Akşam öğünlerin de az yiyerek sağlıklı beslenerek kilo verelim..

Ellssa

StrongTürkiye🇹🇷FreePalestine🇦🇪
Pro Üye
8 Ağustos 2008
35.736
44.939
1.123
akrebin kuralları

1.sabah ve öğlen menünüzde ne varsa doyana kadar..

2.akşam menüsü ya erken ve az yenicek ya da sadece 1 porsiyon meyve pişen yemeği evdekiler yicek.siz ertesi gün öğlen yiyebilirsiniz..(çok sevdiğiniz bir yemekse böyle diyerek durdurabilirsiniz iştahınızı çok faydalı oluyor.)

3.akşam meyvesinden yarım saat sonra kekik yada yeşil çay yada kaynar..en az 1 kupa olucak..gün içinde de istediğiniz bitki çayı yada diğer içeceklerden içebilirsiniz.ama akşam bu çaylar içmek şart.

4.gün içinde en az 2 bardak ayran ve 1 bardak süt..menülerin yanında içebilirsiniz..

5.sabah kalkar kalkmaz 1 bardak sıcak su ve meyve

6.aralarda 1 porsiyon meyve

7.hafta içi 5 gün en az yarımsaat egzersiz ve yarım saat yürüyüş..süresini çoğaltabilirsiniz..hafta sonu isteğe bağlı.

8.veee en sevdiğim kural kitap okumak..ve okuduğunuz kitaptan buraya kısa bölümler yazalım.hoşumuza giden bölümler böylece okuma zincirimiz genişler..

9.herkes defter tutucak.günlük yediğini içtiğini deftere kayıt yapıcak.akşamları buraya rapor vericez..

10.her gün akşam yatmadan önce 1 diş sarımsak yutulacak hap yutar gibi..

11.günde en az 3 paylaşım yapıcaz.yani buraya gelmek şart..

Son düzenleme:
Mevcut gruplar bulunduğundan ortak diyet listesi paylaşımı olmayan konuları malesef açamıyoruz, bölüm düzeninin korunması amaçlı bu kuralımız için anlayış göstereceğinizi tahmin ediyorum..:71:

Mevcut gruplar bulunduğundan ortak diyet listesi paylaşımı olmayan konuları malesef açamıyoruz, bölüm düzeninin korunması amaçlı bu kuralımız için anlayış göstereceğinizi tahmin ediyorum..:71:

ayy anlayış göstermezmiyim şekercim benim..
çok teşekkür ederimm:16:

evet şekerler kurallar süper
dün sabah itibari ile 70,7 dim bugün sabah 69,4 ü gördüm:66::66::66:
hadi birlikte yakalım tüm yağları:92::92:

31/01/2011 Pazartesi

Sabah

Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
Beyaz Peynir 40 GRAM 100

Ara

Süt 0.2 LİTRE 136

Öğle

Kepekli Ekmek 1.4 DİLİM 77
Yeşil mercimek yemeği 8 yemek kaşığı 150 kalori (uzun araştırmalar sonucu buldum )
Yoğurt (tam yağlı) 150 GRAM 102

Ara

Badem 10 gr (adet) 57
Fındık 10 GRAM 65

Ara
Portakal 1 ADET 50

Akşam
Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
Mercimek Çorbası 0.5 KASE 135
Karnıbahar 1 PORSİYON 187

Toplam:
1300 kalori

Spor: 30 dakika bantta 5 km hızla yürüyüş

Su: 2 litre

(ablam beni biliyon ben böyle yiyerek kilo verebiliyorum :9:, yer var mı bana da burda)

Not: Kitap işine ve sarımsak olayına bayıldım :69:
Her gün beşi bir yerde çayı içiyorum bir sabahtan sonraki ara öğün gibi, iki aksam :32:

Hedef: haftada 500 gr :10:

Son düzenleme:
yeni topiğin hayırlı olsun canım akrebim.bu akşam yemek yerine meyve yiyerek bu kuralları uygulamaya baslıyorum inş. :)

31/01/2011 Pazartesi

Sabah

Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
Beyaz Peynir 40 GRAM 100

Ara

Süt 0.2 LİTRE 136

Öğle

Kepekli Ekmek 1.4 DİLİM 77
Yeşil mercimek yemeği 8 yemek kaşığı 150 kalori (uzun araştırmalar sonucu buldum )

Ara

Badem 10 gr (adet) 57
Fındık 10 GRAM 65

Ara
Portakal 1 ADET 50

Akşam
Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55
Mercimek Çorbası 0.5 KASE 135
Karnıbahar 1 PORSİYON 187

