- 20 Şubat 2016
- 1.042
- 1.059
- 133
Arkadasım son durumun ne bilmiyorum ama benimde böyle bir kocam vardı narsist suan bosanıyorum değmez kendi özsaygını kaybetmeye. Aynısını derdi sen birsey yaparsan daha kötü karsılıgını gorursun derdi kovardı devamlı kovdu yine ben ne yaptım sonunda ilk kez topladım gucumu defoldum gittim baslarım böyle işe dedim kan kusturdu kızılcık serbeti içeyim istedi ama yeter herkesin bir onuru var. Kendini düşün özsaygını benliğini ayaklar altına almasıns müsaade etme... bu sevgi değil sevmek böyle olmaz. Ne seven adam böyle davranır ne seven kadın kendine seven adamın böyle davranmasına müsade eder. Tüm yorumları okuyamadan dayanamadım yorum yaptım
Sizin kendinize saygınız varmış ki birimisiniz öyle bir hıyarı ama konu sahibi öyle degil adam hakaretler ediyor eziliyor hatta yetmiyor ayağına paspas edip cignicek amma bebek istiyorum deyip üstünü kapatmayı tercih ediyor.
Ama hep yazıyorum yazicam. konularına eger hamile kalırsa o bebeğe yazık edicek ve çok büyük bir vebal altına giricek çünkü insan bu derece kör olamamaz olmamalı hadi kendisi bağımlı ama çocuk asla asla boyle bir adamdan umalım ki doğru yolu bulsun.
Aralarında bir durum olsa iş yeri telinden değil özel telinden arardı rahatça.Adam hoparlörü bilmeden açmış o yüzden hoparlör bağlayıcı bir unsur değil.İlk kez konuşmuyor olmaları da daha evvel işi pişirmiş olmaları anlamına gelmez.İşi pişiren insan iş telinden aramaz.Özel hat ne güne duruyor! İhanet değil ama verdiği tepkide küfretmesinin sebebi ne sizce? Aranızda saygı bitmiş demek ki. Pat diye söveceğini sanmıyorum. Görünen o ki bu adam size karşı tahammülsüzleşmiş ve aranızda saygı bu olaydan çok çok önce bitmiş zaten.Yoksa daha hassas biçimde açıklamaya çalışırdı olayı.Ama direk alevlenmiş..Ya bu adamın huyuna gidin ya da ayrılın.Biten saygı sonrasında geri gelmiyor..
Evet..saygı ve tahammül sıfır.Belalarını arıyor bu erkekler.Pek çoğu aslında evlilikle uzaktan yakından ilgisi kabiliyeti olmayan adamlar. Evlenmeyin be kardeşim,milletin kızını da yakmayın..Nolacak şimdi? Oturup kara kara düşünen tek taraf genelde kadın oluyor malesef.Erkek kişisi bi tarafını yayıp banane havasında geziyorCep telefonundan aramisti zaten.
bir sey varmiydi yokmuydu bilmiyorum artik yoktu heralde, bir daha bisey olmadi cunku.
kendi tavri bu, rahatlikla hakaret edip asagilayabiliyor, benimle ilgisi yok sozlerinin.. saygi duymuyor bana.
aslinda ailesine karsi da boyle, nerede durmasi gerektigini bilmiyor, onlara kufur etmesede kirici ve kaba konusabiliyo.
Elinin altında internet var değil mi mehmet başkan var instagram da youtube de aç ve dinle narsistlerle ilgili verdiği bilgileri ve artik uyma gözünü aç cok geç olmadan oyuncak bebek degil bu napiyim istiyorum diyosun azicik büyü gözünü ac Allah aşkına içim.sistiTesekkur ederim.
Bu arada herhangi bir saglik sorunu olmamasina ragmen 5-6 aydir bebegimiz olmadi, belkide bu da bir mesaj bize.
ben iyi bakacagima eminim. ama tabiki iliskimizden etkilenir. haklisiniz bencillik belki. ama anne olmak, cocuk sahibi olmak istiyorum, yalan mi soyleyeyim simdi. napayim ben de istiyorum......
