• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş bütceniz nasıl ayarlıyorsunuz

Ya ben şöyle yapıyorum. Cildim sorunlu o yüzden ona harcanan paradan kısmam.
Ama şampuanlar çok fark yaratmıyor ben de o yüzden onda yükseğe çıkmıyorum.
Zaten sürekli banyo yapıyoruz duş jeline falan çok para harcamam.
Sürekli kullandığım ürünleri internette takip ediyorum indirimde olursa stok yapıyorum. Ya da mağazalarda indirimde olursa alıyorum mutlaka.
Kendime suç ortağı buldum galiba yalnız değilmişim :halay:

Alerjik bir cildim olduğu için makyaj malzemem göz kalemi beyaz far ve rimelden oluşuyor onuda 3 4 ayda bir alıyorum..
Ayda bir aldığım ürünler saç şampuan ve kremi cildime uygun özel bir duş jeli ve ağda ile ağda bezi oluyor..
Bunlarada 200 civarı veriyorum.. Arada birde özel saç maskeleri alıyorum.Bütün para saçıma gidiyor kısacası :)

Herşey o kadar pahalı olmuşki bende gidince toplu alıyorum o yüzdenmi fiyat çok oluyor anlamıyorum aldığım şeylerde saçım normalde çok dalgalı bende düz seviyorum düzleştirici sprey krem saç bakım yağı nemlendirici makyaj temizleme ürünleri bide vücut için nemlendiriciler diş macunu falan fiyat tavan nasıl çözüm bulcam bilmiyorumki insanın içi acıyo :skandal:
Canım bu konuda indirim takip etsen... Bu tür şeyler kullanan değilimdir pek ama en azından watsons ve gratis indirim yapıyo baya... Oraları takip edip 20 lira bile aşağı çeksen harcadığın parayı iyi olur :)

ne alıyosunuz ya o kadar merak ettım allah aşkına. ben bır şampuanla butun işi hallederim. :KK76:

Makyaj malzemelerim sabittir benim. Her üründen 1 tane alırım bittikçe yenilerim.

Fondoten, concealer, allık, göz kalemi, rimel, ruj (2tane)
Cilt bakımı içinde jüz yıkama jeli, tonik, nemlendirici, termal, su, lip balm
Banyoda sadece şampuan ve sabun kullanırım. Duş jeli yerine beyaz sabun kullanıyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geçtim cilt sıkılaştırıyor resmen.
Saçım için çok dolaşmışsa duş sonrası yağ kullanırım. Birde el ve ayak kremi.

Makyaj malzemelerimde cilt bakım malzemelerimde marka olarak genellikle clinique tercih ederdim. Şimdi nemlendirici ve fondoten haricinde daha uygun fiyatlı ürünler kullanıyorum. Bunları yine cliniqueden alıyorum

Makyaj malzemelirim bitmesi 2 seneyi bulur genelde.

Cilt bakım rutinimdekilerde yılbaşı indirimiyle alırdım. Bir sonraki seneye kadar götürür beni.
Senede toplam 750 falan gitmişti sanırım.
Şimdi senelik alışverişim. Max 300 tutuyor.
(25 yaşındayım)

Makyaj malzemelerim sabittir benim. Her üründen 1 tane alırım bittikçe yenilerim.

Fondoten, concealer, allık, göz kalemi, rimel, ruj (2tane)
Cilt bakımı içinde jüz yıkama jeli, tonik, nemlendirici, termal, su, lip balm
Banyoda sadece şampuan ve sabun kullanırım. Duş jeli yerine beyaz sabun kullanıyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geçtim cilt sıkılaştırıyor resmen.
Saçım için çok dolaşmışsa duş sonrası yağ kullanırım. Birde el ve ayak kremi.

Makyaj malzemelerimde cilt bakım malzemelerimde marka olarak genellikle clinique tercih ederdim. Şimdi nemlendirici ve fondoten haricinde daha uygun fiyatlı ürünler kullanıyorum. Bunları yine cliniqueden alıyorum

Makyaj malzemelirim bitmesi 2 seneyi bulur genelde.

Cilt bakım rutinimdekilerde yılbaşı indirimiyle alırdım. Bir sonraki seneye kadar götürür beni.
Senede toplam 750 falan gitmişti sanırım.
Şimdi senelik alışverişim. Max 300 tutuyor.
(25 yaşındayım)
İşte bende senin gibiyim canım o bu derken aslında lazım olan şeyler sanki çok şey kullanıyomuşum gibi duruyo ama hepsi lazımm

Ben de epey para harcarim ama açıkçası çok birsey değiştiğini düşünmedim için son 2 indirimi hasarsız atlattim.
Saçlarım için şampuan ve saç kremi haricinde dustan çıktıktan ve saçlarımın nemini biraz aldıktan sonra argan yağı kullanıyorum. Bu Avon da olabilir elseve de olabilir loreal De açıkçası çok birsey değişmiyor. Ve saçlarım zaten yumuşacık oluyor. Benim de saçlarım dalgalı böyle argan yağı vb ürünler kullandıktan sonra gayet güzel şekil verebiliyorum. Duzlestirici de kullanıyorum maşa da.
Maske olarak dürüstçe o pahalı Maskelerin hiçbir etkisi yok. Denedim yani biliyorum. Watsons un kendi markasının maskeleri var. Ben birali olani kullanmıştım bira ve bal özlü mu öyle birşeydi. Yeni bitti bir de avakadolu olanı va onu alıp deneyeceğim. İndirimli Fiyatı 19 tl gibi birsey ve epey büyük . Hafta da 1 kere maske yaptığım için beni 8 ay kadar götürüyor açıkçası.

Cilt ürünü olarakta ben tonik seven bir insan değilim. Nedense yüzümü yıkadıktan sonra tonik kullanınca tekrar kirleniyor gibi hissediyorum. Peeling olarak bir kaç marka denedim Yves Roche in kayisili peeling i fena değil. Şu an diadermine in bir peeling ini kullanıyorum yüzüm bebek gibi yumuşacık oluyor valla o puruzleri falan hepsini alıyor çok memnunum. Yüz yıkama jeli zaman zaman değişiklik gösterse şu an niveanin pembe ambalajlı yüz yıkama köpüğünü kullanıyorum. Memnunum.
Kıl maskesi olarak şu an elimde Yves Roche var ama önden ince de gratis te satılan dirty work markası var onun kini kullandım bana 1 yıl çok rahat yetmisti.
Hem gece hen gündüz için ayrı krem kullanmıyorum ben. Tek bir kremim var o bana yetiyor.
Göz altlari içinde kiehls markasının avakadolu göz kremi var. Bu saydik lari içinde en pahalısı o muhtemelen ama bana hemen hemen 1 yıl yettigi için çokta bir etki etmiyor.

Niveanin o kopuyor Migros indiriminden 9.90 a almıştım.
Saç maskesi indirim ile 10 tl ye mi ne gelmişti.
Yine Migros indiriminde kullandığım krem i almistim ikili ambalajdi ve 18 tl gibi komik bir fiyat odemistim.
Kİl maskesi yine indirimde 10 tl idi.

Makyaj ürünü olarakta loreal ürünümde var maybelline de wet n wild da. Thé balm da. Ben öğrenci olduğum içinMAC Nars vb markalara hiç bulasmiyorum. Açıkçası o kadar ovulmelerini de gereksiz buluyorum. Ürünleri kullandım orada çalışan bir arkadaşım. Bir kaç kere bana makyaj yaptı kaliciliklarini falan da test ettim. Fena değiller yani. Ben de 30.tl ye aldığım fondoten ile ayni kaliciliga sahipken gidip bir fondoten e 108 tl vermek mantıklı değil bence.
4-5 ayda bir 500 tl lik alışveriş gerçekten çok watsons gratis rosman vb mağazalar sürekli indirime giriyor. Dış macunundan agdaya kadar. İstediğiniz herseyi bulabilirsiniz diye düşünüyorum

