Alem ecelden ölür ben dertten öleceğim.. Daha önce evini terkeden oldu mu neler yaşadı? Eşini değilde anne babasının evinde sorun yaşayıp ayrılan?

Durumunuz çok zor bu durumda nişanı erkek tarafının atması lazımki aileniz size birşey diyemesin. Ama aklıma şöyle bir fikir geldi. Siz nişanı atmayın bi süre ama nişanlınızlada ders çalışmayı bahane edin, bazen hastayım, rahatsızım diyin numara yapın. Çok muhabbet etmeyin. Kısa kısa cevaplar verin. Yüzünüzü bep asın ona hiç gülmeyin. Sevdiği ne varsa siz sevmiyorum diyin hatta nefret edin (bunu bi arkadaşım yapmıştı kurtuldu) Hep ona ters gelen şeyler yapın. Aileniz sorarsa da atandıktan sonra evlenicem diyip kandırın. Yani iki tarafıda bi şekilde idare edip kpss yi kazanmaya bakın. Kazanıp atanıncada resti çekin gidip kendi hayatınızı kurun. Kendinizi bir öküz için heba etmeyin. Olmazsa sevdiğiniz bir arkadaşınızda kalırsınız. Hatta bir senede hazırlanacağınıza gerekirse bir işte çalışın iki sene de hazırlanon ama sakın bu öküzle evlenmeyin. Nişanlınız ailenizin arkanızda olmadığını bildiği için eğer evlenirseniz daha çok baskı ve şiddet uygular burda o kadar çok okudukki. Çok pişman olursunuz. Madem ailenizde herkes kendisini düşünüyor, sizde onları değil kendinizi düşünün

Iyice sacmaladiniz!!! Insan kizina böyle swyler söylemez tabikkide. Cok süjür annemden böyle glrnedim. Annesi annesinden öyle görmüsse ben ne yapiyim alla alla. Syaygili olun
Yukarda hiç öyle dememişsiniz ama. Ne alakası var annesi annesinden böyle görmüşse demenin. Ben sizin annenizden ne gördüğünüzü de sormadım. Fikirleriniz belli ediyor zaten görüleni

Bir anne, öz anne evladına kendi öz kızına or***pu der mi, namussuz, namusu sokakta kalmış, benim evimden s*git...
Asla anlaşılamayan, hayatı zindan eden ve açık açık ben böyleyim evlendikten sonra da asla değişmem, ben kıskanc baskıcı bir adamım, ben babamdan böyle gördüm diyen bir nişanlı, aileme bakın olmuyor, nişandan sonra çok değişti, ben çok mutsuzum, evlenip boşansam ya da Allah korusun psikolojim bozulsa kendime bi şey yapsam daha mı iyi diye dil döken,konuşan, ağlayan, yalvaran ama ikna edemeyen bir ben ve karşımda nişanlım olacak beyi çok sevdiği için o çocuk çok iyi kötü olan sensin, baban duysa yüzüne bakmaz, siler seni, ben de sana sahip çıkmıyorum, ya adam ol defol git yuvanı kur o çocuğa karı ol ya da benim evimden bir çöp bile almadan bu evden s*git, sen namuslu adam sevmezsin o çocuk namuslu ya sana ağır geldi, sana pez**venk lazım, sana namusuna sahip çıkmayan adam lazım ve daha aklıma ve dilime geldikçe sinirden stresten beynimin ağrıdan çatladığı nice küfürler hakaretler eden bir anne(?)
Dayıma anlatmış annem biraz sorunlarımızı, dayım bugün benimle konuşmaya çalıştı o da annemden çok farklı sayılmaz.( Babam yurt dısında çalışıyor beni dayımdan istediler, dayım babam gibidir çok hakkı var üstümde o yüzden annem önce onunla konuşmuş) Dayı diyorum size göre şiddet değil belki basit küçük ama kolumu sıktı kolum morardı, her şeyime karışıyor, beni yalnızlastırmaya çalışıyor kimseyle görüşemiyorum. O da bana koca döverde severde senin isteklerine göre koca yok, kıskanırda, kimle görüşceğne karışırda, evlenen kız bekar hayatını siler atar, arkadaşlıklarda eskide kalır, kocan istemiyorsa arkadaşın olmaz, takipte eder telefonunu da karıştırır diyor. Ablam ve annem devamlı birbrlerini gazlıyor... 25 yaşıma kadar ne mücadeleler verdim nelerle uğraştım hiç bir zaman ailemin Zihniyetini kabul edemedim, saygsızlık yapmadım ama ailem ve akrabalarımın görüşleri bana hep çok ters çok cahilce gelirdi ve ben kendi hayatımı farklı yasardım. Anne tarafında üniversite okuyabilen tek kız ben oldum, çok fazla kız arkadaşmda oldu erkek arkadaşımda, çok aktiftim çok sosyaldim. Şimdi annem zihniyetinde bir adam karşımda, nişan öncesi her şey iyi güzel nişandan sonra kız arkadaşlarım bile batar oldu ona, asağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
sanırım bana evden ayrılma dışında bir yol gözükmüyor.
Bu ara da ekleme yapayım babamla ilgili,
İşi bırakıp dersaneye başlamam gerekince babam üstüme geldi çünkü onun bir sene bana bakması gerekiyordu çok yüzüme vurdu. Kaç sene çalıştın niye paranı biriktirmedin ben sana bakmak zorunda değilim dedi sonra paranı yollarım ama şöyle ama böyle diye bir araba laf etti bende babamın yurt dışında çalıştığı ülkede bi kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmiştim ve çok ağrıma gidince babamın dedikleri, paran çok ki orda karılara yediriyorsun kendi evladına gelince lafını mı yapıyorsun senden bi kuruş istemiyorum baba sağol dedim. Üstüme yürüdü vurmaya kalktı falan o gün yurt dısına geri döndü. 7 ay oldu bi daha konuşmadık
Bu ne biçim aile. Annene zaten hiçbir şey söyleyemiyorum. Dayında normal değil yeğenini kollayacağına koca döverde severde ne demek ya. Evlenen kız bekarlığını silip atmaz, eşin yeri ayrı arkadaşların yeri ayrıdır, eşinde olsa telefonunu karıştırmaya hakkı yok dayının söyledikleri cahil zırvası. Nişanlın bambaşka bir vaka. Allah sana yardım etsin. Sakın böyle baskıcı bir adamla evlenme daha nişanlılıkta böyle olan evlenince daha beter olur. Ailenede allah akıl versin.

