canım çok teşekkür ederiz. inşallah Allah hepimize sağ salim sağlıklı bi şekilde bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder. evet pantolonlar sıkıyo belden ya. almadım hamile pantolunu en geniş olanlardan giyip idare ediyorum işte şimdilik ama en kısa zamanda gerekiyo. seninde çok az kalmış. Allahın izniyle inş. kolay olur doğumun. nasıl gidiyo. ilk zamanlarla son zamanları kıyaslarsan?
bence kasma kendini hamilelik kıyafetleri konusunda
başta ben de henüz erken şimdiden giymeye başlarsam falan dedim ama hala o ilk aldığım pantolonları giyiyorum
azımsanamayacak kadar kilo aldığım halde hem de
evet biz epeyce büyüdk çok şükür
inşallah dediğin gibi kolay bir doğum olur
yavaştan stresi başladı diyebilirm
ilk 3 ay bulantılarım oldu klasik şekilde, ama hiç kusmam olmadı çok şükür
ve haddinden fazla uykuya düşkünlük vardı
ikinci 3 aylık dönem herkesin de dediği gibi en rahat dönem
yedim içtim gezdim modunda oluyorsun
bebeğin ihtiyaçlarını cinsiyeti öğrendikten sonra ikinci evrede tamamlamanızı öneririm
tek sıkıntım aşırı düşük tansiyonum oldu, ama o da şimdilerde çok da kötü değil
3. trimester en zorlu süreç cidden
bel ağrıları ve gece uykusuzlukları başlıyor
malum ağırlaşıyorsun da (üstelik ben daha başındayım)
yine uykuya eğilim var
ama güzel kısmı artık bebeğin hareketlerini çok net hissettiğinden yaşıyor mu iyi mi kaygısı daha az oluyor
şimdilerde kaygım bebeğim kilo alıyor mu acaba oluyor
gebeliğimin başından beri edindiğim bilgiler ve izlenimler sonucu şunu söyleyebilirm
ilk 3 ay hiçbişey için kendinizi kasmanıza gerek yok
bebek sizden besleniyor zaten ve sizi de tüketmiyor bunu yaparken
ama ilk 3 ay folik asiti ihmal etmeyin
12. haftadan sonra genellikle elevit vitamin hapına başlanıyor
ona başlarken kan tahlili yaptırıp kansızlık olup olmadığını öğrenmenizi tavsiye ederim
bunun için tam kan sayımı, ferritin, tsh değerlerine baktırabilirsiniz
daha önce sıkıntınız olmasa bile bu tahlilleri dönem dönem tekrarlamanızda fayda var
hamilelikte bünye çok çabuk değişebiliyor
kansızlık eğiliminiz varsa eğer kansız olmasanız bile kan ilacına erkenden başlamanızı öneririm
ben 12. haftadan beri çok dikkat etmeme ve ilacımı düzenli kullanmama rağmen ciddi demir eksikliği çekiyorum
bu da baş dönmesi ve halsizlik yapıyor bende
kalsiyum,magnezyum ve omega3 takviyelerine de ilerleyen dönemlerde başlamanız sizin için iyi olacaktır
çünkü ne kadar tüketirseniz tüketin kalsiyum birsüre sonra yetersiz geliyor bebek sizden beslendiğinden
ben takviye de almama rağmen ve yediklerime çok dikkat etmeme rağmen hep sınırın altı çıkıyor kalsiyum
magnezyum da kasılmalarınıza iyi gelecektir
omga3 de sizin doğum sonrası depresyon eğiliminizin olmaması için ve bebeğin zeka gelişimi için çok önemli
düzenli balık yicekseniz gerek olmayabilir
en çok omega 3 içeren balıklar somon, alabalık ve uskumru
dip balıklarını kesinlikle tüketmemelisiniz
aklıma geldikçe dilerseniz yazabilirim bildiklerimi
hepiize güzel bir hamilelik süreci diliyorum