- 5 Mart 2020
- 176
- 167
- 30
-
- Konu Sahibi dertliaslan
Bugüne kadar iyi kötü her anımda ilk o oldu yanımda çok şükür 15 yıllık bi dostum. Ona güveniyorumda kendim bi Adım atamıyorumhi tamam babanla ne olduğunu anlatmışsın tmm babana da bsy deme o zaman , sen o ark in iyi ise ona git ama iş de ara hayatına bak eğer gerçekten iyi bi ark ise tabi,güvenilir falan
Ayrı değiller ama cok iyi oldukları da söylenemez. Babamın keyfi yerinde mutlu dert yok tasa yok basında annem yok işte çalışıyor anneme para yolluyor annemin en sevdiği şey zaten para. Sene de bir iki kez gelir gider Bi şekilde geçinip gidiyorlarAnnenizin ciddi psikiyatrik problemleri var. Bencil, manipülatif ve kendi de mutsuz. Dayınız ve babanız zaten yurtdışında yaşıyor ve annenizle babanız ayrı sanırım. Yani dış kapının mandalı bunlar. Yurtdışından size 100 euro gönderse zaten siz geçinirsiniz. Anneyi ve bu psikopat nişanlıyı bırakın. Evden ayrılın ve annenizin manipülasyonlarına artık set çekin. Sürekli sizi kötüleme, bir yandan ikna çalışmalarını vs sallamayın. Dışarıya karşı iyi görünme derdindeler. Sizin mutluluğunuzu taktıkları yok. Bu sizin kişiliğinizden bağımsız, sizin yaptığınız şeylerden dolayı bunlar olmuyor. Anneniz böyle biri. Lütfen bu toksik insanlardan uzak durun ve hayır gelmeyeceğini bilin. Beklemeyin, beni neden sevmiyorlar vs diye düşünmek sadece sizi yorar, şevkinizi kırar. Bir bunlardan kurtulunca sınava odaklanır sonra bir psikiyatristten destek alırsınız.Problem kesinlikle siz değilsiniz.
Dediğiniz gibi devamlı düşünüyorum neden ne yaptım nasıl bi anne böyle olur diye kafayı yemek üzereyimAnnenizin ciddi psikiyatrik problemleri var. Bencil, manipülatif ve kendi de mutsuz. Dayınız ve babanız zaten yurtdışında yaşıyor ve annenizle babanız ayrı sanırım. Yani dış kapının mandalı bunlar. Yurtdışından size 100 euro gönderse zaten siz geçinirsiniz. Anneyi ve bu psikopat nişanlıyı bırakın. Evden ayrılın ve annenizin manipülasyonlarına artık set çekin. Sürekli sizi kötüleme, bir yandan ikna çalışmalarını vs sallamayın. Dışarıya karşı iyi görünme derdindeler. Sizin mutluluğunuzu taktıkları yok. Bu sizin kişiliğinizden bağımsız, sizin yaptığınız şeylerden dolayı bunlar olmuyor. Anneniz böyle biri. Lütfen bu toksik insanlardan uzak durun ve hayır gelmeyeceğini bilin. Beklemeyin, beni neden sevmiyorlar vs diye düşünmek sadece sizi yorar, şevkinizi kırar. Bir bunlardan kurtulunca sınava odaklanır sonra bir psikiyatristten destek alırsınız.Problem kesinlikle siz değilsiniz.
Daha kötü ne olabilir ki? Babanızı arayın tüm durumu anlatın. Sevmiyor musunuz nişanlınizi? Onların aldıklarını ve yüzugu onların anne babasına gidin geri verin. Anneniz hayatı dar ediyor ve sizin arkanızda duran dostlarınız varsa onlarla deneyin, yarın ölebiliriz, bir seçim yapmak lazım. Ve siz yapmak istediğinizi seçinSanırım... Aslında annem bir kere daha böyle dayanılmaz noktaya getirdiğinde ayrılmıştım ben, ama şimdi durum biraz daha farklı. O zaman dedim hatasını anlayacak ve beni arayacak annem öyle de oldu aradı özür diledi geri geldim ama şimdi öyle değil ettiği sözler yaptığı şeyler daha ağır ve sürekli yüzüme vuruyor bana yaptığı masraflar nişandı ceyizdi. Ve o zaman babam da arkamdaydı annemin bana yaşattıklarını biliyordu destek oldu kendisi yurt dışındaydı aradım izin aldım git dedi para da yolladı yardımcı oldu ama su an babamla da aramız bozuk konuşmuyoruz bir süredir... Beni en çok yaralayan da bu. O zaman babam nasılsa arkamda rahatlığı vardı evden gittim babamla hep iletişimde oldum. Şimdi öyle değil...
