'AKP işten atma tehdidiyle oy topladı'

Tabi cevap vereyim uslubunuzu begenmedim de o yuzden her paylasima yorumum olur benim insan gibi gelene kapimiz acik birde o lafi ben mi demişim iyu oku da gel kardesim.....

Son düzenleme:

Maalesef dediğin gibi başımızda şeriat töre cinayetleri ve kadının daha birbir halde sömürülmesi dertleri var Bunların islamdan gelmediğini ve islam ile beraber Arapların kültürünü de aldığımız için üzerinden yüzyıllar geçse daha baş edemediğimiz hala yaramızın açık olduğu konular olduğunu biliyorum Çünkü kadın ile uğraşmak kadın üzerinden siyaset yapmak her zaman erkek siyasetçilerin kolayına gelmiştir İslam dini böyle emretmiştir diyip insanları bir yanılsama ile kadına şiddete ve kadınların kapanmasına zorlamak din ve devlet işlerinin birbirine karıştırıldığı islamülkelerinde gerçekleşiyor Bunun bir diğer yansımasını ise ortadoğuda erkekler arasında gaylığın artması Kadınlar başlarında bir erkek olmadan evden dışarı adım atamazlar ve erkeklerin beraber dolaşması ise serbesttir, 1 kadın ile 1 erkeğin yan yana görülmesi bu toplumlarda imkansızdır Genelde 1 adam ve arkasın 3-4 kadını berbaer görürsünüz

Neyse konu çok saptı ama kadın ve islamiyet denilince bunları söylemeden geçemedim

Allah bağışlasın =) ve umarım hep beraber iyi bir gelecek yaratırız artık ,,,

Canım onu yazan ranana değil bendim,öncesinde ondan alıntı yapmıştım morla yazılı kısım benim,bir karışıklık mı oldu acaba?herkes derken çoğunluğu kastettim,zaten orada amacım amerikayı övmek değil yermekti,bizim de ekonomimizin ona benzediğinden bahsettim önceki yorumlarımda da 'aa ama i-pad alıyoruz akp sayesinde' diyen arkadaşlara cevap olarak.

Amerika'da sokakta yaşayanlar çok çok fazla Kimbilir kaç katlı gökdelenlerin altında geceleri kartonların üzerinde uyumaya çalışan önlerinde lütfen 1 dolar yardım edin yazan birçok insan var Bu görüntüleri tecrübe edince inanamamıştım hala da gözümün önünden gitmezler Evsizler ve sokakta yatanlar o kadar fazlaydı ki hakikaten ülkemin haline o zamanlar şükretmiştim ,,,

Amin insallah tesekkur ederim insallah bütün dilegimiz ve arzumuz bu

Aciklama icin sagolun artik kimin altin gününde olduğu belli oldu..

Tabi cevap vereyim uslubunuzu begenmedim de o yuzden her paylasima yorumum olur benim insan gibi gelene kapimiz acik birde o lafi ben mi demişim iyu oku da gel kardesim.....

Kardeşimli mesaj sizden geldi, kardeşimli bir soru sordum. uslup?

Sadece soru sordum. Ne hakaret var ne bir şey.

İnsan gibi gelene kapımız açık derken? Kamyon gibi mi geldim?

Tuhaf ve sorunlu yaklaşımlar değil mi bunlar? Cevap veremeyeceğiniz sorular görünce karşınızdakinin insan gibi yaklaşmadığını düşünmek?

Amerika konusunu size yazmadım zaten muhabbete yazdım, farklı kişilerden kopyalama nasıl olur bilemiyorum.

Namazında niyazında çalsında diyen kişiye sormak lazım Bu çaldıklarından sonra Allah'a hangi yüzle yalvarıyor, kıldığı hangi namaz kabul olur?

Arkadaşın dediği gibi bir ABD de bir bizde var marka bağımlılığı zaten karşılaştırma yapacak olursak da şu an tv de yayınlanan beyin yıkayan dizilerin showların aynıları abdde de var orada şu an nasıl bir nesil yetişiyorsa aynısı bizim ülkemizde de yetişiyor Toplum olarak yaprak gibi bir o yana bir bu yana savruluyoruz Meşrutiyette batılılaşma ve arapça kelimelirin yerine alafranga kelimelerin lafların arasına katılmasının nasıl hoşnutsuz bir durum olduğundan bahseder yazarlar Şimdi de ingilizce kelimeler bunların yerini almış durumda,,,

Senin derdin ne söylede bilim sorunluysam bundan sana ne oluyo hala alttan altan laf vuruyorsun sonrada ne yaptim soru sordum diyorsun bana soru sorma cevap vermicem tmm. Hadi byyy

Son düzenleme:

Ben Amerika'dayim ve inan bizimkinin binde biri kadar bir heves yok, once ki mesajimda yazdigim her sey ABD icin gecerli zaten...
Bu arada evet asıl dilinden dini dusurmeyene kizacaksin, asıl riyakarlik bu aslinda...
Neyse konu oraya buraya kaydi, sonuc olarak onlar bize degil biz onlara hizmet eder hale geldik...