Toplam:
1300 kalori

Su: 2 litre

(ablam beni biliyon ben böyle yiyerek kilo verebiliyorum :9:, yer var mı bana da burda)

Not: Kitap işine ve sarımsak olayına bayıldım :69:
Her gün beşi bir yerde çayı içiyorum bir sabahtan sonraki ara öğün gibi, iki aksam :32:

Hedef: haftada 500 gr :10:

yenı topıgın hayırlı olsun kaptanımmm ınsallah pıs kara ygalrın gıtmesıne bır vesılede bu topık olurr :38:

yeni topiğin hayırlı olsun canım akrebim.bu akşam yemek yerine meyve yiyerek bu kuralları uygulamaya baslıyorum inş. :)

hoşgeldiniz şekercikler:71::16::16::16:

dünkü menümm
ballı sirkeli sıcak su

1 armudi mandalina

kahvaltı
peynir 2 adet bulgur patlağı

ara
1 king mandalina

öğle
ekmek.hamsi ızgara,maydanoz,yeşil sarımsak yeşil soğan,yeşil nane,limon,1 bardak acılı şalgam

ara

akşam
1 armudi mandalina ve büyükçe bir narı kızımla paylaştım

yatmadan önce 1 sarımsak

90 dk yürüyüş
2 kupa yeşilçay
kitap 2 sayfa

01/02/2011 Salı

Sabah

1 küçük anne poaçası
40 gr tulum peyniri

Ara

1 bardak süt

Öğle

1 kepçe ezogelin çorba
5 kaşık patates yemeği
3 kaşık yoğurt

Ara

1 portakal

Ara

10 fındık+8 badem

Akşam

2 dilim ekmek
2 kaşık yoğurt
8 kaşık arapsaçı yemeği (bilen var mı bu yemeği acaba :26:)

Toplam: 1350 kalori civarı :66: (Hedefim 1500 ü geçmemek)

2 litre su+1 bardak form çayı

tatlım süpersin yaa..gerçekten bu kaşıkları geçmiyor dimi ölçülerin
bu arada arapsaçı yemeği nasıl oluyor şeker

merhabalar
uzuun bir ara geçmiş buraya uğramayalı:1:
inş bundan sonra hep burda olucam..
kilo verirken oto kontrol çok önemli..burası da fazlasıyla sağlıyor zaten bunu..
dün niyetliydim
iftar
bolsu
mercimekli köfte,marul salata,haşlanmış lahana salatası,turp,süsbiberi,acıcıkta yufka ekmek

ara
2 bardak şekersiz çay

ara
irmik helvası bir porsiyon

30 ters, 30 düz toplam 60 mekik çektim

ne yedim ne içtim buraya da yazayım hemen

hhmm bakalım dün neler yedimm

iftar
bol su, 2 incir

namaz arası

mercimek köftenin kalanı, bol marul salata,turp,süsbiberi,yufka ekmek ve adını sebze bahçesi koyduğum sebze haşlama(lahana,kabak,taze fasulye,barbunya,patlican,biber,domates) ve bir diş sarımsak yuttum..

ara
irmik helvası

ara
çay ve bir kaç kurabiye

40 düz 40 ters toplam 80 mekik

aynı kitabımı okudum bir kaç sayfa.. yatsıdan sonra vakıa okudum..yorgundum epey..eşimi gönderdim yattım hemen kızımın yanına.
akşam koşturma olarak sadece yemek sonrası mutfağımı toparladım..gün içinde epey koşturmam oldu..niyetli olunca bayağı yordu sanırım beni...

Son düzenleme:
ayın 1 i yani cumartesi kolum kırıldı maalesef:5: doktor 20 gün alçıda kalıcak dedi..

menülerim

salı

sabah bi ısırık armut birkaç üzüm

öğle
çeyrek dürüm

bol su
calsium

akşam
bir kupa süt

oyy ne az yemişim

çarşamba

sabah
bir bardak süt,1 simit,yarım bardak şalgam

ara
1 bardak süt

öğle
3 küçük lahmacun,salata,süsbiberi

ara
1 bardak süt

akşam
1 demet limonlu maydanoz,patlamış mısır

bol su,1 adet calsium+d tablet
kitabım aynı kızlar büyücünün cam küresi sonlarındayım