babanla niye aran bozuk bilmiyorum fakat bence o iyi biri ara özür dile başına gelenleri de anlat sen kiymetlisin baba ne yapayım de sor bence zaten yurt dışında adamcağız virüs falan var aranı düzelt Allah korusun baba duası iyidir ,bizim orada anne bedduasını sut korur da baba bedduası tutar derler o yuzden kırma babanı duasını al bak zamanında tek destekcin oymuş
Babasının iyi adam olduğu kanısına nerden vardınız 😒 bunca derdinde gitsin bi de babasından özür dilesin oldu 😒😒 ne tuhaf insanlarsınız ya

Cok zoe bie hayatin var.. gercekten bak. Hayatim söz konusu bu baktigin zaman. Nisanli oldugun insanla hayat kuracaksin. Ona göre düsün tasin. Kimse seni zorla veremez. Otur annenle ablanla konus. Senin nasil oldugunu burdaki kimsede bilemez. Sen kendinw göre anlatirsin olayi. Bunlar olmus olabilir bak. Ama evin icindeki kimse iyi bilemez. Her iki tarafada bakmak lazim. Annenin psikolojisi yerinde degil olmamasida normal. Baba yok. Olmadigi icinde kadin bir sekilde twlli duvakli ciksrtmak istiyor. Ama yanlis yapiyor farkinda olmali. Söyle yani annene böyle devam edersen cikar giderim bidaha bulamazsin diye. Olayin ciddiyetinin farkina varmali. Hala akillanmiyorlarsa. Alninin akiyla git calis bir yerde. Bir süreligine akrabanin veya arkanda olan yaninda olan gervekten iyi niyetli biri varsa onda kal. Calis kendi ayaklarinin üstpnde dur. Ve oku. Okumadan hicbirwey olmaz söylim. Annenin aklinin basina gwlmesi lazim biraz. Olmadi kadin siginma evi var. Git devlete sigin. En kötü durumda yani. Sokakta fln kiz basina kalma
Nerenin polyannasısın abla sen ya. Pozitif bakmaya çalışmışsın ama safi saçmalık yazdıkların baştan sona kadar...

Çok tepki gösterilen bir sözüm vardır. Ama yaşamayan bilemez. O yüzden umrumda değil. "Aile kara deliktir", insanın bütün yaşam enerjisini alır,kendi olmasını engeller. Bütün gücünü ve enerjini oradan çıkmak için harca. Kppsye gir,işe başvur ne bileyim yap bişeyler
O kadar doğru bir söz ki. Yaşayan bilir anca. Şimdi aile duyarı gelir. herkes her aileyi kendi ailesi gibi sanıyor bir bilseler kimlere katlanıyoruz 🤦🏻‍♀️

