bir de daha napsam diye mi soruyorsunuz? bu mu çocuk gelişimi okumuş biri? ilk olarak onun bir annesi var siz annesi değilsiniz.ayrıca annesi olsanız bile bu kadarına hakkınız yok. Ayrıca ben de o çocuğun yerinde olsam sizden oldukça rahatsız da olurdum ne kadar saygısızsınız yok uygulama yüklemiş yok her şeyini kontrol ediyormuş. Bir de övünüyorsundur allah bilir. Kız ne kadar psikolojik baskı altında hayatı boyunca her şeyi gizli saklı yapıcak, baskı altında hissedecek hep. Belki de yanlış şeylere yönelecek, korkudan anlatamayacak vs. İnşallah bir okul kazanır uzaklaşır gider. Korkunç hareketleriniz var çok üzüldüm çocuğa.Çocuk gelişimciyim. evliyim ailemden uzakta yaşıyorum. Lafi fazla uzatmadan 15 yaşında kız kardeşim var. Eve her geldiğimde onun neler yaptığını takip etmek icin teknolojik tüm aletleri kontrol ediyorum. Aramızda 8 9 yaş var o yüzden beni pek arkadaş gibi görmez her şeyini paylaşmaz. Telefonu yok arkadaşlarıyla annemin telefonuyla görüşür. Geçen gün annemin telefonunu karıştırırken bir erkek arkadaşı olduğunu fark ettim. Gizli gizli konuşuyor daha sonra mesajları siliyor. Çok açık olmasa da normal düzeyde açık fotoğraflar göndermiş onu da silinen fotoğraflar uygulaması yükleyerek tespit ettim. Ama ona hiçbir şey söylemedim bilmiyorum sanıyor. Annemi anlatsam bana kızacak bir sürü şey söyleyecek. Aslında yapılması gerekenleri biliyorum tatlı dille düzgün şekilde mantığa yatırarak konuşulması gerek. Ama söz konusu kendi kızkardeşim olduğu için bunu yapamıyorum. Deniyorum ama bir türlü olmuyor daha önceki uyarılarım den biliyorum mutlaka kızıyorum iletişim kuramıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek olan var mı. Yarın evime dönüyorum yarından önce bu konuyu mutlaka al etmeliyim.
Konu silmek yasak.15 yaşında kiz kardeşim var. Aramizda 8 yas var birçok problemi çözemiyoruz.
niye konuyu sildin "çocuk helişimci hanım" ? konu geri gelecek zaten.çabuk kaçtın. kız kardeşine yaptıklarının bir kısmını burda sana yaparız diye mi bu tedirginlik.15 yaşında kiz kardeşim var. Aramizda 8 yas var birçok problemi çözemiyoruz.
Ay aksine anneyi de geçmiş bu. Ne demek didik didik etmek. Biraz gözün açık olur yakın durup anlatmasını sağlarsın tamam, etraf tehlike ile dolu artık.Bir çocuğa nasıl yaklasacaginizi bilmiyorsaniz bence müdahil olmayın kendine zarar verecek birşey yapmıyorsa niye sürekli baskı işiniz
Siz anne rolüne bürünmüşsunuz biraz abla olsanız size herşeyini anlatırdı
15 yaşında kiz kardeşim var. Aramizda 8 yas var birçok problemi çözemiyoruz.
Temkinli davranmak kardeşinizin devamlı nefesini ensenizde hissetmesi demek değildir.Günümüzdeki sosyal medya arkadaşlıklarınn zararlarından, sosyal medyadan kimligi kim olduğu belirsiz insanlarin oyunlarindan hiç birinizin haberi yok galiba temkinli davranmak nedir bilmiyorsunuz dümdüz konuşuyorsunuz
Günümüzdeki sosyal medya arkadaşlıklarınn zararlarından, sosyal medyadan kimligi kim olduğu belirsiz insanlarin oyunlarindan hiç birinizin haberi yok galiba temkinli davranmak nedir bilmiyorsunuz dümdüz konuşuyorsunuz
Günümüzdeki sosyal medya arkadaşlıklarınn zararlarından, sosyal medyadan kimligi kim olduğu belirsiz insanlarin oyunlarindan hiç birinizin haberi yok galiba temkinli davranmak nedir bilmiyorsunuz dümdüz konuşuyorsunuz
Hepsinden haberim var. Z kuşağıyım, sosyal medyayla hep içli dışlı oldum. Ailem telefonumu ve bilgisayarımı hiçbir zaman karıştırmadı. Doğruyu ve yanlışı ayırt edebileceğim şekilde yetiştirdiler beni. Sandığınız gibi kontrol ederek koruyamazsınız kardeşinizi.Günümüzdeki sosyal medya arkadaşlıklarınn zararlarından, sosyal medyadan kimligi kim olduğu belirsiz insanlarin oyunlarindan hiç birinizin haberi yok galiba temkinli davranmak nedir bilmiyorsunuz dümdüz konuşuyorsunuz
Bence bir ebeveynin çocuğuna yapabileceği en büyük kötülük özel hayatına saygı duymayıp karıştırmak. Bu ilkokul çocuğu olsa tamam ama değil yaniHepsinden haberim var. Z kuşağıyım, sosyal medyayla hep içli dışlı oldum. Ailem telefonumu ve bilgisayarımı hiçbir zaman karıştırmadı. Doğruyu ve yanlışı ayırt edebileceğim şekilde yetiştirdiler beni. Sandığınız gibi kontrol ederek koruyamazsınız kardeşinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?