Babanızın da annenizi yanına alması gerekirdi. Bunu da yüzüne vurarak, bak bu kadının psikolojik durumu hiç iyi değil. Bu normal değil diye. Babanız orada başka bir hayat kurmuş olabilir mi? Orada sonuçta aldığı maaşla Türkiye’de birine azıcık gönderse bile büyük para olur. Biraz uyanıklık edip, duygu sömürüsü ile düzeltebilirsiniz babayla durumu. Nişanlılık için de kimseye bir açıklama yapma veya iznini alma durumunda değilsiniz. Gayet bırakıp haber verirsiniz. Bu olmuyor, benim mutluluğum daha önemli. Kişisel farklılıklarımız var bu kadar. Kaç yaşında insansınız, üniversite okumuşsunuz saçmalamayın yani. Ayrılmayı anneye dayıya sorma, izin alma absürt olur. Ayrılıp haber verilir yani. 15 yıllık arkadaşınız erkekse ona da güvenerek yanına gitmeyin. Bir yurda yerleşin veya bir kız öğrencinin yanına. Borç alın, geri ödersiniz. Zor değil bunlarDediğiniz gibi devamlı düşünüyorum neden ne yaptım nasıl bi anne böyle olur diye kafayı yemek üzereyim
Yok yok hayır kız arkadaşım. Devamlıda evlerine gider gelirdim kalırdım ailesi de beni çok seviyor annesi de gel bize diyor, birde Londra’da yaşayan bi çocukluk arkadaşm var o da ben sana bakarım para yollarım bunu hiç düşünme diyor hem sonra çok şükür okudum mesleğimde var. Ben daha iyi ders çalışırım diye işi bırakmıştım ama gerekirse girer bi işe çalışırm. Yani maddi olarak bi derdim olacağını sanmıyorum durumum tamamen babama aşırı düşkünlüğüm ve onunla su ak konusamam annemin ağır baskıları gidersem sonra ne olur ne yaparımBabanızın da annenizi yanına alması gerekirdi. Bunu da yüzüne vurarak, bak bu kadının psikolojik durumu hiç iyi değil. Bu normal değil diye. Babanız orada başka bir hayat kurmuş olabilir mi? Orada sonuçta aldığı maaşla Türkiye’de birine azıcık gönderse bile büyük para olur. Biraz uyanıklık edip, duygu sömürüsü ile düzeltebilirsiniz babayla durumu. Nişanlılık için de kimseye bir açıklama yapma veya iznini alma durumunda değilsiniz. Gayet bırakıp haber verirsiniz. Bu olmuyor, benim mutluluğum daha önemli. Kişisel farklılıklarımız var bu kadar. Kaç yaşında insansınız, üniversite okumuşsunuz saçmalamayın yani. Ayrılmayı anneye dayıya sorma, izin alma absürt olur. Ayrılıp haber verilir yani. 15 yıllık arkadaşınız erkekse ona da güvenerek yanına gitmeyin. Bir yurda yerleşin veya bir kız öğrencinin yanına. Borç alın, geri ödersiniz. Zor değil bunlar
bence ailen çizmeyi aşmış annen özellikle , bi anne nasil bu kadar acımasız olur ,psikolojisi iyi ise anneliği şüpheli yani psikolojisi normal olamaz yavrusuna nasil bu kadar acımasız yaklaşır bi anne neyse büyük konuşmak istemiyorum,sen git o evden cnm sessiz sedasız senin değerini anlasınlar annen evde yokken cik git ark inaBugüne kadar iyi kötü her anımda ilk o oldu yanımda çok şükür 15 yıllık bi dostum. Ona güveniyorumda kendim bi Adım atamıyorum
