• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akşam öğünlerin de az yiyerek sağlıklı beslenerek kilo verelim..

maydanoz ve faydaları

maydanoz.jpg


Bu konuyu okuduktan sonra, maydanoza sadece bir yeşillik gözüyle değil, kadın sağlığı için mucize gözüyle bakacaksınız Melek’lerim. Çünkü maydanoz, kadın sağlığı için bir çok yönde etkili.

Doğanın sunduğu sebze ve meyveler sağlığımız için gerekli vitamin, mineralleri karşılamamıza yardımcı oluyor. Kadın sağlığı için en faydalı otlardan biri olan maydanozu mercek altına alıyoruz.

Salatalarımıza, yemeklerimize, çorbalarımıza eklediğimiz maydanoz tam anlamıyla vitamin ve mineral deposu.

Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde içeriğindeki faydalı maddelerden maksimum performans alabiliriz. Taze maydanozda; kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur.

Kalsiyum; kemik yapısının gelişmesi ve sağlamlığının korunması için gereklidir. Kadınların risk altında olduğu kemik erimesi hastalığına karşı maydanoz yiyerek korunabilirsiniz.

A vitamini göz sağlığını korumada en etkili vitaminlerden biridir. A vitamini yetersizliğinin önce gece körlüğüne ardından ciddi görme bozukluklarına neden olduğunu göz önünde bulundurursak önemini daha iyi kavrayabiliriz.

Kadınlarda sıklıkla görülen troid hastalığı yani troid bezlerinin düzensiz çalışmasına karşı maydanozdan destek alabilirsiniz. Kilo veremiyor ya da kilo alamıyorsanız troid bezlerinizin düzensiz çalışmasından kaynaklanabilir. Size önerimiz, bu konuda uzman doktora danışıp, gerekli hormon testlerini yaptırmanızdır.

Adet döneminde ağrılar bizi hayattan uzaklaştırır. Kendinize bir iyilik yapıp maydanoz yemeyi alışkanlık haline getirirseniz adet sancılarınızın azaldığını göreceksiniz. Özel günlerinizde maydanoz yemek kanın temizlenmesine de yardımcı olur.

Vücudumuz için olmazsa olmaz vitaminlerden biri de C vitaminidir. Hücrelerin yenilenmesini, cilt sağlığının korunmasını sağlayan C vitamini maydanozda bol miktarda bulunmaktadır. Günde bir tutam maydanoz yemek, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılar. Suda eriyen vitaminler vücutta depolanmayıp, hemen kullanıldığı için sürekli vitamin takviyesi yapmanız gerekir. Bu nedenle maydanoz gibi C vitamini içeren sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmeyin.

Maydanoz; idrar yolları, böbrek ve karaciğerde biriken toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Özellikle hafif şiddette sistit sorunu yaşıyorsanız çiğ maydanoz yemek ya da 1 bardak kaynar suya birkaç maydanoz ekleyip suyunu içmek muhteşem bir çözüm olacaktır.

Sağlıklı beslenmek ve kendinizi hastalıklara karşı korumak aslında çok kolay değil mi? Bir tutam maydanoz hem ekonomik hem de mucizevi özelliklere sahip.


 
bu hafta 1 kilo verdim..
geçen hafta:66,9
bu hafta:65,9:92::92:
 
bu hafta günlük menülerim​

pazartesi menüm

sabah
tam buğday ekmeği,peynir,zeytin,çilek reçeli

öğle
tm bğday ekmeği,kabak,yeşil biber

ara
bir soda

akşam
2 bardak çay

bol su
50 düz 20 ters toplam 70 mekik




salı menüm

sabah
tam buğday ekmeği,yarım porsiyon kabak,çilek reçeli

öğle
tm buğday ekmeği,taze fasulye,süs biberi

ara
bir soda

akşam
kavun,üzüm

bol su
calsium+D tablet




çarşamba menüm
sabah
tam buğday ekmeği,zeytin,vişne reçeli

ara
1 domates

öğle
tam buğday ekmeği,menemen,süs biberi,soda

bol su
calcium+D



perşembe menüm

sabah
tam buğday ekmeği,zeytin,vişne reçeli

öğle
menemen,domatesli bulgur pilavı,süs biberi,tam buğday ekmeği,soda

bol su
calcium+D



cuma menüm

sabah
zeytin,tam buğday ekmeği

öğle
sebzeli bulgur pilavı

akşam
salata(marul+domates+salatalık+acı yeşil biber+soğan+yağ+limon+tuz)