Babasının iyi adam olduğu kanısına nerden vardınız 😒 bunca derdinde gitsin bi de babasından özür dilesin oldu 😒😒 ne tuhaf insanlarsınız ya
zaten ben onu babasını açıklamadan once yazdim sonraki mesajı lutfedip okusaydiniz bu mesajınızı yazmazdınız o zaman babanla da olmaz dedigimi arkadaşı gercekten iyi ise is arayip onunla olabileceğini ailesinin değerini anlamasını gerektiğini yazdigimi görürdünüz ,daha once evden gittiğinde babasının yanında oldugu destek oldugu mesajıi okuyup babasinin yine destekçisi olabileceğini düşünmüştüm ama sonra babasıyla yaşadıklarını yazınca vazgeçtim olmaz dedim hemen bi mesajla ne tuhaf insanlarsınız kanısına vardığın icin asıl sen nasil tuhaf bi insanmışsın ben onu merak ettim

zaten ben onu babasını açıklamadan once yazdim sonraki mesajı lutfedip okusaydiniz bu mesajınızı yazmazdınız o zaman babanla da olmaz dedigimi arkadaşı gercekten iyi ise is arayip onunla olabileceğini ailesinin değerini anlamasını gerektiğini yazdigimi görürdünüz ,daha once evden gittiğinde babasının yanında oldugu destek oldugu mesajıi okuyup babasinin yine destekçisi olabileceğini düşünmüştüm ama sonra babasıyla yaşadıklarını yazınca vazgeçtim olmaz dedim hemen bi mesajla ne insanlarsınız kanısına vardığın icin asıl sen nasil bi insanmışsın ben onu merak ettim
Senin yargılayabileceğin biri değilim bunu bil yeter sana.

Senin yazdıklarının akıl karı tarafı yoktu ikimiz bir değiliz
sen anlamiyorsun galiba onlari babasının destekçisi oldu mesajı okuyup yazdim o ara biri zaten niye baba demiyorsun deyince babasi ile yaşadığını yazmış ayni anda atmisiz sonra o mesajı bana da alıntılayınca zaten babasi ile olamayacagini dedim ben babami gecen yil nisanda ani bi sekilde kaybettim o kadar çok özlüyorum ki onu ona dayanarak dedim hani bi hatası varsa babasi ile kulübünde destek olan bi insansa ona istinaden özür dilesin diye

sen anlamiyorsun galiba onlari babasının destekçisi oldu mesajı okuyup yazdim o ara biri zaten niye baba demiyorsun deyince babasi ile yaşadığını yazmış ayni anda atmisiz sonra o mesajı bana da alıntılayınca zaten babasi ile olamayacagini dedim ben babami gecen yil nisanda ani bi sekilde kaybettim o kadar çok özlüyorum ki onu ona dayanarak dedim hani bi hatası varsa babasi ile kulübünde destek olan bi insansa ona istinaden özür dilesin diye
Allah rahmet eylesin. Ama Anlamayan ben değilim sensin o yazdıklarını babasıyla ilgili yazdıklarını görmeden yazdığını söylüyorsun okey. Ama ben nerden bilebilirim senin neyi görüp neyi görmediğini. Ben de senin yorumuna yorumumu yaptım doğal olarak. Eleştiri kaldıramıyorsan yorum yapmayacaksın bu kadar basit.

Allah rahmet eylesin. Ama Anlamayan ben değilim sensin o yazdıklarını babasıyla ilgili yazdıklarını görmeden yazdığını söylüyorsun okey. Ama ben nerden bilebilirim senin neyi görüp neyi görmediğini. Ben de senin yorumuna yorumumu yaptım doğal olarak. Eleştiri kaldıramıyorsan yorum yapmayacaksın bu kadar basit.
bilemiyorsan bilmeden yazma o zaman o mesajlarim arka arkaya tam olarak oku da yaz o zaman yargılama yapmadan once

