• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akşam yemeği menüsü hakkında yardımm

M-e-s-e2911

Biz fazla hayalperest davranmadık hayat zalimdi..
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
665
765
53
tecrübesi olan ve ilgilenen arkadaşlar yardımcı olun lütfen yeni evliyim pek fazla yemek bilmiyorum ve beceremiyorum :( akşama çok görümcem yemeğe gelecek sarılmış yaprak sarmam var zeytinyağlı yapsam mercimek çorbası yapmayı düşünüyorum yanında ne gider? tavuk sote+ pirinç pilavı olur mu?

tecrübesi olan ve ilgilenen arkadaşlar yardımcı olun lütfen yeni evliyim pek fazla yemek bilmiyorum ve beceremiyorum :KK43: akşama çok görümcem yemeğe gelecek sarılmış yaprak sarmam var zeytinyağlı yapsam mercimek çorbası yapmayı düşünüyorum yanında ne gider? tavuk sote+ pirinç pilavı olur mu?
olur bence bu saydıkların yanına salata an sonada bi tatlı belki tmm oldu bence

teşekkürler :) salata nasıl bir salata olmalı sizce kırmızı pancar lahana havuç mu yoksa rus salatası gibi mi? tatlı yerine yemekten sonra çayla limonlu kek düşünmüştüm ama şekerpare yapabilirim

cacık da iyi fikir aslında teşekkürler yemekleri oturtunca yanına bir şeyler hazırlamak daha kolay :)

Bende ilk evlendiğim aylar mantarlı tavuk sote pilav mercimek çorbası salata taze fasulye hep bunları yapıyodum :)

teşekkürler :) salata nasıl bir salata olmalı sizce kırmızı pancar lahana havuç mu yoksa rus salatası gibi mi? tatlı yerine yemekten sonra çayla limonlu kek düşünmüştüm ama şekerpare yapabilirim
limonlu kek miii:kk77:m olur neden olmasın mevsim salatası olsun bence

rus salatası yemegin yanına olmaz karısık bir salata yapın dediginiz olabilir

teşekkürler :) evet limonlu kek o da eşimin isteği ilk defa deneyeceğim sade keki tam kabartabilmiş değilim henüz :)

havuç kızartması var zaten şuan bende yoğurtlu çok seviyorum ama eşimin ailesi ilk benle yedi yoğurtlu olarak pek alışık değiller buna :)

bir sürü püf nokta okudum ama bakalım güzel olmazsa kokusunu evden kaybedip çayın yanına kuru yemiş yeter :))

Sarma dolma en com cacık yakışıo cnm tavuk sote yapana kadar tüm tavugu al frın tepsisine ayaklarını birleştir at bi yarım saat öle pişsin sonra yoğurt salça biraz sıvı yağ sarımsal kekik tuz kasede karıştır tavugu fırından cıkart sür üzerine yanlarına geri kat 10 dk nar gibi kızarıp pirinç pilavını yap servis tabagına yada borcama öönce pilavını kat üstünede tavuğunu süper görünüo cok basit tadı süper eşim bayılıyor görünüşüne salata mevsim salatası yap ya loka felanda doğra içine süper lezzet hem gözde boyuyor güven bana

aslında bütün tavukta iyi fikir ama 21 haftalık hamileyim sarımsağın adını bile duymak midemi alt üst ediyor :(

içi pirinçli soslu tavuk tarifini biliyorum aslında cacıkla gider

Mercimek çorbası
Tavuk sote, pirinç pilavını bezelye ve havuç ilaveli yapabilirsiniz sunmadan önce de dereotu ile süslersiniz çok lezzetli oluyor.
Yanına çoban salata ve haydari olabilir.
Bence çayın yanına revani yapın hamuruna portakal rendeleyin şerbetine de biraz portakal suyu ekleyin çok güzel oluyor.

Ortaya bir salata borek cay yaninada sutlu bir tatli yapin genelde misafirler serbetli tatli getirir.

Back