• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım Çok Karışık.(Tüm Aklı karışanlar buraya)

sibel'ce

Guru
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2007
353
0
296
İstanbul

ARKADAŞLAR MERHABA,
Ben sizlerle biraz dertleşmek istedim. Başımdan geçen olayları anlatayım size. Sizde benim ne yapmam gerketiğini söyleyin. Aklım biraz karışıkta.:-)

Bende sitenin eski üyelerindenim. Bi zamanlar hergün takip ederdim. Tüp bebek yaptırdığım dönemlerde. Şimdi ara sıra bakıyorum. Bende size başımdan geçenleri anlatayım. Biz 6 senelik evliyiz. İlk 2 sene bebek istemedik. Daha sonra korunmamamıza rağmen olmadı. Bende adet düzensizliği ve yurmurtlama problemi var (pcos) doktor ilaçlarla yumurtalarımı çatlattı bi kaç öyle denedik, olmadı. Daha sonra eşimden test istedi sperm hareketliliği düşük çıktı. Tüp bebek yapmaya karar verdik. Memorial hastanesine gittik. Rahim filmi istediler çektirdim. Orda rahim şeklimde bozukluk olduğunu, çocuk olsa bile 4 aydan sonra düşebileceğini ve ameliyatla rahim şeklinn düzeltilmesi gerektiğini söylediler. Bende tamam dedim. Ameliyat oldum. Ameliyattan 7 ay sonrada (2007 ekim) Amerikan hastanesinde tüp bebek tedavisine başladım. Yumurtalarım toplandığı günden sonra ben fenalaştım. OHSS denen şey başıma geldi. Hemde en risklisi. 3 gün hastanede yattım.(Tabi dünya paralar ödedim.) Neyseki iyileştim. Ama transfer işlemi ertelendi. Şubat ayında 3 embriyo transferi yapıldı. 12 gün sonra teste gittiğimde Hamile olduğumu öğrendim. Fakat mutluluğumuz uzun sürmedi. 2 aylıkken düştüler.(ikizdi) Daha sonra kalan embriyolarla tekrar denedik. bu sefer tutmadı. Bende tabi depresyonik durumlar. Ama yinede hiçbir zaman Allah'tan ümidimizi kesmedik. Yaklaşık bir senedir gibi hiçbişey yapmadım.Kafamdan sildim hamile kalamamayı ama yine olmadı.

İki hafta önce yakın çevremin önerdiği bi doktora gittim. Saolsun bizimle çok ilgilendi. Başımdan geçen olayları sabırla dinledi. Daha önce hiç bi doktor bu kadar ilgilenip, bizi uzun uzun dinlememişti. Daha önce yapılan ameliyatın (rahim düzeltme ameliyatının) çok gereksiz olduğunu tamamen para amaçlı olduğunu, ve bu ameliyatın rahimde yapışıklıklara neden olabileceğini ve tekrardan rahim filmi çekmem gerekteğini söyledi. Birde tüp bebek tedavisindeki, OHSS durumunun tamamen hastenenin suçu olduğunu, onların takipsizliğinden kaynaklandığı söyledi. Şimdi arkadaşlar bahsettiğim iki hastanede Türkiye'nin en iyi hastaneleri arasında. Ben şimdi kime güveneyim sizce? Ne yapmalıyım. Bende artık bebek sahibi olmak istiyorum.

Problem. Bende: Yumurtlama bozukluğu, adet düzensizliği (pcos)
Eşimde: Hareketli sperm sayısı az.

Sizde paylaşın, beraber dertleşelim.

Çok büyük geçmişler olsun sana Allah tez zamanda evlatlarına kavuştursun
ılk önce il bakımından şanslı olduğunu düşünüyorum anladığım kadarıyla bir yere gitmişsin tedavin olmuş
Nasip olmamış orda
Şimdide çevredekilerin desteğiyle başka bir doktora gitmişsin.
Burada okuduğum kadarıyla ön görüşme sanırım her hastenade ücretsiz
Madem kararsızsın ve bu yola baş koydun senin yerinde olsam doğru doktor ve ekibi bulana kadar dolaşırdım.
En azından ilk yapılan ameliyat yanlış mı değil mi verilen cevaplar doğrultusunda karar verebilirsin
Yolun açık kalbin ferah olsun arkadaşımvereliniortak

Çok saol canım. Doktorum Florans Nightingel'i tavsiye ediyor. Eşim tekrardan Spermiyogram testi yaptı bugün. Sonuçlarına göre doktor karar verecek aşılama, veya yeniden tüp bebek.

Çok saol canım. Doktorum Florans Nightingel'i tavsiye ediyor. Eşim tekrardan Spermiyogram testi yaptı bugün. Sonuçlarına göre doktor karar verecek aşılama, veya yeniden tüp bebek.

Rica ederim keşke yardımcı olabilsem daha fazla elimden bişey gelse
İnşallah eşinin sonuçları da istediğiniz gibi çıkar
İstanbulda olmadığım için hangi hastane diye sana tavsiyede bulunamayacağım malesef
Ama madem sitede eskisin en azından burdan yardım alarak (hangi hastane,hangi doktor gibi) yolunuza devam edebilirsiniz
Örneğin bana bu site doktor seçme konusunda çok yardımcı oldu
Oturup tek tek saydım (Bursa için konuşuyorum bu arada)
Kim hangi doktora gitmiş Bursada ve oransal olarak hangisi daha başarılı diye

cok gecmış ols................çok zor seyler................ınş kafana gore bo yer buluresıun................ınş bebeğin gelır................ıkızlerı nasıl kaybettın...............

Sibelcim nasılsın?Belki hatırlarsın Ekim-Kasım gibi birlikte beklemiştik seninle , ben de Amerikan da yaptırmıştım 1-2. denmelerimi.Ben sana Umut Tüp Bebeği tavsiye ederim, ben 3. denememi umutta yaptırdım ve çok memnun kaldım.

cok gecmış ols................çok zor seyler................ınş kafana gore bo yer buluresıun................ınş bebeğin gelır................ıkızlerı nasıl kaybettın...............

çok saol canım. ikizler aslında kendiliğinden kayboldu. kısmet değilmiş. herşey allahtan. şimdi sabırla beklemedeyim.

Sibelcim nasılsın?Belki hatırlarsın Ekim-Kasım gibi birlikte beklemiştik seninle , ben de Amerikan da yaptırmıştım 1-2. denmelerimi.Ben sana Umut Tüp Bebeği tavsiye ederim, ben 3. denememi umutta yaptırdım ve çok memnun kaldım.

Hatırladım tabi seni. Aynı heyacanları paylaşmıştık. Sen şu an ne aşamadasın. Aslında bende düşündüm Umut tüp Bebeği, ama bazılarıda önermedi. aklım çok karıştı. Senin doktorun kim?

Ben bu denemede Allaha Şükür hamile kaldım ,darısı başına arkadaşım(inşallah kendiliğinden gelir bebişin). Biz yarın inşallah 6. haftaya gireceğiz...Benim Dr. Levent Beydi.Ben memnun kaldım , bu denemede olmasaydı yine ona giderdim heralde.ılgili bir merkez doktorunla her şeyi paylaşabiliyorsun , bir kadın için tüp bebeğin ne kadar zor bir süreç olduğunun farkındalar.Sibelcim bir de ben akupunktura gittim , o da beni çok rahatlattı , farkında olmasakta bu meseleyi çok takıyoruz...Sibel diğer arkadaşların dediği gibi ön görüşmeler ücretsiz merkeze karar verirken tüm merkezleri gez dolaş derim...

Ben bu denemede Allaha Şükür hamile kaldım ,darısı başına arkadaşım(inşallah kendiliğinden gelir bebişin). Biz yarın inşallah 6. haftaya gireceğiz...Benim Dr. Levent Beydi.Ben memnun kaldım , bu denemede olmasaydı yine ona giderdim heralde.İlgili bir merkez doktorunla her şeyi paylaşabiliyorsun , bir kadın için tüp bebeğin ne kadar zor bir süreç olduğunun farkındalar.Sibelcim bir de ben akupunktura gittim , o da beni çok rahatlattı , farkında olmasakta bu meseleyi çok takıyoruz...Sibel diğer arkadaşların dediği gibi ön görüşmeler ücretsiz merkeze karar verirken tüm merkezleri gez dolaş derim...

