Aldatilan ablanin hayata tutunma cabasi

Diksiyonu gerçekten iyi. Gayet modern sık bir kadın. Ankara ted mezunu zaten ama İngilizcesi gerilemiş baya.
Çocuklara özel ders versin. Yani Ted koleji mezunu üstelik üniversitede bile ingilizce eğitim almış ne kadar gerileyebilir ki? Çocuk hastaymış ilgilenmiş büyütmüş ama ille okula gitmiştir. İşini bırakmamalıydı. Ben çocuğuma ingilizce özel ders arasaydım kesinlikle Ted mezununu seçerdim mesela.

Benim tanıdıklarım günlük bir kaç saat çocuk ablaligi yapıyor
Mesela çalışan anne babalar okul saatleri dışında abla arıyor.
Aylık 3-4 bin alıyorlar.
Tatilleri var en azından ek gelir olur.
Bunu sosyal medyadan kendi şehrinden olan gruplarda yazıyorlar öyle bulan yada komşu tavsiyesiyle bulanlar var.
Birde ajanslar var galiba hem temizlik,hem bakıcılık için.
Bir kısmını ajans alıyor bir kısmını çalışan alıyor.
Benim aklıma bu geldi.
Kreşler demişsiniz ama onlar dışarıdan çalışan almıyor mesela benim çalıştığım yer kendi bünyesinde kayıtlı çalışan gönderiyor temizlik ve yemek için.
MEB e başvurabilir hizmetli alımları yapıyordu ara ara.

Ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunsa İngilizce için, sonra da özel ders falan vermeye başlar sonuçta Ted mezunu, ünide de ingilizce okumuş daha ne olsun.

Gecenin şu saatinde gerçekten çok etkilendim üzüldüm belki benimde yaşadıklarım ve yaşım yakın olduğu içindir bilemiyorum aslında mantıklı kadınımdır ama gerçekten bu erkekleri anlayamıyorum. Okumuş etmiş kendini yetiştirmiş bir bayanı hanım diye almışsın o kendi hayatından vermiş çalışsa şimdiye emekli olurdu belkide onca sene ne borçlar ödenmiş ev bark sahibi olunmuş ne fedakarlıklar yapılmış sıkıntılı bir evladı iyi yetiştirebilmek için kendinden vazgeçmiş tam herşey düzeldi rahata azıcık kavusacaz derken hoooop adam karşına dikiliyor ben özgür olmak istiyorum benim artık içimde kelebekler uçsun istiyorum ben başka kadını seviyorum ben aşık oldum. Çocukları tutuşturuyorlar kadının eline haydi yolları ayırdık bu kadınların çektiği reva mı yaa..geçenlerde bir sohbette dinlemiştim bir kirpik ağırlığı kadar bile kimsenin kimsede hakkı kalmayacak .Nasıl hesap verecekler nasıl vicdanları rahat edecek aklım fikrim almıyor nasıl bir zamana kaldık biz yaaa çok üzülüyorum. Arkadaşınız evi sakın satmasın başını akşam sokacağı bir dört duvar olsun.sağlam bir iş buluncaya kadar Çocuk bakıcılığı olabilir hasta bakıcılığı olabilir bu hizmeti yapan şirketler var Gürcistanlı kadınlar felan günlük iyi para alıyor . Rabbim bütün kadınların yar ve yardımcısı olsun

minik çocuk değil de ilkokul hatta 4. 5. sınıf öğrencisi çocuk olabilir

öyle eleman arayanlar oluyor çocuğu karşılar, yemeğini yedirir bu kadın derslerini de tam yaptırır, aranıp bulunmayacak insan aslında

küçük çocuk bakmaktan da temizlikten de daha az yorulur hem de dersleri şöyle bir hatırlasa bu işte devam bile eder, İnglizce filan tazeler. zaten kendi kızı 8-10 sene önce ilkokuldaymış çok da eli soğumamıştır yani.

