• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Alarm cihazı ile 6 yaşında ki oğlumu gece bezinden kurtardım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Kayıplarınız için çok üzüldüm , allah bir daha yaşatmasın inşallah ve size ve evladınıza uzun ömür versin. Anlattığınız kadarıyla kızınızın ki psikolojik bir durum. Uzman değilim tabi ama benim görüşüm alarm onu daha da korkutup , işin içinden çıkılmaz bir hale sokabilir. Bence çocuk psikolojisi konusunda bir uzmandan yardım alın öncelikle, onun tavsiyesi ile başlayın yada başlamayın alarm'a. İnşallah sizin sorununuz da çözülür kısa sürede.

Çok teşekkür ederiz. Şimdi kullanım kılavuzuna tekrar baktım 3 yaş ve sonrası yazıyor, benim aklımda neden 4 diye kalmış anlamadım. Bir ara doktor tavsiyesi ile bir ilaca başlamıştık , o 4 yaşından itibaren veriliyordu, sanırım onunla karıştırdım. Ben alarmı almadan önce oğlumla konuştum ve kendi istedi, uyumadan önce yakasına takıp test ettik, alarmı duyup , titreşimi gördü. Dedim ki sen uyurken de çişini yapmaya başlayınca böyle olacak sakın korkma, bu sesi duyar duymaz, çişini durdurup beni çağır. 6 yaş tabi bütün bunları idrak edibilecek bir yaş, sizin de oğlunuz bu anlatılanları anlayıp kabul edebilecekse deneyin derim. Şuan çocuğumun 3 yaşında ki bilinç durumunu çok net hatırlamıyorum, yani o dönemde kullansaydık nasıl olurdu, işe yarar mıydı bilmiyorum. Siz de çocuğunuzun durumuna göre karar verin . Ama alacaksanız çin malı , sevimli ayıcıklı tavşancıklılar var, onları tavsiye etmiyorlar. Benim aldığım 70 küsur lira civarında olandı, hem titreşim ve hem alarmlı. Umarım çözersiniz siz de . Zaman geçtikçe insan umutsuzluğa kapılmaya başlıyor çünkü

Tekrardan merhaba.
Alarm cihazi kullanali 2 gun oldu.ilk gece 1.30da alarm caldi ben odasina gidene kadar yarisini yapmisti ama hic alarm sesine uyanma filan yoktu.ben uyandirip kalanini tuvalete yaptirdim.sabaha kadar daha uyanmadi.
Ertesi gece saat 1de alarm caldi yine kendisi uyanmadi ben daha yan odadan gidip uyandirip kalani tuvalete yaptirdim.5.30da tekrar caldi alarm bu sefer hepsini yapmis ve yine uyanmamis.birde sabah 8de caldi alarm cisini yaptiktan sonra uyandi artik.gece susamisti su ictigi icin cok sık yapti.
Ama alarm sesine hic uyanmiyor ben gidip kaldiriyorum.uykusu agir oldugundanmidir nedir bilmiyorum.
Sizinde ilk gunler boylemiydi?sonradan alisirmi yoksa boyle devam edermi bilemiyorum.

Gece gündüz bezi bir atsaydınz ben bir markanın konferansında izlemiştim kesin olarak bezi aynı gün atın diyorlar gece gündüz bir ben 2 yaşındaki oğlum için 4 ay uğraştım ama bir öğrettim gece ile gündüzü neyse hayırlı olsun kurtulmuşsunuz

Gece gündüz bezi bir atsaydınz ben bir markanın konferansında izlemiştim kesin olarak bezi aynı gün atın diyorlar gece gündüz bir ben 2 yaşındaki oğlum için 4 ay uğraştım ama bir öğrettim gece ile gündüzü neyse hayırlı olsun kurtulmuşsunuz

Ben gece gunduz bir biraktim ama hala alisamadi.6 ay oldu alarm bile kullandim ona bile uyanmiyor sanirim uykusu agir ondan :KK64:

