- Konu Sahibi Loiseauxrouge
-
Canım gerçekten ilginç ve üzücü bir durum .Konuyu açarken toplumda bu tür örneklerin olduğunu bilerek açtım . Olmayacak şey değil ,ben birçok kişiden yaş olarak büyüğüm ve bu tip olaylara denk geldim .Sakıncalarından biri senin de dediğin gibi ailelerin arası açılıyor .Örneğin kız istemiyor çünkü birlikte büyüdüğün insana o gözle pek bakamıyorsun .Karşı taraf seviyor ,ama sen istemiyorsun diye suçlanıyorsun .Hatta aradan yıllar geçse bile o düşmanlık kalıyor .Sende ilerde göreceksin ki bu durum her zaman kuzeninle aranda bir duvar örecek hatta ilerde evlendiğiniz zaman karısı kuzeninin sana aşık olduğunu öğrenirse sana düşman olacak .( umarım yanılıyorumdur)Yani sen istesen bile maalesef hiçbirzaman o güzel akrabalık bağını kuramayacaksın .Burada suçlu kim bilemiyorum ama eğer kendi kendine oluşan bir aşksa kimsenin hatası yok .Anne baba yönlendirmesi varsa suçlu aileler derim canım ,sevgiler ...Şeniz
offf bu ne yaa, Allahim sen koru yarabbim...
çok uzuldum senin adina arkadasim yaa
gerçekten çok uzuldum
Konu sahibi olarak ben de fikrimi belirtmek isterim .Bana göre de kardeş çocuklarının evlenmesi uygun değildir ama ensest diyen arkadaşların fikirlerine kesinlikle katılmıyorum .Ensest demek ; kardeşler ,amaca dayı ,hala ,teyze ,dede ,anne ,baba arasındaki sapık ilşkidir .Kardeş çocuklarının evlenmesine ensest gözüyle bakmak doğru bir yaklaşım değildir .O takdirde bu tür evlilikler yapan insanlara sapık damgası vurmuş olursunuz .Sadece uygun değildir diyebiliriz .Bunun en büyük nedeni ailede çok akraba evliliği varsa sakat çocuk olma olasılığıdır .Birazda çocukların yetişme biçimine bağlı sanırım .Eğer kardeş gibi büyürlerse birbirlerine zaten o gözle bakamazlar . Uygundur veya değildir diyen bütün arkadaşların fikirlerine saygı duyuyorum, ama ensest fikri yanlış .
brontebronteciğim , sen olaylara kendi bakış açınla, birde bazı kaynaklara bakarak cevap veriyorsun .Ama VUSLAT06 gibi akraba evliliği yapanlar olduğunu ,ayrıca başka örneklerde böyle aşkların yaşandığını biliyoruz .Şimdi sen bunlara Ensest diyorsun bu çok yanlış yasakkelime.O zaman işin dini boyutu gündeme gelir ve bizim dinimizde kuzen evlilikleri ensest değildir .Dini boyutunuda bir yana bırakıyorum bana göre asla ensest sayılmaz .Gerçekten lütfen bazı şeylere dikkat edelim canım .Amacım asla seni kırmak değil ama ensest dediğim gibi anne ,baba ,kardeşler ,hala ,dayı,teyze ,amca ,büyükanneler gibi akrabalar arası sapık ilşkidir .Kuzen evliliklerini kesinlikle aynı teraziye koyamayız .Bizde de akraba evliliği yok ,Eğer olsaydı bunu asla sapık bir ilişki olarak görmem mümkün değil CADIARZU.O takdirde akraba evliliği yapan ,kuzeniyle evli olan kişilere ensest mi dememiz gerekiyor .Bu bakış açısınla bakarsan geçenlerde öz kızıyla aşk yaşayan babayı , oğlunla cinsel ilşkiye giren anneyi yani bu çarpık ve iğrenç ilişkileri ,kuzen evliliklerinle aynı katagoride göstermiş olursun .Bu çok vahim bir hata ve de düşünce :1no2:sevgiler canım Şeniz
