- 20 Mayıs 2011
- 1.425
- 11
- Konu Sahibi akillibidikk
Birkaç gün sonra 26 yaşına girecek kıpır kıpır bir bayanım ve bu sene kendime vereceğim en güzel doğum günü hediyesinin yeni bir şey almak yerine fazlalıklardan kurtulmak olduğuna karar verdim….
Doğum günü hediyem “….gitsin kilolar….”
1,5yıllık evli, 4yıllık okulöncesi öğretmeniyim ve çok hareketli şen şakrak hareketli ilgi bekleyen 30 öğrencim var buda demektir ki bol pozitif enerji + sınıfta harcanan bir sürü kalori ….
Küçüklüğümden beri çok da zayıf bir insan değildim her zaman yaşıtlarıma oranla bir iki kilo fazlam vardı ve ben hayatım boyunca kilolarımı çok takan birisiyim hep oldugumdan daha zayıf olmak istedim.Evlenirken 58-60kilo arasındaydım yaklaşık 3-4 yıl boyunca yani üniversite hayatım boyunca hep aynı kilodaydım .evlendim gelsin misafirler pastalar börekler kekler ve hoooop 63kilo oluverdim bi dur dedim kendime ama tam zayıflama çalışmalarına başladığım haftada hamile oldugumu öğrendim ve burada da paylatıfım çok çok çok üzücü olaylar yaşadım. 6aylık ölü doğum yaptım hamileliğim boyunca hergün çok fazla kanamam oldu yaklaşık 10kez düşük tehlikesi atlattım. 6ay boyunca hiç kımıldamadan yattım ve sürekli serum iğne ilaç almak zorunda kaldım ve 13 temmuzda doğum yaptıgımda 74klioydum veee bu konu çok detaya girmeden geçmek istiyorum çünkü moralim anında sıfırın altına düşüyor ve düştüğüm yerden kalkamıyorum isteyen diğer konularımda okuyabilir
Doğum yapalı 8ay oldu ve kilolarım hala beni terk etmedi bende onları bedenimden göndermek istiyorum. Şuan 69 kilo 1.63 boyundayım ve hayalim tekrar 58 kilo olmak yaz tatiline gidene kadar vermeliyim. Evimde koşu bandı, bisiklet, mekik aleti, twistim ve her konuda bana destek olan mükemmel bir eşim var.
Şimdi sıra geldi yaptıklarıma yapmak için kendimle cebelleştiklerime :) ve yapacaklarıma :) ve bunların zamanında ve düzenli olması içinde telefonuma hatırlatmalar yazıyorum ki taviz vermeyeyim ayrıca hergün yediklerimi yazdığım küçük bir defterim var buda daha dikkatli olmamı sağlıyor…
Evvvveettttt günaydın uyandım yatakta keyif yapsam mı yapmasım demek yarine hoppp fırlıyorum yataktan güne nasıl bir tempoyla başlarsam öyle gider mantıgıyla düşünüyorum… ilk iş yatağımı toparlamak (sonra pes edip yatmayayım diye) elimi yüzümü yıkamak kendime çeki düzen vermek ve kocaman bir bardak su içmek (su içmeyi hiç sevmiyor olsamda) … ve tv yi açıyorum sabah haberleri izliyorum sabah sağlık programlarına bakıyorum çünkü oralarda güne erken başlamış enerji dolu insanlar oluyor ve pozitif bir destek alıyorum onlardan hemen evi toparlayıp akşam için yemek girişimlerine başlıyorum çünkü ben öğlen gidiyorum okula eşimde öğlen okuldan geliyor geldiğinde evde yemek olmalı değil mi bu arada kendime güzel bir bardak yeşil çay yapıyorum (portakal yiyorum genelde) ve keyifle bu programları izliyorum çayım bitince koşu bandında 10dakika (5-6arası) yürüyorum, birkaç dakika (8-9arası)koşuyorum sonra tekrar tempoyu azaltıp yürüyüp tekrar koşuyorum yaklşaık hepsi yarım saat sürüyor bunun üstüne beni aşırı bir sıcaklık sarıyor hemen 30mekik çekiyorum eğer yorulmadıysam 20 daha çekiyorum eğer yorulduysam twistten sonra 20 mekik çekiyorum toplamda 50mekik oluyor bir şekilde twistte 200e kadar sayıyorum tekrar bisiklete binip 5 dakika kadar yapıyorum genelde enerjim bitiyor ama varsa müzik açıp dans ediyorum. Sonra bir bardak yeşil çay daha içerek dinleniyorum bu arda saat 10:00 olmuş oluyor saat 11:00de kahvaltı yapıyorum kahvaltımda önceden pek olmuyordu ama artık yumurta yemeye çalışacağım ve maydanoz nane roka tere evde yeşillik adına ne varsa bol limonlu yiyorum. Okula gitmeden ip atlıyorum yaklaşık 100e yakın atlamaya çalışıyorum Veeee saat12de okula gidiyorum enerji dolu veeeee saat18de okuldan geliyorum bitmiş bir halde yemek çay derken saat 20:00 oluyor biraz dinlenip oturup saat 22:00 tekrar spor temposuna başlıyorum:
20dakika yürüyüş+koşmak
50mekik
200 twist
5dakika bisiklet ve gün bitiyor
*zorlansam da her yarım saatte su içmek için alarm çalıyor ve toplamda 10 bardak su içmeye çalışıyorum
*içtiğim normal çay günde 6-7 küçük bardak ama şekerli şekeri bırakamasam da çok çok azalttım
*gün içinde toplam 4 büyük bardak yeşil çay
* bir kase yoğurt yemeye çalışıyorum yoğurt zayıflamakta en ideal besin diye duymuştum
*kızartmaları tamamen çıkarttım hayatımdan ekmeğide alışkanlıktan bulunduruyorum ama az yemeğe çalşıyorum.Ben çok yemek yiyen birisi değilim sadece bedenim kolay yakmıyor aileden gelme geleneksel bir kilolu olma durumuz var ama ben gelenekselci değil yenilikçiyim ve gitsin kiloolllllaaaaar
önerileriniz desteklerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum bugüne kadar çok başlayıp çok bıraktım am burada konu açınca mecburi yapmak zorunda gibi şartlandırdım kendimi hep destek tam detek isteyen herkese kapım açık buyrun siz gelin ama gitsin kilolarrrrrr
Son düzenleme: