Alerjik bronşit

mlspyrz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2024
10
2
Merhabalar 2.5 Yaşında oğlum 8 aylık iken başladı bronşiolit olmuştu hastane de yattı 3 gün hava tedavisi serumlar antibiyotikler vs bu durum ayda bir kere tekrarlanınca alerji doktoruna götürdük alerjik bronşit tanısı konuldu 2 ay koruma verildi aerochamber ile flixotide allerset şurup ve onceair toz kullandık 8-9 ay bronşit olmadı ama şu son 4 aydır her ay soğuk algınlığı üst solunum enfeksiyon geçirirken bir anda bronşit oluyor yine bu en son ekim 1 de hasta oldu hastane de yattı çıktı 25 gündür öksürük kesilmedi antibiyotik kullandık prednol iğne verildi şurup lovment toz bunlara rağmen öksürük geçmedi ve hafif bronşit devam ediyor aynı durumu yaşayıp önerdiğiniz dr veya tedavi gören var mı varsa neler yapıyorsunuz?

Son düzenleme:
Merhaba. Surecimiz o kadar benziyor ki. Oglum 7 aylikken ilk kez bronsiolit oldu. 2 gece hastanede yatti. 1 yasina kadar da 3 kere bronsiolit oldu. Alerji testleri yapildi birsey cikmadi. Alerji doktorumuz alerjik astim diyor. Su an 2.5yasinda ve eylulde krese basladigindan beri 3 haftada 1 bronsiolit oluyor ve prednol igne almadan iyilesmiyor. Koruyucu tedavi olarak aerochamber ile flixotide sabah aksam kullaniyoruz. 15 ekimde basladik bu koruyucu tedaviye. Gelin gorun ki 1 kasimda tekrarladi. Prednol igne cok iyi geliyor. Bizim sizden tek fark oksuruk 1haftaya geciyor. Ama bilmiyorum bu 3.kez belki bu sefer gecmeyecek. Allah yardimcimiz olsun.

Merhaba. Surecimiz o kadar benziyor ki. Oglum 7 aylikken ilk kez bronsiolit oldu. 2 gece hastanede yatti. 1 yasina kadar da 3 kere bronsiolit oldu. Alerji testleri yapildi birsey cikmadi. Alerji doktorumuz alerjik astim diyor. Su an 2.5yasinda ve eylulde krese basladigindan beri 3 haftada 1 bronsiolit oluyor ve prednol igne almadan iyilesmiyor. Koruyucu tedavi olarak aerochamber ile flixotide sabah aksam kullaniyoruz. 15 ekimde basladik bu koruyucu tedaviye. Gelin gorun ki 1 kasimda tekrarladi. Prednol igne cok iyi geliyor. Bizim sizden tek fark oksuruk 1haftaya geciyor. Ama bilmiyorum bu 3.kez belki bu sefer gecmeyecek. Allah yardimcimiz olsunevet

Evet gerçekten çok benziyor.Levmont toz da kullanıyoruz biz koruyucu tedavi içerisinde . Dr burun tıkanıklığı için 20 CC SF içine 20 damla udi hindi yagi ve 5 damla çörek otu yagi damlatarak hazirlanan burun yikama solusyonunu her iki burna 5-6 damla damlatmamızı da söyledi faydasını gördük birde resver.l şurup var onu önerdi bağışıklık ve alerjik çocuklar için faydalı imiş.Öksürük için de 1 reçel kasesi içine kestane balı 2 çay kaşığı zencefil 3 çay kaşığı zerdaçal 1tk kekik suyu yapıyorum.İyi geldiler gibi şifa olur inşallah

Siz nerde oturuyorsunuz? Çocuk göğüs hastalıklarına götürmemizi tavsiye etti dr bize imkanınız var ise sizde götürün

Siz nerde oturuyorsunuz? Çocuk göğüs hastalıklarına götürmemizi tavsiye etti dr bize imkanınız var ise sizde götürün
Istanbul atasehir medicana'ya gidiyoruz. Cocuk alerji uzmani takibini yapiyor. Hic gogus hastaliklarina gitmedik. Kontrolde doktorumuza bi danisayim tesekkur ederim. Diger bahsettiklerinizi henuz hic kullanmak zorunda kalmadik. Ama not ettim ihtiyac durumunda doktorumuza danisayim. Ozelikle su bagisiklik guclendirici surubu hemen sorup baslamak istiyorum icerigi hosuma gitti vitamin gibi.
Simdiye kadar ventoline,flixotide ve prednol disinda bisey kullanmadik. Burnunu da hastalik doneminde fizyolojik serumla temizliyorum, maalesef sumkuremiyor. Cok agliyor travma kalacak diye korkuyorum ama o yesil sumukler ciktikca havalarin etkisini daha hizli goruyoruz. Rahat ediyor yavrum ama cok agliyor. Birde eger agir seyrediyorsa antibiyotik macrol kullaniyoruz ama cok sukur 1-2 defa kullandik sadece.