Babamla neden sorun yaşadığımızı anlattım öncesinde iyidik Bİr sorunumuz yoktu, annem bildim bileli hep böyle ya kocası yanında olmadığı için psikolojik sorunları var ya karakteri bu ama ben daha küçücük çocukken dahi bu veya benzeri hakaretler küfürler çok işitirdim şu an bir erkek kardeşim var onunla da anlaşamaz annem her gün çok büyük kavgalar ederler, annem anneliği çok doğru yapabilen bir anne değil bence ya da dediğim gibi küçük yaşta evlenmek hemen anne olmak ardından babamın hemen yurt dısına çalışmaya gitmesi yıllardır eşini sene de bir iki kere görmek psikolojik sorunlar yarattı... Nişanlımda hep az çok kıskançlık vardı nişandan sonra arttı, bir kere eski konuştuğum çocuğun instagram profiline bakıp cıktıgımı gördü bana iki tokat attı ama sebeplerim vardı açıkladımda Sonra bana “Sana iyi niyetine inanıyorum, başka bi sebeple girip bakmazsın sen. Bu yüzden senden ayrılmıyorum “ dedi. Ondan sonra hemen sosyal medya hesaplarımı kapattırdı numaramı değiştirdi ve kıskanclıklar baskılar hat safhaya cıktı, bir de nişandan sonra artık nişanlımsın sana daha çok karışma hakkım var düşüncesi başladı onda, nişandan önce giydiğim kendisinin beğendiği kıyafetlere nişan sonrası izin vermez oldu, kendi aldıklarına bile, telefonumu devamlı karıştırıyor her şeyini, kız arkadaşlarımla konuşmalarımı dahi girip okuyor , konuşuyorum böyle yapmaması gerektiğini anlatıyorum ben böyleyim işine gelirse diyor
Ben bi defa biriyle görüşmeye başlamıştım asla hatırlamak istemedigim hayatımın en büyük hatası oldu. Aynı hareketler aynı psikopatlik. Bunlar ailelerinden değer görmemişler kendi degersizliklerini başkalarını aşağı çekerek örtmeye çalışan iğrenç insanlar. Bir ara ayrılsam bulup öldürecek ayrılmasam kıskançlık sebebiyle öldürecek en iyisi intihar edeyim moduna girmiştim. Insan ölümlerden ölüm beğenir mi ya var mı böyle bir şey. Ülkenin kusursuz işleyen adalet sistemi de hiç yardımcı olmadı o kadar şikayette bulunmama rağmen. Kendini çıkmazda hissetmeni çok normal buluyorum hatta senin de bu baskı sebebiyle ruh sağlığının kötüye gittiğini düşünüyorum. Kesinlikle psikolojik destek almalısın ve bence anne ve dayı hakkında da suç duyurusunda bulunmalısın. Hatta benim polisi arayıp hepsini fetöcü diye şikayet edesim geldi o kadar sinirlendim.

Bana diyene bak. İlk başta sen mesajları tam olarak okusaydın şu an bu konuyu konuşmuyorduk. Ayrıca ister arka arkaya okurum ister sondan başa okurum.
anladım ki anlaman zor olacak illa haklı olduğunu iddia eden insanlardansın o yuzden artik konuşmaya gerek yok zaten bi konu ile ilgili muhattabım konu sahibidir kendisi ile konuştuk anladı gerisi teferruat iyi geceler artik uzatmaya gerek yok

anladım ki anlaman zor olacak illa haklı olduğunu iddia eden insanlardansın o yuzden artik konuşmaya gerek yok zaten bi konu ile ilgili muhattabım konu sahibidir kendisi ile konuştuk anladı gerisi teferruat iyi geceler artik uzatmaya gerek yok
Anlaşılan gelen yoruma hakaretle cevap vermek ve işine gelmeyince anlaman zor olucak, haklı çıkmaya çalışıyorsun diyerek suçlamalar yapmak senin tarzın. O yüzden bencede uzatmaya gerek yok çünkü konuşmaya bilmeyen biriyle konuşmakta zorlanıyorum.

Bunlar ailelerinden değer görmemişler kendi degersizliklerini başkalarını aşağı çekerek örtmeye çalışan iğrenç insanlar. Bir ara ayrılsam bulup öldürecek ayrılmasam kıskançlık sebebiyle öldürecek en iyisi intihar edeyim moduna girmiştim
Beş para etmez adamların kadınların hayatını nasıl kararttığını görmeye dayanamıyorum artık 🤬🤬

Anlaşılan gelen yoruma hakaretle cevap vermek ve işine gelmeyince anlaman zor olucak, haklı çıkmaya çalışıyorsun diyerek suçlamalar yapmak senin tarzın. O yüzden bencede uzatmaya gerek yok çünkü konuşmaya bilmeyen biriyle konuşmakta zorlanıyorum.
oldu iyi geceler

Beş para etmez adamların kadınların hayatını nasıl kararttığını görmeye dayanamıyorum artık 🤬🤬
Ben de dayanamıyorum ama malesef oluyor bir şekilde korkuyoruz. Yaşamak istiyoruz iyi yerlere gelmek istiyoruz bir şeyleri başarmak istiyoruz ama hep o iğrenç insan müsveddeleri tarafından korkutuluyoruz. Ben şanslıydım hayatım dahil sahip olduğum her şeyi kaybetmeyi göze aldım kurtuldum. Kız kardeşi var iki tane kafa yapıları aynı baskı görmüşler sorunlarını baskıyla çözeceklerini sanıyorlar. O adam bana bunları yaşatırken benim de kız kardeşlerim var aynısını başkaları onlara yaşatır mi diye hiç düşünmedi. Içten dua ediyorum inşallah bu kızımız da kurtulur...

X