar neden??? Tamamen duygusal olduğu için estetik pastasından paykapmak için, üstelik aç gözlü davranıp pastayı önlerine çektiler herkesin elinden çatalı toplayıp kendileri giriştiler , dürüst olalım tıp fakültelerinde ve uzm lık yaparken hayatında lazer uygulamayan muhterem dermotologlarımız acaba çalışma ve eğitiminde ipl veya lazer kullanmış estetisyenden ne kadar üstün ??? ve niye işyerlerinde estetisyen uygulayıcıya iş verirler ya çenem düştü senin sorunu unuttuk neyse eğer düzgün doz da uygulama yapılmışsa uygulamadan 15 gün içinde kendiliğinden dökülür ama bu genede senin kıl kökünün yandığı anlamına gelmez çünkü cildinde lastik çarpmasına benzer bir his bile olmamış neyse başka zaman devam ederim sana iyi günlerrr

Son düzenleme:
ayarların kişiye yönelik olduğunu biliyorum ama benim için doğru ayar olduğundan emin olmak istiyorum. ayrıca senin bahsettiğin konuya gelince doktor var ama uygulamayı konun uzmanı (sanırm estetisyen) yapıyor bende zaten bilgiden çok pratiğe güvenirim yani doktorun yapması yerine hergün bir çok kişiye uygulama yapan kişiyi tercih ederim.işin finans kısmı ile ilgili yorum yapmayacam çünkü işin hasta kısmında kalıyorum. cevapların için teşekkürler ii akşamlar

ayrıca bir hasta olarak ve yeni başladığım için bu işleme, sonunu merak ediyorum uygulama sonrasında tüyleirn hepsi mi dökülüyor, döküldükten sonra cilt pürüzsüz oluyor mu çünkü benim batıklarım var ve en çok pürüzssüz bir tene kavuşmak için başladım

Selam , batıkların tek bir işlemi var o da ipl veya lazer uygulaması yani hiç bir netice alamasan bile batıklardan kurtulursun , şunu unutma ki kökünde melanin 'e göre tüylerinden kurtulma olasılığı çok yüksek yeterki uygun doz verilebilsin v gerek kontrol gerekse seans zamanlarına dikkat et,ancak bir kısım tüylerin kalmasıda kaçınılmaz , şunu da unutma herne işlem olursa olsun bitiminden sonra artık kurtuldum demen imkansız vucudunda oluşabilecek bir hastalık (tiroid , böbreküstü bezleri,polikistik over, vb ) veya gebelik sonrası veya stress vb birçok neden sende bir tetik yaratıp tekrar belli oranda kıllanma yaratabilir yani asla bu bir son değildir , bitti dediğin an bunların biri veya birkaçı gelişebilir , zaten literatürde kozmetik doktorlar bile hala lazer'i kalıcı epilasyon sınıfına oy birliği içinde sokamıyorlar ancak kalıcı olan tek yöntem iğne epilasyon birde son dönemde yeni olan iğnesiz iğne epilasyondur bkz yildizepilasyon.com, lazer birseferde daha fazla kıl kökünü tarayabildiği ve daha kısa ve daha acısız olduğu için tercih nedenidir ayrıca sana bahsettiğim gibi uygulayıcı ne yazıkki gene bir estetisyenbilmiyorumkismile ama şu anlamda seviniyorum ki yeni referandum sonucu artık danıştay asla şu cihazı şu bu cihazı o kullanabilir diye bir karar veremeyecek zaten adalet sisteminin çok ama çok iyi ve tarafsız olduğu ülkemizde birkaç hakimin ,konuya hakim bile olmadan karar vermesi manidar umarım doktorlar bir netice çıkarırlar üstelik isteyen doktorla istediği platformda tartışırım herne kadar estetisyen kimliğim olsada aslında ben 11yıl bir eğitimhastanesinde kadın doğum da aktif olarak ebelik yapmış üniversite mezunu ebe-hemşireyim yan tıp bilgim tartışılmaz , ancak ayda 15 nöbet beni bezdirip 1998 de estetik sektörüne geçiş yaptırdı birçok doktor daha lazer i rüyasında bile görmezken ben uygulamasını yapıyordum alexandrite , Ndyag , diod lazer ve ipl ile yıllarca çalıştım neyse gene çenem düştü erken kalkmaya alıştığım için bu saatlerde çenem düşüyor galiba sevgi ile kal

Halam estetisyen ona sormam lazım.ipl ve alexandrite makineleriyle çalışıyor.10 yıl deneyimli..

Son düzenleme:
arkadaşlar bende alexandrite cynosure apogee 5500 la 3 seans oldu gidiyorum yanlız benim şöyle bi sorunum var seansa gittikten 10-15 gün içinde kıllar dökülüyor ya bende az az dökülmeyenler kalıyor parça parça sorunlu bölgeler kalıyor bunun sebebi acaba ayarlarla ilgilimi yoksa benim kıl yapımla alakalı bişeymi bu genital ve koltuk altım iiçn gidiyorum koltuk altında hepsi dökülüyor genitalde üst kısımlar dökülüyor ama alt kısımlarda ve dudak çevresinde kalıyorlar inatçı kıllarım var oralar dökülmüyorlar sizinde başınıza böyle bi surum geliyormu ve bunun sebebi nedir acaba uygulayan kişidenmi kaynaklıdır bilemedim her seferinde dökülmedikleri için kontrol seansına gitmek durumunda kalıyorum hatta ilk seastan sonra iki defa kontrol seansına gitmek zorunda kaldım ilk kontrol seasından sonrada dökülmemişlerdi bu konuda bilgisi olan aynı şeyi yaşayan arkadaşlar varmı

ilk seansımı yaptıralı 9 gün oluyor kolaltı tamamen döküldü genital %60 döküldü alt bacakta hala hiç dökülme yok üstelik batık gibi duruyor kıl kökleri derinin altında kaldı sanki nolacak bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…