50 mekik
ters mekik denedim ama mümkün değil yapamadım

perşembe

sabah
bir kupa süt,siyah zeytin,iki dilim tam buğday ekmeği,çilek reçeli,iki kaşık çokomel

ara
bir kupa süt

öğle
iki dilim tam buğday ekmeği,peynir,bir sade soda

ara yok

akşam
iki küçük parça ekmekle yumurta,iki yeşil zeytin,iki bardak çay(iki ile gitmişim)

bol su
calsium+D tablet
5 mekik
kitap büyücünün cam küresi

Son düzenleme:
vee bugün 800 gr daha gitmiş

geçen hafta 67,7
bugün 66,9:92::92::92::92::92::92::92:
hemde kolumdak tonajlık alçıya rağmen :5:

Osteoporoz kemiklerde yapı değişikliği ve zayıflamaya bağlı olarak kemiklerin çabuk kırılır hale gelmesine neden olan bir hastalık. Kemik yoğunluğunun azalması sonucu kalça kırığı yaşayan her 5 kadından 1’inin bir yıl içinde hayatını kaybetmesine neden olan osteopor özellikle menopoz sonrası kadınlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de özellikle ileri yaşlarda sıklıkla karşılaşılan bu hastalık kırıkların meydana çıkması ile kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiliyor. Hacettepe Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Akıncı Tan osteoporozun 50 yaşın üzerindeki her 3 kadından 1'inde görüldüğünü söyleyerek “Osteoporoz adını sıkça duyduğumuz ancak içeriğini çok iyi bilmediğimiz tüm kadınların maruz kalabileceği sinsi bir hastalık. Risk altındaki milyonlarca insan ve bu insanların yakınları da hastalıkla ilgili doğru ve güvenilir tedavi hakkında fazla bilgi sahibi değiller” dedi.
D Vitamini Hayati Önem Taşır
Küresel bir sağlık problemi olan D vitamini yetersizliği özellikle menopoza bağlı osteoporoz görülen kadınlarda önemli sorunlara neden oluyor. Öyle ki osteoporoza bağlı kalça kırığı yaşayan her 5 kadından 1’i bir yıl içinde hayatını kaybediyor.
Yapılan araştırmalara göre hafif bir düşme sonucu kırık problemiyle hastaneye başvuranların yüzde 97’sinde D vitamini yetersizliği görüldüğünü belirten Prof. Dr. Tan “Menopoza bağlı osteoporozda kalça ve omurga kırıklarını önlemek için kalsiyum alınması gerektiği birçok kişi tarafından biliniyor ancak tek başına kalsiyum güçlü kemiklerin oluşumu için yeterli değil. Kalsiyumun vücutta emilimini sağlamak için aynı zamanda D vitamini takviyesi almak da gerekiyor” diye konuştu. Yeterli D vitaminin yalnızca besinlerden alınmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Tan “Bu noktada güneşten olabildiğince faydalanmak önemli ancak yeterli değil. Bu nedenle hastaların doktorlarının ön gördüğü şekilde D vitamini takviyesi almaları da gerekir” dedi.
Güneş ve Egzersiz Çok Önemli!

Sağlıklı kemikler için gerekli olan kalsiyumun vücutta emilimini sağlamak için D Vitamini almak gerekiyor. Besinler dışında D Vitamini kaynaklarından biri olan güneş ışığı osteoporoz tedavisinde önemli yer tutuyor. Günde 10-20 dakika yapılan güneş banyosunun kemikler için gerekli olduğunu vurgulayan Prof Dr. Tan “ Osteoporoz tedavisinde güneş ışınları kadar düzenli egzersiz yapmak da tepe kemik kütlesini artırarak daha sonra görülebilecek kırık riskini azaltıyor. Ayrıca erken menopoza giren kadınlarda östrojen yetersizliğine bağlı hızlı kemik kaybı da egzersizle yavaşlatılabiliyor” diye konuştu.
Güneşli havalarda yürümenin hafif koşular yapmanın kemik erimesini azaltmanın en iyi yollarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Tan kalsiyum içerikli ürünler tüketmenin osteoporoz tedavisiyle birlikte D vitamini almanın egzersiz yapmanın yanı sıra osteoporoz riski yaratan faktörlerden de uzak durmak gerektiğini söyledi.
alıntıdır​

Armut ve faydaları
armut_ank.jpg

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, Armudun nezleyi geçirdiğini ve sinirleri rahatlattığını söyledi.

