Ales ve yds hakkında her şey...

Merhaba
Ablam da girdi ales'e ve kazandı lisans yapıyor şu an ve o da aynı şekilde yds'ye hazırlanıyor, ona da önermiştim aynı şeyleri size de yazayım
Yds için gramer bilginiz iyi olmalı öyle çok çok ayrıntı değil ama sağlam bir temel gerekiyor, bunun yanında yds soruları daha cok parçadaki bütünlüğü bozan vs. şekilde mantık soruları oluyor
bunun icin bol bol pratik yapmalısınız
yds yayınlarını öneriyorum, set şeklinde oluyor zaten genelde set olarak alıp hazırlanabilirsiniz çok faydasını göreceğinizden eminim
bunun dışında ben üniversite hocama ablam için tavsiye sordugumda bana kesinlikle els yayınları demişti ama els zordur ve belli bir seviye değilseniz sizi çok zorlayacaktır yds daha basitten zora dogru gider, yds ile belli bir seviyeye geldikten sonra üst seviye için els 'yi öneriyorum (ingilizce okuyorum bu arada bu kız neresinden sallıyor falan diye düşünmeyin )
kafanıza takılan bir şey olursa yardımcı olurum
başarılar diliyorum

Son düzenleme:
merhaba canım bende ales ve yds ye hazırlanıyorum bu sonbahar ve ilkbahar hangisinde olursa ingilizce temelim var biraz ama bu tarz bir sınava hiç girmedim ne yaparım bilemiyorum ben pelikanın yds kitabını aldım güzel bir kitaba benziyor eylüle kadar ne kadar çalışabilirsem aleste de matematik temelim yok malesef kpss kitaplarım var türkçe beni kurtarır mı bilmiyorum ama sıkı bir çalışma lazım sana da başarılar şimdiden

Canım öncelikle çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için... Daha basit düzeyde bildiğin bir set varsa önerebileceğin ondan başlasam iyi olur. Süper lise mezunuyum ingilizcem iyiydi o zamanlar. Ama aradan yıllar geçince kendime güvenemiyorum açıkçası

Aleste bol bol soru çözmek lazım. Öss hızım şimdi olsaydı 85 alırdım alesten ama çok yavaşlamışım ne yazıkki. Yds ye gelince inşallah yapabiliriz canım her şey çalışmaktan geçiyor. Ben de sana başarılar diliyorum. Allah gönlündeki yeri nasip etsin inşallah

Kitap kapağı açmadan girdim alese 98 aldım. Son derece kolay bir sınav, matematik konusunda sıkıntın yoksa halledersin.

Ben mantık bulmacası çözmeyi çok severim, sözel mantıkta bu çok işime yaradı. Zorlanacağını düşünüyorsan bir mantık bulmacası kitabı edin kendine, hem eğlenir hem pratik yapmış olursun.

Ooo maşallah canım tebrik ederim. Ben de sonucumu görünce keşke son 25 dk falan sağa sola bakacağıma soru çözseydim diye kızmıştım kendime İnşallah senin puanını alabilirim teşekkür ederim önerini dikkate alacağım. Bölümün ne canım merak ettim de...

Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu:)
dediğim gibi yds yayınları sizin icin uygun olacaktır bence, ben dil bölümü okudum lisede, 3 sene de yds yayınlarının setini almıştık sınıfca, grade 10 grade 11 ve grade 12 diye gider.. siz grade 11 alabilirsiniz ama zaten grade 12yle arasında gramer olarak hicbir fark yok, sadece pratikte grade 12 daha cesitli örnekler içerir, mantık sorularında falan( parça bütünlüğü, paragraf soruları, diyalog soruları gibi) daha kapsamlı örnekler bulabilirsiniz.
Dediğim gibi eminim piyasada daha cok setler vardır ama ben yds ve els'ye LYS sınavına hazırlandım, bogazici uni kazandım, dil bölümüne gectigimde fazla temelim de yoktu hani ortalama bir lise öğrencisi ne bilirse o, ama yds setiyle cok iyi seviye ingilizcem oldu mezun olurken, basit seviyeden baslayarak gelişmişe dogru ilerleyen bir anlatımı var öneririm ben
daha isterseniz odtu yayınları, veya bizim okulun kullandıgı yayınlar var betty azar grammar yayınları var mesela o da iyidir, hic ingiliizce bilmeyenler icin hazırlanmış kitapları var seviye seviye alabilirsiniz, hangi şehirde yaşıyosunuz bilmiyorum bulundugunuz yerden temin edebilir misiniz ki, ama dediğim gibi betty azar yayınları da öneririm :)

Son düzenleme:

İçim çok rahatladı canım benim çok teşekkür ederim söylediğin her şeyi not alıyorum. Bu arada tebrik ederim Boğaziçi benim hayalimdi psikoloji bölümü. Uçuk bir hayaldi ama hala ismini duyunca mutlu olurum

Rica ederim dediğim gibi kafanıza takılan her şeyde yardımcı olabilirim İngilizce konusunda
Benim hayalim de odtüydü , bogazicini kazanabilecegimi hic dusunmemistim ama oldu valla şok olmustum duyunca..
Allah gönlünüze göre versin..

