@Aklım ve Beynim durdu Kızlar lütfen okuyun :(

kesinlikle bir perinataloğa git. Benim kadındoğumcum perinatalog tesadüfen gitmiştim. İki bbeğimdede hemileleklerimi o takip etti. İki haftalık farklara çok takılmazlar. Ben birşey olduğunu zannetmiyorum içinin rahatlaması açısından perinatoloğa gitmen bundan sonrasını rahat geçirmeni sağlar. Hangi şehirdesin birkaç tane dr ismi verebilirim İstanbuldaysan.

Kendisi gelemeyebilir kısa zamanda, İstanbul'da siz tavsiyelerinizi yazın belki işine yarar...

Canim bence hic korkma Allah i izniyle hiçbirşeyyi yoktur! Benim eltimde hamileyken ogluna kafasi vücuduna gore asiri buyuk, engelli dogacak demislerdi. Cok uzucu olmustu ama sonuc gayet normal dogdu cocugu masallah--

Olcym icin birsey diyemem ama 5.5 ayliktan 41. Haftaya kadar bebegimin durusu basasagıydi hic bir sorun olmadı. Olmazsa dogumuzu sezaryen yapilir

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun canım. Sakın kafanı böyle şeylere takma canım benim, ultrasonlarda çıkan değerler hep yaklaşık sayılar, mesela benim ikinci oğlum sezeryan ile doğdu, ameliyattan 3 gün önce kontrol a girdim ve bebek kesinlikle doğduktan hemen sonra küveze gircek dediler, kilosu 2kg dan az dediler. Veee oğlum, 37. Hafta da doğdu, 3 Kilo 100 gram.

Benim yegenlerimde gerileme olmuştu . 6 aydan sonra gelişimleri durdu . İçini ferah tutmaya çalış . Aynı şeyler bize de söylendi belki de çok daha kötüleri . Böyle bir durumda drlarda tam net bir şey söyleyemiyorlar . Bol bol dua et .Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .

Benim kızımda ters durdu basasagı son aylara kadar sonra duzeldı ama hemengerı döndu,bızı de kucuk dıye korkuttular ama maşallah zehır gıbı sınıf bırıncısı bı cımcımem var,ben kaçtane Prof gezmıstım ıkısı kucukdemıstı ama su an bayagı koca kafalı kızım

Canim ben vakumla doğmuşum ve vakumla cikarirlarken zorlamislar kafam uzamis :) Engelli olacagimi söylemişler Allaha şükür hayatim boyunca bir sikinti yasamadigim gibi okul hayatimda hep basarili oldum. Bazen 7. Kattan düsen ölmüyor sandalyeden düsen hakkin rahmetine kavuşuyor. Ne olacagini Allah bilir. Sen içini ferah tut ve bol dua et.

Hamileler üzerinde kurulan baski inanilmaz.
Doktorlarin "norm"lari vardir,mesela..."normal"bir gebelik 40 hafta sürer,
bir bebek ortalama 3500 kg dogar, bir bebek kafasi,uzunlugu vs hepsininin kitaplarda yazili bir degeri vardir, ense cilt kalinligi vs
Bunlardan biri de ufak,büyük,geride ileride olsa hemen bir kulp bulup Gebeligi zehir etmeyi iyi biliyorlar.

Eger tehlikeli bir durum olsaydi, doktorlar onu acik acik söylerlerdi,kalbini ferah tut
Ikincisi cocugun dogasiya kadar asla ve asla bebegin sagligii %100 garanti degildir,cocuk dogar sagliklidir o zaman emin olursun,her gün bir risk, dogum bir risk.
Ama bunlar dogal sürecler, merak etme----her hamileligimde bir sorun oldu,kafasi büyük dediler,yok kück dediler kilosu fazla dediler,ense cilt kalinligi fazla cikti sakat olabilir dediler,yani dediler de dediler
sen yüregine kötü seyler getirme,hersey cok güzel olucak.Anneler hisseder , gebeliginin tadini cikar canim

