• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AKP milletvekilinden büyük gaf!: 'biz engellileri adam yerine koyduk!'

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Çerkezköy’de yapımı geçen yıl tamamlanan Müjgan Serkan Karagöz Mesleki ve Özel Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Ak Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve çok sayıda öğrenci ile velisi katıldı.

Binanın açılış töreninden önce konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, 2005 yılında AK Parti hükümetinin engellilere yönelik yasalar çıkardığını belirterek, "Bu insanlar sokağa çıkamıyorlardı, evlerde saklanıyorlardı. Anneleri babaları bu insanları sokağa çıkarmaya sıkılıyordu, utanıyordu. Ama hükümetimizin 2005 yılında çıkardığı yasa ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk. Bazıları ‘eskiden evimizdeki engelli, yatalaklar bir an önce ölse de kurtulsak diye Allah’a yalvarırdık’ diyordu. Şimdi ‘aman ölmesin, evimizin bereketi bu. Ben onun yüzünden devletten 450-500 lira bakım ücreti alıyorum, aman ona bir şey olmasın diye bakıyoruz’ diyorlar. İşte zihniyet değişikliği bu" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Akbulut, Yemişçi, Vali Yerlikaya ve beraberindekiler kurdele keserek binayı hizmete açarak sınıfları gezdi.

21482650.jpg

Kestikleri kurdela hayırlı uğurlu olsun .

Adam yerine koyduk gafından daha ağır geldi bana ; zihniyet değişikliği diye bahsettiği şey .

Bunu düşünen aile var ise de , bunu dile getirmek ne kadar sağlıklı bir övünme biçimi ; akıllara zarar !

Kestikleri kurdela hayırlı uğurlu olsun .

Adam yerine koyduk gafından daha ağır geldi bana ; zihniyet değişikliği diye bahsettiği şey .

Bunu düşünen aile var ise de , bunu dile getirmek ne kadar sağlıklı bir övünme biçimi ; akıllara zarar !

Evet böyle düşünen insanlara ne desem bilemedim :50:

Şimdi ‘aman ölmesin, evimizin bereketi bu. Ben onun yüzünden devletten 450-500 lira bakım ücreti alıyorum, aman ona bir şey olmasın diye bakıyoruz’ diyorlar. İşte zihniyet değişikliği bu"

Bir de ben anlamadım bu durumu övünerek mi anlatmış?

Şimdi ‘aman ölmesin, evimizin bereketi bu. Ben onun yüzünden devletten 450-500 lira bakım ücreti alıyorum, aman ona bir şey olmasın diye bakıyoruz’ diyorlar. İşte zihniyet değişikliği bu"

Bir de ben anlamadım bu durumu övünerek mi anlatmış?

Hı hı .

Bu zihniyet değişikliğine vesile olmakla övünç hisleri kabarmış zannımca.

AKP milletvekillinim bu şekilde konuşmasına şaşırmadım adamların dini ,imanı para!

dünyadaki en zengin başbakanlarından recep tayip 4 .sıradaymış mal varlığıyla

bu millet kimleri adam yerine koyuyor yazıklar olsun :ssz:
bir engellinin bu konuşmayı dinlemesi, bu haberi okuması nasıl inciticidir, sanki yaşam hakkı yokmuş da devlet 3-5 kuruş veriyor diye ailesi lütfedip bakıyormuş... adamın zihniyeti bu demek ki, çoluğu çocuğu sakat kalsa para karşılığı bakacak, yoksa sokağa atacak...

özel eğitim okulunda görev yapan bir öğretmen olarak hergün o engelli çocuklarımın ve anne-babalarının neler yaşadığını gören bilen bir öğretmen olarak bu şahsın ağzını burnunu kırıp yamultmak istiyorum!!!

ağır konuşuyor olabilirm çok hassasım bu konuda..onlar insan değil miydi adam değil miydi de şimdi bu mertebeye ulaşmışlar? onlar hepimziden daha temiz daha melek daha insan,tertemiz duygulara sahipler kin nefret yok içlerinde tam tersi kucak doluus sevgi var..

ayrıca aileleri para için bakıyor demiş bu adam Allah bildiği gibi yapsın onu..evet öyle ailelerde yakınlarda var ama çok azınlıkta..genelleyemez..

bu arada şunu da demeden geçemeyeceğim hükümetin yaptığı en iyi şeylerden biri özel eğitime gereksinimi olan özel çocuklar konusunda ki çalışmalar ve bu insanların yaşama ortak edilmeleri..bu konuda objektif olacağım ama zihniyet bu ise diyecek lafım yok.

