Çocuk Hastalıkları Alerji testleri hakkında

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

rabisp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2006
22
0
Merhaba
6 aylık bir oğlum var ve muhallebi, peynir, yoğurt gibi sütlü gıdaları yediğinde ağzının kenarlarında kırmızılıklar oluyor.
Alerji testi yaptıran var mı aranızda? 1 yaştan küçük bebeklere alerji testi yapılmıyor deniyor. bu konuda tecrübeleri olanlar paylaşırsa sevinirim.

canım benime 1,5 yaşında oğlum var. nereye götürdüysem test için erken dediler. bende internetten yoğun araştırma sonucunda bir alerji prof u buldum ve ona götürdüm. testi yaptılar çok korkulacak birşey değil sadece bebek sıkı tutulduğu için çok ağlıyor.
netice ne mi oldu. giden parama oldu başka bi şey olmadı.
süte ve yumurta akına minimum düzeyde alerji çıktı. ama şunu verin bunu vermeyin demedi. 15 gün süt ve yumurta yemesin dedi gel kontrol edelim dedi. şimdi süt ve yumurta vermiyorum ama 15 gün geçti grip vakaları yüzünden kontrole gidemedik. ama peynir bisküvi yoğurt veriyorum bişiy olmuyo. yani götüreceksen adam akıllı bi doktora götür bebeğini. bildiğim 6 ayda bile test yaptıranlar var.

Geçmiş olsun,para haricinde en önemlisi oğlununuzun canı yanmış,daha ne olsun...

Benim kıızımda da aynı belirtiler oldu ben alerji testlerini yaptırdım kızım 6.5 aylık.

Benim kıızımda da aynı belirtiler oldu ben alerji testlerini yaptırdım kızım 6.5 aylık.

peki bu testi nerede yaptırdıgınızı ögrenebilirmiyim? oglum 6 aylık gözleri sürekli kaşınıyor ve aglıyor,artık içim dayanmıyor o gözlerini kaşıyıp agladıkça ben ölüyorum,kaç kez göz doktoruna götürdümse fayda etmedi lütfen bana bir doktor adresi yazın,lütfen!!!!!!

arkadaşlar hangi hastaneye götürüyorsunuz
ben 3 özel hastaneye götürdüm hiç önemsemediler biri egzama dedi geçer dedi
biri alerjik dedi
biri atopik dedi
bende bebeğimi hacettepe ihsan doğramacı hasttanesine götürdüm çocuk bölümüne görünüşte egzama ama araştıralım bidedi
kan alındı besin alerjisi var mı ona bakılacak yarın sonuç çıkacak
ayrıyeten dermatoloji ye gönderdi yarın muayene olacak
ocak 19 da da alerji bölümüne gönderdi
alerji testi yapılacak sonuçlara göre
bu arada bebeğim 5 aylık.
haberdar ederim sonuçlardan

arkadaslar ben almayadayim burdaki doktora goturdum kizimi (19 aylik )bole yaslarda normal oldugunu alerji testine gerek olmadigini zamanla vucudunun alisacagini soledi .bilmiyorum nekadar dogru fikri olan varmi

selamlar.. bende kızımı alerji testi yaptırdım ama inanın ki gereksiz.. doktorumuz bize "hiç alerjisi olmayan birinde 50 yasında bile alerjik reaksiyonlar olabilir, bu test anneleri rahatlatmak için sadece" dedi.. kızımda yumurtanın beyazına alerji tanısı konuldu ama her defasında ayıla bayıla yiyiyor yumurtanın tümünü :)
ama şunu takip ettim; kızım peyniri yedikten sonra çatalıyla ağzının kenarında kalan peynirleri sıyırıyor ve ondan sonra kızarıklıklar oluyor.. acaba sizde de öyle bi durum olabilir mi? yani hani kaşıkla bişi yedirirsiniz sonrasında da kaşıkla agız kenarlarını sıyırırken o sürtünmeden dolayı bi kızarıklık olabilir mi? bide böyle baksanız?
sevgiler..