Bizde o şuruba resver.l
yeni başladık dr tavsiyesi ile dozunu da dr ayarladı sabah akşam 1 tatlı kaşığı veriyoruz sizde danışıp uygun görürse kullanırsınız öksürük bizdede normal de 1 hafta sürüp biterdi bu sefer 1 ayı geçti yoğun değil özellikle uykudan uyanınca oluyor çok hareket halinde olunca koşunca ağlayınca vs inşallah kalıcı olmaz istanbul da prof dr arif şahin kut çocuk göğüs hastalıkları dr varmış ben yine bir platform üzerinden araştırırken gördüm aynı böyle süreçte olan bir çocuğa şifa olmuş sizde bir araştırın isterseniz ben de oraya gitmeyi düşünüyorum

Bizde o şuruba resver.l
yeni başladık dr tavsiyesi ile dozunu da dr ayarladı sabah akşam 1 tatlı kaşığı veriyoruz sizde danışıp uygun görürse kullanırsınız öksürük bizdede normal de 1 hafta sürüp biterdi bu sefer 1 ayı geçti yoğun değil özellikle uykudan uyanınca oluyor çok hareket halinde olunca koşunca ağlayınca vs inşallah kalıcı olmaz istanbul da prof dr arif şahin kut çocuk göğüs hastalıkları dr varmış ben yine bir platform üzerinden araştırırken gördüm aynı böyle süreçte olan bir çocuğa şifa olmuş sizde bir araştırın isterseniz ben de oraya gitmeyi düşünüyorum
Tesekkur ederim not ettim.
Aerochamber hangi marka mullaniyorsunuz ? Kanada mali olan en iyisiymis, piyasada havayi en iyi veren o diye geciyor dedi doktorumuz. Biz acilen eczaneden basit bisey aldik 100liraya. Sonra bunu siparis ettik 1200 lira civariydi sanirim. Bunun sayesinde mi bilmiyorum ama bu sefer oksuruk cidden cok cok kisa surdu ve hic siddetli oksurmedi diyebilirim. Cuma hastalandi, pazartesi aksam oksuruk kalmadi. Sari renkte flow vu serisi 1.5 -5 yas arasi kullaniliyor.

Merhaba en buyuk sebeplerinden biri evde camasir kurutmak hayatinizda bu sekilde mi?
Alerji icin bazi seylere de dikkat etmek gerekiyor pelus oyuncaklar, yumusatici camasir suyu deterjan toz yun kalin halilar hayatinizda olmamali

Merhaba en buyuk sebeplerinden biri evde camasir kurutmak hayatinizda bu sekilde mi?
Alerji icin bazi seylere de dikkat etmek gerekiyor pelus oyuncaklar, yumusatici camasir suyu deterjan toz yun kalin halilar hayatinizda olmamali
Hayır kurutma makinesinde kurutma yapıyoruz hava temizleyici mevcut evde.Hepsine herşeye çok çok dikkat ediyoruz ama yine değişen birşey yok

Hayır kurutma makinesinde kurutma yapıyoruz hava temizleyici mevcut evde.Hepsine herşeye çok çok dikkat ediyoruz ama yine değişen birşey yok

Esimin kuzeninin cocugu ihlamur again dan hasta oluyormus birde yastik yorgan degistirmisti
Mutlaka birsey olmali tetikleyen

Tesekkur ederim not ettim.
Aerochamber hangi marka mullaniyorsunuz ? Kanada mali olan en iyisiymis, piyasada havayi en iyi veren o diye geciyor dedi doktorumuz. Biz acilen eczaneden basit bisey aldik 100liraya. Sonra bunu siparis ettik 1200 lira civariydi sanirim. Bunun sayesinde mi bilmiyorum ama bu sefer oksuruk cidden cok cok kisa surdu ve hic siddetli oksurmedi diyebilirim. Cuma hastalandi, pazartesi aksam oksuruk kalmadi. Sari renkte flow vu serisi 1.5 -5 yas arasi kullaniliyor.
Evet bizde onu kullanıyoruz 🥰öncesinde turuncu rengini kullanıyorduk artık sarı rengini.nebülizatör ile sabah akşam vermek çok zor zaten büyük kolaylık sağlıyor.

Aklima gelen tecrube ettigim herseyi yazdim
Birde evde kesinlikle sigara icirmeyin balkon yada tamamen dis cephe
Baska oda vs olmuyor

Canım, çocuğum yok ama bütün çocukluğum astım alerjik bronşitle geçti.

