ARKADAŞLAR MERHABA,
Ben sizlerle biraz dertleşmek istedim. Başımdan geçen olayları anlatayım size. Sizde benim ne yapmam gerketiğini söyleyin. Aklım biraz karışıkta.
Bende sitenin eski üyelerindenim. Bi zamanlar hergün takip ederdim. Tüp bebek yaptırdığım dönemlerde. Şimdi ara sıra bakıyorum. Bende size başımdan geçenleri anlatayım. Biz 6 senelik evliyiz. İlk 2 sene bebek istemedik. Daha sonra korunmamamıza rağmen olmadı. Bende adet düzensizliği ve yurmurtlama problemi var (pcos) doktor ilaçlarla yumurtalarımı çatlattı bi kaç öyle denedik, olmadı. Daha sonra eşimden test istedi sperm hareketliliği düşük çıktı. Tüp bebek yapmaya karar verdik. Memorial hastanesine gittik. Rahim filmi istediler çektirdim. Orda rahim şeklimde bozukluk olduğunu, çocuk olsa bile 4 aydan sonra düşebileceğini ve ameliyatla rahim şeklinn düzeltilmesi gerektiğini söylediler. Bende tamam dedim. Ameliyat oldum. Ameliyattan 7 ay sonrada (2007 ekim) Amerikan hastanesinde tüp bebek tedavisine başladım. Yumurtalarım toplandığı günden sonra ben fenalaştım. OHSS denen şey başıma geldi. Hemde en risklisi. 3 gün hastanede yattım.(Tabi dünya paralar ödedim.) Neyseki iyileştim. Ama transfer işlemi ertelendi. Şubat ayında 3 embriyo transferi yapıldı. 12 gün sonra teste gittiğimde Hamile olduğumu öğrendim. Fakat mutluluğumuz uzun sürmedi. 2 aylıkken düştüler.(ikizdi) Daha sonra kalan embriyolarla tekrar denedik. bu sefer tutmadı. Bende tabi depresyonik durumlar. Ama yinede hiçbir zaman Allah'tan ümidimizi kesmedik. Yaklaşık bir senedir gibi hiçbişey yapmadım.Kafamdan sildim hamile kalamamayı ama yine olmadı.
İki hafta önce yakın çevremin önerdiği bi doktora gittim. Saolsun bizimle çok ilgilendi. Başımdan geçen olayları sabırla dinledi. Daha önce hiç bi doktor bu kadar ilgilenip, bizi uzun uzun dinlememişti. Daha önce yapılan ameliyatın (rahim düzeltme ameliyatının) çok gereksiz olduğunu tamamen para amaçlı olduğunu, ve bu ameliyatın rahimde yapışıklıklara neden olabileceğini ve tekrardan rahim filmi çekmem gerekteğini söyledi. Birde tüp bebek tedavisindeki, OHSS durumunun tamamen hastenenin suçu olduğunu, onların takipsizliğinden kaynaklandığı söyledi. Şimdi arkadaşlar bahsettiğim iki hastanede Türkiye'nin en iyi hastaneleri arasında. Ben şimdi kime güveneyim sizce? Ne yapmalıyım. Bende artık bebek sahibi olmak istiyorum.
Problem. Bende: Yumurtlama bozukluğu, adet düzensizliği (pcos)
Eşimde: Hareketli sperm sayısı az.
Sizde paylaşın, beraber dertleşelim.