• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP’li belediyeden ortaokul öğrencilerine ‘hayat kılavuzu’: Göbek ile diz arasını açmayın

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
AKP’li belediyeden ortaokul öğrencilerine ‘hayat kılavuzu’: Göbek ile diz arasını açmayın

http://www.diken.com.tr/227344-2/
İstanbul’da AKP’li Güngören Belediyesi’nin ilçe genelinde bazı ortaokullara dağıttığı ‘hayat kılavuzu‘nda, öğrencilere göbek ile diz arasındaki bölgeyi doktora dahi gerekli kısım ve sürenin ötesinde açmama ‘talimatı‘ verildi.

gungoren-belediyesi.jpg

BirGün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre AKP’li belediyenin 10 ila 15 yaş arasındaki öğrencilere dağıttığı ‘İlm-i Hal’ isimli kitapta temel dini bilgiler yer aldı. Kitabın önsözünde, “Bu eser öğrenilmesi farz-ı ayn olan temel dini bilgileri sunan, Hanefi mezhebine göre hazırlanmış bir ‘günlük hayat’ kılavuzudur” ifadelerine yer verildi.

Kitapta islam, imamın esasları, namaz, ramazan, cenaze işlemleri, helal lokma gibi başlıkların yanında ‘örtünme’ için ayrı bir başlık hazırlandı.

Kitaba göre kadınların ‘mahremi olmayan erkekler‘in yanında örtünmesi gerektiği vurgulanırken, “Bir kadının diğer kadınların yanında yüzme, güneşlenme, kişisel bakım vb. sebeplerle vücudunun göbek ile dizler arasında kalan kısmını açması haramdır. Bu sınırlar arasında kalan bir yer ancak doktor muayenesi gibi zaruret hallerinde bir başkasına gösterilebilir. Bu da hiçbir şekilde gerekli olan kısım ve sürenin ötesine geçmemelidir” denildi.

‘Karşı cinsin kıyafetleri’ne yasak
‘Şirki çağrıştıracak kıyafet ve takılar‘ın kullanılmaması gerektiği savunulan kitapta, “Kadının erkek, erkeğin kadın zannedilmesine neden olabilecek kıyafetler giyilmemelidir”ifadeleri kullanıldı.

Son düzenleme:
hayat klavuzu altında böyle bilgilerin verilmesi çok yanlış.
hayat klavuzunda adabı muaşeret kuralları vs gibi bilgiler olmalı.
Din farklı bir sahadır. Öğrenmek isteyen bir şekilde öğrenir.
tatillerde bikinisini giyen ,aynı zamanda namaz da kılan bir yığın insan modeli de var.
Böyle ayrıştırıcı yayınları dağıtıp neyi amaçlıyorlar acaba?

bu nedir ya bu nasıl bir saçmalıktır!! doğru şeyler mi yazıyor.. ne diyor bu insanlar !! nereye gidiyoruz!! hangi belediyenin haddine düşmüş böyle bir sey.. hangi din kültürü öğretmenine düşmüş hatta!! adı üstünde din kültürü dersin adı.. müslümanlık değil üstelik bu müslümanlık deyip de geçilecek bir sey de değil 'hanifilik'ten bahsedilmiş açıkça. din ile ilgili şeyler öğretmek istiyorsanız din'in tanımını yapmaktan bahsedin. din de hangi din? birilerinin mensubu olduğu dini öğretemez sistem!!! açın gözünüzü biraz bu doğrudur diyenler.

mezhepleri geçtim bu ülkede müslüman olmayan çocuklarda var.. ve zaten böyle bi ders bir kere içerik olarak çok yanlış. dersin adı 'din kültürü ve ahlak bilgisi' peki bu çocuklara din nedir diye sorsak bize müslümanlıktan örenekler vererek açıklıcaklar.. ahlak nedir desek hadis'lerden bahsedecekler.. böyle eğitim gören bir çocuğun da kendini ne kadar geliştireceği önyargılarından ne kadar kurtulacağı tartışılır..

bu nedir ya bu nasıl bir saçmalıktır!! doğru şeyler mi yazıyor.. ne diyor bu insanlar !! nereye gidiyoruz!! hangi belediyenin haddine düşmüş böyle bir sey.. hangi din kültürü öğretmenine düşmüş hatta!! adı üstünde din kültürü dersin adı.. müslümanlık değil üstelik bu müslümanlık deyip de geçilecek bir sey de değil 'hanifilik'ten bahsedilmiş açıkça. din ile ilgili şeyler öğretmek istiyorsanız din'in tanımını yapmaktan bahsedin. din de hangi din? birilerinin mensubu olduğu dini öğretemez sistem!!! açın gözünüzü biraz bu doğrudur diyenler.
Yapilan doğru yanlış ona yorum yapmayacağım ama demissiniz ki hanifilikten bahsetmiş merak ediyorum hanifilikte kadının kadına göbek diz kapağı haramken diğer mezhepler de helal mi ? Yada karşı cinsin kıyafeti hanifilikte haram diğer mezhepler de helal mi ? Bunlar mezhep değil genel kavramlar ..

