akşam yemeği menüsü hakkında yardımm

ıyıde sarma var pırın pılavı olmaz benım bıldıgım.....sarmayı çıkarın taze fasulye yada barbunya koyun
yada pırınç pılavını çıkarın bulgur pılavı koyun

bi çok menüde okudum börek ne böreği olabilir ki ?

aslında tüm bu karışıklar mutfağa girince vakte göre elenip düzelebiliyor :) yardımlarınız için çokkk teşekkürler arkadaşlar

teşekkürler :) evet limonlu kek o da eşimin isteği ilk defa deneyeceğim sade keki tam kabartabilmiş değilim henüz :)
1 bardak süt bir bardak şeker 1 bardak sıvı yağ 2 yumurta kabartma tozu vanilya 2 bardak un koy kabarmazsa bana msj at

Olur. Yada istersen firinda sebzeli tavuk yapabilirsin. Baget yada kanat. Patates sogan mantar biraz sulandırılmış salça baharat karıştır elinle iyice at fırına. Tepsiye erkenden hazırla istersen dolapta beklesin hem marine olur hemde 1 saat falan kala onu fırına atarsin o piserken kendi kendine digerleri için zamanın kalır.

Ya ben de çok anlamam ama annem mesela sarma, dolma gibi pirinç içeren şeylerin yanına ayriyeten pirinç pilavı yapmaz ya. Hepsi pirinçli olmasın diye herhalde.

bi çok menüde okudum börek ne böreği olabilir ki ?
Çok bilmiyor isen börek işine girme. Zaten bu menü yeterince doyurucu. Yanına salata turşu cacık olabilir. Evde kendi kendinize kaldığınız zaman menülerini zengin göstermek için pacanga böreği sigara böreği havuç tarator kırmızı biber yogurtlama vs denyebikirsin

mercimek çorbası z.yağlı sarmanın yanına mı

dr oetker'in limonlu wolke kekini yapabilirsiniz çok pratik ve lezzetli.hazır olduğu asla anlaşılmıyor.
ekstra kuru meyveniz varsa komposto da yapabilirsiniz.
benim genelde davet edildiğim çoğu evde karşılaştığım bir diğer seçenek ise bim barbunya pilaki :) tek yapmanız gereken kapağını açıp tabağa koyarak üzerine maydanoz serpmek..

börek olarak deneyimim daha fazla ıspanaklı gül milföy sigara pataesli lor peynirli bir çok börek olabilir hepsi bu menüde yapılabilrse

Ortaya zeytinyagli yapilcaksa dolma pirinc pilavi olur.Ama sicak yemekse yanina makarna falan olur ama makarnada misafire olmaz.
Bilmem yani ben öyle gözlemledim. İşte mesela bazen de, örneğin sulu bir sebze yemeği varsa menüde çorba yapmaz annem. Atıyorum bamya, bezelye benzeri.
Benzer nitelikli şeyleri yan yana getirmemeye çalışıyor olabilir. O yüzden yazdım.

patatesli tavuk haşlama diyerek karara bağlamak istiyorum :) ???

patatesli tavuk haşlama diyerek karara bağlamak istiyorum :) ???
Tavuk haşlama yapma.
Onu fırında yap.patatesli. tavuk olarak daha lezzetli olur.f
Kuru soğan. Sarımsak. Kekik.ve diğer baharat türlerini kat içine fırına sur.sarımsak ve kekik tavuğu lezzet katar.

güzel fikir ama pilavsız olur mu ki fırında soslu patatesli tavuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…