Ben gece gunduz bir biraktim ama hala alisamadi.6 ay oldu alarm bile kullandim ona bile uyanmiyor sanirim uykusu agir ondan :KK64:
Insan çok yoruluyor tuvalet eğitiminde çok sabır istiyor düzelir inşallah kuzenimde kızı ilk okula başlayacak göndermiyorlar altına kaçırıyor diye çocuklar günlerde iyice psikolojisi bozulur diye

benim oglumda gece cisini gec cözdü bizde sünnet etkili oldu

benim oglumda gece cisini gec cözdü bizde sünnet etkili oldu

Evet sunnet gercekten onemliymis bu konuda.siz kac yasinda sunnet ettirdiniz acaba ve kac yasinda birakti gece cisini.
3 yas sunnet icin sakincali diyorlar 5 yastan sonra daha iyi olacagini duydum cocuk icin.bu demek oluyorki 5 yasina kadar altina kaciracak mi yani o_O

Merhaba
Benim 5 yasindaki oglumda da gece altina kacirma problemi var. Yazinizi okuduktan sonra kesin almaya karar verdim. Anlattim nasil bir cihaz oldugunu. Kendisi de istedi. Yalniz piyasada 2 tane yaygin olarak satilan cihaz var. Çişeson ve DryDays. Dry Days digerinin iki kati degerinde. Hangisini alsam acaba karar veremedim. Dry daysin kablosu daha uzun duruyo. Yardimci olursaniz sevinirim

2 yaşındayken bez olayımız 3 günde, hiç zorlanmadan çözülmüştü ama gece bezlemeye devam ediyordum. 6 yaşına gelene kadar sayısız kere başarısız girişimlerimiz oldu . 1 ay uğraşıyordum ama 1 adım ilerleme olmuyordu. Oğlumun uykusu çok ağır , uyanamıyordu ve gece de 5-6 kere çiş yapıp , hiç rahatsız olmadan uyumaya devam ediyordu . 1 buçuk , 2 saatte bir altına yapıyordu. Gerekli testler yapıldı , bir sorun yok, 1 ay minirin melt hap kullandık, hiç faydasınj görmedik. İnternetten küloda takılan alarmlardan aldık. 10 gün içerisinde önce çiş saat aralığı uzadı , 5-6 kere yatağı göle çeviren çocuk , 2 kere yapıp, alarmla uyanıyordu, 15-20 gün sonunda gece 1 kere alarm ötmeye başladı ve dün gece ilk defa alarm ötmeden oğlum kendi uyanıp , beni çağırdı " çişim var " diye. İnanın rüya gibi , artık hiç umudum kalmamıştı , heralde lise ye gidip hala alt ıslatanlardan olacak benim çocuğum diye üzülüyordum. Çok şükür kurtulduk. Alarm cihazı ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba
Benim 5 yasindaki oglumda da gece altina kacirma problemi var. Yazinizi okuduktan sonra kesin almaya karar verdim. Anlattim nasil bir cihaz oldugunu. Kendisi de istedi. Yalniz piyasada 2 tane yaygin olarak satilan cihaz var. Çişeson ve DryDays. Dry Days digerinin iki kati degerinde. Hangisini alsam acaba karar veremedim. Dry daysin kablosu daha uzun duruyo. Yardimci olursaniz sevinirim

Tekrardan merhaba.
Alarm cihazi kullanali 2 gun oldu.ilk gece 1.30da alarm caldi ben odasina gidene kadar yarisini yapmisti ama hic alarm sesine uyanma filan yoktu.ben uyandirip kalanini tuvalete yaptirdim.sabaha kadar daha uyanmadi.
Ertesi gece saat 1de alarm caldi yine kendisi uyanmadi ben daha yan odadan gidip uyandirip kalani tuvalete yaptirdim.5.30da tekrar caldi alarm bu sefer hepsini yapmis ve yine uyanmamis.birde sabah 8de caldi alarm cisini yaptiktan sonra uyandi artik.gece susamisti su ictigi icin cok sık yapti.
Ama alarm sesine hic uyanmiyor ben gidip kaldiriyorum.uykusu agir oldugundanmidir nedir bilmiyorum.
Sizinde ilk gunler boylemiydi?sonradan alisirmi yoksa boyle devam edermi bilemiyorum.

