Aklıma düştü bir kere...?

Rica ederim.
İnsanlar birbirine şunu der; “Kendine değer ver, kendini güzel bul, senden kıymetlisi yok.”
Söylemekte sıkıntı hissetmezler.
Uygulamaya dökersin bu kendine değer verme işini. Bu sefer de kendini beğenmiş olursun.
Kendin için olumlu bir şey söylersin kendini övmüş olursun.
Toplumumuzda insanların özellikle cahil olanları kendini övmeyi sevdikleri için genel ve yanlış bir yargı oluşmuş vaziyette.
Toplumumuz bilinçli bireylerin kendinde sevdiği şeyleri anlatmasına alışkın değil. Övmek kelimesini bu cümlede kullanmadım özellikle. Malesef toplumumuzda kendini övmek olarak algılanıyor bu.
Alışkın olmadığımız şeyleri garipsemek, yadırgamak kolay. Zor olan anlamaya çalışmak. En baştan, kırıcı olmadan.

Kendimi yeteri kadar övdüğümü düşünmüyorum ama bu bile yetti. İnsanların ironi denen bir şeyden haberleri olduğunu unutuyorum arada
Çok güzel yazmışsınız ama anlamayacak olan bu yorumu da anlamaz.

Hani bırak karşı taraf övsün seni anlayışı vardır ya, hani sen tevazu göster falan... bir de övülen şey dış görünüş olunca , görmediğimiz bacaklar açıkçası isteyen övsün kendini ben ona takılmamıştım da bu kadar kapsamlı ve açıklayıcı yazıda buna da değinilsin isterdim

Kiz birde cikmiyor yas aralığıma göre diyorsun isi gücü olan insanin orda ne isi var kurban olduğum kapat kapat kocanı nerde bulursan ahs yine orda kaybedersin

Telasa giren ilk begendigini alir. Bak zaten ilk aklina geleni durmamissin eklemissin. Nisanlisi hala ekliyse sence ayrildilarmi gercekten? Sordunmu?
Kendine deger ver elbet ama övme. Kendinle barisik ol ama ben ondan bundan güzelim deme. Her insanin güzellik bakis acisi farklidir. Senin begendigin o bacakalari baskalari begenmeyebilir.
Kocan kadar konus'daki Ezgi Molaya dönmezsin insallah. O filmi izle ve oglanin kizdaki tavri nasil anormal buldugunu gör.
Akisina birak yarin öbür gün o muhtesem ortalama üstü bile olan güzelligine dayanamayan bir erkek cikar karsina.

Görmediğimiz bacakları çok güzel anlatmış bence. Kendall Jenner demiş, o mankeni biliyorum. Google sayesinde bacakları kafamda canlandırabildim.
Güzel bacaklarım var dese havada kalacaktı benim için. Bacaklarını gözümde somutlaştırdı. Başarılı bir örnek sistemi bence.
Geri dönüp ilk mesajını tekrar okudum arkadaşın. İddiali ve özgüvenli diye tanımlayabiliyorum mesaj dilini. Ay nasıl kendini övmüş diyemiyorum. Burda kimse kimseyi görmüyor nasıl karşı tarafı övelim, niye tevazu göstersin? Tabi ki kendini kendi dili ile anlatacak. Çok şey bekliyoruz birbirimizden. Kimse başkasının tevazu anlayışına sahip olmak değil.

Bir de şu var. Bizim ülkemizde şekilci erkekler o kadar çok ki. Ruhu seven, kusur görmeyen erkek de var. Ama şekilci erkek de çok. Konu sahibinin fiziğini baz alarak, bacaklarına vurularak yaklaşan erkekleri konu sahibinin analiz etmesini veya beğenmemesini, kendisine yakıştırmamasını anlıyorum. O erkek o niyetle adım atıyorsa konu sahibi de pekala diyebilir ki benim böyle özelliklerim var, bana yakışabilecek misin?

Görmediğimiz için övmüştür belki. Yüz yüze konuştuğu bir arkadaşına "canım çok güzel olduğum için..." ile başlayan cümleler kurmuyordur herhalde.
Burada direkt "karşıma çıkan adamlar şöyle böyle" deseydi bu defa da "e senin neyin var ki o adamları beğenmiyorsun" diyeceklerdi.
Eleştirmek isteyen bir şey buluyor mutlaka.

Eleştiri kaldırabilecek bir insanım ben. Eleştiriler de benim üzerimden olduğu sürece bir sıkıntı yok.

Anlamadıgım bir nokta var neden “o sitelerde koca mı bulunur kızzz ordaki erkekler şöyle, ordaki erkekler böyle” deniliyor? Real hayatta tanıstıgımız insanın telefonunu anında alıp hangi sitelerde takılıyor diye direkt bakıyor muyuz? Bence hayır.
Olay sanal-real degil, olay cook baska bir sey. İnsan burnunun ucundaki adam tarafından bile aldatıldıgını ruhu duymazken her seyi sanal aleme baglamak bana cok komik geliyor.
Günlerce bakıstıgınız kisiyle yan yana geldiginizde rastgele telefona gelen “tinder mesajınız var” demesi gibi hayat. Veyahut gercek hayatta gördügünüz insanı o sitelerde rastgele görmek gibi bi’ sey.

Ben konuyu okurken kahkaha patlattım konu sahibi, sasırılacak bir seyde göremedim de. Hayır görüyordum da sizi yorumlarda. Katıldığım noktalar da var, katılmadıgım noktalar da. Mesela su nisanlı adam... demis ki “gözüm var” üstüne birde utangac gülmeler vs.. yani diyorum ki adam nisanlıyken size böyle yaklasması “mantıklı bir kadını” sogutur, tiksindirir. Atıyorum sizinle nisanlıyken bir baska birine bu sekilde yaklasıp yaklasmayacagı ne malum? Biraz da kapsamlı düsünmek gerekirse adam belki ayak üstü yem atmak istediklerine böyle davranıs sergiliyor olabilir nerden ekmek cıkarsa hesabı.. yani hic belli olmuyor.
Nisanlı da olsa, nisanlı da olmasa -bence- baska adreslere yönelmenizi rica ederim ben.

Kendall jenner 1.80 boyunda bir kadın, bacakları nerdeyse sizin boyunuzdan uzun. Arkadaslarınız ve cevreniz bacaklarınızı benzetirken uzunlugu degilde bacak sekli ve yapısını benzetiyorlardır. Ve fotograf cekilirken fotografın açısını ayarlarken bacaklarınız uzun gözüküyordur. Çünkü uzunlugu diye belirttiginiz yeri okurken kafamda gövdenizi düsünemedim.

Son olarak iliskiniz bitmis, üzüntünüz cok taze. Yıpranmıslıklar, acı insanı bazen bu arayıslara itiyor direkt. Acıdan dolayı bunlara yönelmek bir takım yanlıs kararlar vermenize sebep olabilir. İnsanlar birbirine iz bırakan varlıklardır. Her gelen, giden insan bizlerde iz bırakır ve bizde onlara iz bırakırız. Her insan eksik bir parcasını bulmak icin bu arayıslara girer.. gerek ten, beden gerek ruhta arayıslara karısır. Eksik parca zamansız plansız gelir.

Ne kadar da güzel özetlemişsiniz olayı. Katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…