Akliniz varsa akademisyen biriyle evlenmeyin

Kurkmantolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
3.951
531
163
37
11 aylik evliyim esim akademisyen ben de marmaradan dogu karafenize 50bin nufusluk bir sehre gelin geldim esim burdaki üniv.akademisyen.8 yildir burada yalniz yasiyor mus esin ben de evlendigimde direk esimin evine tasindin ev falan duzme islemleri yapamadik mesafe cok uzak oldugu icin ikimizin aileside bizden uzakta.Isimi biraktim evlendim ve suan da da 2.5aylik hamileyim.Esimle evlenirken 30bin arkerlik borcunun son kisimlari oderken evlendik birda arac almis bekarken onun borcu hemen hemen 50bin borcu vardi.dugunude kendi yapti benim ailem ustune dusen herseyi yapti.dugun borcuyla hemen hemen 90 bin borcumuz vardi evlendigimizde ve sadece o salon takimi aldi ailemde yatakodasini aldi evimiz 3 oda 1 salon 2 oda bos kaldi masraf olmasin diye hic sorun etmedim.
Esim dikbaşli,sadece kendi dogrulari olan biri,her istedigimde beni memlketime gonderir fakat bunlar yetmior. Ama benim asil sorunum Beni cok yalniz birakiyor.zaten burda kimsem yok surekli evdeyim ve artik dun aksam sabrim tasti.ramazanin ilk gununden beri her aksam iftardan sonra arkadaslarinin yanina gider gece 12 1 gibi gelir,sabaha kadar oturur ders calisir,sabah ben kalkarim o yatar aksama kadar uyur ve ben hep yalnizim.aksam maci evde izlicem dedi 10 bucuga kadar evdeydi arkadaslari aradi cagardilar totem yapalim gel vs. Giyindi ustunu gitti soylendim tenezzul edip cevap vermedi.Ona gore hanimdan izin alinmasi gerekmiyor evin reisi o.Arabasini benimle paylasmaz o benim kullanmicaksin der.dugunde takilan takilar senin degil ikimizin der.Alip karimida biryere gotureyim hava alsin demez.Ama ben nereye gitmek istersem goturur getirir sirf araci bana vermemek icin.Hep bir bilmis.Simdide gitmek istiyorum memleketime yillik izni beklemek istemiyorum.Ben bunun icin mi evlendim? Ha var ha yok.Borctan zaten bisey yapamiyoruz ama kendisi yurume 15 dk mesafe yi aracla gider.Akciger rahatsizligi gecirmis bekarden sigara icme hemde para harcamazsin.Ben bununla tasarffum yapmam ama ben salak gibi belediye otobus karti kullaniyorum ki tasarruf olsun diye.Nasil yola getiricem ben bu adami?

keşke bebek için biraz daha bekleseydiniz..

adam belli ki yıllardır bu şekilde yaşıyor. işe girip kendi hayatınızı kursanız sizde arkadaşlarınızla takılsanız bu kadar eşiniz merkezli yaşamasanız herşey daha kolay olur gibi geliyor.

boşanmayı düşünmüyorsunuz nasıl yola gelir dediğinize göre o zaman bi işin ucundan tutup kendinize farklı bir ortam yaratmalısınız diğer türlüsü size hayat zindan olur.

Baslik yanlis olabilir ben cok bilmislikten oyle yazdim. 10 yilda gorussen 1 yilda gorussen ayni evin icin giirdiginde malesef taniyip tanimadigini anlamiyorsun ki?
Simdilik bosanmayi dusunmuyorum ama bam telim tutarsa arkama donup bakmayacagimi bilir.
Calisma konusunda bulundugum yerde is olanagi yok sadece kucuk esnaflar var. Ucretli ogretmenlik icin donem de basvurmustum ama cikmadi malesef.

Akademisyenlikle hiç bir alakası yok sorunlarınızın.
Karı koca paylaşımınız yok maalesef.
Flört ettiniz mi eşinizle evlenmeden önce?
Ya da oturup seni yalnız bıraktığı hakkında konuştunuz mu?
İletişiminiz nasıl bir konu hakkında tartışıp, konuşabiliyor musunuz?
Madem bu tarz sorunlarınız vardı, çocuk sahibi olma konusunda biraz bekleyebilirdiniz diye düşünüyorum.
Bu tarz sorunların üstüne bir de çocuk sorumluluğu gelecek ve yine yalnız kalacaksınız, hamilelik psikolojisi de üzerine tuz biber olacak.

Hamilesınız ve esınız arkadaslarıyla gorusup gece 1 de gelebılıyor.sız evde yanlız oturuyorsunuz.bır kere meslek degıl karakter meselesı bu.benım babam ılkokul mezunu.annemı daha bır gece evde bırakıp gezmeye gıtmedı.mecbur kalmadıkca.boyle adamlara alttan almamak gerektıgını dusunuyorum.kendınızı karakterınızı ezdırmeyın.onun kadar sız ve ısteklerınız de degerlı.evlılık tek kısının baskınlıgı demek degıl ki. Alttan ala ala daha cok mutsuz olacagınızı dusunuyorum.

Gece ders çalışıp gündüz uyuduğu için bu başlığı uygun gördün galiba. Tek sorun bu olsa gözüne batmazdı,sende gününü ona göre planlardın. O ders çalışırken çay,kahve hazırlardın. Ders çalışsa bile yanında olurdun. Ama malesef sorun bu değil..
Benimde eve gelince çalışmam gerekiyor,bazı zamanlar sabaha kadar hemde. Planlıyorum bi şekilde,işim bitince biraz geç gidiyorum eve çalışmamı dışarda yapıyorum. Bazı zamanlar sabaha kadar çalışmam gerekiyor,geceye kadar olan vakti dolu dolu geçiriyoruz. Sanki yatacakmışım gibi beraber giriyoruz yatağa,hem biraz dinlenmiş oluyorum.. Sonra kalkıp başlıyorum çalışmaya..
Sende çevre edin,o çıkınca sende çık.. O çıkıyor sen evdesin adam rahat.

Akademisyenliğiyle kocalığının bir bağı yok. Sizin kocanız bir odun ceşidi.

Tamam eğitim,meslek önemli de eşeklik baki kalıyor işte. Yanlış adamı seçmişsin,sorun bu.

Benim eşim de araştırma görevlisi yani akademisyen. Asla eşiniz gibi biri değil. Karakter meselesi bu canım. Elbette ders çalışmaları lazım ama arkadaşları ve eşine ayıracağı zamanı dengelemek zorunda. Adam bekar hayatını devam ettiriyor sen de onun hizmetçisi gibi bir şey olmuşsun. Kusura bakma ama böyle malesef. Seni eve kapatmış maddi ihtiyaçlarını karşılıyor manevi bir ihtiyacın yokmuş gibi davranıyor. Kendine bunu yapma. Aranızda sevgi yok anladığım kadarıyla. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…