Elinin altında internet var değil mi mehmet başkan var instagram da youtube de aç ve dinle narsistlerle ilgili verdiği bilgileri ve artik uyma gözünü aç cok geç olmadan oyuncak bebek degil bu napiyim istiyorum diyosun azicik büyü gözünü ac Allah aşkına içim.sisti
Bir an önce izle fikirlerini yaz bence burayada mehmet başkak olucakIzlicem soyledigini..
Umarım hayırlısı olur hakkında. Bende zorluklardan geçerek başardım bedellerini ödedim ödüyorum. Ama hiçbirşey onun yanında hissettiğim değersizlik sevgisizlik kadar koymuyor. Oyüzden bazen bazen gitmek gerekir kalmanın bir anlamı olmadığında. Hayat senin tercih senin umarım en doğru kararı bir an önce verirsin.Bir gun kotu 5 gun iyi devam ediyoruz, son durum bu..
Bu tip bir iliskiye gore cabuk bile ayrilmissin bence, insallah cok mutlusundur/ mutlu olursun. Herkes bu dunyaya bir kez geliyor, herkes kendisi icin en iyiyi en guzeli hakediyor. En guzel sekilde yasamayi hakediyoruz hepimiz.
Umarim ben de kendim icin dogru olan ne ise onu yapar yasarim.
Kolay degil biliyorsun ama sen basarmissin, ben bazen o kotu yuzunu gordugumde kalkissamda henuz yapamadim. sanirim kalmak daha agir bastigindan oluyor bu. yani beni seviyo diye dusunuyorum, onunda kotu huyu boyle konusmak diyip affediyorum ama aslinda olan bana oluyor bi yandanda.
ne bileyim arkadasim, tesekkurler yazdigin icin..
Umarım hayırlısı olur hakkında. Bende zorluklardan geçerek başardım bedellerini ödedim ödüyorum. Ama hiçbirşey onun yanında hissettiğim değersizlik sevgisizlik kadar koymuyor. Oyüzden bazen bazen gitmek gerekir kalmanın bir anlamı olmadığında. Hayat senin tercih senin umarım en doğru kararı bir an önce verirsin.
Elbette arada es veriyorlar bu insanlar yoksa kim çeker:) bunu bildiği için arada okşuyordur. Kafanız karışsın iyice manipüle olun diye.. bu bir bahane değil bence kendinizi gerçeklerle yüzlestirin.tesekkur ederim..
ben her zaman degersiz , sevgisiz hissetmiyorum. oyle bir durum var.
3 gun iyi bir gun kotu seklinde devam ediyor.
bu yuzden zaten gitmedim sanirim..
Elbette arada es veriyorlar bu insanlar yoksa kim çeker:) bunu bildiği için arada okşuyordur. Kafanız karışsın iyice manipüle olun diye.. bu bir bahane değil bence kendinizi gerçeklerle yüzlestirin.
Kendime yeterince değer vermediğim; o gitmesin aman beni sevsin biraz daha ilgi göreyim kavga cıkmasın diye sustuğum isteklerimi yok saydığım uzunca bir dönem oldu. Lakin bu normal ve sağlıklı bir ilişki olmadığını devamlı benden alınıp fakat hic karsılık göremediğimi fark ettiğimde ve kendimi gerçek banada sevmeye başladığımda DUR dedim. Onun öncesi hep tolere ettim evlilik sürsün diye hoş ozamanda tam anlamıyla yaranamıyordum bir türlü tatmin olmuyordu çünkü Mükemmel hatasız biri olmamı istiyordu ‘ki bu çok ütopik bir hayal’. İnsanız ve hatalar yapabiliriz eksiklerimiz kusurlarımız olabilir ama bizi seven böylede sever değer verir. Ozaman herkes birbirini çöpe atsın böyle bir mantık yok. Bu tip narsisist insanlara ağzınızla kuşta tutsanız yaranamazsınız sonunda sıkılır ve aldatır. Tıpkı benim çok güvendiğim eşimden yediğim kazık gibi. Demem o ki kimse için kendinizden kendi benliğinizden vazgeçmeyin. Seven adam hertürlü sever küssenizde tripte atsanız hatada yapsanız ama bunlar kendilerine eş değil hayal ettikleri ütopik bir varlık arıyorlar. Siz cok empatik olduğunuz için bunu kullanırlar. Taki sizde sömürecek bir kaynak bulamayıncaua kadar. Sonra arkalarına bakmadan ya sizi terk ederler ya aldatırlar. Hoş yerlerini yapmadan asla gitmezler. Kendinizi sevin değer verin. Eş olmak yoldaş olmak başka afedersiniz ufacık sevgi ilgi pesinde kosayım derken şahsiyetini kaybetmek başka birşeymiş. Buda bana ders oldu. Kimse için şahsiyetinden vazgeçme. Değmez.bir de ben uyum sagliyorum genelde ona, ondan cok anlasmazlikta olmuyor, bu yuzden belki iyi geciniyoruz olarak goruyorum durumu .Aslinda fedakarlik yapan benim.
