• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldığım profiterolün son kullanma tarihi geçmiş!

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Merhaba az önce Bim'de oyalanırken canım çok profiterol çekti ve aldım. Normalde son kullanma tarihine hep bakarım ama hiç bakmadım. Yarısına kadar yedim, ağzıma acı bir tat geldi ve gittim son kullanma tarihine baktım 2012'nin Kasım ayı :26: Özellikle Bim'in böyle bir şey yapmasına şaşırdım doğrusu. Zehirlenebilirdim de, hala zehirlenebilirim gerçi bende pek bir değişiklik yok ama :27: Siz olsanız ne yapardınız? Ne yapmalıyım?

Merhaba az önce Bim'de oyalanırken canım çok profiterol çekti ve aldım. Normalde son kullanma tarihine hep bakarım ama hiç bakmadım. Yarısına kadar yedim, ağzıma acı bir tat geldi ve gittim son kullanma tarihine baktım 2012'nin Kasım ayı :26: Özellikle Bim'in böyle bir şey yapmasına şaşırdım doğrusu. Zehirlenebilirdim de, hala zehirlenebilirim gerçi bende pek bir değişiklik yok ama :27: Siz olsanız ne yapardınız? Ne yapmalıyım?

dün eşimde zehirleneceğini hissetmiş başı fln dönmüş
hemen kusmuş ve bir ayran içmiş.
maşallah tosunuma birşeyi yok :23:

dün eşimde zehirleneceğini hissetmiş başı fln dönmüş
hemen kusmuş ve bir ayran içmiş.
maşallah tosunuma birşeyi yok :23:

Çıkartamam ki ben, öyle bir huyum var :50: ayran mı içsem acaba :26: Bir de Bim'i bir yere şikayet etsem mi yoksa götürüp geri mi iade etsem? Çünkü kardeşim de çok sever profiterolü, o da yemiş olabilirdi ve zehirlenebilirdi.

2012 kasımmı?????????????1 sene öncesinin olma ihtimali çok düşük geldi bana.1 hafta 1 ay neysede 1 yıl:26:skt basımında bi yanlışlık vardır belkide.şaşırdım valla.
aldığınız yere gidin bakalım ne dicekler??

2012 kasımmı?????????????1 sene öncesinin olma ihtimali çok düşük geldi bana.1 hafta 1 ay neysede 1 yıl:26:skt basımında bi yanlışlık vardır belkide.şaşırdım valla.
aldığınız yere gidin bakalım ne dicekler??

Pudingi normaldi ama ekler kısmına geldiğimde çok ekşi-acı arası bir tat gelince farkettim. İsterseniz fotoğraf atabilirim :26: Oraya gitsem direkt alıp çöpe atarlar yerine başkasını verirler.

bence götür şikayet edeceğini söyle.şikayet var adlı bir site var oraya da yazabilirsin.eğer miden bulanırsa doktora gitmeyi ihmal etme...

Aslında hemen goturmemenizde fayda var markete. Allah korusun kötü bişey olmasın tabii ki ama olursa profiterol ve fisinizi kanit icin kullanabilirsiniz.

Biz ne yapalım bu da mı dert yani..

İnsanların derdine biraz saygılı olun lütfen, zehirlenebilir arkadaş farkında mısınız önemsiz bir şey mi insan sağlığı?

Canım bir sene az değil bence ne yap et şikayet et onları böyle şey olur mu ya!
Sende çıkartabilirsen çıkart çıkartamam diyorsan ayran falan iç kendini kötü hissedersen ya da aklına takılacaksa bir doktora görün istersen, geçmiş olsun.

özellikle bim'in mi
ucuz marketlerdeki hiç bir şeyin sağlıklı olduğun inanmıyorum
kaldı ki o marketlerdeki kaliteli ürünlerin bile en azından ambalajları kalitesiz oluyor
misal yoğurt kaliteli ama kabı kalitesiz

İnsanların derdine biraz saygılı olun lütfen, zehirlenebilir arkadaş farkında mısınız önemsiz bir şey mi insan sağlığı?

