- 12 Mart 2019
- 14.306
- 33.629
-
- Konu Sahibi delibirselvi
AmiinAllah beterinden korusun ne diyelim :)
Normalde bünyem hassastır kışları sık hastalanırım ama bu seneyi covid olmayayım derken hep evde geçirdiğim için nezle grip vs olmadımburnunuzda polip olabilir o halde, kanama ondan kaynaklanıyor olabilir. bir de burun içindeki yangıdan dolayı orası kuruyup kanama yapıyor olabilir,tahrişten dolayı yani :)
dediğim gibi basit bir tedaviyle rahatlarsınız :)
sık grip/nezle olur musunuz?
Peki kanamanız tek taraflı mı oluyor yoksa iki delikten de oluyor mu?Benimde tıpkı dediğiniz gibi kanama oluyor ancak doktora kesinlikle gitmelisiniz yoksa atak dönemi gelince doktora gidecek gücü bile bulamayabilirsiniz kendinizde. Ayrıca anneanne babaanne yöntemleriyle kesinlikle geçmez hatta iyice artar ilaçlar alınmadığı için. Bir nevi nefes darlığı gibi hani spreylerini içlerine çekmezlerse geçmez ya buda öyle ilaçlar alınmazsa geçmez.
Peki kanamanız tek taraflı mı oluyor yoksa iki delikten de oluyor mu?
Genelde tek taraflı oluyor ama hiç doktora sormayı bile düşünmedim çünkü sadece atak dönemlerinde olur ve dediğiniz gibi çok az olunca önemsemedim. Burun damarları çatlıyor fazla sert silince demişti gene aynı alerjiden muzdarip bir arkadaşım. Bende sert sildikçe gelmesinden ötürü hasar gördüğünden geldiğine kanaat getirdim önemsemedim anlayacağınız.Peki kanamanız tek taraflı mı oluyor yoksa iki delikten de oluyor mu?
Benim de aynı şekilde. Teşekkür ederimBenim de kanama oluyor. İçeride yaralar oluşuyor çünkü. Bazen tek bazen çift taraflı.
Doktora giderseniz verdiği spreyleri önerdiği sürelerde kullanın. Özellikle alerji için verilen burun spreyleri burnun yanlarına doğru sıkılır. O yüzden nasıl kullanılacağını da iyice öğrenin doktorunuzdan.
Alerji hayatınız boyunca sizinle, sadece nasıl tedavi olacağınızı doktorunuz ve siz birlikte tespit edeceksiniz.
Mesela her alerji ilacı herkese aynı etkiyi vermez. O yüzden yan etkilerini vs iyi takip edin.
Kuruluk nemsizlikten de olabilir kışı evde gecirdiyseniz belki evinizin nem seviyesi de düşük olabilir çünkü ben de klimalı ortamlarda kuruluk yaşadığım oluyor, alerji ve burun tıkanıklığını tetikliyor.
Çok teşekkür ederim doktora gideceğim zaten sağolunMerak etme burun silerken arada kanlı mukus gelebilir bende de oluyor yıllardır var genetik annemde de vardı bende de var bende ismini unuttum yeşil.kapaklo.bir kortizonlu burun spreyi var birde Desmont adlı hap var.her akşam 7 de alırım ilaç kullanmış olmamak adına tam kapanma döneminde kullanmadım ama semptomlar artik ta rahatsız etmeye başlayınca birde ise başlayınca sürekli hapşırmak olmaz diye mağlum ortalık corono millet korkuyor ilaçlarımı kullanmaya basladim bazen de ilaca rağmen çok fazla semptomlarımın arttığı dönemler oluyor mesela hala ragmen geçen sene çok artmıştı o zaman yeşil kapaklı kortizonlu spreyi yazmıştı doktor o rahatlatmisti
Merhabalar hamilelikte ilaç alabiliyor musunuz? Ben kullanmıyorum ve devamlı hapşırıyorum peçete ile dolaşıyorum elimde kabus gibiOlmayan var mı? Doktora gidiyoruz ilaç alıyoruz. Bir süreliğine ölecekmişiz hissi geçiyor.
Allerset gibi basit ilaçlar alabiliyoruz. Ben hamileyken değil ama tedavi esnasında kullandım. Ama bana fayda etmemişti.Merhabalar hamilelikte ilaç alabiliyor musunuz? Ben kullanmıyorum ve devamlı hapşırıyorum peçete ile dolaşıyorum elimde kabus gibidevamlı burnum akıyor kızımın bile diline düştüm
Bende de var sadece bahar değil parfüm kokusu, deterjan kokusu, duman herşeyden etkilenirim Rinoclenil düye bür sprey kullanıyorum o baya rahatlatıyor. Geçmiş olsun.Merhaba hanımlar,
Alerjik rinitle uğraşan var mı? Baharın gelmesiyle sık sık hapşırmalar, burun akıntısı, burun içinde kuruluk, afedersiniz kanlı sümkürme gibi sorunlarla uğraşıyorum. Rabbim beterinden korusun tabi ama can tatlı insan peçetede kan görünce bir tuhaf oluyor. Bu durumu yaşayan var mı nasıl geçiriyorsunuz?
Benim çok dayanılmayacak düzeyde değil çok şükür ama son zamanlarda alenen burnum akıyor ve hapşırıyorum. Her sene yaşadığım bir durum da değildi bu sene neden oldu anlamadım14 yıldır falan alerjik rinit hastasıyım, bir süre ilaçlarımı aksattim,alerjimi tetikleyecek bir evde yaşadım öğrenciydim mecburdum. Alerjik rinite alerjik astım da eklendi. Eskiden atak geçirirken sprey kullanıyordum sadece. Fakat 3 sene çimento firmasının yanında bir sirkette çalıştığım için alerjim dayanilmayacak hal aldı. Haftanın 1 günü ağır gripmisim gibi geçiriyorum. Diğer günler hapşırma var sürekli. Her sabah burun kasintisiyla uyanıyorum. Hayatı cehenneme çeviriyor ama alışıyor insan mecbur
Yeni hali ve perdelerden olmuştur büyük ihtimalle.Kizlar bu bulasici olabilir mi yaEsim 37 yasina kadar nedir bilmezdim diyor.Evlendik 1 sene sonra basladi bu alerji.Bende zaten hep vardi.Bugun burun tikanikligi,goz yasarmasi,hapsiriktan anlik bir cinnet geldi,alerjiye avaz avaz sövdü aglayacakti nerdeyse.
dr giderseniz burun içinizi nemli tutacak sprey verirKanama benim son 2-3 aydır karşılaştığım bir durumdu ama son zamanlarda sıklaştı. Mukusla birlikte oluyor zaten ayrı bir burun kanaması yaşamıyorum ama burnumun içi inanılmaz kuruyor zaman zaman ne yapacağımı bilemedim
Maskeden dolayı olabilir gerçi maske beni rahatlattı diyebilirim. Allergodil sprey ve levmont ilaç kullanıyorum bayağı rahatlatıyorBenim çok dayanılmayacak düzeyde değil çok şükür ama son zamanlarda alenen burnum akıyor ve hapşırıyorum. Her sene yaşadığım bir durum da değildi bu sene neden oldu anlamadım