bol su
1 bardak çay

50 düz,20 ters toplam 70 mekik
 
Tam Buğday Ekmeği

tam-buğday-ekmek.jpg

Tam Buğday Ekmeği Hakkında Genel Bilgiler

Beslenme, kişinin büyüyüp gelişmesi, uzun seneler sağlıklı ve üretkenliğini devam ettirebilmesi için vücuda yararlı besin maddelerini alarak bunları iyi şekilde vücudunda kullanmasıdır. Yurdumuzda beslenme bozukluğundan doğan birçok hastalık bulunmaktadır. Bebek ve çocuklarda malnürtisyonu, kansızlık, kilo problemleri, vitamin eksikliği sorunları, guatr, diş çürümeleri. Büyüklerde ise kilo problemleri, şeker rahatsızlıkları, yüksek tansiyon, kalp, damar rahatsızlıkları görülen rahatsızlıklardan bazısıdır. Yetersiz ve yanlış beslenme, ekonomik problemlerle birlikte, bilgi yetersizliği ile uygulama problemleridir. Yapılmakta olan araştırmalar gösteriyor ki Tam buğday ekmeği besleyici yanı oldukça yüksek bir besindir.


Tam Buğday Ekmeği Yararları (Faydaları)



Besin değeri içerisindeki biyoaktif bileşenlerden dolayı oldukça yüksektir Tam Buğday Ekmeğinin.

Tam Buğday Ekmeği vücudumuza B vitamini açısından, mineral ile posa bakımından güzel bir kaynak sağlar.

Tam Buğday Ekmeği bağırsakların çalışmasını düzenler.

Kan lipitlerini de kontrol altında tutar Tam Buğday Ekmeği.

Tam Buğday Ekmeği Şeker kontrolünü de sağlar.

Tam Buğday Ekmeği az enerji vererek, uzun süre tok kalınmasını sağlamaktadır. Bu sayede günde alınması gereken enerjiyi ve obezitenin gerçekleşme tehlikesini uzak tutar.

Kanserin kimi çeşitlerine karşı koruyucudur Tam Buğday Ekmeği.

Tam Buğday Ekmeği yüksek tansiyonu olanlara da iyi gelmektedir.

Kalp, damar problemi olan kişilerinde tüketmesinde fayda vardır Tam Buğday Ekmeğini.

Tam tahıl ürünlerinin sağladığı Magnezyum glikozun kullanılmasını olumlu etkiler ve içlerinde bulunan E vitaminiyle, öbür antioksidanları Metabolik sendromu önlemede yarar sağlamaktadır.
 
Son düzenleme:
ben geldiiiiiim:103:

15-21 ekim menülerim​


cumartesi menüm

sabah
tam buğday ekmeği,zeytin,vişne reçeli

öğle
taze fasulye,ekmek,süs biberi

akşam
bir kaşık yoğurt çorba,bir çatal kilis tavası,ufak bir parça açık ekmek,bir dilim domates

ara
bir çatal doğum günü pastası(minnacıktı.davetteydik.asitli içeceklere diğer hamur işlerine hiç dokunmadım bile.kendimle gurur duyuyorum)

bir bardak çay
bol su

50 düz 20 ters toplam 70 mekik


pazar menüm

sabah
pide,tereyağı,vişne reçeli,tereyağında yumurta,peynir,zeytin,domates,salatalık

