Elektronik Ev Aletleri Akıllı robot süpürge

Bir de Xiaominin buharlı mopunu kullanıyorum ama ondan çok memnun değilim. Güzel temizliyor aslında ama kablosu çok kısa ve su haznesi çok küçük.

Küçük parça yani oyuncak falan için tehlikeli mi? Birde ne kadar sürede temizliyor?
evet küçük parçalar takıldığı an duruyor. etrafta takılacağı hiç bir şey olmamalı. Benim ev 120m2 standart modda tek şarj ile süpürüyor güçlü ce turbo modda 1 defa şarj ederek süpürüyor.
zaman ayarlayıcısını kullanıyorum süpürme için genelde. Biz uyurken ya da evde yokken süpürtüyorum.

Dun supurge aldim. Tesaduf. Ama robot degil. Kullandigim supurgeden memnundum ama agir oldugu icin beni cok yoruyordu. Bu yuzden haftada bir kullaniyordum. Evde iki kisi yasayinca ev cok da batmiyor zaten. Hafif birseyler olsun diye supurge almaya gittigimde temizlik robotu mu alsam diye dusundum once. Onermediler. Zaten o kadar butcem de yoktu. Sarjli supurge mi alsam dedim sonra. Onda da sarjin 40 dakika falan gittigini ogrenince vazgectim. Normal Philips torbasiz supurge aldim. Senede iki defa halilari yikatiyorum bir de. Robot almayi simdilik dusunmuyorum. Belki biraz daha yaşlanip elim kolum tutmazsa alirim. O zamana kadar daha farkli modeller cikar, belki bu kadar pahali olmaz, belki her koltugun altina gireni cikar....biraz daha bekleyip goruyum dedim. Yine de kullanan arkadaslarin yorumlarini burada okumak epey fikir verdi. Hepsine tesekkur ederim.

evet küçük parçalar takıldığı an duruyor. etrafta takılacağı hiç bir şey olmamalı. Benim ev 120m2 standart modda tek şarj ile süpürüyor güçlü ce turbo modda 1 defa şarj ederek süpürüyor.
zaman ayarlayıcısını kullanıyorum süpürme için genelde. Biz uyurken ya da evde yokken süpürtüyorum.
Tamam canım anladım seninkini de kaydettim. Dyson ile ilgili ne düşünüyorsun?

Ben iş yükü yüzünden robot istiyorum ama ailem Dyson şarjlı diyor.

Robotlar için sürekli birşeyler deniyor...kimi halimi ıslattı diyor. Kimi başka şeyler ☹️
Bende ikiside var, koltuk supurme, toz alma ve dokulen bir seyi anında temizleme açısından dyson cok pratik. Robotta gunluk ev temizligi açısından cok iyi heleki evin cok toz oluyorsa benimki gibi. Robot almadan önce hergun evi dyson la supuruyordum 15 20 dakikada bitiyordu işim. Robotun halı islatma olayi şu mesela benimki calcininkiyle ayni model. Bu modelde hali sensörü yok o yüzden evde hali varken ben mop ozelligini kullanmıyorum. Hali sensörlü olan modellerine bakabilirsin

Xiaominin düşük bir modelini kullanıyorum memnunum. Ama genel bir yorum yapayım,kalın halılar,alçak mobilyalar,fazla eşyalar varsa uygun değil. Benim mobilyalarım yüksek,halılarım ince ve evim sade döşendiği için memnunum. Misal bir odamda oymalı halı var orayı asla temizleyemiyor,dengesizleşip aynı yerde turluyordu orayı kendim şarjlıyla süpürüyorum. Asla normal bir süpürgenin yerine geçemiyor,merivenli evse,kıyı köşe yerlere normal süpürge istiyor. Bende şarjlı da var o yüzden sıkıntı yaşanıyorum. Son olarak tezcanlı ve fazla titiz insanlara uygun olmaya bilir. Biraz yavaş çalışıyor ve köşelere tam anlamıyla ulaşmıyor. Yinede insanın yükünü fazlasıyla azaltıyor. İlk başta yazdığım gibi, sade ve yüksek mobilyalı eve gayet uygun.

Xiaomi vacuum mop pro kullanıyorum ama yalnızca süpürme özelliğini. Silme yaptırmıyorum. Süpürmesinden aşırı memnunum.

Ben iş yükü yüzünden robot istiyorum ama ailem Dyson şarjlı diyor.

Robotlar için sürekli birşeyler deniyor...kimi halimi ıslattı diyor. Kimi başka şeyler ☹️
Dyson ve robot arasında kaldıysanız ben kesinlikle dyson derim.
İkisi farklı aslında, dysonla hemen dökülen yeri de temizlersiniz, derin temizlik de yaparsınız yorulmadan.
Robot günlük temizlik için iyi, ama koltuk üstü, kapı arkası, kıyı, köşe sizde yine.
İkisi birden daha iyi, tek tercihse bence dyson.

X