İşi bırakıp dersaneye başlamam gerekince babam üstüme geldi çünkü onun bir sene bana bakması gerekiyordu çok yüzüme vurdu bu durumu. Bende babamın yurt dışında çalıştığı ülkede bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmistim söyledikleri çok ağrıma gidince, paran çok ki orda karılara yediriyorsun kendi evladına gelince lafını mı yapıyorsun senden bi kuruş istemiyorum baba sağol dedim. Üstüme yürüdü vurmaya kalktı falan o gün yurt dısına geri döndü. 7 ay oldu bi daha konuşmadık.Daha kötü ne olabilir ki? Babanızı arayın tüm durumu anlatın. Sevmiyor musunuz nişanlınizi? Onların aldıklarını ve yüzugu onların anne babasına gidin geri verin. Anneniz hayatı dar ediyor ve sizin arkanızda duran dostlarınız varsa onlarla deneyin, yarın ölebiliriz, bir seçim yapmak lazım. Ve siz yapmak istediğinizi seçin
Baban bile sadece kendini düşünüyor farkındasın değil mi. O zaman sende önce kendini düşün. Evlensen hersey daha iyi olmayacak. Herkes kapısını kapatacak sonra onlar evli aralarına girilmez diyecekler. İlk annen dayin diyecek bunu. Kimseye açıklama yapman gerekmiyor o zaman. Ne karar alırsan al geri adım atma. Bu yeter pes ettim kararı da olabilir hayat bu.annenin dediği gibi dayak yiyip oturabilirsin de. Hersey olabilir. On yıl sonra nerde olmak istiyorsan o tarafa doğru adım atİşi bırakıp dersaneye başlamam gerekince babam üstüme geldi çünkü onun bir sene bana bakması gerekiyordu çok yüzüme vurdu bu durumu. Bende babamın yurt dışında çalıştığı ülkede bir kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmistim söyledikleri çok ağrıma gidince, paran çok ki orda karılara yediriyorsun kendi evladına gelince lafını mı yapıyorsun senden bi kuruş istemiyorum baba sağol dedim. Üstüme yürüdü vurmaya kalktı falan o gün yurt dısına geri döndü. 7 ay oldu bi daha konuşmadık.
Nişanlımla yaşanan sorunlardan sonra ona sevgim çok çok azaldı, insan en çoK bu dönemlerde değer görmek el üstünde tutulmak ister ben daha şimdi böyle sorunlar yaşayınca kafamda hep evlendikten sonra neler olur kim bilir soruları oluştu bu korkular sevgimi azalttı
Benım annem baskalarıyla rahat bıseyler yasamak ıcın beni evden kovdu 25 yasındayım gittim tek okudum tek calıstım tek evlendim tek dogum yaptım. O dedıgın kufurlerı kucuklukten beri duyuyordum Malesef. Bunlara ana denmez emin ol Allahından bulurlar. Cok uzuldum haline. Sana sımdıden bunu yapanlar o adamla anlasamayıp ayrılınca eve almazlar. Evlenmesen ailen rahat vermıcek evlensen kocan cok zor bir durum. Eger o adamla evlenecek olursan sakın sakın hemen cocuk yapmaBir anne, öz anne evladına kendi öz kızına or***pu der mi, namussuz, namusu sokakta kalmış, benim evimden s*git...
Asla anlaşılamayan, hayatı zindan eden ve açık açık ben böyleyim evlendikten sonra da asla değişmem, ben kıskanc baskıcı bir adamım, ben babamdan böyle gördüm diyen bir nişanlı, aileme bakın olmuyor, nişandan sonra çok değişti, ben çok mutsuzum, evlenip boşansam ya da Allah korusun psikolojim bozulsa kendime bi şey yapsam daha mı iyi diye dil döken,konuşan, ağlayan, yalvaran ama ikna edemeyen bir ben ve karşımda nişanlım olacak beyi çok sevdiği için o çocuk çok iyi kötü olan sensin, baban duysa yüzüne bakmaz, siler seni, ben de sana sahip çıkmıyorum, ya adam ol defol git yuvanı kur o çocuğa karı ol ya da benim evimden bir çöp bile almadan bu evden s*git, sen namuslu adam sevmezsin o çocuk namuslu ya sana ağır geldi, sana pez**venk lazım, sana namusuna sahip çıkmayan adam lazım ve daha aklıma ve dilime geldikçe sinirden stresten beynimin ağrıdan çatladığı nice küfürler hakaretler eden bir anne(?)