Adamın işleri ters gitmiş felan ama geçim derdini unutup aşk yaşayabiliyor demekki şeyinin derdine düşmüşse çokda sıkıntılı değildir hali . 50li rakamlardadır diye düşündüm adamın yaşını gerçekten yazıklar olsun Rabbim yaptıklarını yanlarına bırakmasın bu adamların Gece gece çok üzüldüm etkilendim çok

Allah yardımcısı olsun inşallah yeniden bir hayat kurmak çok zor oluyor ama olacak. Benim karşı komşum ihtiyaçtan değil ama çocukları büyüdü diye anpagross (İstanbul’da büyük market) markete girdi şarküteri bölümünde çalışıyor ve benzer reyonlarda hem benim yaşlarım var dedi (52 yaşında) ayakta durmak yorsa da memnun

Yaşlı ve hasta bakımı işine girebilir. İstanbul bu konuda derya deniz. Üstelik ücretleride iyi. Üniversite mezunu dil bilen bir kadınla herkes çalışmak ister

Homeoffice iş baksın. Bizim şirkette o yaşta ablalar çalışıyor lise mezunu hem de. Evlere temizlik değil de ofislere çay temizlik elemanları ariyorlar. O yaşlarda bir hanıma iş arıyoruz şu an oradan biliyorum ben de. Gelirsizlik zor.

Çocuk baksa.

Fabrikalara ve atölyelere çaycı mutfak personelleri aranıyor çok sık. O ilanlara bakabilir.

Amcamın işleri ters gittiği bir dönem yengem işitme cihazları satan bir firmada telefonlara bakıp satış yapmak için iş bulmuştu yaşı 45 falandı o sıra. Bu tarz yerlere bakabilir.

Mesela bazı fırınlar, kahvaltılık satan şarküteri tarzı yerler kasaya eleman arıyorlar buda olabilir.

Evden çağrı merkezi elemanı olarak alımlar yapan yerler varsa olabilir.

Bazı özel okullar yemek yapmak için orta yaş üstü çalışan arıyorlar bu tarz ilanlara bakabilir.

İstanbul da yaşıyorsa İstanbul havalimanı sürekli personel arayışında uzak olduğu için çok tercih edilmiyormuş ama sanırım bazı çalışanlara orada kalacak yerde temin edilebiliyormuş veya servisleri olduğu için ona göre sanırım haklar veriliyormuş bunu da araştırabilir.

Aklıma gelenler bunlar oldu. Allah yardımcısı olsun.

nefret ediyorum şöyle çükünün keyfi için kaç senelik evliliği dağıtan adamlardan
adam bile değil
bu kadın bu adamla kurduğu aile için iş hayatından vazgeçmek zorunda kalmış
yaş dayanmış kaçlara, ben aşık oldum boşanalım ne güzel dünya ya
kimse kusura bakmasın da bir kadın aile kurma gerekçesi ile iş hayatından kariyerinden
vazgeçmek zorunda kalmışsa
ve bunca senelik emeğin karşılığı "ben aşık oldum başkasına boşanalım" ise
o adam eşşek gibi boşandıktan sonra eski eşine adam gibi maddi destek sağlamak zorunda
öyle bi tane ev ve içindeki eşyaları kadına bırakmakla olmuyor
cebine güvenmeyen erkek böyle işlere kalkışmayacak
nolcak şimdi bu kadıncağız ? nasıl iş bulacak ?
adam diğer kadınla gününü gün etsin bi şekilde işini de yapsın gemisini yürütsün
kadınlar sürünsün ne güzel ya

En uygunu bebek bakma başka yerlerde genelde gençleri aliyolar etrafa söyleyin bakıcı arayan çoktur bi çay yemekte yapabilir ama o işi bulması zor temizliğe gidebilseydi ayda 10 gün falan çok iyi kazanırdı ama sağlığı müsait değilmiş Allah yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…