Sizde nasildi? Uyum sagladinizmi devam etsin diye, sorun cikmasin mutlu olalim diye? Yoksa saglamadiniz ve o yuzdende daha sert tepkiler mi gordunuz
Kendime yeterince değer vermediğim; o gitmesin aman beni sevsin biraz daha ilgi göreyim kavga cıkmasın diye sustuğum isteklerimi yok saydığım uzunca bir dönem oldu. Lakin bu normal ve sağlıklı bir ilişki olmadığını devamlı benden alınıp fakat hic karsılık göremediğimi fark ettiğimde ve kendimi gerçek banada sevmeye başladığımda DUR dedim. Onun öncesi hep tolere ettim evlilik sürsün diye hoş ozamanda tam anlamıyla yaranamıyordum bir türlü tatmin olmuyordu çünkü Mükemmel hatasız biri olmamı istiyordu ‘ki bu çok ütopik bir hayal’. İnsanız ve hatalar yapabiliriz eksiklerimiz kusurlarımız olabilir ama bizi seven böylede sever değer verir. Ozaman herkes birbirini çöpe atsın böyle bir mantık yok. Bu tip narsisist insanlara ağzınızla kuşta tutsanız yaranamazsınız sonunda sıkılır ve aldatır. Tıpkı benim çok güvendiğim eşimden yediğim kazık gibi. Demem o ki kimse için kendinizden kendi benliğinizden vazgeçmeyin. Seven adam hertürlü sever küssenizde tripte atsanız hatada yapsanız ama bunlar kendilerine eş değil hayal ettikleri ütopik bir varlık arıyorlar. Siz cok empatik olduğunuz için bunu kullanırlar. Taki sizde sömürecek bir kaynak bulamayıncaua kadar. Sonra arkalarına bakmadan ya sizi terk ederler ya aldatırlar. Hoş yerlerini yapmadan asla gitmezler. Kendinizi sevin değer verin. Eş olmak yoldaş olmak başka afedersiniz ufacık sevgi ilgi pesinde kosayım derken şahsiyetini kaybetmek başka birşeymiş. Buda bana ders oldu. Kimse için şahsiyetinden vazgeçme. Değmez.
Kendime yeterince değer vermediğim; o gitmesin aman beni sevsin biraz daha ilgi göreyim kavga cıkmasın diye sustuğum isteklerimi yok saydığım uzunca bir dönem oldu. Lakin bu normal ve sağlıklı bir ilişki olmadığını devamlı benden alınıp fakat hic karsılık göremediğimi fark ettiğimde ve kendimi gerçek banada sevmeye başladığımda DUR dedim. Onun öncesi hep tolere ettim evlilik sürsün diye hoş ozamanda tam anlamıyla yaranamıyordum bir türlü tatmin olmuyordu çünkü Mükemmel hatasız biri olmamı istiyordu ‘ki bu çok ütopik bir hayal’. İnsanız ve hatalar yapabiliriz eksiklerimiz kusurlarımız olabilir ama bizi seven böylede sever değer verir. Ozaman herkes birbirini çöpe atsın böyle bir mantık yok. Bu tip narsisist insanlara ağzınızla kuşta tutsanız yaranamazsınız sonunda sıkılır ve aldatır. Tıpkı benim çok güvendiğim eşimden yediğim kazık gibi. Demem o ki kimse için kendinizden kendi benliğinizden vazgeçmeyin. Seven adam hertürlü sever küssenizde tripte atsanız hatada yapsanız ama bunlar kendilerine eş değil hayal ettikleri ütopik bir varlık arıyorlar. Siz cok empatik olduğunuz için bunu kullanırlar. Taki sizde sömürecek bir kaynak bulamayıncaua kadar. Sonra arkalarına bakmadan ya sizi terk ederler ya aldatırlar. Hoş yerlerini yapmadan asla gitmezler. Kendinizi sevin değer verin. Eş olmak yoldaş olmak başka afedersiniz ufacık sevgi ilgi pesinde kosayım derken şahsiyetini kaybetmek başka birşeymiş. Buda bana ders oldu. Kimse için şahsiyetinden vazgeçme. Değmez.