Insallah saglikli bi sekilde bebeginizi kucaginiza alirsiniz... Icinizi ferah tutun... Arkadaslarin önerdigi doktorlara görünün... Karin büyümemesine takmayin, benim bi arkadasim dogum yapana kadar hamile oldugu belli degildi, neredeyse hic karni yoktu suan 8 yasinda saglikli bi kizi var...

bekar biri olarak seni anlayamayabilirim ama benim başıma böyle bişey gelse eğer bir tedavi önermiyolarsa (ki önerdikleri tedavide de çocuk için riskler olabilir) doktorların söylediklerine kulağımı tıkarım.Gerisini Allaha bırakırım.Buna benzer durumda olupta sağlıklı doğan çok cocuk var.Sen gönlünü ferah tut kardeşim

Canimm, kendim yasamamis olsamda, iki ayri tanidigimin basina geldi buna benzer bisey. Birine bi ayagi kucuk dediler, topal olacak dediler. Hic biseyi yok cocugun dogdu simdi 5 yasinda. Oteki de engelli olacak dediler oda simdi 7 yasinda falan onunda Allaha sukur hic biseyi yok. Doktorlar yanilabilio yani, sen Allaha dua et, insallah bisey olmaz

Ayy bu doktorlarda insani cilesen cikarir galiba ,olabilir diyerek.Takmayin kafaya Allah aşkına Allahin izniyle hic bişey olmaz.Benim oglumdada bi bobregi küçük buyumuyor dogumdan hemen sonra amaliyat olabilir dedi dogum olana kadar o kadar testlerden geçtim çok yiprandim ama hic korkmadim.Ve doğdu hicbisey YOK...Çok şükür. ...

ben de vakumla doğmuşum ve kafam bildiğiniz yamuk olmuş vakum yüzünden. annem çok ağlamış doğumdan sonra hep böyel kalıcak kafam diye çok korkmuş. 40 gün içinde geçmiş yamukluğu hatta şimdi yusyuvarlak bi kafam var :) siz içinizi ferah tutun Allah çocuğunuzu sağlıklı bi şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşallah

benimde bebeğimin ölçüleri farklıydı hepsi birebir aynı haftada değildi.genetik olarak kafası küçük olabilir.bence stres yapma bebeği etkilerssin.doktorlar herşeyi söyler illaki sorun var demek değildir.benimde gelişimi geri dedi bir bacağı diğerinden kısa dedi...sağlıkla doğdu...umarım sorun çıkmaz sen canını sıkma ölçümdede hata olabilir duruşundan vs. dolayı.bebeğin hala termi duruyor

Ben de sağlıkla kucağına alacağına inanıyorum yavrunu :)

Bir akrabamın çocuğu olmuyordu, 15 yıl sonra tedaviyi yenileyelim diye dr a gittikleri sırada kadın hamile olduğunu öğrenip geri döndü. Düşün sevnci. Neyse sonra bu tarama testlerinde çocuk engelli olacak dediler. Proflar gezdiler araştırma hastaneleri falan, genel de söylenen oydu. Sonra küçük bir semtte bir apartman dairesinde çalışan kadın doğumcu önerdi biri onlara. O dr yok öyle birşey çocuğunuz gayet sağlıklı dedi. Bizimkiler aldırmadı çocuğu, neyse kabul dediler ama moraller sıfırı tabi...
Şimdi süper bir çocukları var, ilk okul 4. sınıfa gidiyor ve müthiş zeki, sağlıklı...

Bir diğer akrabama ise kafa gelişimin küçük 2 haftalık olduğu söylendi taki doğum anına kadar. hastanede normal doğuma alındığı sırada doğumu zorlaştığı ve bebek doğum kanalında kaldığı için acil sezaryene alındı. Bebeğin kafası uzamıştı. Dr lar saatlerce bize göstermedi bebeği. Açıklamaları ise çok telaşlıydı bebeğin doğduğuna sevinemeyip ağladık üzüntüden...
O da şimdi 3 yaşında üstelik bebeğin kafası normal ölçülerdeydi doğduğunda, sadece uzamıştı.. Oda zamanla düzeldi...

Lütfen içini ferah tut... Bebeğin senin hislerini biliyor. Tadını çıkar ve bol bol dua et. Ben de dua edeceğim senin için, sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…