Şimdi bir kere ayrlıktan sonra barışmak isteyen taraf siz olmuşsunuz. Eski erkek arkadaş olmuş artık, o dönemde başka kızlarla konuşabilir. Bazı insanlar bir ilişkisi biter bitmez başkları ile konuşma ihtiyacı duyuyorlar. Siz kendiniz barışmaya ikna etmişsiniz, bu dönemde önceden konuştuğu kızlarla irtibatı çat diye kesmek istememiş olabilir çünkü sizinle tam eskisi gibi olunmuş değil. Neden bunları yazıyorum biliyor musunuz? Kendisine hak verdiğim için değil, ben asla ayrlıktan hemen sonra biriyle konuşmama ya da emin olana dek insanları yedeklemem. Ancak şunu görünki siz mutlu giden ilişkiniz de aldatılmamışsınız, siz kendinizi bu duruma düşürmüşsünüz sizinle barışmak istmeyen adama ısrar ederek. Madem öyle bir isteği vardı benimle barışma sürecine girmeseydi demişsiniz ama altını çiziyorum, siz istemişsiniz zaten. Yakalanınca ağlaması, hareketleri, sözleri çok tipik, sizi sevdiğini göstermez. Erkek arkadaşınız sizi sevmiyor, soğumuş sizden, ayırlıkta başkları olmuş, ancak herşeye rağmen geri barışılmış. Peki neden sizden ayrılmak istemedi, yalvardı? Çünkü sizinle arasında alışkanlık var. Zaten her durumda devam etmek isteyen, affeden bir sevgilisi olduğunu anladı, sizi bırakmak istemez. Sizin kesinlikle ayrılmanız lazım, çünkü siz onun için güvenli limansınız ama aşkı değilsiniz. Yoksa gelecekte büyük ihtimal gönlü birina kayınca yine aldatılırsınız.