Cok guzel yazmissiniz, kesinlikle ayni fikirdeyim sizinle. duygusalligimdan bu iliskide dogru davranamiyorum, hakettigi karsiligi belki bosanmak ama ben duygusal ve empatik biri oldugum icin bu yumusak yanimdan dolayi tepkilerimde oyle oluyor. sizin de daha once yasadiginiz seyler yani.
esim zamanla degisti bu arada. biz 5 senedir evliyiz. benden mukemmel olma beklentisi vs yok. sadece fedakarliklarimiza baktigimda, dediginiz gibi ben kendimden 5 veriyosam o 1 veriyo. aslinda sevgi boyle olmamali, alip vermelisin iliskide. bunun cok farkindayim. bide sinirlenince asiri yuksek tepkiler veriyo bagiriyo , hakaret edip asagiliyo. bunun sıklıgı degissede oldugu zamanki siddeti degismedi. her narsistte ayni degildir belki, belki sizin eski esiniz bu denli kufur hakaret etmez farkli turlu asagilar ama gunluk yaptiginiz her seye bi yorumu vardir, benimki ise bi anda parlar ve yukselir son noktaya karar gider.
bu iki ornekte yanlis , kendi kiymetimizi bilmeden, sinir cizip dur demedende degismez. sonucta yillardirda bu sekilde alismis bir iliski yasiyor. durduk yere ben onun bi kiymetini bileyim moduna girmezler...
kendi benligimden vazgecmicem bende.
Herkesin tahammül edemediği şey başkadır. Hala durduğunuza göre tahammül edebiliyorsunuz demek oluyor. Fakat ben artık yok sayılmaya, sevilmemeye sözlerimin değer görmemesine kovulmaya aşağılanmaya tahammül edemedim. Oda zaten dünden razıymış ardına bakmadan bitirdi. Önceden olsa haklıda olsam özür diler devam ederdim ama böyle evlilik olmaz. Benim evlilik anlayısımda bu yok. İstemeyen defolsun gitsin. Hayat bir sekilde devam edicek. Hergün ağlamaktansa toptan acıyı ceker bitiririm. Yani bazen tepki göstermek gerekir. Nereye kadar tahammül edebileeksiniz size kalmıs o.Cok guzel yazmissiniz, kesinlikle ayni fikirdeyim sizinle. duygusalligimdan bu iliskide dogru davranamiyorum, hakettigi karsiligi belki bosanmak ama ben duygusal ve empatik biri oldugum icin bu yumusak yanimdan dolayi tepkilerimde oyle oluyor. sizin de daha once yasadiginiz seyler yani.
esim zamanla degisti bu arada. biz 5 senedir evliyiz. benden mukemmel olma beklentisi vs yok. sadece fedakarliklarimiza baktigimda, dediginiz gibi ben kendimden 5 veriyosam o 1 veriyo. aslinda sevgi boyle olmamali, alip vermelisin iliskide. bunun cok farkindayim. bide sinirlenince asiri yuksek tepkiler veriyo bagiriyo , hakaret edip asagiliyo. bunun sıklıgı degissede oldugu zamanki siddeti degismedi. her narsistte ayni degildir belki, belki sizin eski esiniz bu denli kufur hakaret etmez farkli turlu asagilar ama gunluk yaptiginiz her seye bi yorumu vardir, benimki ise bi anda parlar ve yukselir son noktaya karar gider.
bu iki ornekte yanlis , kendi kiymetimizi bilmeden, sinir cizip dur demedende degismez. sonucta yillardirda bu sekilde alismis bir iliski yasiyor. durduk yere ben onun bi kiymetini bileyim moduna girmezler...
kendi benligimden vazgecmicem bende.