brontebronteciğim , sen olaylara kendi bakış açınla, birde bazı kaynaklara bakarak cevap veriyorsun .Ama VUSLAT06 gibi akraba evliliği yapanlar olduğunu ,ayrıca başka örneklerde böyle aşkların yaşandığını biliyoruz .Şimdi sen bunlara Ensest diyorsun bu çok yanlış yasakkelime.O zaman işin dini boyutu gündeme gelir ve bizim dinimizde kuzen evlilikleri ensest değildir .Dini boyutunuda bir yana bırakıyorum bana göre asla ensest sayılmaz .Gerçekten lütfen bazı şeylere dikkat edelim canım .Amacım asla seni kırmak değil ama ensest dediğim gibi anne ,baba ,kardeşler ,hala ,dayı,teyze ,amca ,büyükanneler gibi akrabalar arası sapık ilşkidir .Kuzen evliliklerini kesinlikle aynı teraziye koyamayız .Bizde de akraba evliliği yok ,Eğer olsaydı bunu asla sapık bir ilişki olarak görmem mümkün değil CADIARZU.O takdirde akraba evliliği yapan ,kuzeniyle evli olan kişilere ensest mi dememiz gerekiyor .Bu bakış açısınla bakarsan geçenlerde öz kızıyla aşk yaşayan babayı , oğlunla cinsel ilşkiye giren anneyi yani bu çarpık ve iğrenç ilişkileri ,kuzen evliliklerinle aynı katagoride göstermiş olursun .Bu çok vahim bir hata ve dedüşünce :1no2:sevgiler canım Şeniz
Canim benimnde asla seni kirmak veya actigin topici baltalamak gibi bir niyetim yok ...yanliz bana göre olay öyle aman ne var bunda denilemiyecek kadar cidi ... bende bu yüzden yazi ekledim...israrci olmamda bundan kaynaklaniyor...bir cok insan bazi seyleri bilmiyor...onun icin madem burda cok hasas bir konu tartisiliyor o zaman olayin bilimsel boyutunu göstermek istedim...niyetim belki bir cok insan bilmiyordur akraba evliliklerinin baska ülkelerde yasak oldugunu ...veya aslinda ensest etomolojik sözlüge göre kan bagi olan cinsel iliskilerin anlamina geldigini (ne derece yakin veya uzakligi anlatilmiyor)
bu konu bu forumda bir kac kez yazildi ...bir cok kisi bir sey olmaz yaziyordu... yani insanlar rus ruletti gibi cocuk doguruyor ...olursa olur... aman ne var bunda...gibilerinden...bende senin sansina (bu sefer vaktim vardi )biraz maydonoz oldum :)
senin dedigin gibi bu simdi sapiklik'mi degilmi ...sonuncta dünyaya gelen cocukta en ufak bir risk olma ihtimali varsa bu bana göre sapiklik ...sen daha genis bir acidan bakabilirsin...veya vuslat06 arkadasimiz bunu hic umursamaz...burda sadece farkli bakis acilarini sunuyoruz...(bildgim kadariyla forumlar farkli baksi acilarinla yürüyor)...yukarda ekledigim yazidada bu ortaya cikiyor...bir cok insan olaya farkli bakmis...farkli arastirmalar yapmis...onun icin burda asil sorun üremenin ne pahasina olursa olsun sürdürlmesimi ??
dini boyutuna gelince ...bu ayri bir mesele...dinimizin bir cok emri var...
ben burda (belki biraz) bazilarini rahatsiz eden bakis acimin arkasinda durmak istiyorum...bu benim bakis acim...bana cok ters ve cok sorumsuzca geliyor ...cesaretleride beni hayrete düsürüyor...acikcasi...mesele bu ...ve lütfen kimse kirilmasin...madem evlenip cocuk yapabilecek cesaretiniz var...ben elestirirsem degisen veya böyle bilimsel yazilari eklesem ne olacak...
ben akraba evliliği yaptım çokta memnunum allaha şükür çocuklarımldra sağlıklı gençler birbirini istedikten sonra sorun olmaz. çocukların sakat olmasının akraba evliliği ile il gili olmadığını düşünüyorum.eşim halamın oğlu ayrı şehirlerde büyüdük aynı yerde büyüsek belki olmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?