Aklım dolapta..

Off başıma dert açtım..
Çikolata geldi bu seferde irade ile savaş başladı
Kilo verip verip bu yüzden almaktan biktim valla cok iradesizim ya gecen sene yazin 11 kilo verdim hooop bu yaza gene ayni kilodayim valla bu iradesizlikle diyet uzmani olsak da fayda etmiyo tek yarari surekli spor yaptigim icin kilomun siritmamasi vücut kendini birakmiyo en azndan

Beslenme ve diyetetik mezunu bir asci olarak basliyorum;

*cikolata dolapta saklanmaz. Cikarin onu ordan. Tezgahin altindaki karanlik dolap en uygun yer.

*uzun sureli bir diyet saglikli olanidir ve pes etmemek icin tabii ki arada kacamak yapin. Aksi takdirde pes eder komple birakirsiniz. Kacamaklarin normal oldugunu benimseyin. Yoksa duydugunuz pismanlik sizi uzer ve yeniden yemege sararsiniz.

*az veya cok farketmez uzerine su icmeyin. Icerseniz ani seker yukselir. Sonra ani duser. Bir daha cikolataya saldirirsiniz. Sonu da diyabet. Hararet yapiyorsa 1 tatli kasigi limon suyu icin.

Nasil yaptiginizdanda bahsedermisiniz biraz benimde diyette 2. Gunum ama cok kararliyim dolapta paket paket bitterler duruyor donup bakmadim bile kizlarimin yaninda citir anne olacagim hedef 25 kilo
Ya ben hiçbir zaman diyet yapmadım. Mesela her gün şekersiz türk kahvesi içerim iki bardak yanında da mutlaka 2 3 parça çikolata olur bitter falan da değil. bir gün deli gibi yediysem ertesi gün daha az yemeye dikkat ediyorum çünkü midemdeki şişliği sevmiyorum rahat hissedemiyorum bir türlü. Porsiyonlarınızı küçültebilirsiniz mesela makarna pilav gibi şeyleri yalnızken kaseye koyuyorum hem daha az yemiş oluyorum. Ve yavaş yerim. meyve çok sevmem şekerli zaten o da kilo aldırıyormuş duyduğuma göre ama uzmanı değilim tabiki. Bi de ben deli gibi et yerim alakası var mıdır bilemem ya bi düzen oturtmanız lazım. Şimdi diyettesiniz istediğiniz kiloya ulaştınız ya sonrası? Sonra neden kilo aldım? Diyet değil sağlıklı ve düzenli beslenin gerisi gleiyor zaten

Sizi öyle iyi anlıyorum ki :) İyi beslenip kilo verme serüvenine ne zaman başlasam eve abur cubur girmemesi için elimden geleni yapıyorum yoksa asla durduramıyorum kendimi. Aslında güzel beslenmeye alışınca insan bi süre sonra hiç ihtiyaç duymuyor sağlıksız yiyeceklere ama yılların alışkanlığını ve beslenme düzeninizi değiştirmeniz için iki haftadan daha fazlası gerekli ve siz henüz çok başındayken karşı karşıya kalmışsınız bu zor durumla. Abartmıyorum, biliyorum ki gerçekten zor bir durum.

Eğer yeni düzeninizi tamamen bozarsanız çikolatanın devamı da gelecek, bi süre sonra eski alışkanlıklarınızın tuzağına düşüp "Nasılsa yemeye başladım bi kere, eeh şunu da yesem ve bugün pilates yapmasam n'olur ki?" demeniz ne yazık ki çok mümkün. O yüzden önerim "Asla yememeliyim!!" diye düşünüp çikolatayı gözünüzde iyice büyütmek ve bi süre sonra yoksunluk çekip, üzülüp dolaba koşmak yerine haftada birkaç gün makul denebilecek bi ölçüde tüketmeniz. Evet keşke hiç yemesek sağlıksız şeyleri, şekeri hayatımızdan çıkarsak ve hep dikkat etsek tabağımızdakilere ama ne yazık ki bi günümüz diğerine uymayabiliyor, bazen çok güçsüz hissediyoruz ve rahatlamak için sevdiğimiz şeylerden yemek istiyoruz, arkadaşlarımızla buluşuyoruz ve ipin ucunu kaçırıyoruz.

Denge! En mühimi bu. Beslenme düzeninizi birdenbire, şok edici bi şekilde değiştirmek yerine hem sağlıklı yaşamınıza devam etmeniz (nasılsa ipin ucunu kaçırdım diye düşünüp kendinizi salmamanız) hem de aşırı katı kurallar belirleyip iyi beslenmekten/spordan nefret edecek raddeye gelmemek için canınız çektiğinde o çikolatadan biraz biraz yemeniz en güzeli gibi görünüyor.

Kendinize korkunç yasaklar koymamaya çalışın. Emin olun iyi beslenmeyi/sporu kendinizi çok çok kasmadan, amacınıza ulaşana kadar her an süper dikkatli olmanızı gerektiren geçici bi süreçmiş gibi görmeden, yaşamınıza yavaş yavaş dahil ettiğinizde dost olacaksınız onunla, öyle düşünün. Kaçamaklar da olabilir, bu asla iradesiz olduğunuz ve bütün emeklerinizi yok ettiğiniz anlamına gelmez, yaptıklarınızın faydası eminim olacaktır ve moralinizi hiç bozmadan devam ederseniz uzun vadede sadece kilo vermek için bile değil, sağlıklı bi yaşam için kalıcı bi beslenme şekli geliştirmiş olacaksınız. Ben başarabileceğinize inanıyorum :) Bol şans!

Cikolata kutusunun içinde sac veya böcek olduğunu hayal et belki igrenirsen yemezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…