Yapilan doğru yanlış ona yorum yapmayacağım ama demissiniz ki hanifilikten bahsetmiş merak ediyorum hanifilikte kadının kadına göbek diz kapağı haramken diğer mezhepler de helal mi ? Yada karşı cinsin kıyafeti hanifilikte haram diğer mezhepler de helal mi ? Bunlar mezhep değil genel kavramlar ..

siz haberin tamamını okudunuz mu bakın orada“Bu eser öğrenilmesi farz-ı ayn olan temel dini bilgileri sunan, Hanefi mezhebine göre hazırlanmış bir ‘günlük hayat’ kılavuzudur” ifadelerine yer verilmiş. ben oradaki yoruma bakıp bu hanefi mezhebinin demedim açıkça belirtilmiş diye bunu söyledim sizde eleştirirken okursanız önce iyi olur :)

siz haberin tamamını okudunuz mu bakın orada“Bu eser öğrenilmesi farz-ı ayn olan temel dini bilgileri sunan, Hanefi mezhebine göre hazırlanmış bir ‘günlük hayat’ kılavuzudur” ifadelerine yer verilmiş. ben oradaki yoruma bakıp bu hanefi mezhebinin demedim açıkça belirtilmiş diye bunu söyledim sizde eleştirirken okursanız önce iyi olur :)
Tamam o kısmı okudum ama ahlak kavramında mezhep farkı yok ben onun için yazdım size .. Deseniz ki neden hanifi mezhebi diye adlandırılmış tamam haklısnız ama ahlak kavramını öğretirken zaten mezhep farkı yok ..

Tamam o kısmı okudum ama ahlak kavramında mezhep farkı yok ben onun için yazdım size .. Deseniz ki neden hanifi mezhebi diye adlandırılmış tamam haklısnız ama ahlak kavramını öğretirken zaten mezhep farkı yok ..
ahlak? birilerine haram günah yasak diye ben hiç ahlak tanımı okumadım.. bu insanların da ahlak hakkında fikri oldğunu düşünmüyorum. şu mezhebi yazmışlar bu yok değil mesele ki zaten hiçbirine göre de olmamalı.. herhangi bi mezhebın olamaz ahlak bunu dıyorsanız orada hemfikiriz ama benim bahsettiğim ayrı bir şey..'genelkavram' olsun sizin tabirinizle .. bu 'genel kavramlar' sizce bi ahlak tanımı yapıyor mu? sorunda burda zaten..

Ahlakmı. oradaki her çocuk onların ahlak kavramınamı uymak zorunda. yada erkeklerin yanında örtünmeyen ahlaksızmı.
pantalon giyen ahlaksız mı.
çünkü orada o belirtilmiş resmen.
bir kız arkadaşının yanın da denize giren bikinisiyle ahlaksızmı. ne kadar saygılısınız sizin gibi olmayanlara

Son düzenleme:
jınekologlar yandı o zaman :D

ahlak? birilerine haram günah yasak diye ben hiç ahlak tanımı okumadım.. bu insanların da ahlak hakkında fikri oldğunu düşünmüyorum. şu mezhebi yazmışlar bu yok değil mesele ki zaten hiçbirine göre de olmamalı.. herhangi bi mezhebın olamaz ahlak bunu dıyorsanız orada hemfikiriz ama benim bahsettiğim ayrı bir şey..'genelkavram' olsun sizin tabirinizle .. bu 'genel kavramlar' sizce bi ahlak tanımı yapıyor mu? sorunda burda zaten..
Din bütünü ile ahlak kurallarını elbetteki kapsayamaz .. Misal ateist olup çok da ahlaklı insan olanlar var yada dindar olduğunu beyan edip ahlaksızlık da tez sunabilecek insanlarda yok değil .. Benim esasında takıldıgım nokta siz hanifilikden bahsedilmiş tarzı yazınca konu içerisinde geçen bilgilerin de hanifilik değil bütün mezhepler için geçerli olduğundan yazma gereği duydum ..

Back