öğle
4-5 çatal salata(marul,soğan,domates,salatalık,biber)

ara
bir soda

akşam
ciğer,yürek şiş,bol yeşillik,soğan salata,domates ezme,süs biberi,roka salata,pişmiş soğan,bir kupa ayran,açık ekmek(dışarda yedik.tüm gün dışardaydık.tarsus eshabul kehf e ziyarete gittik..dağ üzerinde olunca yokuş yukarı yürüdük hep..harika bir ziyaret oldu..ikinci ziyareti merkezde migdat hazretlerine yaptık süperdi..gün boyu ayakta olunca yediklerim şişirmedi bile.çok acıkmıştım ama)

ara
bir soda,bir kase dondurma

üç bardak çay
bol su


pazartesi menüm

sabah
tam buğday ekmeği,peynir,zeytin,kayısı reçeli,domates

öğle
tm buğday ekmeği,nohutlu patlican yemeği,süs biberi

ara
soda

akşam
bir konya şekeri,2 kuru üzüm

bir kupa çay
bol su

10 düz,12 ters toplam 22 mekik
 
images


(soda) Maden Suyunun Faydaları Nelerdir?

* Her yaştaki bireyin günlük kalsiyum gereksiniminin karşılanmasında takviye olarak düşünülebilir. Böylece güçlü kemik yapısının oluşması ve korunmasını sağlar.

* Büyüme çağında, hamilelikte ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacının (magnezyum, kalsiyum, flor ve sodyum gibi) karşılanması, gerektiği kadar kullanılarak sağlanabilir.

* Sağlıklı bireylerde, içerdiği sülfat ve bikarbonat iyonları sayesinde sindirim sistemi (mide ve bağırsaklar) ve boşaltım sistemi (böbrekler ve idrar yolları) fonksiyonlarını destekler (maden suyunun önerilen miktardan fazla tüketilmemesi şartıyla geçerlidir).

* Cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını da karşılayarak cilde gergin, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazandırılmasına yardımcıdır.

* Solunum, idrar ve terleme ile oluşan su ve mineral kaybının karşılanmasında, ölçüsü kadar kullanılabilir.

* Bikarbonat içeriğinin yüksek olması ise, asit fazlalığı, yanma ve ekşime ile seyreden mide hastalıklarında mide asidi fazlalılığını baskılayıcıdır.

* Özellikle yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte asitli içecek tüketme ihtiyacı daha çok hissedilir. Boyalı, katkı maddeli içecekler yerine maden suları tercih edilebilir. Son dönemde meyveli çeşitleri de piyasada bulunmaktadır. Fakat bunların kalorileri de dikkate alınarak tüketilmesinde fayda vardır.

Günde Ne Kadar Maden Suyu Tüketmeli?

Maden suyu, içindeki minareller sebebiyle çok sağlıklı bir içecektir ve insan sağlığını destekleyicidir. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için suyun yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Amerikan Obezite Birliği, sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 mililitre olarak belirlemiştir. Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir. Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için, kemik erimesi sorununda risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de, düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir. Kalp, böbrek ve hipertansiyon hastaları ise uzak durmalıdır.
 
s.a akrepcim beni hatırladınmı bilmem ben 1. takımdaydım sonra güya mezun olmuştum 71 kiloyla ama uzuuuuun bi tatl sonrasında birazını geri aldım malesef :((((
dolaşırken senin topiğini gördüm yazmak istedim maşşşş... çok güzel vermişsin menülerine baktım hiçde kısmamışsın sadece akşamı es geçerek valla bravooo:nazar:
ama anlamadığım neyi ne kadar yedin yani ekmeği filan dilim olarak belirtmemişsin yemekleri 1 pors olarakmı
bu arada çok geçmiş olsun kolun için yine uğrarım canım tecrübelerine ihtiyacım var...:kkk:
 
s.a akrepcim beni hatırladınmı bilmem ben 1. takımdaydım sonra güya mezun olmuştum 71 kiloyla ama uzuuuuun bi tatl sonrasında birazını geri aldım malesef :((((
dolaşırken senin topiğini gördüm yazmak istedim maşşşş... çok güzel vermişsin menülerine baktım hiçde kısmamışsın sadece akşamı es geçerek valla bravooo:nazar:
ama anlamadığım neyi ne kadar yedin yani ekmeği filan dilim olarak belirtmemişsin yemekleri 1 pors olarakmı
bu arada çok geçmiş olsun kolun için yine uğrarım canım tecrübelerine ihtiyacım var...:kkk:

canım benim tabiki her zaman beklerim..

