• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ales ve yds hakkında her şey...

Kendin girip 73 aldiysan bir sonraki girdiginde 60 da alabilirsin 85 de. Inan bana 60 ile 85 arasi dikkatli olmak, trickleri bilmek ve sorularin alistigin sekilde cikmasina gore degisir. Toefl ve Ielts egitmeniyim, daha dogrusu buraya tasinmadan once oyleydim.Puanlarim; Yds 100, toefl 110, Ielts 9... Zamaninin yetiyor mu, belki hiz problemin vardir, bu kpds sifresi falan tarzi cok sacma buldugum ancak ise yarayan hizini artiracak kitaplar var, onlara bakabilirsin. Yds sacma bir sinav gercekten, artik adam gibi bi sinav getirsinler ya da toptan kaldirsinlar, toefl ve ielts kabul etsinler.
İyi geceler benim ing çok çok kötü. Yds için kitap tavsiyesi verir misiniz. Evde günde 1 saat çalışmak istiyorum bahara kadar

Merhaba, yds ile ilgili aklıma takılan bir şey var. 2014 sonbahar ydsye fransızcadan girdim ve 62,5 aldım. 2015 nisanda olacak sınava ingilizceden gireceğim (kpss için ingilizce avantajlıymış). Şimdi ben ingilizceden girdiğim zaman 62,5 altında bir puan alırsam sonbahar sınavında aldığım puan geçerli olur mu? Yani yıl içerisinde hangi sınavdan yüksek alınırsa o geçerli oluyor ya farklı dillerden girildiğinde bu durum değişiyor mu arkadaşlar benim sormak istediğim bu. Eğer değişiyorsa en son girdiğim sınav mı geçerli olur? yardımcı olursanız sevinirim. İyi geceler...
En yuksek aldiginiz puan gecerlidir.
İyi geceler benim ing çok çok kötü. Yds için kitap tavsiyesi verir misiniz. Evde günde 1 saat çalışmak istiyorum bahara kadar
ingilizcem kotuden kastiniz ne
kotuden kastiniz ne kadar kotu? Kac almaniz gerekiyor? Ona gore yardimci olayim.

Ben oyle hic calismadan yuksek puan alan zekilerden degilimdir, hayatimda hicbir sinav sonucunda da 'Ayyy hic calismadim ama 90 aldim' cumlesini kurmamisimdir. Ama ales o kadar kolay bir sinav ki gercekten hic calismadan 94 aldim, sayisalciyim. 2011 sonbahar idi, sonra da o ales ile ylsy den atandim. Ben oss-kpss-kpds-ygs-uds-ales-toefl hepsine girmis biri olarak iclerinde sadece alesin kolay oldugunu soyleyebilirim. Gecmis sinav sorularinin hepsini sure tutarak coz. Denemeler de coz. En az 90 almaya calis. Ama yds daha ciddi calismayi gerektiriyor, insanlar onun icin kursa bile gidiyor, Ben cok bilmiyorum ama tavsiye veren arkadaslari dinlersen iyi olur. Bir de ogretmenlikten atanmak hala cok zor mu? Bolum ne? Ben de atanamamis bir ogretmenim ama ylsy oldu sonra.

Fundamentals of english grammer-betty azar kolaycana bir kitap. Pesine de building skills-cesır öztürk. Bir de cıkmıs sorular.

Heyy kiss tam şuan benim kafama taktıgım konuya değindin çok sağoll :)

Rica ederim, ben bunlardan özet cıkararak calısmıstım zamanında. Gramere cok takılma, okumanı gelistir. Sınavda paragraflar cok uzun oluyor zaten, okudugunu anlaman daha önemli. Phrasal verbs, adjectives, adverbs... listeleri oluyor kitabın arkasında onları da yazarak ezberle. Ben de ek bir liste daha var, onu da ekleyim buraya faydalansın herkes.

Rica ederim, ben bunlardan özet cıkararak calısmıstım zamanında. Gramere cok takılma, okumanı gelistir. Sınavda paragraflar cok uzun oluyor zaten, okudugunu anlaman daha önemli. Phrasal verbs, adjectives, adverbs... listeleri oluyor kitabın arkasında onları da yazarak ezberle. Ben de ek bir liste daha var, onu da ekleyim buraya faydalansın herkes.
Sağol canımm sen kaç almıştın bu arada ben fe nisandakine gireceğim ama nasıl başarırım hiç bilmiyorum :(

Aa çok iyi bir not almışsın, çalışmam lazım benim de işte nelere çalışayım napayım bilmediğimden boş oturuyorum malesef

Basit gramer kitabından özet cıkar ilk, temelin kuvvetli degil ise. Zaten örnek cümleler oluyor epey kelime ögreniyorsun bir yandan.

Bu arada resmini cektim ama, bu bilgisayar görmüyor. Yarın ya da ertesi gün atayım, dil forumdan almıstım bir hocanın hazırladıgı ama bilgisayarda yok, yazdım onları ben hep deftere.

Bir de mutlaka kpds,üds'de en cok cıkan kelimelere bak. Benim atacagım da öyle bir sey.

Basit gramer kitabından özet cıkar ilk, temelin kuvvetli degil ise. Zaten örnek cümleler oluyor epey kelime ögreniyorsun bir yandan.

Bu arada resmini cektim ama, bu bilgisayar görmüyor. Yarın ya da ertesi gün atayım, dil forumdan almıstım bir hocanın hazırladıgı ama bilgisayarda yok, yazdım onları ben hep deftere.

Bir de mutlaka kpds,üds'de en cok cıkan kelimelere bak. Benim atacagım da öyle bir sey.
Tamam canım çok sağol, temelim var tek eksiğim kelime diyebilirim. 70 alabilirsem ne ala oyp ye başvuracagım..

ingilizcem kotuden kastiniz ne

kotuden kastiniz ne kadar kotu? Kac almaniz gerekiyor? Ona gore yardimci olayim.
cevap verdiğiniz için teşekkürler. Kötüden kastım: a1 seviyesinde desem :) yds ye hiç girmedim. kpss a için birazda ing çalışmak istiyorum. 70 alsam daha ne isterim :) olur mu sizce?

Fundamentals of english grammer-betty azar kolaycana bir kitap. Pesine de building skills-cesır öztürk. Bir de cıkmıs sorular.
Cevabınız için teşekkürler :) dediğiniz kaynaklara bakacağım

cevap verdiğiniz için teşekkürler. Kötüden kastım: a1 seviyesinde desem :) yds ye hiç girmedim. kpss a için birazda ing çalışmak istiyorum. 70 alsam daha ne isterim :) olur mu sizce?

Olur neden olmasın...

Insallah, ama calismaniz lazim. Yardim alin durumunuz musaitse.

Akın dil eğitiminde kaynakları fena değil, direk yds'ye yönelik.Ben o kaynaklarla hazırlandım,bir göz atın isterseniz... Sıkı çalışmayla olmayacak şey değil.Başarılar şimdiden...

Tamam canım çok sağol, temelim var tek eksiğim kelime diyebilirim. 70 alabilirsem ne ala oyp ye başvuracagım..

78rp0W.jpg

3Rn3y2.jpg

AYdvBp.jpg

Söz verdiydim, iyi calısmalar...

Back