Canım bir sene az değil bence ne yap et şikayet et onları böyle şey olur mu ya!
Sende çıkartabilirsen çıkart çıkartamam diyorsan ayran falan iç kendini kötü hissedersen ya da aklına takılacaksa bir doktora görün istersen, geçmiş olsun.
Kendi sağlını düşünen biri buraya konu açıp cevap bekleyeceğine kadar netten zehirlenmeyi araştırır ya da kendinde olan değişikliklere göre en yakın sağlık kurumuna başvurur evet diğer insanların dertlerinin yanında bu bir dert değil.konu sahibi sen de şikayetiniyap ve bu sana ders olsun aldıklarının son kullanma tarihine dikkat et.

canım bimden bende kuruyemiş almıştım, çekirdek leblebi vs...
yerken böyle bayatsı bayatsı kokuyordu..yemedik zaten attım çöpe...ucuz olması cezbediyor beni ama bazen böyle şeyleri duydukça da elim geri gidiyor...

Profiterolün 1 senelik olduğunu sanmıyorum.
Öyle olsaydı kenarı küflenirdi ve pudinginin tadı bozulurdu.

O gördüğün tarih sağlık bakanlığının onay tarhi filan olmasın ?
Son kullanma tarihi diye yazıyor mu ?
Gıda ürünlerinde marka tescil veya bakanlık onay tarihi yazar.
Ayrıca ürünün son kullanma tarihi bazen kapakta yani atılan parçada yazılı olabilir.

Kendi sağlını düşünen biri buraya konu açıp cevap bekleyeceğine kadar netten zehirlenmeyi araştırır ya da kendinde olan değişikliklere göre en yakın sağlık kurumuna başvurur evet diğer insanların dertlerinin yanında bu bir dert değil.konu sahibi sen de şikayetiniyap ve bu sana ders olsun aldıklarının son kullanma tarihine dikkat et.

canım kimsenin derdinin büyüklüğünü küçüklüğünü sorgulayamayız ki...
bize göre basit gelen ona göre önemli bir sıkıntıdır...

Ben de yazacaktım ama daha önce yazmışlar.
Bimde olmasına neden şaşırdınız ki, asıl Bimde olduğu için normal karşıladım ben.
Özellikle o profiterol, çiğ köfte, rus salatası falan satılan reyondaki çoğu şeyler bayatlamış oluyor. Hakeza kuruyemişleri de öyle.
Çoğu ürünü kalitesiz zaten bakkal mantığında yığıntı şeklinde, patlamış,ezilmiş, akmış....

Bir de bu ürünlerin zaten 1 sene raf ömrü olmuyor bildiğim kadarıyla. Bir kaç ay olması lazım yani ya ciddi bir sorun var ya da tarih yanlış basılmış..

bunda bir yanlışlık var 1 yıl dayanmaz profiterol :50: bu yaz bende almıştım ama çok tazeydi ama bitiremedim biyere gitmiştim evdekilerde yememiş bir hafta sonra geldiğimde dolapta bozulmuştı üstü küflenmiş ekşimiş çok kötüydü :19: tamam günü geçmiş olabilir ama bu kadarda olamazzzz

Ben bi an fevri davrandım düşünemedim konu sahibi ve diğer arkadaşlarımdan özür dilerim.

özür dileyecek bişey yok canım :34:
sadece insanların dertlerini sıkıntılarını azımsayıp yargılamak yanlış bence...
çünkü bize göre basit bir derttir ama ona göre önemlidir...belki korktu belki panikledi aklına ilk burası geldi bilemeyiz bunu...
genelde kk da böyle bu da dertmi, bunun içinmi konu açtın vs tarzında yorumlar yapıldığı için bende sessiz kalamadım... :34:

Back