Akşam aileler tanışıyor ama annem çok isteksiz ...

Merhaba güzelim.Eşimle evlendiğimizde,dört yıldır birbirimizi tanıyorduk.O halde bile annem gelmesinler dedi.Son güne kadar annem ve ablam olmaması için çok direndiler.
Eşim hiç saygısında kusur etmedi başından beri.Annem abilerimden önce eşime söyler her derdini.O da canla başla halleder.
Eşim abimlerden önce geliyor annem için.
Ablam da her gün eşimi arar. Konuşur. Fikir danışır. Sanırsın ki eşim oğulları.
Umarım her şey çok güzel olsun sizin için.
Kuru pasta için o abla iyi ki sizi uyarmış. Valla çok feci zor durumlara girebilirdiniz.

Degistiremezsin zamanla degisir... Ama su olur yarin obur gun anlasamazsiniz, ikiniz evliligigi yuretemezsiniz, annen : "belliydi boyle olacagi, basta dedik olmaz dedik, farkli kulturlerden dedik ama dinlemedi" der:))) zaten ulkede farkli inanctan insan saysi, on kisiden anca birdir, dominant inancin zaten kolay kolay farkli inanctan biri ile evlenme ihtimali yok cunku farkli inancli insan sayisi cok az,eee bosanma oranlari da ortada:) farkli inanclarin evliligi bosanmayla bitti diyelim de, geriye kalan 10 bosanmadan dokuzu ayni inanctan, onlar niye bitti:) Sen akilli bir kadinsin, takma anneni, git disaridan al yiyecek falan, karsi tarafa mahcup olmayin.. annen kendince kapris yapiyor karsi tarafa da ya da sana, ama aslinda kendini dusuruyor..Insanin evine yedi yabanci gelse, dusmanin dahi gelse , agirlar yollarsin, Racon budur bu topraklarda.

Öncelikle tebrik ediyorum,allah utandırmasın :)
Annenizi çok umursamadan dışardan ikramlık ayarlayın ve bana kalırsa stresten ziyade keyfini çıkarmaya çalışın,belli ki annenizin tepkisi stabil ve değişmeyecek onun için umursamamak en doğrusu.
Mutluluklar diliyorum:)

Benimde babam böyleydi gelseler dövecekti sanki bir süre benimle hiç konuşmadı bile bizde sebep bile yoktu şok olmuştu herhalde:) şimdi biricik damatları oldu. Hiç takılıp üzmeyin kendinizi geçecek hepsi alışacaklar tebrik ederim

Cok ugrasma benimkilerde esimi hic istemediler. Daha gormeden olmaz dendi. Zar zor birebir bulusma tanisma yaptirmistim ama fikirleri degismedi. Evlendikten sonra yavas yavas duvarlarini indirdikten sonra sevmeye basladilar esimi.

Bazı anneleri anlamıyorum sırf kendi isteksizlikleri,inatları yüzünden evlatlarını nasıl zor bir duruma soktuklarının farkında değiller. Bende evlilik sürecinde çok yıpranmıştım daha sonra annem çok pişman oldu önyargılı olduğunu anladı ama olan bana oldu şimdi düğün zamanını hatırlamak bile istemiyorum utanıyorum.. keşke diyorum.. bir gün anne olursam evladımın benimle gurur duyacağı güveneceği bir anne olmak istiyorum

Hayirli olsun Captain, umarim cok guzel bir aksam olur, misafirleri gonderince yaz bize :)
Bu arada biliyorsundur, esimin ailesiyle benim ailemin arasinda, mezhep, egitim, kultur, maddiyat, memleket gibi onlarca konuda uçurum var. Bastan nasil tepki verdilerini hic anlatmayayim, ama 13 yildir evli mutlu cocukluyuz, ailem de esime bayiliyor :)

Tebrik ederim, tamamina erin hayirlisiyla. Annelerin cogu boyle sanirim. Gule oynaya gelsin istesinler diyen cok az. Annen buyuk konusmus, orali olamaz yok soyle boyle. Bir bakacak kendi bile anlamadan seni vermis gitmis.

Sorun ettigi seyler gercekten hava civaysa sevgilini tanidikca ici rahatlar, merak etme. Sen hazirliklarina bak. Allah utandirmasin.

Hayırlı olsun öncelikle ancak belirtmek isterim ki annelerin önyargıları ile gelecekteki gerçekler arasında da ince bir çizgi vardır. Tamamen de gözardı etmemek lazım. Hayırlısı olur umarım sizin için.

Damadı istemiyor ya pasif direniş yapıyor anneniz.Babam da böyleydi.İpe un seriyordu ben evleniceğim zaman.Düğünümü ertelemek için de hep bahaneler üretiyordu.

Aldırmayın , damadı tanıdıkça düşünceleri değişir inşallah.

Naçizane tavsiyem, anneniz istemiyorsa bu işi en hızlı şekilde tamamlayın, nikah veya düğün olabildiğince erken olsun.
Eziyete dönüyor evlilik süreci.

Hayırlı olsun.

Annen sabit fikirli davranıyor ama inşallah onların yanında da soğuk durmaz.Yoksa kv.den ile aralarına mesafe girerse bidaha yıllar geçse araları ısınmaz.Bu ilk görüşmeler çok önemli.Kuru pasta yetmez bencede.Bir kek çırpsan bi börek bide makarna salatası yaparsın,o çok pratik.Makarna salatasını cam kaselere koyarsın.Hem doyurucu olur.Yanına kekle börek.Annen yardım etmediği için sarmadır,su böreğidir onlar olmayacak yapacak birşey yok.Çay da demlersin.Meyve suyu da alırsın her ihtimale karşı yeter.Annen de eğer kanı ısınırsa zamanla sever.Biraz sabırlı ol.Anneni de kırma yani.Bırak o hatalı olsun.Evlenip evden ayrılınca vicdanın rahat olsun.Aranıza kırgınlık girmesin.İnşallah gönlüne göre geçer canım.

Hayırlı olsun.

Yerinde olsaydım;

Ben baya bu adet olaylarından anlamayan birisi olarak annemin misafir ağırlayışına karışmazdım.

Gelen misafirler uzaktan geliyorsa doyurucu bir menü olması konusunda hatta sofra kurulması konusunda baskı illa ki yapardım da gerisini ona bırakırdım.

Kırılacağın bir durum yok, kızını istemediğin biri ile evlendirmek de kolay psikoloji değil, bence elinden geleni yapıyor, daha üstüne gitmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…