.icraat var zihniyet bozuk!!aslında bu tip densizleri hemen ihraç edeceksin gerçekten.adam yapılan düzenlemleri başka bi yerden anlamış.

seni kim adam yerine koysun milletinvekili!

.

Son düzenleme:
vallaha da zaytung haberi gibi gmzlerime inanamadım bir an 400-500 para alıyoruz evimizin bereketi ha :53:

boş yere nefret etmiyor millet böylelerinden işte.
şu lafları bile savunanlar çıkacağına eminim.

vaktiyle sağlık bakanı recep akdağ da asgari ücretten şikayet eden görme engelli vatandaşa "Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz, daha ne yapalım?" demişti.
adamların engellilere bakış açısı bu işte... lütfetmiş iş vermişler sanki...
Allah kimseye vicdan, akıl, fikir engeli vermesin...

Sarf edilen sözler baştan ayağa gafla dolu, hazır konusu gelmişken birde uygulamalı gaflardan bahsedeyim, ptt'ye gidiyorsunuz, bir banko, sözüm ona o banko engellilere tahsis edilmiş ammaaaa banko öyle bir yüksek ki tekerlekli sandalyeyle gelen bir vatandaşımız asla görevliyi göremez, hadi bunu sorun değil deyip geçeyim ama vatandaş elindeki nüfus kağıdını, havale çekini veya elinde ne varsa onu görevliye uzatamaz, o kadar yüksek, bari dalga geçer gibi engelli bankosu yazıp kocaman bir ok işaretiyle bankoyu işaret etmeselerdi iyiydi, ptt'ye tekerlekli sandalyeyle ulaşmaksa zulüm, rampa yapılmış ama harbi rampa dik mi dik, çıkarkende inerkende sorun yaşatır cinsten.

Her binada böyle mi ama benim gördüklerimde durum böyleydi, o bankoyu gördüğümde bir an düşündüm, hepimiz engelli adayıyız, yarın ne olacağımız belli değil, kendimi tekerlekli sandalyede düşündüm, ptt'ye gitmem gerekse binbir zahmetle birkaç vatandaşın yardımıyla rampadan çıksam bankoya ulaşsam görevliye ulaşamam, görmem hatta duymam bile zor olurdu, yine bir vatandaşa mı rica edecektim yardım etmesi için, evet engelli insanlar için birşeyler yapılıyor fakat daha özenle ve daha fazlası yapılmalı, hala eksikler var.

benim okulum engelli çocuklar için yapılmış bir okul güya çevre ile kaynaşacaklar ama okul şehrin dışında dağın başında.kışın kurt çakal inecek o derecede..ve talep ettiğimiz hiçbir şeyi yapmadılar.ya da eksik yapıldı..üstelik bu okulu bakan gelip açtı ve buraya bu çocukları atmışsınız ne yapıyorsunuz dahi demedi..

yani evet yapılanlar var yok değil ama çoğu yapılsın diye yapılanlar.

daha gidecek çok yolumuz var...

Benim babamda engelli annem el bebek gül bebek bakıyor Allah razı olsun:31:İnsan bir yakınına nasıl parası için bakar:19:
Dışar da tekerlekli sandalye ile gezecek yer bile yok her yer sökülüp yeni kaldırımlar yapılıyor ama tekerlekli sandalye için bariyerler yapılmıyor.:ssz:.Onlarda insan yaşamaya hakları var yaşam alanları yapılmıyor üstüne birde onlar için ne tür kelimeler kullanıyorlar:19:Rabbim herkese sağlık ve şifa versin bugün ona yarın bana hepimizin başına heran herşey gelebilir:31:

Back