Herkesin tahammül edemediği şey başkadır. Hala durduğunuza göre tahammül edebiliyorsunuz demek oluyor. Fakat ben artık yok sayılmaya, sevilmemeye sözlerimin değer görmemesine kovulmaya aşağılanmaya tahammül edemedim. Oda zaten dünden razıymış ardına bakmadan bitirdi. Önceden olsa haklıda olsam özür diler devam ederdim ama böyle evlilik olmaz. Benim evlilik anlayısımda bu yok. İstemeyen defolsun gitsin. Hayat bir sekilde devam edicek. Hergün ağlamaktansa toptan acıyı ceker bitiririm. Yani bazen tepki göstermek gerekir. Nereye kadar tahammül edebileeksiniz size kalmıs o.
Bir gun kotu 5 gun iyi devam ediyoruz, son durum bu..
Bu tip bir iliskiye gore cabuk bile ayrilmissin bence, insallah cok mutlusundur/ mutlu olursun. Herkes bu dunyaya bir kez geliyor, herkes kendisi icin en iyiyi en guzeli hakediyor. En guzel sekilde yasamayi hakediyoruz hepimiz.
Umarim ben de kendim icin dogru olan ne ise onu yapar yasarim.
Kolay degil biliyorsun ama sen basarmissin, ben bazen o kotu yuzunu gordugumde kalkissamda henuz yapamadim. sanirim kalmak daha agir bastigindan oluyor bu. yani beni seviyo diye dusunuyorum, onunda kotu huyu boyle konusmak diyip affediyorum ama aslinda olan bana oluyor bi yandanda.
ne bileyim arkadasim, tesekkurler yazdigin icin..
Bebek iyi ilişkileri bile zedeliyor.
Biz sevgiliğimizin altıncı evliliğimizin üçüncü yılında çocuk sahibi olduk. Öncesinde üç senede tek bir kavgamız olmadı, ses yükselmedi. Hep gülme eğlenme sohbet muhabbet arkadaşlarla takılma böyle balayı kıvamındaydı.
İlk üç ay ben sürekli yorgun ve mutsuzdum. Hep ağlardım başaramadığım şeylere, emzirirken ağrıyan acıyan memelerime, hayatımın hep böyle olacak olmasına. O da uykusuzdu haliyle ikimizin de tahammülü birbirine düşüktü. Üç ay içinde sesler kısıldı, en azından biraz daha tahammül eder hala geldil. Ama bir yıl boyunca boşasam tek baksam daha mı kolay dedim. Her yaptığı battı, her yaptığım battı. İkinci sene sonunda azıcık daha normale döndük. Şu an üç yaşında çocuğumuz eski günler hayal olarak kaldı. Kavgamız yok, cinsellik normale döndü ama hala en büyük gerginliklerin sebebi çocuk. Birbirimizi aska yeterli görmüyoruz. Yorgun olduğumuz zamanlarda diğeri çocuğu paslarsa iyi gidiyor ama aynanda yorgunsal gerginlik had safada.
Anneannem derdi çocuk kötü evliliği bitirir, iyi evliliği de şöyle bir sarsar diye. Doğruymuş.
Çocuk öyle bankaya para koyar gibi yapayım da dursun kenarda diyecek bir şey değil. Çok emek, aşırı emek istiyor. Yorgunluk uykusuzluk kısmı insanın bitiriyor. Ve bu biliyorum zor olacak hissiyatındaki gibi de değil. Bem de bile isteye yaptım uyuyamayacağım ama yaşayınca anlıyor insan. Hele hele sizinki gibi bencil bir adamla hiç olmaz.
Benim eşim sorumlulukları paylaşab, yapıcı, sakin, ses yükseltmeyem bir adam. Bezini değiştirir, yemek yedirir, oynatır. Ama akşam çocuk uyuduktan sonra uyuklaması bile beni bazen delirtiyor. Kısacası böyle bir evliliğe çocuk yapmak kendine de çocuğa da haksızlık.
Çocuk da kavga dövüş ortamında büyürse psikolojisi bozuk olacak. Babasını rol model alacak belki onu düzeltmeye uğraşacaksın bir de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?