Ben de epey para harcarim ama açıkçası çok birsey değiştiğini düşünmedim için son 2 indirimi hasarsız atlattim.
Saçlarım için şampuan ve saç kremi haricinde dustan çıktıktan ve saçlarımın nemini biraz aldıktan sonra argan yağı kullanıyorum. Bu Avon da olabilir elseve de olabilir loreal De açıkçası çok birsey değişmiyor. Ve saçlarım zaten yumuşacık oluyor. Benim de saçlarım dalgalı böyle argan yağı vb ürünler kullandıktan sonra gayet güzel şekil verebiliyorum. Duzlestirici de kullanıyorum maşa da.
Maske olarak dürüstçe o pahalı Maskelerin hiçbir etkisi yok. Denedim yani biliyorum. Watsons un kendi markasının maskeleri var. Ben birali olani kullanmıştım bira ve bal özlü mu öyle birşeydi. Yeni bitti bir de avakadolu olanı va onu alıp deneyeceğim. İndirimli Fiyatı 19 tl gibi birsey ve epey büyük . Hafta da 1 kere maske yaptığım için beni 8 ay kadar götürüyor açıkçası.

Cilt ürünü olarakta ben tonik seven bir insan değilim. Nedense yüzümü yıkadıktan sonra tonik kullanınca tekrar kirleniyor gibi hissediyorum. Peeling olarak bir kaç marka denedim Yves Roche in kayisili peeling i fena değil. Şu an diadermine in bir peeling ini kullanıyorum yüzüm bebek gibi yumuşacık oluyor valla o puruzleri falan hepsini alıyor çok memnunum. Yüz yıkama jeli zaman zaman değişiklik gösterse şu an niveanin pembe ambalajlı yüz yıkama köpüğünü kullanıyorum. Memnunum.
Kıl maskesi olarak şu an elimde Yves Roche var ama önden ince de gratis te satılan dirty work markası var onun kini kullandım bana 1 yıl çok rahat yetmisti.
Hem gece hen gündüz için ayrı krem kullanmıyorum ben. Tek bir kremim var o bana yetiyor.
Göz altlari içinde kiehls markasının avakadolu göz kremi var. Bu saydik lari içinde en pahalısı o muhtemelen ama bana hemen hemen 1 yıl yettigi için çokta bir etki etmiyor.

Niveanin o kopuyor Migros indiriminden 9.90 a almıştım.
Saç maskesi indirim ile 10 tl ye mi ne gelmişti.
Yine Migros indiriminde kullandığım krem i almistim ikili ambalajdi ve 18 tl gibi komik bir fiyat odemistim.
Kİl maskesi yine indirimde 10 tl idi.

Makyaj ürünü olarakta loreal ürünümde var maybelline de wet n wild da. Thé balm da. Ben öğrenci olduğum içinMAC Nars vb markalara hiç bulasmiyorum. Açıkçası o kadar ovulmelerini de gereksiz buluyorum. Ürünleri kullandım orada çalışan bir arkadaşım. Bir kaç kere bana makyaj yaptı kaliciliklarini falan da test ettim. Fena değiller yani. Ben de 30.tl ye aldığım fondoten ile ayni kaliciliga sahipken gidip bir fondoten e 108 tl vermek mantıklı değil bence.
4-5 ayda bir 500 tl lik alışveriş gerçekten çok watsons gratis rosman vb mağazalar sürekli indirime giriyor. Dış macunundan agdaya kadar. İstediğiniz herseyi bulabilirsiniz diye düşünüyorum
Hemen hemen aynı şeyleri alıyoruz bende fondoteni macten başka kullanamıyorum bilmiyorum loreali denedim rimmeli denedim sevemedim ordan belli aldığım şeyler var strobe cream fondoten kapatıcı aydınlatıcı alıyorum birde geçen kırmızı rujunu aldım ruj almıyorum mesela ordan ama bu ürünler bittikçe ordan alıyorum diğer rimel far fırça falan macten almıyorum gratis watsons indirim takip ediyorum ama şöyle diyim ordanda saçım için çok harcıyorum galiba düzleştirmeden önce ısı koruyucu düzleştirici sprey bakım yağları bide vücut yüz nemlendiricisi oje falan fiyatı tavan yaptırıyor indirim takip ediyorum ama indirimde fayda etmiyor :olamaz:

