- Konu Sahibi balbocegi35
-
Nasil bir benzet bu yaaaa
Ne niyetle yapildigini kim bilebilir ki???
Kilinan namazi Allah kabul edip etmedigine sen nasil karisamazsan,bence insanlarin aldigi yardimada karisamazsin sen oy icin dersin ama vercekten ihtiyac oldugu icin verir
Yani akpli degilim ama konuyu,heleki benzetmeyi hiiic begenmedim
Yardim yapilmasa suc,yapilsa yine suc valla ben anlamadim:44::44:
bu kömür makarna daha çok konuşulur bitmez o mevzu
Eskiden daha iyi gecndgmz soyleniyor.lutfen biraz kendmizden dusunelim bir de.evet eskiden kadnlar pek calsmazdi tek maasla da olsa iyi guzel geciniyorduk neden simdi boyle? Biriletini, hukumeti suclamak en kolayi.eskiden kredi karti yoktu cebnde ne varsa onu harcarsin.simdi oyle mi herkeste kart var taksit cazibesne kapilip hoyratca harciyorz ödeme vakti gelnce odeyemiyoruz suc kimin? Hukumet kredi kartlarna da bu yuzden duzenleme getrdi.eskiden bir oyuncagmz vardi kirilirsa bir daha almam diyen anne babamiz..gözümüz gibi bakardk.simdi oyle mi al al hem doyumsz oldu cocuklarmz (ki eşim de ayni hatayi yapiyor) hem de ceplermz yaniyor.kiyafet oyle hep alinmazdi simdi oyle mi sinir yok. Hic alamayanlar var allh yardmclari olsun onlari ayiryorum.Buna benzer bircok ornek verebilirm.demek istedgm once kendmize bakip elestrmeliyiz.ki ben de diyorm esimin maaşı turkiye sartlarna gore gayet iyi olmasna ragmen biz de zaman zamn sikinti cekiyorz.ama bunun icin devleti suclamiyorz dönüp kendmize bakiyorz...
bu işin ilmi var hanımefendi ne kadar yabancı olduğunuz belli boşa konuşmayın..
siz bir söyleyin bakalım da biz de bildip bilmediğinizi anlayalım
din hakkında fetva vermek için ne gibi bir bilgi gerekir ?
bırakın da bu işi bilen konuşsun
milletlerin kendi dilinde olması o millete gönderilmesinden ileri gelir ,ancak KURAN tüm insanlığa gönderilmiştir ,gönderilme dili de Arapçadır ,incil ve Tevrat aslı bozulmuş metinlerdir ,onların o dilde okunmasının bir anlamı yok ,tek bozulmamış kitap KURAN ve bu kitabı da bozmaya uğraştılar zamanında ... ihl kurmakla dinin içeriğini değiştirmek çok farklı şeyler ,ihl tabiki kurulacaktı ,bir eğitim kurumu o ,devlet dini eğitim için bunu yapmak zorunda ama dinin içeriğini değiştirmek hiçbir devletin haddine düşmez ,hakeza değiştirmeye kalktığında orada din hürriyetinden bahsedemezsiniz, hem de kendi kararıyla değiştirmesi daha da vahimdir ,hani halk istese de devlet yapsa hadi neyse ,ama direk kendi istedikleri yönde değiştirmeleri halkın dinine karışmak demektir ,kaldıki Türkçe kuran hiçbir zaman aslı gibi olmaz olamaz ,bir de Türkçe kuranda ısrar edenlerin ,Kuranı gerçekten öğrenmek isteyen orjinalinden öğrenir okur ,sonuçta bunun tefsiri de var ,anlamını da tefsiri okuyarak öğrenirsin olur biter ,bunun anlaşılması için illa Türkçe dillendirilmesine gerek yok ,zaten KURAN ların hepsinde tefsiri de var ,dini kullanan bir hükümet sizin fikriniz ,ben dini kullandıklarını düşünmüyorum ,siz dini bu ülkeden silmek isteyenlere gerekliydi yaptılar diyebiliyorsanız bu hükümete dini kullanıyorlar hiç diyemezsiniz , hakeza bu ülkede nhp milliyetçiliği ,chp de alevileri kullanıyor deriz o vakit ,hepsinin bir argümanı var çünkü ,hükümetteki insanlar dini değerlerini önemsiyorsa ve kendileri gibi olanların haklarını koruyorsa bu onların dini kullandıklarını göstermez ,sadece içlerinden geldikleri bir topluluğun isteklerini yerine getirmeleri olarak nitelendirilebilir ..
din insanların içinde olamaz ,en azından Müslümanlık böyle bir din değil,emirleri yasakları var ,bunları siz özgürce ifade edemezseniz o dini yaşama hakkınız elinizden alınmış olur,islamda İBADET VAR ,beş vakit namaz var ,devlet istedi diye namazı kılmayacakmıyız ,bu direk dini yaşama özgürlüğüne engeldir buda insan haklarına aykırıdır
Yardim alanlar durumu kotuye kullaniyordur bunu bilememBenim çamaşır makinası ihtiyacım var o zaman bana da versinler ?
