Yok artık. tabii ki kadın da suçlu. Ama metres bulamazsa kiminle aldatacak? diye bir mantık kurmak da saçma.
Farkında mısınız bilmiyorum, karşınızdaki insanın sadakatsizliğinden bahsediyoruz. Metres ya da kadın bulamadığı için aldatmasa bu onu aldatmadığı için temiz mi yapıyor sizin mantığınızla? Adamın içinde aldatma dürtüsü var.
aldatmasa da kadınları izler, bakar, her türlü bi şey yapar. Sizin dediğiniz; erkekler aldatmaya da meyilli olsa bile kadınlar yüz vermezse erkekler aldatamaz, mantığına çıkıyor.
Ve evet, birinci derecede suçlu olan eştir. Çünkü elalemin kadınıyla sevgili olmuyorsun, onunla iletişim kurmuyorsun; eşim diyeceğin insanla, gelecek düşündüğün insanla sevgili oluyorsun ve iletişim kuruyorsun. Tabii ki suçlu eş olacak.
isterse etraf metres dolsun, bi adam karısından başkasına bakmaya niyet etmiyorsa onu kimse bozamaz. Yani birinci dereceden suçlu olan eşi, evet. başka kadınlar ilgilendirmiyor onu, eşi ilgilendiriyor.
Temiz yapmıyor , Benim kastim bu değil.
Yuva Birliği yikiliyorsa tek kişi yikmiyor bunu.
Bu forumda sürekli olarak seni ilgilendiren kocan , diğeri sana söz vermemiş ki deniyor.
Bende bu yanlış bir düşünce , Böyle diye diye kulaklar alışıyor , karşıdaki kadın " banane elinde tutsaydın , banane ben mi aldattım seni " cümlelerini kurma curetini hep bu bakış açısından dolayı kurabiliyor.
Birde aldatılan , canı yanan bir kadın zaten hıncını yanindakinden almaya çalışıyordur , ağzına geleni söylüyordur . Uzakta olana da bu şekilde dokunabiliyor , Ne yapsın başka.
Elbette ki öfke kusacak. Böyle kişilerin karşısına geçip felsefe yapmanın mantığı yok ki. Bilmiyor mu sanki neyin ne olduğunu.
Amin der geçerim bedduasina.
Aman dur sen kocanla ilgilen, suçlu o, diğeri sana söz vermedi demem, denilmemeli.
Mesela siz aşık olsanız , evli olduğunu öğrenirsiniz ayrılır misiniz , devam mı edersiniz ? Yoksa banane ben söz vermedim ki , devam edelim mi dersiniz ?
Cevap hayirsa , o aldatan kişiyle aynı kefede değilsiniz demektir.
Aynı kefeye girenler ise tartışmasız aynı pisliği sirtlaniyorlar .