doyana kadar yediğimde belirtmiyorum canikom:1:
 
epeydir uğrayamadım buraya ama düzenli uğramaya devammm

dünkü menüm

sabah
2 haşlanmış yumurta,avuç içi kadar beyaz peynir,7 adet zeytin,bir su bardağı ceviz içi,domates,maydanoz,limonlu açık şekersiz çay

öğle
havuç,limonlu ılık su

akşam
hamsi ızgara,bol salata

4-5 bardak limonlu açık çay
spor yok:57:
kitap:bir gazete ekleri ile,vakıa suresi,esmaül-hüsna(aa dün karatay okumamışım ve diğer kitabımı da:30:)
 
dün ne yemişim bakalııım

sabah
1 haşlanmış yumurta,1 çay bardağı ceviz içi, 10 zeytin,dom,sal,bib, maydanoz, limonlu şekersiz açık çay, avuç içi kadar beyaz peynir

öğle
fırında pişmiş üç domatesli pirzola

akşam
bir kase haşlanmış et ve suyu,3 kaşık bulgur pilavı:17: bol salata,turşu,3 hamsi,limon..

spor:yok:57:
kitap:karatay diyeti kitabı
su:az oldu sanırsam
ama 5 kupa limonlu çok ama çok açık limonlu çay,1 kupa limonlu sıcak su
 
perşembe menüm

sabah
tereyağında iki yumurta,küçük parça ekmek,peynir,10 zeytin,birtutam maydanoz,salatalık,bir çaybardağı caviz içi, bir kupa limonlu yeşilçay

öğle
bir kase yoğurt+special K

akşam
yarım kupa tarçınlı süt,1 cennet meyvesi, etli kuru fasulye, yarım porsiyon bulgur pilavı:17: tere,turp,yeşil soğan,süsbiberi turşusu acıcık pide:57:

yatmadan önce
1 kupa elma sirkeli su

su: 1 litre

3 kupa limonlu yeşilçay,1 kupa limonlu sıcak su,2 kupa limonlu açık normal çay

kitap:vakıa suresi,esmaül hüsna

spor: yok:57:
 
hemen dünkü menüme geçiyorum

sabah
iki haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
2 zeytin

ara
yarım mandalina
1 elma
tarçınlı fındıklı yoğurt
kfleks

öğle
yarım ızgara tavuk
turp
yarım kase yoğurt

akşam
sucuk
ekmek
maydanoz
şekersiz çay

1,5 litre su
spor:50 düz,10 ters toplam 60 mekik

kitap: içinizdeki öküze oha deyin

...kişisel gelişim kitaplarının 'müşteri ikna sanatları'nda müşteri ile sanatçının nefeslerinin birbiri ile uyumlu olmasının altını önemle ve sıklıkla çiziyorlar!sevişirken aynı anda ve aynı ritimde nefes alıp verenlerle, yan yana yenyene meditasyon yapanların aynı ritimde nefes alış verişlerindeki uyum, ticarete dökülüp başarı hedefleniyor ve şeytanın suflesiyle yazdırılan bu kitaplarda av ile avcının iz sürmesini yumuşatıp bilincimize kazıyorlar.
bu gidişle ahir zamanda kimin dost kimin düşman olduğunu anlamakta zorlanacak ve birbirimize selam vermekte zorlanacağız!
 
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besindir. Yeni bir yaşamın özü olduğu düşünülecek olursa, besleyici değerinin yüksek olması hiç de şaşırtıcı değildir.

yumurta.Jpeg

PROTEİN DEĞERİ

Yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteini içermektedir. Çünkü yumurta proteinin de insan vücudunda sentezlenemeyen ve kesinlikle besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan "elzem amino asitleri" bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksektir, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine dönüşebilmektedir.

