Akne tedavisinde roaccutane hakkında bilgisi olanlar

FundaNewNose_85

işte yeni güzel burnum:)
Kayıtlı Üye
31 Mart 2015
62
25
39
kızlar selam 20 yaşındayım ve illallah dediğim sivilce sorunum var.etraftan roaccutane kullanmamı önerenler var ama ben bilemedim .biraz Zararlı bir ilaç galiba..twcrünibesi olan veya kullanan varsa cevap yazabilirim lütfen

Etrafında bu ilacı kotuleyen, dudagi bu süreçte çok kuruyan, vücudu Kabaran, yok efendim kısır yaprmis diyen... bunlati çok duyarsin ama hepsi YALAN!
ilacın bir zarari ykk. Zaten tahliller yapilip verilen ve her ay tekrar tahliller yapilarak yazilan bir ilaç. Ilaca baslamanin dogru zamani eylül-ekim aydır. Güneş ışığına fazla maruz kalmamak için. Ilaci kullandığın süreçte hergün 1 avuç ceviz ye. Ayrıca doktorun vereceği dudak nemlendiricisini muhakkak yaninda taşı dudagini ihmal etme. Yikandiktan sonra muhakkak bebe yağı sür. Ilac vücuttaki yag salimini azalttığı için haftada 1 kere saç yağı sürmen saçların icin gerekli yaği karsilayacaktir.
Bu kadar :))) ben ilaci kullandığım süreçte hiç sıkıntı yaşamadım. Hatta doktor bile bilinçli kullanıyorsun ilk defa bir hastam karşımda düzgün duruyor demişti (zira kendine dikkay etmezsen dudakların kuruluktan catlar, derini yagsiz birakirsan derinde döküntü olabilir.)
Dediklerimi yap mis gibi cilt seni bekler.
HAAAA bir de asla bu süreçte hiçbir sivilceni yolma.
la roshe posey köpüğünu ve güneş kremini her daim kullan!!!

Ayy inşallah canım benim ya içime su serptin, bıktım usandım bu sivilcelerden((Ama sanırım yaz bitsin öyle başlıycam çünkü temmuzda bir ameliyat olucam burnumdan.doktorum sonrasına ertelememi önerdi çünkü ilacı kullanırken yada hemen keser kesmez ameliyat olmanın sakıncalı olduğunu söyledi.Çok sağol ayrıntılı açıklamaların için...

RRica ederim :)
Simdiden geçmiş olsun. Zaten ilaca yazin baslanmiyor, güneş ışığına fazla maruz kalmamak için. Dedigim gibi en uygun zaman Eylül :)

benim asla gitmeyen sivilcelerimi de sadece bu ilaç geçirdi. dudak kuruması dışında negatif bir yan etkisine rastlamadım,tavsiye derim. ama doktorunla konuş, bizim dediklerimizle bir yere kadar olur.

Evet geciriyor ama bir kac yıl sonra tekrarlıyor. Benim bebek gibi olmustu cildim, birkac yıl sonra tekrar cıktı ve derin izler olustu. Birde soyle bir eksisi var bu ilacla birlkte cildin fazlasıyla A vitamini aldıgından dolayı cok harika gozukuyor bir canlılık ve dolgunluk geliyor yüzüne dolgu ve botoks yaptırmıssn gibi adeta ama bıraktktan sonra cöküyor yanakların ve kırısıklıkların olusuyor. Bu birtek bende olmadı internette de arastırabilirsn bu yan etkisini ben cok denk geldim bence oyuzden son care roaccutane kullan derim.

anladım canım önerin için sağol..zaten bir ameliyat kararı aldım estetik açıdan ve nefes alma sorunum nedeniyle..e öyle olunca da roaccutane kullanma fikrini ameliyat sonrasına erteledim.önce bir başladım ama dr um ilaç bitince ameliyat için 3 ay beklemen lazım deyince vazgeçtim:))Ağustos gibi diğer çareler tükenirse başlıycam roaccutane a..teşekkürler tekrardan

Arkadaslar merhaba, sivilce probleminize yardimci olacak urunler biliyorum. Burda marka adi vermek dogru olmaz site kurallari geregince diye dusundum. Ilgilenirseniz bana mesajla ulasabilirsiniz..

z

zararı yoktur diyenlere inanma. ben kullandım ve ilacı kulladığım zaman ve daha sonrası yan etkilerini bire bir yaşadım. dudak kuruması bu en masumu bence. cildim mahvoldu morarmalar oldu ilacı kullanırken. sa.larım döküldü. kolestrolüm tavan yaptı. gözlerimde görme kaybı oldu. ellerimde ayaklarımda uyuşmalar oldu. resmen hasta oluyorsun o ilacı kullanırken. etrafımda bende başka kullananlar dada aynı sorunları yaşadıklarını gördüm. birde bazılarını aşırı zayıflatır bu ilaç bazılarını şişmanlatır.

sonuç mu sadece ilacı bıraktıktan sonra ilk yıl sivilcem olmadı. hala sivilcelerle boğuşuyorum. geçmiyor vazgeçtim artık.

bence krem tedavisini falan denemelisin boşuna bu zararlı ilacı kullanma.
ilacın zararı yok diyorlar ama doktorlar imza alıyor senden o ilacı yazdıklarında. zararsız madem neden imza alıyorlar. orasıda manidar.

Bende kullandım bu ılacı. Dudak kuruması haricinde hiç bir yan etkisini görmedim. Bazen sivilcelere dışarıdan ne kadar müdahale edersen et kremler maskeler Vs fayda etmiyor. Yalnız sıvılcelerın bir daha çıkmaması için püf noktası şu kullanacagınız ilacın dozuyla kılonuz orantılı olacak. Yani 55 kılo bir insanla 65 kılo bir insanın kullanacağı dozlar aynı değil. Vucudunuz tam dozunu aldığında sıvılcelerın tekrarlamadıgını göreceksiniz.

Roaccutane'ı 13 sene önce kullandım. Kullandıktan 6 sene sonra sivilcelerim tekrar çıkmaya başladı. Şuan 28 yaşındayım ve yüzümle boynumun heryeri kızarıklı sivilcelerle tekrar kaplanmış durumda. Çok kapsamlı bir tahlil yaptırdım, tahlil sonuçlarımda hiçbir sorun yok, polikistik over sendromum da yok. Ayrıca cildi çok incelttiği için sonradan çıkan sivilcelerin hepsi iz bırakıyor. Yüzümün heryeri izlerle doldu. Kullansan bir dert kullanmasan bir dert bir ilaç. Ayrıca bir yeriniz kesilse zor yenileniyor. Çünkü a vitamini içeren ilaçlar hücrelerdeki bölünmeyi aşırı şekilde arttırdığı için DNA'daki telomerleri kısaltıyor. Telomerleri kısalan hücreler artık kendini normal hızında yenileyemiyor. Ama benim gibi sivilceye hiçbir çare bulamamış insanlar için de roaccutane dan başka çare görünmüyor. Her türlü hap, krem vs. denemiş olabilirim neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…