Hemen hemen aynı şeyleri alıyoruz bende fondoteni macten başka kullanamıyorum bilmiyorum loreali denedim rimmeli denedim sevemedim ordan belli aldığım şeyler var strobe cream fondoten kapatıcı aydınlatıcı alıyorum birde geçen kırmızı rujunu aldım ruj almıyorum mesela ordan ama bu ürünler bittikçe ordan alıyorum diğer rimel far fırça falan macten almıyorum gratis watsons indirim takip ediyorum ama şöyle diyim ordanda saçım için çok harcıyorum galiba düzleştirmeden önce ısı koruyucu düzleştirici sprey bakım yağları bide vücut yüz nemlendiricisi oje falan fiyatı tavan yaptırıyor indirim takip ediyorum ama indirimde fayda etmiyor :olamaz:

Loreal in lumi Magic aydınlatıcısı Strobe cream ile hemen hemen aynı ve indirimli fiyati bile strobe cream in yarı fiyati.
Kapatıcı için açıkçası aşırı göz altı morlugu falan yasamiyorsniz bence gerek yok tabi ki siz bilirsiniz yine de.
MAC im bir ruju yanlış hatirlamiyorsam 49 tl gibi birşeydi açıkçası ben onunla indirim döneminde 4 Ruj falan alırım. Mat rujlar için golden rose Velvet matte serisi gerçekten çok güzel. Likit mat rujlarda golden rose da güzel ama pastel in sanırım 9 numara idi kipkirmizi çok güzel bir ruju var. Yine Thé balm in likit mat Rujlari indirimde 18 tl ye falan geliyor.

Ben artık kullanabilecegim kadar alıyorum. Beni 1 yıl kadar götürecek Ruj da var rimel de fondoten de. Sadece kapaticim az kaldı. Bitince onu alırım bir de saç maskem bitti indirime girince on alacağım.

Saç İçin çeşit çeşit ürün kullanmanin bence mantığı yok. O kadar çeşit ürünün saçı koruduğuna ben inanmıyorum. Bana pazarlama taktiği gibi geliyor.

Çok fazla ama kozmetik ürünlerine düşkün olan birisi için de çok değil. Özellikle marka alanlar için.
Ha gerekli mi benim için hiç makyaj yapmadigimdan gerekli değil.
Gözden geçirilebilir alınanlar. Mutlaka ihtiyaç dışı birseyler çıkar. Yüz lira düşse kardır.

Kızlar mrb siz alışverişe ne kadar para harcıyorsunuz kıyafet değilde kozmetik bakım ürünleri gibi ben 3-4 ay önce yaklaşık 500 lira harcamama rağmen bir liste çıkardım yeni ihtiyaçlarımda 500ü geçicek özellikle saç vücut bakım makyaj malzemesi bu kadar harcamakta istemiyorum bi yandan kendimi frenlemelimiyim siz harcıyormusunuz kendime suç ortağı arayıp bişey olmaz diye rahatlamak istiyorum :KK67:

ben genelde kredi kartına taksit yaptıryorum. mesela ayda 100tl ödeyeceksem, 4 ayrı yerden taksitlendiriyorum 25 tlden ,bi çok ihtiyacımı almış oluyorum . tabi vadesi uzuyor biraz :KK49: siz cilt bakımına harcıyorsanız bence çok değil. kırışmamamız lazım :KK48:

Back
X