Uzmanlar; yeterli ve dengeli beslenmede, hızlı bir büyüme ve gelişme döneminde olan çocukların, protein tüketimlerinin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önermektedirler. Bu nedenle çocuk beslenmesinde protein kaynağı olan yumurtaya gereken önem mutlaka verilmelidir.

VİTAMİN DEĞERİ

Yumurta başlıca A, D, E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diğer vitaminleri de önemli oranda içermektedir. Yumurta sarısındaki A vitamini gözün iyi görmesini sağlar, kemik gelişimi ve sağlıklı dişler için de gereklidir. Vücut hücrelerinin gelişmesine yardım eder. Solunum ve sindirim sisteminin sağlıklı olmasını ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar.

D vitamini, insan vücudunda kalsiyumun kullanılmasına yardımcı olur. Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir ve güneş ışınlarından da yeterince faydalanıldığı takdirde yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmasını engeller.

Yumurta E vitamini yönünden de oldukça zengindir. E vitamini oksidasyonu önleyici etkisinden dolayı, vücudumuzu zararlı maddelere karşı korur.

B grubu vitaminleri bazı besin öğelerinin vücutta enerjiye çevrilmesi için gereklidir. Yumurta özellikle B2 vitamini açısından çok zengindir. Bu vitamin deri ve göz sağlığı için de gereklidir.

Ayrıca yumurta da bulunan kolin, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynamaktadır.

MİNERAL DEĞERİ

Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız için çok önemli olan mineralleri de içermektedir. Demir, kan yapımı için gereklidir. Demir yetersiz alındığında anemi (kansızlık) oluşur. Ayrıca demirin büyüme, gelişme ve hastalıklardan koruma rolü vardır. Yetersizliğinde çocukların öğrenme yeteneği ve okul başarısı azalır.

Yumurtada C vitamini bulunmamasına rağmen C vitamini açısından zengin bir besinle tüketilirse yapısındaki demirin emilimini artırmış olursunuz.

Yumurtadaki çinko minerali özellikle büyüme-gelişme ve bağışıklık sisteminde rolü olduğu için çok önemlidir.

YUMURTANIN YAĞ İÇERİĞİ

Yumurtanın yağ içeriği düşüktür. Büyük bir yumurtada 4.5 gram civarında yağ bulunur. Bunun 1.5 gramı doymuş yağ asitleri, kalan kısmı ise, doymamış yağ asitleridir.

YUMURTA KOLESTEROLÜ ARTTIRIR MI?

Bir adet yumurtanın beyazında, kolesterol ve yağ yoktur ancak sarısında 213 mg kolesterol bulunur. Besinlerdeki yüksek kolesterolün, kan kolesterolünde direkt artışa neden olduğu düşünülmüş ve bu nedenle yumurta tüm diyetlerden uzak tutulmuş ve az tüketilmiştir.

Gerçekte kan kolesterolünün büyük bir kısmı vücut tarafından yapılır. Kolesterol; insanlar ve tüm hayvanlarda vücutta sentezlenen yağ benzeri bir maddedir. Sinir liflerinin yalıtımı, hücre duvarının bütünlüğünün sağlanması, D vitamini sentezi, çeşitli hormonların ve sindirim salgılarının oluşumu için gereklidir.

Yapılan bilimsel çalışmalar ile kan kolesterol seviyesinin düzenlenmesinde; beslenme şeklinin, genetik özelliklerin ve yaşam biçiminin önemli olduğu ortaya çıkmıştır.

Eğer kolesterol metabolizması bozukluğunuz yoksa, yeterli ve dengeli olarak tüm besin gruplarını tüketiyorsanız, vücudunuz ideal ağırlığında ise, fiziksel olarak aktifseniz ve sigara kullanmıyorsanız, yumurtanın yüksek kolesterol içeriğinden dolayı endişe duyulmasına gerek yoktur.

BUNLARA DİKKAT EDİYOR MUSUNUZ?

Yumurtanın marketlerde soğuk bölümlerde muhafaza ediliyor olmasına dikkat edilmelidir.

