• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı telefon ve internet bağımlılığı

portakalcicegiii

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
662
69
318
Denizli
bu bağımlılığa sahip olduğumu fark ettim. telefon sürekli elimde ve sürekli yapacak bir şey buluyorum her saniye, bir şekilde kullanmak zorunda hissediyorum. bilinçli ya da farkında olmadan günlük aktivitelerimi ve sosyal yaşantımdaki etkinliklerimi telefon sebebiyle ihmal etmeye başladım diyebilirim.o_O mesela sabah 7den beri tel elimde ve bir şeyler bakmaktan araştırıp durmaktan saçma sapan şeyler izlemekten artık başım ve gözlerim ağrıdı ne yapsam geçmiyor. yarın yolculuk var valiz hazırlamam gerek fakat hala kalkamadım yerimden daha ne üşengeçlikler yapıyorum şu akıllı tel. yüzünden.. napacağım hiç bilmiyorum. :KK43:

var mı benimle aynı durumda olan ve ya kendini bu bağımlılıktan kurtaran :110:

ben de böyleyim aynı.telefonu tutmaktan el ve bileğimde ağrı başladı üstelik gerekli bir şey yapmıyorum yani.

sınav senemde böyleyim üstelik :( yöneticilerden rica ettim ip adresimden banlasınlar beni yoksa kurtulamam :(

İşyerinde konuşmak dışında telefonu elime aldığım pek yok. Bilgisayar devamlı açık,ondan kurtuluşum yok zaten.
Akşamları yatmadan 2 saat önce ya da gece uykum kaçarsa nete giriyorum. O da yine telefondan değil ya bilgisayar ya da ipad oluyor

Oyyy bende bu dertten muzdaripim :110:bide yeni telefon aldım daha tatlı gelmeye başladı :kızgın::kızgın::kızgın:

bu bağımlılığa sahip olduğumu fark ettim. telefon sürekli elimde ve sürekli yapacak bir şey buluyorum her saniye, bir şekilde kullanmak zorunda hissediyorum. bilinçli ya da farkında olmadan günlük aktivitelerimi ve sosyal yaşantımdaki etkinliklerimi telefon sebebiyle ihmal etmeye başladım diyebilirim.o_O mesela sabah 7den beri tel elimde ve bir şeyler bakmaktan araştırıp durmaktan saçma sapan şeyler izlemekten artık başım ve gözlerim ağrıdı ne yapsam geçmiyor. yarın yolculuk var valiz hazırlamam gerek fakat hala kalkamadım yerimden daha ne üşengeçlikler yapıyorum şu akıllı tel. yüzünden.. napacağım hiç bilmiyorum. :KK43:

Valla bende ayni durumdayım galiba ve int. Pakegim bitmek üzere yenilenen daha 4 gün oldu :D zor is bizimkide

• Beğen
Reactions: KV_
iki gün sonra göz ağrıları akabinde baş ağrıları göz kuruluğu vs başlayınca mecbur bırakırsın. çünkü ekrana baktıkça içten içten batar böyle :D

fark etmen bile iyi bir şey. fark ettiğin her an bırak ve başka bir meşgale bul. böyle böyle uzaklaşırsın die düşünüorm..

Bende de bdv ye gireli başladı. Baska yerlerde bu kadar cok oyalanmiyorum. Bdv ye girince cikis yok yani. Bi de sinava hazirlanmam lazım of

kullandıgın programlar neler onları azalt atıyorum facebook , ınstagram kullanıyorsan tek e dusur veya sadece kk yı kullan dıgerlerını kapa
oyunlarını azalt veya programı kaldır
iş ilanları zararlı degıl ama dıgerlerını en aından mın.sevıyeye ulastır ki yavas yavas kopman kolay olsun
..
veya akıllı telefonu bır muddet bırak tuslu tel kullan ama nefes almak gıbı veya alamamak gıbı o kullanılan yerlere bır kac saat ayrı kalma dusuncesı :D suan ıcın en mantıklısı program azaltmak su watsap gıbı programlarda arkadas gruplarını da tabı :D

Back
X