Akran zorbalığı ,öğretmenin hakaretleri ve zorunlu okul değişimi acil yardım

Güzel.sozleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Kötü olaylar yasamaniza çok üzüldüm. Sizi sevgiyle kucaklıyorum. Umarım hayatınızda hersey yolunda gider
 
Fazlası var eksiği yok emin olun. Kızım herseyi dün akşam ağlayarak anlattı.
 
Destek veren herkese teşekkür ederim. Bugün okulla ilisigimjz kesildi . Yeni okula kaydimizi yaptırdık. Pazartesi başlayacak inşallah. Kızım şu an çok mutlu. Pedagog desteğiyle süreci devam ettireceğiz. Ayrıca ilce milli eğitim,cimer ,MEB hattı herkese sikayetimi ilettim .
 
Fazlası var eksiği yok emin olun. Kızım herseyi dün akşam ağlayarak anlattı.
kıyamam ben ona ya küçücük bedeninde nelere maruz kalıyor. Allah o öğretmenin de cezasını versin. umarım meslekten men edilir. her yere şikayet edin lütfen her yere cimer neresi aklınıza geliyorsa. bir çocuğun okul hayatını bile mahfedebilir bu yaptıklarıyla.
 
Konunuza çok üzüldüm, fakat gereken her şeyi yaptığınız için ve bu duruma sessiz kalmadığınız için kızınız adına çok mutlu oldum. Ben de çocukluğumda ailemin işi nedeniyle çok yer ve okul değiştirdim, ama hiçbiri akran zorbalığı kadar kötü olamaz emin olun. Çünkü evde şiddet dilini öğrenmeyen, bilmeyen çocuklar için bu hareketler çok travmatik.

Ben de ailem tarafından çok nazik, saygılı yetiştirilen bir çocuktum, hayatımda birine el şakası dahi yapmam. Fakat gittiğim bazı okullarda tam da kızınızın maruz kaldığı gibi çocuklar vardı, çok dehşete düştüğümü bilirim. Evet hepsi çocuk neticede, fakat ailelerinden bu tarz şeyleri normal olarak öğrendikleri için yaptıkları şeylerin etkisinden habersizler. Ve maalesef olan sizin gibi ailelerin çocuklarına oluyor.

Öğretmene zaten diyecek laf yok.

Çocuğum yok fakat ne hissettiğinizi çok iyi hissedebiliyorum. Hepsi geride kalsın umarım. Kızınız atlatacaktır desteğinizle.
 
Öğretmen mi diyor kendine birde bu kişi? (Başkalarından teyit ettiğinizi varsayıyorum çocuğun söylediklerini) kesinlikle şikayette bulunun ilgili her yere. Cocuğu da okuldan alıp başka bir okula verin,o öğretmenle denk gelmesin, giderken muhakkak sizi her yere şikayet ediyorum diye de söyleyin tırssın biraz,belki gerektiği gibi davranmayı öğrenir bu sayede.
Çocuğunuzu da Allah iyilerle karşılaştırsın,emin olun sandığınızdan kolay adapte oluyorlar ki zaten gideceği okul halihazırdaki durumdan kötü olamaz.
 
Ben de öğretmenim hakkınızı sonuna kadar arayın kimse bir çocuğa hakaret edemez zaten suç ikincisi okulda olan olaylar öğretmeni ve idareyi ilgilendirir olayı görmezden gelerek istismara uğramasına sebep olmuşlar davacı olun cimere şikayet edin bulunduğunuz milli eğitime gidin şikayet dilekçesi verin ordanda sonuç çıkmazsa kaymakamliga da gidin şikayet edin normalde asla velileri savunmam çünkü çocuğunu sopayla dövüp okulda kavgayı ayıran öğretmen arkadaşıma cocugumu dövdüler diyip tazminat almak için dava açan velide gördü bu gözler. Eğer durum bu şekilde ise kızınızı o okuldan alın başta zorlanir ama bu kadar sorun yaşadığı bir yerde durması onun için daha da sıkıntı olur
 
Kesinlikle öğretmeni şikayet edin. Sosyal medyadan duyurun. Yetkilileri etiketleyip twitterda paylaşın. Böyle biri öğretmenlik gibi bir mesleği icra etmemeli. İdare de buna höz yumuyorsa değişmeli. Çocuğu da başka okula gönderin. Psikolojisi iyice bozulmasın.
 