Biliyorum farklı kopyalamalar yapamıyorum.

Ben "herkes" denince çoğunluğu değil hepsini anlıyorum.:) Ve bu konuda söylediklerine katılmadım. Ekonomimizin Amerika'ya benzediği yanlar elbette olacak bütün dünya vahşi kapitalizmin pençesinde ama önemli farklar var: İnsan hakları, hukuk, adalet. Ekonomiyi bundan bağımsız düşünemeyiz.
Amerika'da olsa bu maden işçileri milyarlarca lira tazminat alırdı.

Kesinlikle her cümlene katılıyorum maalesef insan hayatına verilen değerden bir haberiz,,,

dediğin gibi araba alması kolay ama bir ekonomik kriz olur da bankaya borcunu ödeyemezsen banka seni kapı dışarı edebilir çünkü evin sahibi bankdaır, tüm mortgage sistemi bunun üzerine kurulmuştur İnsanların çoğunun genel kültürü çok düşüktür, evsahibem Türkiyenin nerede olduğunu bilmiyor ve nasıl ingilizce konuştuğumu hayretler içeresinde dinliyordu

Teknolojinin gelişimi ile ve kapitalist düzen ile artık herşeyin tüketme üzerine yerleştirikdiği bir sistem içerisinde yaşıyoruz Aldığımız telefon 2 -3 sene bozulacak aynı şekide tv vesaire, evladiyelik denilebilecek bir yaratım göremiyorum ben ki eski şeylere çok düşkünümdür Diyeceğim odur ki kısır döngüdeyiz yani ben bile çeyizim için bir şeyler almaya kalktığımda nasılsa bir iki ay snra yeni modeli daha uygun fiyatlısı daha işlevlisi çıkacak diye almıyorum Çünkü herşey böyle lanse edliyor ve hakikaten yeni olan her zaman daha fazla işlevselliğe sahip oluyor İşte böyle böyle al sana tüketim toplumu oldukk çıktık ,,,

Canım ben orada herkesi lafın gelişi demiştim,hani deriz ya 'Millette vican kalmamış', ya da 'Türk halkı eğitimsiz' vs,yani genel kültürden bahsederken kullanırız ya.Ben zaten örnek alınan ekonomi modelini kastetmiştim ve zaten 2 sayfa öncesinde de şöyle bir yorum atmıştım-31.sayfa-.kopyalayıp yapıştırayım,çünkü yanlış anlaşılmak istemem hele ki aynı görüşteyken.

Çok doğru söylüyorsun,bizim ekonomi modelimiz Amerikanlaşıyor(sorun şu ki oradaki hak hukuk,iş güvenliği yasaları ve kontrolleri burada yok),yaşam şekilimiz de öyle.Biz Batılılaşmıyoruz,materyalist Amerika'ya benziyoruz.Amerika'da herkesin geniş evi,arabası var ,ama insanlar neredeyse ömürlerinin sonuna kadar mortgage ödüyorlar,birçoğu Amerikan pasaportunun tüm avantajlarına rağmen ülke dışını geçtim eyalet dışına bile gitmiyor.Magazin kültürü,ünlülerin,milyonerlerin şaşalı hayatlarıyla ağızlarına bir parmak bal çalınıyor,gözleri boyanıyor.Bizim toplumuz da böyle bundan bir 10-15 sene önce insanlar da bu kadar araba merakı yoktu,şimdi 18'ine merdiven dayayan herkes başlıyor ailesine araba için yalvarmaya.Çünkü bu artık bir statü göstergesi kabul ediliyor.Ne oldu 20 sene önceyle ne değişti,arabaların işlevi değişmedi,fiyatlar da ucuzlamadı.Sadece lükse düşkünlük arttı.Zenginler zenginleşirken,fakirler daha da fakirleşti.Evet ekonomi büyüyor ama o anca Ali Ağaoğlu isen işine gelir.

kopyalayıp yapıştırdım 31.sayfada var bu yazdıklarım.

Son düzenleme:

Aynen öyle hani diyorlar ya zaman degisiyor yok biz değişiyoruz aslinda herseyin en iyisi en guzeli en son cikani bizde oldun diyoruz benim cocugum senin çocuğunda goruyor benim ki niye düşük yetinmeyi bilmiyoruz hicbirseyin kiymeti yok cok cabuk elde ediyiruz...

