Şu siralar MEB de zaten mevcut bi alan degisikligi yapiliyor.. Onu incelerseniz size biraz fikir verebilir.
Biraz bahsedecek olursam, son derece kısır bi alan değisikligi yapiliyor su an.. İkinci diplomasi olanlara yer acmadiklari gibi sadece belli bir sure egitim alip zihinsel engelli ogrenimi mesleki egitim semineri sertifikasi olan sinif ogretmenleri ile kendi bolumleri kapanmis ogretmenlere mecburiyetten kaynakli hak verdiler. Onun haricinde ister yan alan olsun ister ikinci diploma olsun bunlara hak ve kadro vermediler malesef... Bunu yaparken bir suru laf dondu, iste haksizlik olmasin, yok efendim ihtiyac fazla yok gibi...
Bunlara bakildiginda bundan sonrasi icinde ayni seyler olacaktir.. Gerek kapanan ogretmen acigi, gerekse meb in bahsedilen bu tutumu geregi ileride de benzer durum olacagi kanaatindeyim.. Hem alan degisikligi de sıkca yapilan bisey degildir .
İlla okuycam diyosaniz, derslerinizi saydirmak da istiyosaniz(ki istenir) tercih yapmadan universiteyle konusun, dersler heryerde sayiliyor ancak "bazi" universiteler ustten ders vermiyor (ornegin kocaeli uni. 2008-2012 yillarinda ustten ders aldirmadi, dersleri muaf olan arkadasim bi donem hic dersi yoktu mesela) ve bu durumda okulu erken bitirme soz konusu olmuyor..
Ki zaten siz bu yola girecekseniz zaten buyuk ihtimal ogretmenlik yaptiginiz sehirdeki (varsa) egitim fak. Tercih edeceksinizdir.. Zaten cok sık da alan degisikligi yapilmadigindan varsin 4-5 yilda bitsin onemli degil, yeterki derslerin muaf olsun..
Ozet olarak
1) okusanda artik alan degisikligi zor bi ihtimal oldu.
2) dersler muaf olur, illa erken bitmesede olur
3) Hatayi en basindan mezuna kalma korkusuyla yapmissiniz.. İmkaniniz vardinsa, Keske 1 sene kendinize sans verseydiniz.. Bakin 4 sene once mezuna kalmadiniz ama bi atama olmadi ve mezuna kalmis oldunuz.
4) burasi Türkiye her an hersey degisir, bakarsin önün acilir.. Kafana koymussun oku derim..