ah çocuğum canim benim kiyamam ona. öyle eğitimci mi olurmuş? utansın kendinden. yavrumuz için insallah en güzel öğretmenler denk gelecektir. İlk öğretmenler hep çok iyi anılır çok sevilir. ne acı ki o öğretmen nefretle anılacak. bu ayıp da ona yeter. kızımıza başarılar dilerim yolu hep güzelliklere ciksin
 
Benimde 5 yaşında kızım var iki yıldır kreşe gidiyor ve son bir yıldır akran zorbaligina uğruyor. Kızım sessiz bir kız ama malesef sınıftaki erkekler tarafından ya isiriliyor yada çiziliyor. Başka bir özel okula kaydını yaptirdim ve orada kızımin elindeki çizik izlerini gösterip ugradigi akran zorbaliginin kızımı içine kapanık bir hale geltirdifgini, yeni okulunda da bunları yaşamasını istemediğimi soyledim. Yeni okuldaki müdür ve rehberlik öğretmeni bu duruma şaşırdı ve üzüldü.
Eşim de neden anlattın şimdi kızımızı sorunlu biri olarak dusunecekler. En ufak bir hareketinde geçmişte buna maruz kalıp ogrencdigi için yaptı diyecekler dedi. Kızım hiç kimseye zarar vermeyen bir çocuk belkide bu yüzden hep ezilen oldu. Yeni rehberlik öğretmeni kizim ile görüşme yaptı ve akran zorbaliginin kızımı etkilediğini kızımın içine kapanık bir çocuk olduğunu söyledi.

Sizce yeni okul kaydında bunu anlatmamali miydim ? Siz olsanız ne düşünürdunuz.
 
Yeni kayıt yaptırdığınız okula geçmişte zorbalık yaşadığınızı söylediniz mi ?
 
Sakinliğiniz ve hanımefendiliğiniz takdire şayan benim kızıma böyle davranacaklar ortadan ikiye yırtarım onları, zaten anne olduktan sonra fark ettim yeterinde hanımefendi değilmişim
 
Doğru olanı yapmışsınız. Kızınıza daha özenli davranacaklardır. Bunlara önem veren dikkatli bir anne olduğunuz için çekineceklerdir. İyi yapmışsınız. Not: 2. Çocuğumu kreş ve anaokulu ile büyütüyorum.
 
gerekli mercilere bugun şikayet dilekçesi verdim . Tesekkür ederim kaynastrma için verdiğiniz öneriyi kesinlikle dikkate alacagım
Lütfen çocuğunuz kaynaştırma öğrencisi değilse kesinlikle rapor alarak böyle bir şey yapma,lisede kaynaştırma öğrencilerine akran zorbalığı çok daha fazla emin olun.Çocuklar çok acımasız direk afedersiniz gerizekalı bile diyebiliyorlar maalesef
 
Her ne kadar çalışmasam da ben de bir öğretmenim ve ilkokul öğretmenimin sırf matematik sorusunu yapamadım diye kalçama vurması sonucunda matematikten nefret ettim. Yaşım 28 oldu hala unutamadım ve hala matematikten nefret ediyorum. Meşhur sıra dayağı olayımız da vardı şimdi özele geçmiş sıkıysa orda da yapsa ya bu hareketleri. Acilen çocuğunuzu okuldan almalısınız. Velilerle toplanıp şikayette bulynmalısınız. Yalnız bir anneymişsiniz Allah yardımcınız olsun 5 yıl o öğretmenleydim sıra dayağını unutamıyorum. Zaten öncesinde annemi kaybetmişim çok yalnız hissediyordum bir de öğretmenin bu hareketleri beni okuldan iyice nefret ettirmişti.
 
Konu eskiymiş ancak velilerin şunu net şekilde idrak etmesinde fayda var. İlkokulda sınıftan atma yok, ceza yok, öğretmenin yaptırımı hiç yok. Bu konuda öğretmenin üzerine gitmenin de manası yok. Mesela kendi adıma aile ile görüşüyorum, rehberlik ile görüşüyorum, psikiyatriye de yönlendiriyorum (ki çok nadir veli bu yola giriyor), dahası yok ama. Veli ben hiç bir yere gitmiyorum, çocuğumu, zorbalığıile çekmek zorundasınız dese hiç bir şey yapmazsınız. Kimse yapamaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…