• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldığım parfüm sahte mi lütfen yardım

Katze

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
2.855
597
373
Arkadaşlar bi siteden parfüm aldım %100 orjinal, defolu ürün olduğu (görünürde bir defosu yok) yazıyordu. Parfüm geldi ancak şişesi çok tuhaf. Bende tester ı vardı, onun şişesiyle ikisini karşılaştırdığımda;

-Renk farkı var, yeni gelen parfü şişesi çok açık renkte.

-Markası yazan yazı daha koyu punto ve yazı tipi aynı değil

-Markası yazan yer tester da kabartma yazı, diğeri daha düz

-Tester ın şişesinin çoğu yeri kendi rengiyle kaplıyken yeni gelen şişenin renksiz olduğu farklı yerler mevcut.

-Şişe kapağı ebatları farklı yeni geleninki daha küçük.

Kokudan asla anlaşılmıyor, zaten bu konuda hiçbir bilgim yok ben anlayamam sadece şişeye bakarak yorum yapıyorum. Bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen iade ediyim mi... Teşekkürler.
:12:

Neden kimse bir şey yazmıyor:14:

cnm bence sen güvenilir bir parfümeriye git , bide onlara sor bakalım ..
ben şüphede kaldığım zaman öyle yapıyorum ..
gerçi çok güvendiğim bir iki parfümeri haricinde hiçbiyerden de almıyorum .

eğer sana sahte diye söylerlerse , hemen aldığın yere iade et derim ..

canım aslında en net kokusundan ve kalıcılığından anlaşılır eğer sahteyse 1 saat bile kalmaz üstünde ayrıca kokusu gittikçe bozulmaya başlar

cnm bence sen güvenilir bir parfümeriye git , bide onlara sor bakalım ..
ben şüphede kaldığım zaman öyle yapıyorum ..
gerçi çok güvendiğim bir iki parfümeri haricinde hiçbiyerden de almıyorum .

eğer sana sahte diye söylerlerse , hemen aldığın yere iade et derim ..

arkadaşa katılıyorum

anlattıklarına göre sahte olması muhtemel :44: şişesinden bile belli oluyor çoğu
ama genede emin olmak için tekin acar,sevil gibi yerlere götürüp gösterebilirsin eğer sahteyse
hemen aldığın siteye bildirmelisin

Muhtemelen sahtedir, şişesine bakmanız bile çoğu zaman yeterlidir. Orijinal parfümlerin markası genellikle kabartma şeklinde ya da şişenin iç kısmında yazar. Ayrıca şişenin ağzı deforme olmuşsa (ezilme gibi) parfüm orijinal değil, doldurmadır. Yukarıda söylendiği gibi, kokusu da kalıcı olmaz.

Hepinize çok teşekkürler ürünü iade ettim çünkü hiç içime sinmemişti. Bir daha da internet üzerinden almam.

:2:

canım aslında en net kokusundan ve kalıcılığından anlaşılır eğer sahteyse 1 saat bile kalmaz üstünde ayrıca kokusu gittikçe bozulmaya başlar

kalıcılık konusunda yanılıyorsun bence,bazı imitation parfümler orjinalinden daha kaıcı oluyorr.

Neden kimse bir şey yazmıyor:14:

tester parfümlerle normal parfümlerin şişeleri farklı olabiliyor. Ayrıca mesela Calvin Klein'ın bazı parfümleri Amerika Dolumu bazıları Fransa dolumu, şişelerin üretim yeri de farklı olabiliyor. Bu nedenle öyle gelmiş olabilir. Ama sen yine de gidip bir parfümeriye göster canım

tester parfümlerle normal parfümlerin şişeleri farklı olabiliyor. Ayrıca mesela Calvin Klein'ın bazı parfümleri Amerika Dolumu bazıları Fransa dolumu, şişelerin üretim yeri de farklı olabiliyor. Bu nedenle öyle gelmiş olabilir. Ama sen yine de gidip bir parfümeriye göster canım

Bu hiç aklıma gelmemişti, en yakın Sevil gibi parfümeriler de bana çok uzaktı. Göstermeden gönderdim... Neyse hayırlısı. İçime sinmeyen parfümü kullanamazdım.

Arkadaşlar çok eski bi konu ama insanlar ancak ilgi sahibi olunca bilgi sahibi oluyorlar. Ben de çok ünlü bi alışveriş sitesinde bulgari'nin ürünlerinin deli dehşet indirime girmiş olduğunu gördüm. Sazan gibi jasmine noir'e atlamak üzereydimki başka sazanlardan bana kalmamıştı. İyi ki de kalmamış. Çünkü jasmine noir'i kafaya taktım bi defa, alacağım kaçarı yok! Çeşitli farklı sitelerden araştırdım. Bugün bile ünlü bi sitede 180tl. Ama avm kozmetik mağazalarında promosyonlara rağmen ancak 300tl en uygun fiyat. Peki nasıl olur da böyle bi uçurum olur? Maalesef aklınızdaki çakmadır cevabı yanlış. Çünkü sahte parfüm satmanın ağır cezaları var ve böyle ünlü siteler bu şekilde itibarlarini zedelemezler. Peki ne yaparlar? Parfümlerin son kullanma tarihleri gıdalar gibi ürün üzerinde mevcut değil. Ama ortalama raf ömürleri 3-7 yıl arası değişiyor. Bunlar da markalara göre önerilen son kullanma tarihi olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu önerilen skt yaklaşan ürünler deli dehşet indirimlerle bu tarz sitelerde sazan avlıyorlar. Bu ürünler testerlardan farklı olarak bayat olup kokuları kısa sürede püffff... Peki ne yapalım? İlle de internetten alacaksak barkod sorgulatalim. Bu tarz bi takım sitelerden: checkcosmetic.net ama nette biraz araştırma yaparsanız daha kapsamlı siteler de var ya da aldığınız ürün secere usulü kendi resmi sitesinden de bu takibi yapmanızı sağlıyor. Üretim tarine kadar tesbiti mümkün. Tıpkı telefonların imei numarası sorgusu gibi. Peki ben jasmine noir'ciğimi nereden almaya karar verdim? Duty free en taze parfümleri satan yer, zaten prensip olarak bi parfümü 6 aydan fazla rafta barındırmayan bi yapıda. Zaten mobil cihazla o saniye barkotu sorgulatip tazecik parfümümüzü çantamıza atıp sen sağ ben selamet evimizin yolunu tutuyoruz... Zaten şu an ki euro kuruyla 292tl ediyor. Ama orjinal ve taze olduğuna emin oluyoruz. Duty free diye sartlanmanın da alemi yok, gir misal sevile, Tekin Acar'a cepten sorgulat. Paranla rezil olma. ;)

Hepinize çok teşekkürler ürünü iade ettim çünkü hiç içime sinmemişti. Bir daha da internet üzerinden almam.

:2:
Birdaha bencede internet üzerinden tester adında satılan ucuz parfümleri almayın. Hepsi sahte çünkü.
Onun yerine daha bilindik parfüm satan siteleri tercih edebilirsiniz.

sitenin birinde ingiltereden ithal orijinal tester sattığını iddia eden ve 5000 e yakın kişinin parfümler hakkında yorum yaptığı ve büyük çoğunluğununda orijinal olduğunu savunduğu bir satıcı var en iyi parfümleri bile anca 60-70 tl.ye satıyor ne dersiniz bu konuda bunlar bozukmu iyi bir taklitmi nasıl bu kadar ucuza satılır ve çoğunluk orijinal der açıkçası bazen alasım geliyor kendimi zor tutuyorum

Back