Dayıma anlatmış annem biraz sorunlarımızı, dayım bugün benimle konuşmaya çalıştı o da annemden çok farklı sayılmaz.( Babam yurt dısında çalışıyor beni dayımdan istediler, dayım babam gibidir çok hakkı var üstümde o yüzden annem önce onunla konuşmuş) Dayı diyorum size göre şiddet değil belki basit küçük ama kolumu sıktı kolum morardı, her şeyime karışıyor, beni yalnızlastırmaya çalışıyor kimseyle görüşemiyorum. O da bana koca döverde severde senin isteklerine göre koca yok, kıskanırda, kimle görüşceğne karışırda, evlenen kız bekar hayatını siler atar, arkadaşlıklarda eskide kalır, kocan istemiyorsa arkadaşın olmaz, takipte eder telefonunu da karıştırır diyor. Ablam ve annem devamlı birbrlerini gazlıyor... 25 yaşıma kadar ne mücadeleler verdim nelerle uğraştım hiç bir zaman ailemin Zihniyetini kabul edemedim, saygsızlık yapmadım ama ailem ve akrabalarımın görüşleri bana hep çok ters çok cahilce gelirdi ve ben kendi hayatımı farklı yasardım. Anne tarafında üniversite okuyabilen tek kız ben oldum, çok fazla kız arkadaşmda oldu erkek arkadaşımda, çok aktiftim çok sosyaldim. Şimdi annem zihniyetinde bir adam karşımda, nişan öncesi her şey iyi güzel nişandan sonra kız arkadaşlarım bile batar oldu ona, asağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
sanırım bana evden ayrılma dışında bir yol gözükmüyor.
Bu ara da ekleme yapayım babamla ilgili,
İşi bırakıp dersaneye başlamam gerekince babam üstüme geldi çünkü onun bir sene bana bakması gerekiyordu çok yüzüme vurdu. Kaç sene çalıştın niye paranı biriktirmedin ben sana bakmak zorunda değilim dedi sonra paranı yollarım ama şöyle ama böyle diye bir araba laf etti bende babamın yurt dışında çalıştığı ülkede bi kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmiştim ve çok ağrıma gidince babamın dedikleri, paran çok ki orda karılara yediriyorsun kendi evladına gelince lafını mı yapıyorsun senden bi kuruş istemiyorum baba sağol dedim. Üstüme yürüdü vurmaya kalktı falan o gün yurt dısına geri döndü. 7 ay oldu bi daha konuşmadık
Bence yanlis. Anne ne olursa annedie. Sinirden söylemistir. Öyle anneyi insan silemezki. Bizde gaz vermiyelimGit bi arkdsnda sığıntı ol, yine de o öküze kendini yar etme..
Annen karaktersizini zaten sil hayatindan
Cok zoe bie hayatin var.. gercekten bak. Hayatim söz konusu bu baktigin zaman. Nisanli oldugun insanla hayat kuracaksin. Ona göre düsün tasin. Kimse seni zorla veremez. Otur annenle ablanla konus. Senin nasil oldugunu burdaki kimsede bilemez. Sen kendinw göre anlatirsin olayi. Bunlar olmus olabilir bak. Ama evin icindeki kimse iyi bilemez. Her iki tarafada bakmak lazim. Annenin psikolojisi yerinde degil olmamasida normal. Baba yok. Olmadigi icinde kadin bir sekilde twlli duvakli ciksrtmak istiyor. Ama yanlis yapiyor farkinda olmali. Söyle yani annene böyle devam edersen cikar giderim bidaha bulamazsin diye. Olayin ciddiyetinin farkina varmali. Hala akillanmiyorlarsa. Alninin akiyla git calis bir yerde. Bir süreligine akrabanin veya arkanda olan yaninda olan gervekten iyi niyetli biri varsa onda kal. Calis kendi ayaklarinin üstpnde dur. Ve oku. Okumadan hicbirwey olmaz söylim. Annenin aklinin basina gwlmesi lazim biraz. Olmadi kadin siginma evi var. Git devlete sigin. En kötü durumda yani. Sokakta fln kiz basina kalmaBir anne, öz anne evladına kendi öz kızına or***pu der mi, namussuz, namusu sokakta kalmış, benim evimden s*git...
Asla anlaşılamayan, hayatı zindan eden ve açık açık ben böyleyim evlendikten sonra da asla değişmem, ben kıskanc baskıcı bir adamım, ben babamdan böyle gördüm diyen bir nişanlı, aileme bakın olmuyor, nişandan sonra çok değişti, ben çok mutsuzum, evlenip boşansam ya da Allah korusun psikolojim bozulsa kendime bi şey yapsam daha mı iyi diye dil döken,konuşan, ağlayan, yalvaran ama ikna edemeyen bir ben ve karşımda nişanlım olacak beyi çok sevdiği için o çocuk çok iyi kötü olan sensin, baban duysa yüzüne bakmaz, siler seni, ben de sana sahip çıkmıyorum, ya adam ol defol git yuvanı kur o çocuğa karı ol ya da benim evimden bir çöp bile almadan bu evden s*git, sen namuslu adam sevmezsin o çocuk namuslu ya sana ağır geldi, sana pez**venk lazım, sana namusuna sahip çıkmayan adam lazım ve daha aklıma ve dilime geldikçe sinirden stresten beynimin ağrıdan çatladığı nice küfürler hakaretler eden bir anne(?)