hangi marka cihazı aldınız ? bizim kullandığımız drydays in titreşimli ve sesli olanı ve duymamasına imkan yok, çok kuvvetli ve rahatsı z. edici bir sesi var. tam yaka kısmına takın , ilk günler evet bir fark olmuyor,1 hafta 10 gün sonra birşeyler değişmeye başlıyor. ilk günler bizimki de tamamen yapıyordu çişini , sonra biraz kaçırıp , alarm sesi ile tutmaya başladı, gecede 5-6 kere yapan çocuk , 1 hafta sonra gecede 2 ye düştü ve çiş sayısı ve sonra 15 . gündü sanırım, çişim var diye uyandı. geçen ramazan bayramıydı , o günden beri 3 kere minik kaçırdığı oldu ama kaçırınca uyanabildi. istikrarlı olup devam edin kullanmaya ve alarm çaldığı zaman onun uyanmasını bekleyin, alarmı kapatıp uyandırmayın.

bizim de uykumuz ağırdı ama alarmın sesi daha ağırdı :)

Merhaba
drydays in alarmlı ve titreşimli olanını kullandık biz, o yüzden onu tavsiye edebilirim. oğlumun uykusu ağır olduğu için işimizi garantiye almak istedim ben

hangi marka cihazı aldınız ? bizim kullandığımız drydays in titreşimli ve sesli olanı ve duymamasına imkan yok, çok kuvvetli ve rahatsı z. edici bir sesi var. tam yaka kısmına takın , ilk günler evet bir fark olmuyor,1 hafta 10 gün sonra birşeyler değişmeye başlıyor. ilk günler bizimki de tamamen yapıyordu çişini , sonra biraz kaçırıp , alarm sesi ile tutmaya başladı, gecede 5-6 kere yapan çocuk , 1 hafta sonra gecede 2 ye düştü ve çiş sayısı ve sonra 15 . gündü sanırım, çişim var diye uyandı. geçen ramazan bayramıydı , o günden beri 3 kere minik kaçırdığı oldu ama kaçırınca uyanabildi. istikrarlı olup devam edin kullanmaya ve alarm çaldığı zaman onun uyanmasını bekleyin, alarmı kapatıp uyandırmayın.

drydays in alarmlı ve titreşimli olanını kullandık biz, o yüzden onu tavsiye edebilirim. oğlumun uykusu ağır olduğu için işimizi garantiye almak istedim ben

Cok tesekkurler. Hemen aliyorum. Bayramdan sonra elime gecer sanirim. Gelismeleri yazacagim :)

cihazla ilgili yazicam da ilk sayfadaki dalga geçen arkadas uzaydan falanmi gelmis onu çok merak ettim, ilk defa duymus gibi konusmus çocugun gece altina yaptigini ..

5-6 kez gerçekten çokmus baya ise yariyor olmali cihaz
o alarm çalinca çocukmu uyaniyor sizmi uyaniyorsunuz ben onu anlamadim
benim oglan hayatta uyanmaz alarma sesine falan .. bide nasil bisey pilli mi elktriklimi çis deyince reaksiyon falan olmasin bez takiliyormus ya :) dalga geçmiyorum ciddi soruyorum
benim yumurcakda 4.5 yasinda simdilik islatiyor az az yapiyor ama çok uzuluyor buyudum artik bez baglama diyor :(
1 kere falan yapiyor olmali geec, sut içmese yapmaz onuda ama sutsuzde olmazki :(

