• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akşam yemek saati evde olma

Bizde evlendigimizden bu yana birlikte yeriz aksamaz ancak cocukla birlikte degisebiliyor. ben isten erken geliyorum yemek yiyorum esim benden iki saat sonra geliyor daha acikmiyorum o acikiyor bazen atistiriyor sonra birlikte yiyoruz bazen de o yiyor yemegini.cunku kizim oynamak icin disari ciktiginda babasi geliyor.yemek yeyip ciksak gec oluyor arkadaslari eve gidiyor esim de o arada dinleniyor.

Merhaba hanımlar.

2 çocuğum var ve genellikle öğlen uykusundan sonra onlarla çok yakınımızdaki parka gideriz.(gitmezsem 2 bucuk yasindaki oglum kapiya yapisiyor agliyor bebegi huzursuz ediyor tam kaos ortami).

Bazen eşimden önce veya onunla eve gireriz, bazen de yemek hazır olduğundan biz toparlanıp eve gidene kadar o girer içeri.(son dediğim nadir olur, yazın mesela).
16:30-17.15 arasi gelir eşim eve.

Çocuk yokkende öyle alıştırdık kendimizi. 1 -2 saat arkadaslarla buluşulacaksa veya ev gezmesindeysem stres yaşamayayim diye kendimi illa hemen evde ol diye sartlandirmadim. Eşimde anlayisli o konuda. Bana hep "rahat ol takil bende dinlenirim"der

Yanlis anlasilmasin hergün eşimi yemek saati evde birakmam 10-15günde bir belki olur...o dinlensin yesin biz öyle gireriz diyede düsünürum cünku cocuklarla her zaman dakik olamiyorum.

Ama cevremde bir kac kiside sunu gördüm ki yemek saati nolursa olsun cikmazlar. Siz bu konuda nasil davraniyorsunuz? Cocuklar var diye daha mi rahatsiniz? Yoksa yemege zamaninda gidilmese eş saygisizlik mi olur? Veya evlilik müessesini benmi bilmiyorum:)

Bu konuyu acmama sebep olan olaya geciyorum.
Maalesef kaba taslak anlatamiyorum elimde degil detaya giriyorum:)

Arkadasimla 2 gün önce parka beraber gideriz diye konuştuk. Kendisine saat 3-4 arasi diye teklif ettim(onunda cocugu öğlen uyuyor, anca doyur cikar)
En fazla 1 veya 1 bucuk saat kalacaktik parkta.cay hafif atistirmaliklar getirecektik.
Aaa olmaz x isden geliyo 4 de ben yetiştiremem yemek yenilecek toplanacak dedi. Haklisin dogru ya dedim. Saygi duydum.

4-5 saat sonra arkadasim bana yazdi .Haftada 1x oyun gruplari var(maksat cocuklar oynasin anneler muhabbet etsin). Anneler birbirleriyle samimi.
Bunlar anlasmislar daha genis ve biraz uzaktaki parka gideceklermis.
Spontane aynı gün hanımlar karar vermiş. Maksat görüşülsün. Söz vermeli herkes mecbur gelmeli organizasyon yapilmali bir bulusma degil.
Arkadasimada tahminen görümcesi haber verdi cünkü görümcesi bunlarin whatsapp grubunda.

Neyse. Sende gel 3 de dedi. (Gidis gelisi var bunun)
Icimden dedim allah allah bana cikamam demisti.
Tsk ettim oraya gelemem dedim. Cünkü bana göre cok gölgesiz bir yer ve bebegimle cocuk pesinde 25 derecede kosturacak gücü kendimde bulamadim cünkü.

Sonra tekrar yazdi baska yere geciyorlarmis gelebilirsen gel diyor sagolsun.
Saat 4ü geciyor. Eve gitmen gerekmiyormu yemege dedim. Yok, anneler yemek hazirlamis herkes bisey getirmis oda oyun grubu olunca mecbur sayilirmis gitmeliymis. Bu arkadasim öyle biri ki kimse ona zorla birsey yaptiramaz. Sohbetlerimizden biliyorum kres dernek olsun isine gelmedimi hayir der.

Oyun grubu ücretli degil dernegin grubu. Spontane bugün karar verilmis. Onada öyle haber etmisler.Orda herkes arkadas. E bende arkadasim bizde piknik tarzi hafif bisey ama getirecektik yanimiza.
Simdi kendi kendime dedim bana gelince yok oluyo ama kalabalik yemekli olunca mecbur mu oluyo?
Gereksiz alinganlik mi yapiyorum?

Kiz sagolsun haber veriyor gel diyor tamam ama ben teklif edince cikamam edemem diyor hatta ben vicdan yapiyorum,bak x evinde kocasiyla oturup yemek yicek ne disiplinli diyorum...
baskalari teklif edince cazip geliyor bisey olmaz giderim oluyor.. Kreş değil okul aktivitesi degil.

