- 15 Mayıs 2009
- 3.349
- 6
-
- Konu Sahibi Dexterella
Benimde 2 senedir akvaryumum var japon balığı beslyorum ilk senelerde çok üstüne düşüp hafif kirlendiğinde hemen akvaryumda ki suyu boşaltıp temizliyordum ve bu da balıklarımın düzensiz su ayarı yüzünden hastalanmalarına neden oluyordu şimdi sularını pek değiştirmiyorum 3 ayda 1 değiştiriyorum gayette sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar.. Sana tavsiyem ya bir dış motor al ya da suda ki yosunlara okadar takılma biliyorum biz bir bayan olarak temizliğe düşkünüz estetik görünüm açısından evimizin bir köşesinde duran pis bir görünüm bizi rahatsız ediyor ama onlar hallerinden mutlu haftada bir sularını değiştirirsen su da ki denge bozukluğu yüzünden balıklarını kaybedebilirsin :))
akvaryum oldukca zordur, cok ince ayrintilari vardir..
hadi akvaryum alayim icinede balik atayim seveyim olayi degil :))
haftata bir, suyun 1/4 degistiriceksiniz.eger yosunlasma varsada bunun icin özel ilaclari var onu kullanicaksiniz..suyun ph dengesinin ölcülmesi gerekiyor.baliklarda benek benek mantar olmussa bunun icinde ilac var. :)
birde suyun dengesini olusturmak icin özel bakteriler var ondanda kullanabilirsin.birde filitresini iyice temizlememek gerekiyor cünki bakterileri yok ettigin zaman suyun dengesi bozuluyor...
arkadaşlar akvaryum bakımı zor muuu?
40*20*26 bi akvaryum almayı düşünüyorum.. ama bakımından temizliğinden korkuyorum...
birde bu aralar tatile gidersem :/