• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi akşamları verilmesin dediğiniz yiyecekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
soruma cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.ama şunuda bildireyim çocumada şimdiye kadar hemen hemen hergün muhallebi yedirdim şu an 13 aylık kilosu ise9.900gr yani bi deri bi kemik hiç kilo alma etkisi yapmadı bizde ben sadece gaz yapan yiyecekleride öğrenmek maksatlı yazmıştım geceleri huzursuz ağlamaları olduğu için

Bizimki de uyumakta çok zorlanıyor bugünlerde. Acaba açlıktan mı uyumuyor, acaba çok yedi akşam ondan mı, yediğini sindiremedi ondan mı vs. birsürü sorular geliyor aklıma. Ama bence hiçbiri. Çünkü herbirini denedim değişmedi. Gazdan mı uyumuyolar yoksa diş çıkarmalarından mı bilemiyorum.
Ama şu var ki bence yatmadan birkaç saat önce hiçbirşey yememeleri daha iyi. Yani ben hala tok tutsun gece rahat etsin diye yatmadan önce muhallebi verilmesinin mantığını anlamış değilim. Çocuğu tok tutmasından öte neler yararlı onlara bakıp öyle yedirmeye çalışıyorum ben.
Akşamları tarhana yedirilmemeli demişti doktorum mesela. Karaciğeri yoruyormuş.

Bu arada ben de birşey sormak istiyorum. Yoğurdu ne zamanlar yediriyorsunuz? Akşamları mı? Yatmadan önce mi? Akşam yoğurt yedirmek gaz yapar mı ?

Son düzenleme:
Bizimki de uyumakta çok zorlanıyor bugünlerde. Acaba açlıktan mı uyumuyor, acaba çok yedi akşam ondan mı, yediğini sindiremedi ondan mı vs. birsürü sorular geliyor aklıma. Ama bence hiçbiri. Çünkü herbirini denedim değişmedi. Gazdan mı uyumuyolar yoksa diş çıkarmalarından mı bilemiyorum.
Ama şu var ki bence yatmadan birkaç saat önce hiçbirşey yememeleri daha iyi. Yani ben hala tok tutsun gece rahat etsin diye yatmadan önce muhallebi verilmesinin mantığını anlamış değilim. Çocuğu tok tutmasından öte neler yararlı onlara bakıp öyle yedirmeye çalışıyorum ben.
Akşamları tarhana yedirilmemeli demişti doktorum mesela. Karaciğeri yoruyormuş.

Bu arada ben de birşey sormak istiyorum. Yoğurdu ne zamanlar yediriyorsunuz? Akşamları mı? Yatmadan önce mi? Akşam yoğurt yedirmek gaz yapar mı ?

canım ben akşamları yediriyorum yoğurdu sonra uyuyor 11-12 gibi de sütünü içip uyumaya devam ediyor.akşamları tatlı şeyler veya muhallebi vermeyin demişti dinlediğim programdaki doktor onun yerine özellikle yoğurt verebilirsiniz rahat uyumasını sağlar demişti.bebeğin çok gazlı mı bilmem ama bizimkini etkilemiyor ama seninki de büyümüş artık gaz yapacağını düşünmüyorum.yada deneyebilirsin birkaç akşam.

şu muhallebi yüzünden çocuğum ne uykusuz geceler geçirdi. ben muhallebiden olduğunu anlamadım. hep gazı var zannettim. çocuk bütün gece kıvranıyordu. alerji teşhisi konuldu. sonra muhallebiyi bıraktık ve huzur dolu geceler başladı. illa muhallebi vereceğim diyorsanız gündüz verin derim. gece bazı bebeklere ağır gelebiliyor.

Back