Konuyu neden bu kadar uzattim derseniz, insanların canı sıkılınca basvurulan her zama cepte olan ciddiye alinmayan biri gibi hissettim. Haksizsam siz söyleyin.

ben arkadaşlık ilişkilerinde bu kadar ince hesap yapmıyorum,ama bu da bana kendimi değersiz hissettirmiyor,o yüzden bana gereksiz alınganlık gibi geldi

Ben acıktığımda çok sinirli oluyorum,öfkeli olmaktansa yemek saati kimseyi beklememem konusunda anlaştık,acıkınca hemen yiyorum,eşim ve kızım gelince onlarla öylesine tekrar oturuyorum

Cani gitmek isteyebilir bu cok dogal ama bana gelince kuralli konusmasi hosuma gitmedi basta yapmicam oyle. Bende ciddiye alinmamis hissediyorum:/
Sen de ona oyle davran madem.
Kalabalik ortami kacirmak istememis anlasilan.
Senle herzaman gorusuyor diye arada hayir.demekte sakinca gormuyor demek
Sen de arada hayir de.

Sofra meselesine gelince; birlikte yense iyi tabii ama sartlar uymayabilir bazen kafaya takmamak lazim

Yemek saati erkense hani evde olunmazsa da arada hadi kaçamak olur diyelim..ama benim olmazsa olmazim akşam evde olurum dışarıda olmam.yemek saatinde de mecbur olurum çünkü eşim ocağı açmayı bile bilmez.yemekleri isitirim gideceksen bile yemegini koyar öyle cikarim

Toplulukla organizasyon yapmak daha zordur, o yüzden katılmak isteyen mecburen kurallarını esnetir, 2 kişilik organizasyonda ise ikisine de uyan bir koşul illa ki bulunur, bu yüzden çok kuralları esnetmeye gerek yoktur. Verdiğiniz örneklerde arkadaşınızın hatasını görmedim ben şahsen.

Bunun dışında bizde de akşam yemeği ve kahvaltı ritüeli vardır, mümkün olduğunca ailecek yapmaya çalışırız. İstisnaşar oluyor, hatta çocuklardan kaynaklı çok oluyor, bizde eşim geç geliyor, beklemek istemiyorlar falan. Tabi çok zorlamıyorum ama yine de düzeni çok bozmamaya gayret ediyorum. Bu biraz aile ritüeli oluyor, herkes böyle yapacak diye bir şey yok elbette, ama muhakkak ailede öncelik verdiğiniz ritüeller olmalı diye düşünüyorum. Böylece aile bağları daha sağlam olur. İlla akşam yemeği olacak değil. Eskiden akşam ezanı eve gitme vardı mesela, bir kural ve bir düzen oluyor çocuk için.

belki eşine demiştir o gün geç gelebilirim diye. ya da ev de yemeği vardır falan. bence gereksiz bir alınganlık olmuş.
bu arada ben evliliğimin ilk gününden beri akşam yemeğini eşimle yemişimdir. eşim nöbete gitse dahi oturup yer. ya da akşam geç gelecekse bile ve hep beraber oluruz. sizin ki ilginç geldi bana.

Esim aksam 7 de evde oluyor ben o saate kadar dayanamiyorum açken sinirli oluyorum cunku, eşim beni bekleme der zaten yemek yesemde masada ona eslik ediyorum

Yemekte birlikte oluruz .Heryere gidemeyebiliyor insan bir iki şansı varsa onlarla kullanmış alınmayın.Bana da cok alınan oldu oraya gittin ,buraya gelmedin diye. Cok iticiydi olmuyor ne yapabilirim .Bir art niyet yok ..Durum öyle gerektiriyor ...

Kadın seni önemsemese neden her aktivitesinde senide çağırsın haber versin
Olabilir böyle şeyler insan bazen çıkmak istemez, bazen kendi koyduğu kuralları tanımaz , bazen dışarı çıkmak istemez....
Haksızsın kısaca boşa alınganlık yapıyorsun

Edit: o kadar dışarı çıkmak istemeyen bi insanım ki o seçeneği iki kere yazmışım :D

Merhaba hanımlar.

2 çocuğum var ve genellikle öğlen uykusundan sonra onlarla çok yakınımızdaki parka gideriz.(gitmezsem 2 bucuk yasindaki oglum kapiya yapisiyor agliyor bebegi huzursuz ediyor tam kaos ortami).

Bazen eşimden önce veya onunla eve gireriz, bazen de yemek hazır olduğundan biz toparlanıp eve gidene kadar o girer içeri.(son dediğim nadir olur, yazın mesela).
16:30-17.15 arasi gelir eşim eve.