Merhaba çok geçmiş olsun.Benim de oğlumda 1.5 aydır atopik dermatit var.o da çok kaşıdı, kanattı ve insanın onu öyle gördükçe içi acıyor.Biz test yaptırdık ciltten,artı kan testi istendi sonucunu bekliyoruz.Biz hacettepeden bir hocaya götürdük.Üniversite hastanelerinin çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalı, allerji bölümü bu iş için en güvenilir adres bence.Umarım en kısa zamanda düzelir..

merhaba arkadaslar benim oglum 4.5 aylık yazdıklarınızı okuyunca panige kapıldım geceleri cok sık uyanıyor her saat bası..uykuya dalmakta zorlanıyo süreklı gözlerini kasıyor bende ellerini yorganının altına hapsedip uyutmaya calısıyorum aceba benim oglumdada alerjık bir durum varmıdır bu konuda hic bilgi sahibi degilim sadece anne sütü veriyorum ama alerjı olurmu genede.

merhaba,benim oğlum da zor uykuya dalıyo ve son zamanlarda sık uyanıyor.ben diş çıkarmasına bağladım.uykusu geldiğinde ya da yeni uyandığında kaşıyo gözlerini.yani bu bizde uyku beliirtisi.benim bahsettiğim kaşınma yüzünde ,zaten yüzünde egzama var.Ama senin çok şiddetli kaşıyorsa gözlerini onu bilmiyorum.annenin yediği besinler süte geçtiğinden çocuklarda allerjik reaksiyon oluşabiliyor eğer çocuğun o besine allerjisi varsa.umarım allerjik bir durum yoktur sizde.

Arkadaşlar merhaba,ben yanlış ifade etmişim kusura bakmayın.benim oğlum 1,5 aydır atopik dermatit.ama gözlerini değil yüzünü kaşıdı son günlerde sürekli.

benim oğlum 6 aylıkken bize ineksütü alerjisi dedi doktor. ama şu an 11 aylık ve alerjisi düzeldi.

benim oğlum 6 aylıkken bize ineksütü alerjisi dedi doktor. ama şu an 11 aylık ve alerjisi düzeldi.

benim oglumda 5 aya girecek yakında ek gıdaya baslamadan inek sutu alerjısı olup olmadıgını anlamak mumkunmu..bu alerjı teşhisini neye gore koydu doktor bebeginizdeki belirtiler neydi..simdiden tesekkurler

benim oglumda 5 aya girecek yakında ek gıdaya baslamadan inek sutu alerjısı olup olmadıgını anlamak mumkunmu..bu alerjı teşhisini neye gore koydu doktor bebeginizdeki belirtiler neydi..simdiden tesekkurler

mümkün değil canım. çunku 1 yaşın altındaki bebeklere alerji testi yapmıyolar diye biliyorum. ben ilk yoğurtla anlamıştım. bi gün ağzına krem şanti sürdüm bir damla ne tepki vercek diye, anında suratı kıpkırmızı oldu hem de daha mideye inmeden. ayrıca hazır mamalar da yüzünü kıpkırmızı yapıyordu. hazır mama verdiysen anlarsın aslında. vermediysen de yoğurt filan verip anlarsın.

cnm mrb
benimde bebeğimde ek gıdaya başladığımızda alerjik kabartılar çıktı kahvaltısını çok karıştırdığım için neye alerjisi olduğunu bilmiyorum sana sormak istediğim hangi alerji testleri deriden hangileride kan tahliliyle yapılıyor?sen 15 gün sonra gıdalara başlarken yine azar azarmı başladın?birde bana alerji testini mutlaka yaptırmalısın çünkü alerjisi çıkan bebeklerde kızamık aşısı yapılmıyor dediler siz o aşıyı olmuşmuydunuz?şimdiden çok saol

arkadaşlar benim oğlumda atopik dermatti biz 4.ayında deri testi yaptırdık yumrtaya ve fındığa laerjisi çıktı .sırtında ince iğneler batırdılar 9 besini araştırdılar kesinleştirmek içinde kan değerlerinede bakıldı kan aldırırken daha çok canları yanıyo deri testi zor dil

hımmm yani kesinleştirmek için kan tahlili yapıyolar alerji teti aslında deriden oluyo dorumu analdım?bizim aslında yediği besinler belli ben sadece onlara karşı bakılsın istiyorum ama canını yakmalarını hiç istemiyporum çünkü bebekten kan almak en zoru beceremiyolar bebek hemşiresi olmalı yani...

sırtına iğneler batırıyolar acıtan bir işlem dil şöyle diyim bizim 9 tane iğne yaplıdı son ikisini hisseti oğlum elden kan alınırken yaygarayı kopardı kan işlmi daha acıtan bir işlem maalesef

peki deri testi tek başına yeterli olmuyormu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…