- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.291
- 598
- Konu Sahibi captain price
-
benim eşim Doğu'lu ben Ege'liyim, çooook mutluyum çok şükür. Beni hiç kısıtlamaz arkadaşlarımla tatilime giderim, parasını elime verir, arabamı fuller gezeyim diye. Böyle bir aile eşimi istememiş, kız arkadaşı da böyle olmaz demiş sözden dönmüşler, Allah onlardan razı olsun sayelerinde bana kaldıbu ön yargıları boşvermek lazım özellikle de iki taraf çalışıyorsa ve aileden uzakta okumuşsa.
amaa ben evlenmeden eşimi karşıma aldım, şartlarım bunlar akşam çıkarım, sinemaya giderim, tatile giderim senin yıllık iznini beklemem, aynı şekilde sen de ister içmeye ister tatile gidersin haber verdikten sonra karışmam anlaştık mı dedim. senin için ne önemliyse özgürlük mü maddiyat mı, romantizim mi, çocuk mu önceden konuş, iş bozulur diye haa hıı olsun deme. Geleneksel şeyleri böylece biraz elimine edersiniz.
Sorun aynı yörenin insanı olmamak, gelenek göreneklerin değişikliği, kültürel farklılıklardan kaynaklı ön yargılar sanırım. Bu farlılıklar çiftler arasında yaşam tarzının değişikliğine yol açacak derecede zıt ise ileriki dönemde sorun teşkil edebiliyor ne yazık ki, ama eş adayınızla sizin uyumunuzda hayata bakış açınızda böyle bir uçurum yoksa bence yöresel farklılığın hiç bir önemi yok. Benim eşiminde memleketi farklı ama biz yaşam tarzı ve görüş olarak aynıydık, o yüzden ailesel kültür farklılıkları bir sorun teşkil etmedi. Aşılacak küçük detaylar bunlar, hayırlısı olsun Allah tamamını erdirsin.Erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik. ailelere açıldık. onun ailesinden yana bir sıkıntı yok. babamdan yana da sıkıntı yok. annem ise burada tartışma çıkmasına sebep olacak bi durum yüzünden karşı çıkıyor. yalnız bu durum ne benim için ne karşı taraf için sorun teşkil etmiyor. yani lütfen anneler hisseder ile gelmeyin bana, annem tanımadan etmeden örnek veriyorum ; karşıdaki insan x memleketli diye olmaz diyor bana.
neyse benim rest çekmem sonucu annem de gelsinler madem dedi. bu akşam gelecekler ailecek tanışmaya.
ama annemin isteksizliği her halinden belli. dün bişeyler yapalım, temizlik yapalım vs dedim ama oralı olmadı. ben yine elimden gelen temizliği yaptım. ne ikram edilecek dedim. kuru pasta alırız dedi. gittik kuru pasta, kuruyemiş aldık.
ben çalışıyorum bu arada. iş yerinden bi ablayla konuşuyoduk. öyle olmaz, haberli gelen insanın önüne kuru pasta konulmaz dedi. buradan bi yerden ıslak kek ve börek vs ayarlıycam. hani benim elimden gelse bu tip şeyelr dün yapardım ama gerçekten beceremiyorum. hani deseydi ki gel yaprak saralım, sarardım ama yok yani.
üzülüyorum yani isteksiz de olsan sonuçta insanları eve davet etmişiz. haksız mıyım?
ne bileyim. mutlu olmam gerekirken kırgınım. öyle içimi döktüm.
Bir şey daha ekleyeyim:
Ailelerin tanışmasından önce teke tek tanışma kesinlikle daha iyi olurdu. Keşke bu konuda bastırsaydın biraz.
hayırlı olsuntililililili nezaman
Evettililili derken düğün mü ?
Olurmu oyle sey canım düğünün olsun o ne oyle cenaze gıbıya bize kalsa düğün istemiyoruz. sadece nikah. o da ekim gibi. aileler kesin başka bişey düşünmüştür.
Olurmu oyle sey canım düğünün olsun o ne oyle cenaze gıbıtabi yine siz bilirsiniz
Güzel ülkemin insanları hep aynı tohum aslında. O kadar niye kasılıyor çok tuhaf
Anlattığınız kadarıyla annenizin sorun çıkaracağını sanmıyorum. Ama cidden kuru pasta çok ayıp.
Bir de mezhep demişsiniz. Biz de eşimle farklı mezheplerdeniz de zaten dinin gereklerini yerine getiremediğimiz için bir sorun yok
En son Cuma namazına diye çıkıp kayınbiraderimle parkta dondurma yemişlerdi
umarım. teşekkürler.Kaptanım hayırlı olsun, genel de anneler böyle ön yargılı olup sonradan çok seviyorlar umarım seninki de öyle olur.
Mutluluklar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?