Krizim tuttukça annem sıcak suyu bir leğene koyup,başımın üstüne de bir örtü kapatıp suyun buharını içime çektirip bronşlarımı açardı. Doktora söylediğinde doktorda baya onaylamıştı bu yöntemini.

Evi sık sık havalandırın,evde rutubet,nem olmasın. Yorganı,battaniyesi pamuklu olmasın mesela elyaf falan olsun,böyle toz tutan şeylerden olmasın. Etrafında öyle çiçek falan olmasın mesela. Polenler iyi gelmeyebilir. Evi sık sık sil,tozda pek iyi gelmez. He evde oda kokusu da kullanmayın. Yanında parfüm falan da sıkmayın. Ağır kokular tıkayabilir.

Benim bademciklerim şişerdi sürekli mesela,bademcik ve geniz eti ameliyatı olduktan sonra hastalığım çok iyi seyretti ve ilaçlarım kesildi. Yıllar oldu ne bir ilaç ne astım krizi geçirdim çok şükür. Doktorumuz zaten atlatırsa ergenlik çağında atlatır atlatamazsa böyle gider demişti. İnşallah sizin çocuğunuz da atlatır.

Canım, çocuğum yok ama bütün çocukluğum astım alerjik bronşitle geçti.

Krizim tuttukça annem sıcak suyu bir leğene koyup,başımın üstüne de bir örtü kapatıp suyun buharını içime çektirip bronşlarımı açardı. Doktora söylediğinde doktorda baya onaylamıştı bu yöntemini.

Evi sık sık havalandırın,evde rutubet,nem olmasın. Yorganı,battaniyesi pamuklu olmasın mesela elyaf falan olsun,böyle toz tutan şeylerden olmasın. Etrafında öyle çiçek falan olmasın mesela. Polenler iyi gelmeyebilir. Evi sık sık sil,tozda pek iyi gelmez. He evde oda kokusu da kullanmayın. Yanında parfüm falan da sıkmayın. Ağır kokular tıkayabilir.

Benim bademciklerim şişerdi sürekli mesela,bademcik ve geniz eti ameliyatı olduktan sonra hastalığım çok iyi seyretti ve ilaçlarım kesildi. Yıllar oldu ne bir ilaç ne astım krizi geçirdim çok şükür. Doktorumuz zaten atlatırsa ergenlik çağında atlatır atlatamazsa böyle gider demişti. İnşallah sizin çocuğunuz da atlatır.
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için inşallah atlatır

Merhabalar 2.5 Yaşında oğlum 8 aylık iken başladı bronşiolit olmuştu hastane de yattı 3 gün hava tedavisi serumlar antibiyotikler vs bu durum ayda bir kere tekrarlanınca alerji doktoruna götürdük alerjik bronşit tanısı konuldu 2 ay koruma verildi aerochamber ile flixotide allerset şurup ve onceair toz kullandık 8-9 ay bronşit olmadı ama şu son 4 aydır her ay soğuk algınlığı üst solunum enfeksiyon geçirirken bir anda bronşit oluyor yine bu en son ekim 1 de hasta oldu hastane de yattı çıktı 25 gündür öksürük kesilmedi antibiyotik kullandık prednol iğne verildi şurup lovment toz bunlara rağmen öksürük geçmedi ve hafif bronşit devam ediyor aynı durumu yaşayıp önerdiğiniz dr veya tedavi gören var mı varsa neler yapıyorsunuz?
Merhaba, benim oğlum da 5 yaşında ve 3 yaşından beri biz de bu sıkıntıları yaşıyoruz. Allerji doktoruna gittik ve alerjisi çıkmadı fakat varmış gibi davranıyoruz. Odasında battaniye peluş tarzı bulundurmayıp halısını antialerjik aldık. Odasına hava temizleme cihazı aldık uyumadan 2 saat önce açıyoruz ve sabaha kadar açık kalıyor. Ayrıca odasında nem ölçer var, nem oranı %55i geçtiği an sıkıntı. Hemen havalandırıyoruz ve düşüyor. Sık sık havalandırmak, tozları sık sık almak çok önemli. Bunların dışında aerochamber orjinal alma konusunda doktorumuz özellikle uyardı çünkü iç duvar yapısı önemliymiş o aparatta. Bunların dışında resv.rol, çiğneme tableti, bağışıklık güçlendirici başka bir kapsül ve burnu okyanus suyuyla yıkayıp ardından verdiği bir sprey var onu kullanıyoruz. Ayrıca grip aşısı önerdi onu yaptırdık, kaç yaş itibari ile yapıldığını bilmiyorum tabii doktorunuza danışmalısınız. Şimdilik iyi gidiyor çok şükür. Size en büyük önerim hava temizleme cihazı ve odasını sadeleştirmek olacak bir de nem ölçer.

X