Çatlak ve kırık yumurtalar satın alınmamalıdır; çünkü bu yumurtalar çok çabuk bozulur ve ayrıca mikroorganizmaların oluşmasına meydan verirler. Yumurtanın kabuğu temiz, düzgün görünüşlü, yeterli kalınlıkta ve az pürüzlü olmalıdır.

Yumurta evde buzdolabında ve alınan orijinal karton kutusu içerisinde, yıkanmadan saklanmalıdır. Yıkandığında doğal koruyucu tabakasını kaybeder. Bu nedenle yumurta kullanılacağı zaman yıkanmalıdır.

Yumurta buzdolabında güçlü kokusu olan besinlerin yakınında saklanmamalıdır. Çünkü yumurtanın kabuğu gözeneklidir ve yumurta güçlü kokuları emebilmektedir.

Yumurtaların, iyi kaliteli olma özelliğini kaybetmeden önce yani 3-4 hafta içerisinde tüketilmesi gerekir.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Yumurta kabuğunda 17.000 adet küçük delik bulunur.

Buzdolabında bir hafta bekletilmiş yumurta, oda ısısında bir gün bekletilmiş yumurtadan daha tazedir.

Yumurta uzun süre bekletilirse su ve karbordioksit kaybı nedeniyle ağırlığı azalır. Taze ve bayat yumurtaları ağırlığından da test edebilirsiniz.

Yumurta %10 tuzlu suya (yarım litre suya 60 gr tuz) atılacak olursa taze yumurta dibe çökerken, bayat yumurta yüzeyde kalır.

Taze yumurta kırıldığında yumurta akı ve sarısı tamamıyla yayılmaz ve birbirine karışmaz. Ayrıca yumurta sarısı yüksek görünümdedir.

Yumurta hazırlanılan yiyeceklerin besleyici değerini arttırmada da kullanılabilir. Sebzelerin protein miktarı düşüktür. Bu nedenle sebzelere yumurta kırılması protein, vitamin ve mineral açısından dengeli karışımların oluşmasını sağlar.

Yumurta tahıl grubundaki besinler ile tüketildiğinde (örneğin; makarnaya kırılırsa, böreklerde kullanılırsa vb.) protein kalitesini arttırmış oluruz.

Yumurta akı proteinlerinin fom oluşturucu ve bu yolla kabarmayı sağlayıcı özelliği vardır. Bu nedenle kek hazırlamada doğal kabartıcı olarak tercih edilmektedir.

Yumurta proteinleri ısı ile katılaştığı için sütlü tatlılarda ve çorbalarda koyulaştırıcı ve kıvam sağlayıcı olarak kullanılır.

YUMURTA PİŞİRİRKEN

Yumurtalı yemekler hazırlanmadan önce ve sonra eller, kullanılacak kaplar ve araçlar yıkanmalıdır.

Çiğ yumurtalar temiz kaplara kırılmalıdır.

Kullanılacak sayı kadar yumurta buzdolabından çıkartılmalıdır.

Yumurta içeren ve yumurtadan zengin yiyecekler hazırlanması sürelerinin haricinde iki saatten fazla buzdolabının dışında tutulmamalıdır.

Yumurta kabuklu olarak pişirildiğinde 4 dakikada beyazı, 12 dakikada tamamı katılaşır.

Yumurta içeren bütün tarifelere pişirilme işlemi uygulanmalıdır. Çiğ yumurtanın hem sindirimi güçtür hem de mikroorganizmaların bulaşma riski vardır. Salmonella enfeksiyonları en çok rastlanılanıdır.

Çiğ yumurtanın beyazındaki avidin, sarısında bulunan B grubu vitaminlerden biyotini bağlayarak kullanılmasını engeller. Pişirme ile bu olumsuz etki önlenir.

Yumurtanın pişirilme süresinin iyi ayarlanması gereklidir. Örneğin; yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarıdaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşur.

Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşir ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşur. Kayıpları önlemek için yumurtayı yağa kırma yerine, diğer yöntemler ile pişirme tercih edilmelidir.

Kaynak : T.C. Tarım Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü.
 
