Sizi öyle iyi anlıyorum ki :) İyi beslenip kilo verme serüvenine ne zaman başlasam eve abur cubur girmemesi için elimden geleni yapıyorum yoksa asla durduramıyorum kendimi. Aslında güzel beslenmeye alışınca insan bi süre sonra hiç ihtiyaç duymuyor sağlıksız yiyeceklere ama yılların alışkanlığını ve beslenme düzeninizi değiştirmeniz için iki haftadan daha fazlası gerekli ve siz henüz çok başındayken karşı karşıya kalmışsınız bu zor durumla. Abartmıyorum, biliyorum ki gerçekten zor bir durum.
Eğer yeni düzeninizi tamamen bozarsanız çikolatanın devamı da gelecek, bi süre sonra eski alışkanlıklarınızın tuzağına düşüp "Nasılsa yemeye başladım bi kere, eeh şunu da yesem ve bugün pilates yapmasam n'olur ki?" demeniz ne yazık ki çok mümkün. O yüzden önerim "Asla yememeliyim!!" diye düşünüp çikolatayı gözünüzde iyice büyütmek ve bi süre sonra yoksunluk çekip, üzülüp dolaba koşmak yerine haftada birkaç gün makul denebilecek bi ölçüde tüketmeniz. Evet keşke hiç yemesek sağlıksız şeyleri, şekeri hayatımızdan çıkarsak ve hep dikkat etsek tabağımızdakilere ama ne yazık ki bi günümüz diğerine uymayabiliyor, bazen çok güçsüz hissediyoruz ve rahatlamak için sevdiğimiz şeylerden yemek istiyoruz, arkadaşlarımızla buluşuyoruz ve ipin ucunu kaçırıyoruz.
Denge! En mühimi bu. Beslenme düzeninizi birdenbire, şok edici bi şekilde değiştirmek yerine hem sağlıklı yaşamınıza devam etmeniz (nasılsa ipin ucunu kaçırdım diye düşünüp kendinizi salmamanız) hem de aşırı katı kurallar belirleyip iyi beslenmekten/spordan nefret edecek raddeye gelmemek için canınız çektiğinde o çikolatadan biraz biraz yemeniz en güzeli gibi görünüyor.
Kendinize korkunç yasaklar koymamaya çalışın. Emin olun iyi beslenmeyi/sporu kendinizi çok çok kasmadan, amacınıza ulaşana kadar her an süper dikkatli olmanızı gerektiren geçici bi süreçmiş gibi görmeden, yaşamınıza yavaş yavaş dahil ettiğinizde dost olacaksınız onunla, öyle düşünün. Kaçamaklar da olabilir, bu asla iradesiz olduğunuz ve bütün emeklerinizi yok ettiğiniz anlamına gelmez, yaptıklarınızın faydası eminim olacaktır ve moralinizi hiç bozmadan devam ederseniz uzun vadede sadece kilo vermek için bile değil, sağlıklı bi yaşam için kalıcı bi beslenme şekli geliştirmiş olacaksınız. Ben başarabileceğinize inanıyorum :) Bol şans!