Merhaba hanımlar.
2 çocuğum var ve genellikle öğlen uykusundan sonra onlarla çok yakınımızdaki parka gideriz.(gitmezsem 2 bucuk yasindaki oglum kapiya yapisiyor agliyor bebegi huzursuz ediyor tam kaos ortami).
Bazen eşimden önce veya onunla eve gireriz, bazen de yemek hazır olduğundan biz toparlanıp eve gidene kadar o girer içeri.(son dediğim nadir olur, yazın mesela).
16:30-17.15 arasi gelir eşim eve.
Çocuk yokkende öyle alıştırdık kendimizi. 1 -2 saat arkadaslarla buluşulacaksa veya ev gezmesindeysem stres yaşamayayim diye kendimi illa hemen evde ol diye sartlandirmadim. Eşimde anlayisli o konuda. Bana hep "rahat ol takil bende dinlenirim"der
Yanlis anlasilmasin hergün eşimi yemek saati evde birakmam 10-15günde bir belki olur...o dinlensin yesin biz öyle gireriz diyede düsünürum cünku cocuklarla her zaman dakik olamiyorum.
Ama cevremde bir kac kiside sunu gördüm ki yemek saati nolursa olsun cikmazlar. Siz bu konuda nasil davraniyorsunuz? Cocuklar var diye daha mi rahatsiniz? Yoksa yemege zamaninda gidilmese eş saygisizlik mi olur? Veya evlilik müessesini benmi bilmiyorum:)
Bu konuyu acmama sebep olan olaya geciyorum.
Maalesef kaba taslak anlatamiyorum elimde degil detaya giriyorum:)
Arkadasimla 2 gün önce parka beraber gideriz diye konuştuk. Kendisine saat 3-4 arasi diye teklif ettim(onunda cocugu öğlen uyuyor, anca doyur cikar)
En fazla 1 veya 1 bucuk saat kalacaktik parkta.cay hafif atistirmaliklar getirecektik.
Aaa olmaz x isden geliyo 4 de ben yetiştiremem yemek yenilecek toplanacak dedi. Haklisin dogru ya dedim. Saygi duydum.
4-5 saat sonra arkadasim bana yazdi .Haftada 1x oyun gruplari var(maksat cocuklar oynasin anneler muhabbet etsin). Anneler birbirleriyle samimi.
Bunlar anlasmislar daha genis ve biraz uzaktaki parka gideceklermis.
Spontane aynı gün hanımlar karar vermiş. Maksat görüşülsün. Söz vermeli herkes mecbur gelmeli organizasyon yapilmali bir bulusma degil.
Arkadasimada tahminen görümcesi haber verdi cünkü görümcesi bunlarin whatsapp grubunda.
Neyse. Sende gel 3 de dedi. (Gidis gelisi var bunun)
Icimden dedim allah allah bana cikamam demisti.
Tsk ettim oraya gelemem dedim. Cünkü bana göre cok gölgesiz bir yer ve bebegimle cocuk pesinde 25 derecede kosturacak gücü kendimde bulamadim cünkü.
Sonra tekrar yazdi baska yere geciyorlarmis gelebilirsen gel diyor sagolsun.
Saat 4ü geciyor. Eve gitmen gerekmiyormu yemege dedim. Yok, anneler yemek hazirlamis herkes bisey getirmis oda oyun grubu olunca mecbur sayilirmis gitmeliymis. Bu arkadasim öyle biri ki kimse ona zorla birsey yaptiramaz. Sohbetlerimizden biliyorum kres dernek olsun isine gelmedimi hayir der.
Oyun grubu ücretli degil dernegin grubu. Spontane bugün karar verilmis. Onada öyle haber etmisler.Orda herkes arkadas. E bende arkadasim bizde piknik tarzi hafif bisey ama getirecektik yanimiza.
Simdi kendi kendime dedim bana gelince yok oluyo ama kalabalik yemekli olunca mecbur mu oluyo?
Gereksiz alinganlik mi yapiyorum?
Kiz sagolsun haber veriyor gel diyor tamam ama ben teklif edince cikamam edemem diyor hatta ben vicdan yapiyorum,bak x evinde kocasiyla oturup yemek yicek ne disiplinli diyorum...
baskalari teklif edince cazip geliyor bisey olmaz giderim oluyor.. Kreş değil okul aktivitesi degil.
Konuyu neden bu kadar uzattim derseniz, insanların canı sıkılınca basvurulan her zama cepte olan ciddiye alinmayan biri gibi hissettim. Haksizsam siz söyleyin.