Çocuk Hastalıkları Alerjimi acaba? Yardıım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Pembe Bal10cuk

Oğlum 👼🏻♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2018
1.440
3.784
Merhaba arkadaşlar,

3 aylık (düzeltilmiş 2 ay) bebeğim var. Hem emziriyorum hem mama takviyesi alıyor. Similac 1 kullanıyoruz. Son zamanlarda huzursuz uyumuyor sürekli ağlıyor.Kakasını günde 1 defa veya 2-3 günde 1 yapıyor. Ve kakası 4-5 keredir taşacak kadar cıvık ve koyu yeşil. Bu ishal sayılıyor mu acaba? Günde 5 ten fazlaysa deniyor. Bizim çok şükür o kadar sık değil ama her seferinde koyu yeşil ve gürültülü bir şekilde bez doluyor beline çıkmış taşmış oluyor. Ateşi yok çok şükür.

mamayı ilk hipp kulladık kabız yapmıştı çocuk hep ağlıyordu. Sonra bebelac gold rahatlattı ama içeriğindeki palm yağından dolayı değiştirip Simlac geçtim. Mama geçisinde hep ishal oluyorsu 1-2 kez ama bu sefer uzun sürdü. Ayrıca rengi koyu yeşil olunca nedendir dedim. Sizce mama da isgal yapmış olabilir mi?

malum koronadan doktora gitmeye çekiniyoruz. Devam ederse götüreceğim. Siz tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum. Sizce alerji olabilir mi ?? Diğer şikayetlerinde yazdım aşağıya. Teşekkür ederim

Şikayetleri:

Cıvık, taşan, koyu yeşil, kokulu gürültülü kaka

Hırıltılı nefes

Terleme baş ve vücut (emerken)

Yorulma, emmeme

Uyuya kalma ama huzursuzlanma

Hemen ağlayarak kalkma

Vücudunda kırmızılık

Kusma bazen az kesik kesik, bazen beslenme sonrası hemen avuç içimin yarısı kadar falan

Son düzenleme:
Kakası normal değil, alerji olabilir, mama içeriği zarar veriyor olabilir. Sütünüzü artırma yollarına başvurup mamayı once azaltın ve sonra tamamen kesin. İlle mama verecekseniz alerji mamasi olan pregomin as verin. Süt ve süt ürünlerini tüketmeyin. Alerji ise alerji maması ve diyete başladıktan en çok 21 gün sonra bebegin rahatlaması gerekir.

Geçmiş olsun 🙁
Mamasını değiştirme şansın varsa değiştir bence. Birde humana süt arttırıcı çayı denedin mi? Ben ikinci doğumumda çok faydasını görmüştüm.
Hırıltısı da, çok terliyorsa üşütmüş olabilir.

Merhaba arkadaşlar,

3 aylık (düzeltilmiş 2 ay) bebeğim var. Hem emziriyorum hem mama takviyesi alıyor. Similac 1 kullanıyoruz. Son zamanlarda huzursuz uyumuyor sürekli ağlıyor.Kakasını günde 1 defa veya 2-3 günde 1 yapıyor. Ve kakası 4-5 keredir taşacak kadar cıvık ve koyu yeşil. Bu ishal sayılıyor mu acaba? Günde 5 ten fazlaysa deniyor. Bizim çok şükür o kadar sık değil ama her seferinde koyu yeşil ve gürültülü bir şekilde bez doluyor beline çıkmış taşmış oluyor. Ateşi yok çok şükür.

mamayı ilk hipp kulladık kabız yapmıştı çocuk hep ağlıyordu. Sonra bebelac gold rahatlattı ama içeriğindeki palm yağından dolayı değiştirip Simlac geçtim. Mama geçisinde hep ishal oluyorsu 1-2 kez ama bu sefer uzun sürdü. Ayrıca rengi koyu yeşil olunca nedendir dedim. Sizce mama da isgal yapmış olabilir mi?

malum koronadan doktora gitmeye çekiniyoruz. Devam ederse götüreceğim. Siz tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum. Sizce alerji olabilir mi ?? Diğer şikayetlerinde yazdım aşağıya. Teşekkür ederim

Şikayetleri:

Cıvık, taşan, koyu yeşil, kokulu gürültülü kaka

Hırıltılı nefes

Terleme baş ve vücut (emerken)

Yorulma, emmeme

Uyuya kalma ama huzursuzlanma

Hemen ağlayarak kalkma

Vücudunda kırmızılık

Kusma bazen az kesik kesik, bazen beslenme sonrası hemen avuç içimin yarısı kadar falan
Süt alerjisi veya laktoz intoleransı kakasınfa kan var mı?

Kakası normal değil, alerji olabilir, mama içeriği zarar veriyor olabilir. Sütünüzü artırma yollarına başvurup mamayı once azaltın ve sonra tamamen kesin. İlle mama verecekseniz alerji mamasi olan pregomin as verin. Süt ve süt ürünlerini tüketmeyin. Alerji ise alerji maması ve diyete başladıktan en çok 21 gün sonra bebegin rahatlaması gerekir.

4 aylık olacak haftaya kilosu 5000 kg henüz. Çok az. O yüzden maalesef mama bırakma yapamıyorum. Ama mamadan dolayıymış değiştirdik düzeldi çok şükür

Sürekli mama değiştirmek bağırsaklara iyi gelmiyor . Doğal yapısını bozuyor bu sebepten dolayı kaka cıvık olabilir çok mama değiştirmişsiniz. Diğer belirtiler de alerji başlangıcı gibi ama kesin tanıyı doktor koyar . İlk zamanlar ben de hırıltı zannediyordum ama o horultuymuş. Hırıltı ve horultuyu karıştırma demişti doktorum . Derin nefes alırken yer yokmuş gibi olunca hırıltı olur . Sizinki horultu olabilir o da mevsim geçişlerinde normal .

X