Pazartesi

Kahvaltı:
2 haşlanmış yumurta,3 ceviz,5 siyah zeytin,bir avuç içi büyüklüğünde kaşar peyniri

Öğle:
Bir kase tarçınlı süt,çikolatalı nesfit

Akşam:
2 kaşık pırasa,1 çatal spagetti,maydanoz,nane,turp,süsbiberi turşusu,yeşil soğan

1,5 litre su
3 kupa karışık bitki çayı
30 dk yürüyüş


Salı


Kahvaltı öncesi:
1 elma

Kahvaltı:
1 kase tarçınlı süt,çukulatalı nesfit,2 ceviz

Ara:
1 elma

Öğle:
1 kase tarçınlı süt,2 ceviz,çukulatalı nesfit, 2 kapsül omega3

Akşam:
2 dilim ıspanaklı ve peynirli börek ,1 kase tarhana çorba,maydanoz,nane,turp,süsbiberi turşusu



Yatmadan önce:
1 kupa elma sirkeli su

1,5 litre su
50 dk yürüyüş
Kitap:aynı kitaba devam
 
dünkü menüm

sabah
1 elma

öğle
yarım havuç

akşam
çeyrek porsiyon menemen,yarım ıspanaklı börek,maydanoz,nane,az ekmek

yatmdan önce
1 kupa elma sirkeli su


1,5 litre su
kitap aynı
spor maalesef yok
 
perşembe menüm

kahvaltı öncesi
yarım elma

kahvaltı
2 haşlanmış yumurta,4 ceviz,kaşar peyniri,5 zeytin,2 kapsül omega3

ara
yarım elma

öğle
bir kase tarçınlı süt,kırmızı meyveli nesfit

akşam
sarımsak,taze naneli yoğurt soslu ıspanak,maydanoz,nane,yeşilsoğan,az pide

spor yok maalesef
bitki çayı da yok ama normal limonlu açık çay var
su 1,5 litre
kitap:içinizdeki öküze oha deyin!

birkaç cümle:Tabiata, nesnelere, canlı cansız yaratılmışlara söz geçirmek için labaratuar çalışmalarına gerek yoktur.Allah ile kul arasında sıkı bir irtibat varsa herşey metafizik olarak gerçekleşir.
Üç yıldır tarlasından verim alamayan bir çiftçi: "Ya Ömer, hazinendeki benim tarla üç yıldır ürün vermiyor, ailem aç kaldı, tarlamı sana şikayet ediyorum" der.
Hz. Ömer bir kağıda bir şeyler yazar ve kağıdın tarlaya gömülmesini tembihler.Çiftçi gider, kağıdı gömer ve ondan sonra inanılmaz verim almaya başlar.Çünkü kağıtta şu yazılıdır:
"Ey toprak, sen Allahı'ın izniyle bu fukara müslüman aileyi doyurmak için varsın, onları aç bırakırken utanmadınmı?Hemen aklını başına almazsan, seni ondan satın alıp Yahudi mezarlığı yapacağım..."
Ali Semerkandi Hazretleri, Hacı Bayram-ı Veli ile görüşmeye giderken bir kayaya binip onu at gibi sürmüştü.Hacı Bayram Veli'nin bineği ise bir yılandı.Milyonlarca örnek var.
İnanılmaz şeyler anlatabilirim.Söylemek istediğim şu ki:Allah'ın huzurunda yaprak gibi titreyip,köz misali yanan her insanınduası göklerde karşılık bulur.
 