Drydays titresinlisini istedim ama titresimsiz olanini almisti esim.sesi yan odadan benim duyacagim kadar cikiyordu ama cok cok rahatsiz edici degildi.
Gecen gunlerde oglum rahatsizlanmisti.doktora gittigimizde bu konuyuda soyledim.altina kacirip alarm cihazina basladigimizi.
5 yasina kadar islatmalarin normal oldugunu alarm cihazi icin cok erken oldugunu soyledi doktorumuz.
Yapmam gerekenin sadece gece cocugu cise kaldirdigim zaman tamamen uyandirmam oldugunu soyledi.
Sunnet olsa duzelirmi dedigim zamanda sunnetin etkisinin cok cok az oldugunu, fark olmayacagini soyledi.bende alarm cihazini kullanmayi biraktim.
Geceleri tamamen uyandirmayi deniyorum cok zor ama yapacak birsey yok baska.

6 yaşındaki oğlunuz ve gece bezi:KK53: iyiki düğün gecesine kadar beklememişsiniz :KK9:
Konu sahibu cok buyuk bir sorundan kyrtulmus siz neyin pesindesiniz
Çocuğunuz olduğu zaman böyle şeylere gülünmemesi gerektiğini öğrenirsiniz hanımefendi. Bunca senedir oğlumun durumundan nasıl utandığını ben biliyorum, her başarısız denememizde nasıl gözyaşlarına boğulduğunu da ben biliyorum. Arkadaşları oğlumun odasında oynarlarken, dolabın kapağını açıp bez paketini görüp güldüklerinde , çocuğumun ne kadar zor durumda kaldığını ben biliyorum, ben her gece 2 saatte bir alarm kurup kalkarken , yine de yatağı ıslattığında yaşadığımız çaresizliği ben biliyorum, oğlumun bundan kurtulmak için nasıl dua ettiğini ben biliyorum, gerekli testler yapılırken kan verme aşamasında oğlumun nasıl dayanmaya çalıştığını ben biliyorum. Şimdi 6 sene içerisinde ilk defa oğlum " çişim var " diyerek gece uyandı ve ben bu mesajı buraya ne büyük bir mutlulukla yazdım , belki de bizim durumumuz da olan vardır da faydası olur diye, Şaşkınlığınızı alay etmeden dile getiremeyecek kadar cahil misiniz yoksa hamile olmanıza rağmen insanların çocukları konusunda ne kadar hassas
olduklarını bilemeyecek kadar duygusuz mu ? Sizin mesajınızı okuduktan sonra boğazıma bir yumru oturdu , ağlamamak için sıktım kendimi. Şimdi size tekrar soruyorum, sizce komik mi ?

Ab cnm benim yasamayan anlayamaz boyle bir konu ile kafa gecen kendinin de anne placaginin basina gelebolceginin farkinda bile degil
oglunuz yine erkem atlatmus ben tam on iki yasina kadar bezlendim
her sabah altima yapmanin utanci ile yataktancikamama utancinu ben cok iyibilirim
Allah razi olsun annecigim bir kes olsun kizmamistir sabahlri aksine moralimi yerine getirmistir
cok cok sevindim bu durumundan kurtuldugunuz ocon

Ben şaşkınlığımı gülerek dile getirdim sizse beddua ettiniz :KK47: umarım döner dolaşır sizden çıkar :KK19:
Hic mu cevrenizde altini uslatan cocuk duymadinizda bu akdar sasirdiniz anlamadim
Anne olmadiginiz icin sanirim alay konusu olarak goruyorsunuz ama sisin de evldinuz olucqk ancqk ozaman anlarsiniz
6 yasina cok sasirmissiniz ben 12 yasindaydim buna ne diceksiniz bakalim