Çocuk yokkende öyle alıştırdık kendimizi. 1 -2 saat arkadaslarla buluşulacaksa veya ev gezmesindeysem stres yaşamayayim diye kendimi illa hemen evde ol diye sartlandirmadim. Eşimde anlayisli o konuda. Bana hep "rahat ol takil bende dinlenirim"der

Yanlis anlasilmasin hergün eşimi yemek saati evde birakmam 10-15günde bir belki olur...o dinlensin yesin biz öyle gireriz diyede düsünürum cünku cocuklarla her zaman dakik olamiyorum.

Ama cevremde bir kac kiside sunu gördüm ki yemek saati nolursa olsun cikmazlar. Siz bu konuda nasil davraniyorsunuz? Cocuklar var diye daha mi rahatsiniz? Yoksa yemege zamaninda gidilmese eş saygisizlik mi olur? Veya evlilik müessesini benmi bilmiyorum:)

Bu konuyu acmama sebep olan olaya geciyorum.
Maalesef kaba taslak anlatamiyorum elimde degil detaya giriyorum:)

Arkadasimla 2 gün önce parka beraber gideriz diye konuştuk. Kendisine saat 3-4 arasi diye teklif ettim(onunda cocugu öğlen uyuyor, anca doyur cikar)
En fazla 1 veya 1 bucuk saat kalacaktik parkta.cay hafif atistirmaliklar getirecektik.
Aaa olmaz x isden geliyo 4 de ben yetiştiremem yemek yenilecek toplanacak dedi. Haklisin dogru ya dedim. Saygi duydum.

4-5 saat sonra arkadasim bana yazdi .Haftada 1x oyun gruplari var(maksat cocuklar oynasin anneler muhabbet etsin). Anneler birbirleriyle samimi.
Bunlar anlasmislar daha genis ve biraz uzaktaki parka gideceklermis.
Spontane aynı gün hanımlar karar vermiş. Maksat görüşülsün. Söz vermeli herkes mecbur gelmeli organizasyon yapilmali bir bulusma degil.
Arkadasimada tahminen görümcesi haber verdi cünkü görümcesi bunlarin whatsapp grubunda.

Neyse. Sende gel 3 de dedi. (Gidis gelisi var bunun)
Icimden dedim allah allah bana cikamam demisti.
Tsk ettim oraya gelemem dedim. Cünkü bana göre cok gölgesiz bir yer ve bebegimle cocuk pesinde 25 derecede kosturacak gücü kendimde bulamadim cünkü.

Sonra tekrar yazdi baska yere geciyorlarmis gelebilirsen gel diyor sagolsun.
Saat 4ü geciyor. Eve gitmen gerekmiyormu yemege dedim. Yok, anneler yemek hazirlamis herkes bisey getirmis oda oyun grubu olunca mecbur sayilirmis gitmeliymis. Bu arkadasim öyle biri ki kimse ona zorla birsey yaptiramaz. Sohbetlerimizden biliyorum kres dernek olsun isine gelmedimi hayir der.

Oyun grubu ücretli degil dernegin grubu. Spontane bugün karar verilmis. Onada öyle haber etmisler.Orda herkes arkadas. E bende arkadasim bizde piknik tarzi hafif bisey ama getirecektik yanimiza.
Simdi kendi kendime dedim bana gelince yok oluyo ama kalabalik yemekli olunca mecbur mu oluyo?
Gereksiz alinganlik mi yapiyorum?

Kiz sagolsun haber veriyor gel diyor tamam ama ben teklif edince cikamam edemem diyor hatta ben vicdan yapiyorum,bak x evinde kocasiyla oturup yemek yicek ne disiplinli diyorum...
baskalari teklif edince cazip geliyor bisey olmaz giderim oluyor.. Kreş değil okul aktivitesi degil.

Konuyu neden bu kadar uzattim derseniz, insanların canı sıkılınca basvurulan her zama cepte olan ciddiye alinmayan biri gibi hissettim. Haksizsam siz söyleyin.
Hayatı bu kadar kasmaya zorlaştırmaya gerek yok.Yeri gelir akşam birlikte yenir,yeri gelir eşin mesaiye kalır ya da insanın canı yemek istemez ya da işi olur.Kimse robot değil.Saygısızlık bu değildir.

Diğer arkadaşta,o an canı istememiş sizi de kırmamak için bahane söylemiş olabilir.Öbür taraf kalabalık olunca fikir değiştirmiş FİKİR DEĞİŞTİRMİŞ olabilir.Sizle olmak istemese sizi de dahil etmek çağırmak istemez.Ya insanlar bazen çok sevdiği arkadaşlarıyla aileden biriyle bile bir şey yapmak istemeyebilir.O an ki ruh haliyle alakalı.

Back