cuma menüm

kahvaltı öncesi
1 elma

kahvaltı
ev yapımı yoğurt kaymağı,kaşar peyniri,6 zeytin,mısır ve tam buğday ekmeği,maydanoz nane, yeşilsoğan

ara
1 elma

öğle
yoğuertlu ıspanak,mısır ve tam buğday ekmeği,şalgam turpu

akşam
adana,kuşbaşı,ciğer,yürek karışık,bol salata yeşillik sumaklı soğan,ince ekmek,ayran(dışardaydık)

ara
künefe,pişmaniye(alışkın olmayınca akşam sonrası ara yapmaya rahatsız oldum..yemek sonrası künefe diye ısrar ettiler..biliyordum başıma geleceği o yüzden perşembeden cumaya ertelettim..yoksa cuma sabahı tartıdaki halimi düşünemiyodum yani:53:

kitabım aynı
2 litre su
spor yok ama düzenli mekiğe devam etmek istiyorum..zayıf olsakta mekik olmayınca karnımız çıkıcak maalesef kıyafetlerde..ben dümdüz olsun istiyorum:21:

birkaç cümle:...bahsi geçen şoförler, tepeden böcek gibi görünen küçük araçları görmezden gelerek canileşirler.Büyük çoğunluğu okumamış insanlardan oluştuğu için acımasızlıkları katlanarak artar, çünkü küçük adamın gözleri yüksekten bakmaktadır;küçük ve ezik büyümüş adamın altında güçlü, yüksek araçlar vardır...
Onlara Mevlanayı nasıl anlatalım.O Mevlana, yüksek bilgisi ve hikmetiyle meyve veren ağaçlar gibi dallarını tevazuyla yere eğiyordu."Ben" diyordu:"Ben, okyanusta küçük bir damla bile değilim..."Bizim kültürünyüce şahsiyetlerinin "ben" demekten itinayla kaçındıklarını hepimiz biliyoruz.Benlik duygusu, benlik iddiası bir filozofta da bir peygamberde de ayıp kaçar;günah olur ama görüyorsunuz ki ancak kendilerini aşağılamak istediklerinde "ben" diyorlar.
Evliyalarımız,peygamberlerimiz,sahabeler,mübarek zatlar toz toprak içinde yalınayak yürüdüler.Çok zorda kaldıklarında ise eşek ve katırı tercih ettiler.Büyük adamlar,Allahın sadık dostları eşeğe bile binemiyorlardı ama ahir zamanda para sahibi olmuş köpekler Ferrariye biniyorlar.Rabbimizin sabrını görüyorsunuz değilmi??
Gavurun dölleri,teknoloji sayesinde yükseğe çıkıp uzay fotoğrafları çekince Mevlana olmayı beceremediler.Biz de onlardan böyle bir bilgelik beklemedik zaten..
Aynı teknoloji, Osmanlı ya da Hz.Ömer'de olsaydı her saniye yeryüzünde hangi kedinin bacağı kırık,hangi fukara açlık çekiyor,hangi zavallı bir zalimin kırbacı altında inliyor görürlerdi ve yardıma koşarlardı.Onlar uzay teknolojilerini beş yaşındaki müslüman çocukların kafasına bomba yağdırmak için kullanıyorlar.
 
dünkü menüm

kahvaltı
acıcık örgü peyniri,3 zeytin,3 ceviz,yarım kase yoğurt,limonlu açık çay

biraz zaman geçince omega3 tek kapsül..


öğleden sonra
1 şeftali,yarım salkım antep siyah üzüm,2 kupa süt,bir küçük lokmalık ekmek.


akşam
mercimekli bulgur pilavından 2 kaşık tadımlık(dayanamam da yeşil mercimeğe)bir tutam yeşil soğan tere,3 kupa ayran

spor:50 dk yürüyüş,60 dk cardio fitness
kitap:kırk vezir hikayeleri
su:2,5 litre
bitki çayı:yok ama limonlu şekersiz açık çaydan 3 kupa
 
merhaba akrep.:71:
bende akşam öğünlerini kısarak 4 kilo verdim.akşamları kıstımmı kilolar güzel gidiyor.
ama bizim türk mutfak kültüründe aksi gibi hep güzel yemekler akşama yapılıyor.insan eşiyle çocuğuyla masaya oturmak istiyor.haliylede bazen kaçabiliyor.sen bu kadar kiloyu bu şekildemi verdin canım.tebrik ederim.:46:
epey bir zamandır buraya yazmamışsın.izin verirsen canım ,bende sana katılmak istiyorum.istersen hergün buraya yazalım ne dersin.:13:
 
Back
X