2 yaşındayken bez olayımız 3 günde, hiç zorlanmadan çözülmüştü ama gece bezlemeye devam ediyordum. 6 yaşına gelene kadar sayısız kere başarısız girişimlerimiz oldu . 1 ay uğraşıyordum ama 1 adım ilerleme olmuyordu. Oğlumun uykusu çok ağır , uyanamıyordu ve gece de 5-6 kere çiş yapıp , hiç rahatsız olmadan uyumaya devam ediyordu . 1 buçuk , 2 saatte bir altına yapıyordu. Gerekli testler yapıldı , bir sorun yok, 1 ay minirin melt hap kullandık, hiç faydasınj görmedik. İnternetten küloda takılan alarmlardan aldık. 10 gün içerisinde önce çiş saat aralığı uzadı , 5-6 kere yatağı göle çeviren çocuk , 2 kere yapıp, alarmla uyanıyordu, 15-20 gün sonunda gece 1 kere alarm ötmeye başladı ve dün gece ilk defa alarm ötmeden oğlum kendi uyanıp , beni çağırdı " çişim var " diye. İnanın rüya gibi , artık hiç umudum kalmamıştı , heralde lise ye gidip hala alt ıslatanlardan olacak benim çocuğum diye üzülüyordum. Çok şükür kurtulduk. Alarm cihazı ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

Senin adına çok sevindim canım :)

cok sevindim bu sorunu aştıgınıza sizi anlıyorum heleki suanki mutlulugunuzu daha iyi anlıyorum .ben ilk ogluma 2 yasında ögretmiştim .suan 40 aylık yanı 3 yasını bitirdi bazen gece kacırıo bazende oyun oynarken kacırıo özür dilio ne yapcam bilmiom gece 1 kere kaldırıyom cişe ama uykusu cok agır ya sabaha kadar cişini tutar yada kacırır ama uyanmaz kendi kendine bakalım napcaz

benim 2 oğlum var. biri 10 diğeri 12 yaşında. ama 12 yaşında olan hemen hemen hergece diğeri ara sıra altını ıslatıyor. 3 yıl önce alarm cihazını 2 ay kullandık ama faydası olmadı. sizin için çok sevindim. denenmedik yöntem bırakmadık. ilaç, gece uyandırma, bitkisel tedavi...yapacak başka şey kalmadı. kendiliğinden geçmesini beklicem. alarm cihazımız bizimde dry nights tı yanılmıyorsam. bir çaldımı tüm mahalle uyanıyordu.ama işe yaramadı napalım. hayırlısı..

benim 2 oğlum var. biri 10 diğeri 12 yaşında. ama 12 yaşında olan hemen hemen hergece diğeri ara sıra altını ıslatıyor. 3 yıl önce alarm cihazını 2 ay kullandık ama faydası olmadı. sizin için çok sevindim. denenmedik yöntem bırakmadık. ilaç, gece uyandırma, bitkisel tedavi...yapacak başka şey kalmadı. kendiliğinden geçmesini beklicem. alarm cihazımız bizimde dry nights tı yanılmıyorsam. bir çaldımı tüm mahalle uyanıyordu.ama işe yaramadı napalım. hayırlısı..

benimde ablamın oğlu aynı 14 yaşında hala gece altına kaçırıyor uykusu ağır ilaç kullanıyor zamamn zman tüm tahlilleri yapıldı en sonunda eşi itiraf etti lise bitene kade oda kaçırmış dokto genetik olabilir sizde varmı deyince yok diyordu ablamda kahroluyordu senelerdir her sabah yatak yorgan yıkıyor kız bez bağlamayı teklif bile edemiyor kazık kadar oldu 1.75 boyunda delikanlı oda çok utanıyor ama napsın elinde değil en son doktora babsının durumunu söyleyince aynı dönemlerde oğlunuzunda geçer demiş ablam üzülüp duruyor birde ablam zamanında farkedip kaldırmasa hasta olup üşüyecek küçük çocukta değilki bir yaptımı göl oluyor her yer çocuk sabahları duşa sokmadan okula gidemiyor zır pırt hasta oluyor çok zor bez konusu açılınca sinirleniyor :(

Back