Anlayan anladı...
En son ki verilere göre
Açlık sınırı: 1.121 TL
Yoksulluk sınırı: 3.333 TL
Bence ölmüşüz haberimiz yok
Yardim alanlar durumu kotuye kullaniyordur bunu bilemem
Birgun sende "gercekten"cocuguna bakamazsan
Esin vefat ederse sanada yardim ederler bence....
Rte ye laf soyliycez diye cocuguna yetemeyeni esi vefat edeni konuya malzeme etmeyin bence cunku onlarin gercekten ihtiyaci var ve devlette bunu karsiliyor
Bence bunuda anlayan anlamistir
Benim çamaşır makinası ihtiyacım var o zaman bana da versinler ?
Anlayan anladı...
Bizim işimiz ihtiyacı olanlarla değil . Konuyu saptırıyorsunuz. Elhamdülillah müslümanız , düşkününde yanındayız. Bizim demek istediğimiz yandaşlara ihtiyacı olmadığı halde bizim paralarımızla yapılanlar. Bizim düşkünün boğazında ki lokmada gözümüz var gibi konuşuyorsunuz ki . Biz hakkımızı arıyoruz ayakkabı kutularıyla yetim , öksüz . dul , düşkün parası yedirtmek istemiyoruz.
Ben Xüniversitesinde ki tüm makam sahibi kişilerden rica ederek sadece bir süreliğine 100 tl indirim istedim çünkü yoktu ama onlar beni geri çevirdi halbu ki bizim paralarımızla oradan ekmek kazandıklarını unutuyorlar.Suriyeli çocuklar yetim kalmamalı , topraklarımıza peşkeş çekilmemeli vs... daha çok şey var ... benimm derdim başçalanla bu !
Aklıma cahilce bir konuşma geldi. Abartmıyorum kesinlikle. O sıra liseye gidiyorum. Annemlerin günü var. Kadınlar konuşuyor. Ben de ders çalışıyorum sözüm ona. Biri diyor ki her şey bu kurtçuların elinde 10 kişiyi ocağa üye yaparsan 1 kişiyi işe sokma hakkın var. Yani bir de o kadar bilir kişi gibi işin içinde gibi konuşuyor ki
Bu çamaşır makinası da aynı olay.. 1 oya makine, aldın makinayı sandıkta ne yaptın kim bilir???
Yani ben oy vermesem de AKP ye inanmıyorum bu masala.
dejavu,
ben sol veya sağ görüşlü biri değilimdir, rahmetli babamda değildi, 80'de sol görüşlü insanların peşine düştüklerini bilirim, sol görüşlü insanlar kaçardı, hatırlıyorum bir gece kapımız çalındı, evde karanlıkta oturuyorduk taranmayalım diye, bir tanıdık hem kapıyı çalıyor hem sesleniyor, ne olur kapıyı açın öldürecekler diye((
Babam hergün selamlaştığı adama kapıyı açamadı, neden? Çünkü 3 küçük evladı vardı, eve alırsa baskın yapıp onu yakalarken bizde zarar görürdük, çok acı çok
Ben babamın sabahlara kadar uyumadığını bilirim, sokakta bizi çevirip necisin diye soracaklar fikri korkuturdu onu((
Ben bu ülkenin o'cusu veya bu'cusu değildim ama ödüm kopardı, arada hiçbir görüşe hizmet etmediği halde öldürülen çok insan oldu, katilleri bulunamadı, adam balkonunda tarandı, sebep o ara bir görüş diğer görüştekileri kovalarken sağa sola düşüncesizce ateş ediyordu, biz karartmalar yaşadık, hala neyi tartışıyorsunuz ki?
Kolay mı sanıyorsunuz evinizde bile güvende olamamak
Bu soylediklerinizin her kelimesine katiliyorum ama ben ilk msj da yapilan yardimlar basliginin altinda gordukletime yorum yaptim
Yoksa sifirlanan paralarin hesabini vermeyen kimseye hakkimi helal etmiyorum...benim parami kendilerine sirketlerine derneklerine bagislayanlara asla...
O baba ogul bunlarin montaj oldugunu ispatlamadigi surece benim ahım onlarin uzerinde
Hemen cevap verip konudan kaçayım
simon bu ara yoğunmuş, üyeliği aktif olunca dayanamayıp açıyormuş siteyi, o yüzden gitti ama dönecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?