Çoğuna katılıyorum ama bu Amerika veya Türkiye'nin sorunu değil sadece, kapitalist sistem insanı doyumsuz hale getirerek işler zaten. Bu eğitimle falan çözülmez bence. Kişisel bilinçlenme şart bu konuda.

İnsan alırken kendine sormalı, ihtiyaçtan mı alıyorum, neden alıyorum. Her konuda. Örneğin ben son bir yıldır poşetle alışveriş yapmıyorum poşet tüketmiyorum yani. Ama geçen seneye kadar, zararını bildiğim halde çarşıdan pazardan alıyordum kolay geliyordu vbg.. Hata. Bilinçsiz hareket.
Nerdeyse herkes o poşetlerin doğada yok olmadığını, hepimiz biliyoruz ama kolayımıza geliyor. Şimdi kocaman bir çantam var onunla gidiyorum markete pazara.
Bunun gibi bir sürü şey var dikkat edebileceğimiz.
Ben gençleri çok beğeniyorum. Çapulcuları özellikle. Bizden çok daha fazla bilinçliler.

Çok haklısınız burada söylediklerinizden sonra yapılacak nükleer santral hakkında, çölleşme ve kuraklık hakkında enerji tüketminin azaltılabilimesi ve doğaya saygılı davranmak adına bir çok konudan bahsedebilirim ancak şaftımı tamamen kaçırmış olacağım bu konu altında

Maalesef çoğu şey artık insanlara diretiliyor ve çoğu insan da buna uygun yaşamaya zorunda bırakılıyor En iyisi komunizim miymiş acaba sorusu kafamdan yine geçmiyor değil :44:

Küba fena gitmiyor. O kadar ambargo ve fakirliğe rağmen direniyorlar.

Stalin komunizmi değil elbet ama insanlar Arjantin Brezilya'da falan bayrağı çekmeye başladı, kırsalda komünler halinde yaşamaya başladılar bile. Ekip biçip yaşıyorlar.
Tüketim hakikaten delirdi, herkes yemesi gerektiğinden üç misli fazla yiyor en az iki misli. Annemlerin zamanında sokakta orda burada şişman yokmmuş. Obezite aldı başını gidiyor. Amerika'daki porsiyonlarla üç kişi doyar.

Bu düzen çökecek, tüm dünyada.

Elbetteki sadece Amerika'nın ve Türkiye'nin sorunu değil,o sadece bir örnekti;ama bu modelin modern versiyonunu babası da Amerika'dır.(Onun babası da ingiltere)Ama ben o örneği zaten ABD'de yaşıyorum,en iyi orayı biliyorum diye verdim.Bir de 'Aaa ama i-pad alıyoruz,araba alıyoruz artık' diyenlere cevabımdı bu.Buna benzer bir araba kültürü orada da var,her yere arabayla gidiyorlar,atm'den parayı bile arabadan inmeden çekiyorlar,sinir oluyorumi-pad belasını da milletin başına onlar sardı diye dedim.Bir de birçok Avrupa ülkesi Amerika'dan daha fazla sosyal devlet anlayışına sahip diye düşünüyorum.Bu doğum izni sürelerinde bile görülüyor.O poşet olayında haklısın, ben de bazen aldığım poşeti kullanıyorum ama unutuyorum onu genelde karton poşet istiyorum kasiyerden geri dönüşümlü.Türkiye'deki bu araba çılgınlığına da kızıyorum,dünyanın en pahalı benzinini kullanan biz değiliz sanki,bir de üstüne üstelik o benzin için canlara kıyılıyor.Millet okula arabayla gider olmuş,toplu taşımaya binmek eziklik simgesi görülüyor.Millet şehir içi yolda jeepe biniyor ne kadar yakıyor oysaki gören de sancak dağ bayır aşıyor.

Son düzenleme:

Elbette, Marks ve Engels'in dediği gibi kapitalizm kendi kendini yiyip bitirecek, Tabii bu süreç boyunca da insan denilen varlık milliyeti fark etmeksizin eziliyor,,,

Son düzenleme:
Yalnız teknoloji ielrlerken Amerika dahil vahşi kapitalizm bir şeyi hesaplayamadı. İnsanlar tekonolojiyle tüm dünyada "haberleşiyor." Artık hiç bir ülke için devlet zorbalığı kolay değil. Bu düzeni bozacak olan da bu. Boşuna yasaklamaya uğraşmıyor rte youtube twitterı. ama imkansız.
bence düzenin sonunu da bu getirecek.

İstanbul'da yollardaki jeepleri görseniz şaşırırsanız İşte hep aynı noktaya geliyor fakir daha fakir ve zengin daha da zenginleşiyor,

Amerika'da sağlık hizmetlerinin ve ilaçların da paralı satıldığını biliyordum, Hala böyle midir? Bu da sosyal devlet olduğunu iddia eden bir devlet için önemli bir göstergedir,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…