ALES cok kolay bir sinav acikcasi ben calisilmasi gerektigini dusunmuyorum. Zamaninizi Ingilizce bilginiz iyi degilse YDS' ye ayirmaniz daha yarariniza olur. ALES icin de isterseniz sure tutarak cikmis sorulari cozersiniz. ALES' in tek kilit noktasi zamani yetistirebilmek cunku.

evet kesinlikle öyle inşallah canım ikimize de Allah gönlümüzdeki yeri nasip etsin

ales normalde çok basitti ama son zamanlarda zorlaştı
özellikte geçen sonbahar dönemi çok zordu

öyp için hangi bölümden gireceğin önemli biraz da
eğer sözelciysen yine zorlanacağını sanmam onlar çalışmadan da 90 alabiliyo

ama eşit ağırlıktan gireceksen bi süre önce deneme çöz saat tutarak
türkçe baya vakit alabiliyo çünkü
sayısalcıysan yine hızlı çözmene bağlı yüksek alman

yds için de genelde kelime ve paragraf çalış bence

hangi bölümden çalışmadan 98 aldınız merak ettim.

sözel ya da eşit ağırlık diye tahmin ediyorum.

sayısaldan aldıysanız cidden tebrik ederim.

ben sayısaldan bahsediyordum bu arada ama konu sahibi hangi bölümden bilmiyorum. diğerlerinden yükseltmek daha kolay olabilir. sayısalcı olmama rağmen benim ea puanım sayısaldan yüksekti.

Eşit ağırlık puanım 98'di. Eşit ağırlıkçıyım zaten, sayısalda çok iddialı değildim. Ama matematik soruları da zor değildi. Dönem dönem zorluk dereceleri dğişiyormuş sanırım.

Eşit ağırlık puanım 98'di. Eşit ağırlıkçıyım zaten, sayısalda çok iddialı değildim. Ama matematik soruları da zor değildi. Dönem dönem zorluk dereceleri dğişiyormuş sanırım.

yok zorluktan demedim de çevremde çok sayısalcı insan var 92 alan falan duydum çalışmadan da 98 kadar iyi duymamıştım ondan dedim.

ALES tıklama sınavıdır aslında sorular çok rahat çözülebilecek sorulardır ancak kimin tıklama hızı yüksekse o kazanır. Pratik yaptıkça hızlanırsınız. Size tavsiyem geçmiş soruları bulup süreli bir şekilde aynı sınavdaymışsınız gibi çözün bir kaç deneme sonrası istatistik çıkarın bir tablo oluşturun orda eksik olduğunuz konuları belirleyin ve ona göre bir plan çizin. şimdiden kolay gelsin başarılar

Merhaba, yds ile ilgili aklıma takılan bir şey var. 2014 sonbahar ydsye fransızcadan girdim ve 62,5 aldım. 2015 nisanda olacak sınava ingilizceden gireceğim (kpss için ingilizce avantajlıymış). Şimdi ben ingilizceden girdiğim zaman 62,5 altında bir puan alırsam sonbahar sınavında aldığım puan geçerli olur mu? Yani yıl içerisinde hangi sınavdan yüksek alınırsa o geçerli oluyor ya farklı dillerden girildiğinde bu durum değişiyor mu arkadaşlar benim sormak istediğim bu. Eğer değişiyorsa en son girdiğim sınav mı geçerli olur? yardımcı olursanız sevinirim. İyi geceler...

mantıken puanlarınız iki dil için de ayrı ayrı hesaplanır.
ama zaten genel yerleştirmelerde yds nin etkisi olamaycak sadece p3 geçerli orda, alan-mülakat yoluyla başvuracaksanız
p 108 (ingilizce) puanı falan diye ilanlara not koyuyorlar veya ilanın gerektirdiği şekilde istenen dil için yds puanı isteniyor.

Kendin girip 73 aldiysan bir sonraki girdiginde 60 da alabilirsin 85 de. Inan bana 60 ile 85 arasi dikkatli olmak, trickleri bilmek ve sorularin alistigin sekilde cikmasina gore degisir. Toefl ve Ielts egitmeniyim, daha dogrusu buraya tasinmadan once oyleydim.Puanlarim; Yds 100, toefl 110, Ielts 9... Zamaninin yetiyor mu, belki hiz problemin vardir, bu kpds sifresi falan tarzi cok sacma buldugum ancak ise yarayan hizini artiracak kitaplar var, onlara bakabilirsin. Yds sacma bir sinav gercekten, artik adam gibi bi sinav getirsinler ya da toptan kaldirsinlar, toefl ve ielts kabul etsinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…