Maşallah. Allah bebeğini sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin. Senin adına çok sevindim. Aslında Umut Tüp Bebek Merkezi anadolu yakasında. Bize yakın. Orayı düşünebilirm. Sende memnun kaldıysan eğer iyidir elbette. Ben şimdi adetten sonra HSG rahim filmi çekiricem. Eşimin sonuçlarıda birazdan gelecek. Duruma göre bi değerlendirme yapıcaz artık.

yaaaaa kızlar benimde kafamı karıştırdınız.bende amerikan has. gidiyorum benim dr bülent urman ve oranın bölüm başkanı başarılarını çok insandan duydum benim drum gönderdi oraya. şimdi sizlerde böyle anlatıyorsunuz. allah hepimizin yardımcısı olsun doktorlar bir vesile rabbim derdimizin dermanını versin inşallah en kısa zamanda veririz bebiş haberlerini.....

yaaaaa kızlar benimde kafamı karıştırdınız.bende amerikan has. gidiyorum benim dr bülent urman ve oranın bölüm başkanı başarılarını çok insandan duydum benim drum gönderdi oraya. şimdi sizlerde böyle anlatıyorsunuz. allah hepimizin yardımcısı olsun doktorlar bir vesile rabbim derdimizin dermanını versin inşallah en kısa zamanda veririz bebiş haberlerini.....

canım bence hıc kafan karısmasın tutcagı varsa heryerde tutar

Benim dr. Bülent Beydi.Çok iyi bir doktor ama ilgisiz bence...Pek hasta psikolojisiyle ilgilenmiyor , bir de çok yoğunlar...Nazın dediği gibi tutacağı varsa tutuyor ama bence özellikle zorlu bir psikolojik süreçten geçen bzizlerin dr.a karşı rahat olabilmemiz gerekir...

Bben ilk tüp bebeğe niyetlendiğimde amerikan hastanesine gittim, uzun prtokol dediler, reglimin 20. günü vurmaya başladım ama reglim gelmedi bir türlü 2 gün geçince hastaneyi aradım bana ilacın geciktirebileceğini söyledi hemşire, doktora ulaşabilmek zor, birkaç gün ard arda aradım aynı şey sonra başka bir hastanede kan testi yaptırdım hamileymişim, o gün bugündür amerikan hastanesinden beni arayan yok. Yani ilgisiz olduklarına inandım sanırım bir dahaki tedavimde orayı düşünezdim.

arkadaşlar ben amerikan hastanesi kötü demedim. ama benim başıma gelen olaylar hiç iç açıcı değil. doktorum ilgisizdi gerçekten. insan psikolojisinden pek anlamıyorlar. ve benim karnım onların yüzünden su topladı günlerce acı çektim ve son kontrollere gittiğimdede yaşadığım sıkıntıları söylediğim halde bi çözüm olmadı malesef. onların ihmalkarlığının yüzünden 3 gün hastanede yattım ve dünya kadar para ödedim. aslında para falan almamalıydılar. ama sağlık olsun deyip geçtik çünkü o zaman sağlığım önemliydi hiç bişeyi düşünemedik.
Bulutcuğum Bülent Bey iyi bi doktor diye duymuştum. Birazda şans meselesi sen gönlünü rahat tut. Herşey Allah'tan.

kızlar benim kafa karışıklığım biraz farklı olacak ama bile n varsa merakımı giderir misiniz? şimdi bana 3 embryo koyuldu eğer ikisi tutmazsa kanamam olucak mı yine de bugün 8. günüm ve azcık sancım gelip gidiyo korku sardı beni bu konuda bilgili olan var mı

peki tutmayan embryolar nasıl atılıyor vücuttan?

canım bu tür konularla yorma kafanı şimdi. banada 3 embriyo transfer edildi. Benimde ara ara sancım oldu. 2 tanesi tuttu. (daha sonradan düştü.) ama kalan 1 embriyo kendilinden yok oluyor zaten. 1 tane embriyo bile tutsa kanaman olmaz. Bence tutmuştur. Saba tavsiyem, kendine dikkat et, relax ol, stres yapma.

Back