Dayıma anlatmış annem biraz sorunlarımızı, dayım bugün benimle konuşmaya çalıştı o da annemden çok farklı sayılmaz.( Babam yurt dısında çalışıyor beni dayımdan istediler, dayım babam gibidir çok hakkı var üstümde o yüzden annem önce onunla konuşmuş) Dayı diyorum size göre şiddet değil belki basit küçük ama kolumu sıktı kolum morardı, her şeyime karışıyor, beni yalnızlastırmaya çalışıyor kimseyle görüşemiyorum. O da bana koca döverde severde senin isteklerine göre koca yok, kıskanırda, kimle görüşceğne karışırda, evlenen kız bekar hayatını siler atar, arkadaşlıklarda eskide kalır, kocan istemiyorsa arkadaşın olmaz, takipte eder telefonunu da karıştırır diyor. Ablam ve annem devamlı birbrlerini gazlıyor... 25 yaşıma kadar ne mücadeleler verdim nelerle uğraştım hiç bir zaman ailemin Zihniyetini kabul edemedim, saygsızlık yapmadım ama ailem ve akrabalarımın görüşleri bana hep çok ters çok cahilce gelirdi ve ben kendi hayatımı farklı yasardım. Anne tarafında üniversite okuyabilen tek kız ben oldum, çok fazla kız arkadaşmda oldu erkek arkadaşımda, çok aktiftim çok sosyaldim. Şimdi annem zihniyetinde bir adam karşımda, nişan öncesi her şey iyi güzel nişandan sonra kız arkadaşlarım bile batar oldu ona, asağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.
sanırım bana evden ayrılma dışında bir yol gözükmüyor.
Bu ara da ekleme yapayım babamla ilgili,
İşi bırakıp dersaneye başlamam gerekince babam üstüme geldi çünkü onun bir sene bana bakması gerekiyordu çok yüzüme vurdu. Kaç sene çalıştın niye paranı biriktirmedin ben sana bakmak zorunda değilim dedi sonra paranı yollarım ama şöyle ama böyle diye bir araba laf etti bende babamın yurt dışında çalıştığı ülkede bi kadınla ilişkisi olduğunu öğrenmiştim ve çok ağrıma gidince babamın dedikleri, paran çok ki orda karılara yediriyorsun kendi evladına gelince lafını mı yapıyorsun senden bi kuruş istemiyorum baba sağol dedim. Üstüme yürüdü vurmaya kalktı falan o gün yurt dısına geri döndü. 7 ay oldu bi daha konuşmadık
Ben öyle düsünmyoeum. Dddigin gibi yasamayan bilemez. Ne yasadigibi bilmeme gerevktwn anliyamam. Ama herkeste öyle olacak diye birsey yok . Beni ben yapan benim ailem mesela. Huzur buldugum el üstünde tutuldugum sevildigim yer. Allah basimdan eksik etmesinÇok tepki gösterilen bir sözüm vardır. Ama yaşamayan bilemez. O yüzden umrumda değil. "Aile kara deliktir", insanın bütün yaşam enerjisini alır,kendi olmasını engeller. Bütün gücünü ve enerjini oradan çıkmak için harca. Kppsye gir,işe başvur ne bileyim yap bişeyler
Her aile öyle değildir ama böyle konularda aile karadeliktir. Uzak durursan çekip yutmazBen öyle düsünmyoeum. Dddigin gibi yasamayan bilemez. Ne yasadigibi bilmeme gerevktwn anliyamam. Ama herkeste öyle olacak diye birsey yok . Beni ben yapan benim ailem mesela. Huzur buldugum el üstünde tutuldugum sevildigim yer. Allah basimdan eksik etmesin
Ne gazı hanimefendi ? Bildigin psikopat bi adamin kucagina cocugunu atan kadinin ne anneliginden soz ediyorsunuz saçmalamayin.Bence yanlis. Anne ne olursa annedie. Sinirden söylemistir. Öyle anneyi insan silemezki. Bizde gaz vermiyelim