Nezle olanlara armut yemelerini tavsiye eden Dr. Dinççağ, armudun mideyi kuvvetlendirip hazmı kolaylaştırdığını ve çarpıntıyı önlediğini hatırlatarak,

"Armudun içinde A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunur. Bu meyve yemeklerden önce yenmelidir. Armut kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı attığından, böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur" dedi. Armudun nezleyi geçirdiğini, sinirleri yatıştırarak beyni çalıştırdığını ifade eden Dr. Dinççağ, "Kabızlığı önleyerek idrar söktürür. Böbreklerde
kum ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Tansiyonu düşürür ve kanı temizler. Hamilelerin kusmalarını önler. Mafsal kireçlenmesi, nikris ve romatizma tedavisinde faydalıdır. Su söktürücü ve doyurucu etkisinden dolayı rejimde ve diyetlerde acıkma hissini bastırır" diye konuştu.(iha)​

YORGUNLUĞU ÖNLEMENİN YOLLARI

Yoğun iş temposu, trafikte geçen uzun saatler, gün içinde yaşanan stres ve daha birçok faktör kendimizi yorgun hissetmemize sebep oluyor.

Sağlıklı beslenme, yorgunluğu engellemenin en önemli yollarından biri. Anadolu sağlık Merkezi Beslenme ve diyet Uzmanı Çağatay Demir, enerjik bir vücut için beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

Hangi yaş grubunda olursa olsun pek çok kişi, günlük tempoda yorgunluktan şikayet ediyor. Oysa uzmanlar, öğünlerde dikkat edilecek birkaç önemli nokta sayesinde gün boyu zinde kalabilmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

Anadolu sağlık Merkezi Beslenme ve diyet Uzmanı Çağatay Demir, yorgunlukla başetmenin en doğal ve önemli yolunun sağlıklı beslenme olduğunu söylüyor: “Gereksinim duyduğumuz bazı besinleri eksik alırsak kendimizi yorgun hissederiz. Özellikle B grubu vitaminler enerji oluşumunda önemli rol oynar. B vitamini ise ağırlıklı olarak hayvansal gıdalar ve tahıl ürünlerinde bulunur.”

Kan şekerine ve demir eksikliğine dikkat!

Kişinin kan şekeri düştüğünde kendisini çok yorgun ve sinirli hissedebileceğini dile getiren Demir, posa değeri yüksek yiyeceklerle kan şekerini dengelemenin mümkün olduğunu belirtiyor. Ayrıca demir eksikliğinin de yorgunluğa neden olduğunu ve özellikle doğurganlık çağındaki kadınlar, hamile ve emziren anneler, yaşlı ve çocukları sıklıkla etkilediğini ifade eden Çağatay Demir, demir eksikliği anemisinde ise demir içeriği yüksek olan yumurta, kırmızı et gibi besinleri haftanın belirli günlerinde tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Enerji veren besinlerden de söz eden Demir, “Bize enerji veren aslında karbonhidratlı yiyeceklerdir. Çünkü karbonhidratlar, vücutta çok çabuk enerjiye dönüşür. Bu yüzden yorgunluğu önlemek için ekmek ve tahıl grubu ile meyve ve sebze gibi karbonhidratlı yiyecekler enerji veren besinler arasında en önemlileri. Yeterli sıvı alınamadığında da kişi kendini halsiz, yorgun ve bitkin hissedebilir. Bu nedenle vücuttan su kaybına neden olmayacak su, madensuyu, meyve suyu gibi içecekler tercih etmek gerekiyor” diyor.

Bilinçsiz diyet, yorgunluğu artırır

Sürekli et ya da kızartma türü yiyecekler tüketmenin yorgunluğu tetikleyeceğini kaydeden Beslenme ve diyet Uzmanı Çağatay Demir, zayıflamak için yapılan bilinçsiz diyetin de yorgunluğa neden olacağını belirterek, zindeliğin sırrını şöyle veriyor:

• Kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. Düzenli yapılan kahvaltı yorgunluğu engeller.

• Gün içinde zinde olmak için tam tahıl ürünleri tüketin.

• Günde 8-10 bardak su için. Spor yapıyorsanız ya da çok terliyorsanız soda ve meyve suyu tüketin.

• Yağlı besinlerden uzak durun, özellikle akşam yemeklerinizin sebze ağırlıklı olmasına dikkat edin. Kızartmalardan uzak durun; fırında, haşlama, buğulama tercih edin.

• Kendinizi yorgun hissettiğinizde bir muz yiyin.

• Kuru meyvelerden, kuru kayısı ve kuru eriğe beslenmenizde yer verin.​

Back
X