• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı kadın olmak herşeyi güzel idare edebilmek

Bu sizin sağlam karakteri güzel uyumlu olruğunuzu gösteriyor, insanın kendini tanıması tıpki sizin gibi tebrik ederim hatalı olduğunda itiraf edebilmesi doğruyu takdir edebilmek çoğu kıskançlıktan doğruyu eğriymiş gibi göstermesi yanlışa dur diyebilmek kanımca insan olana kolay ,olmayana ise çok zoor işler vs..önce kendimizi tanımak sonrası kişiler kendilerini öyle yada böylemi olduğunu belli eder Allah sizide bizide iyilerle karşılaştırsın amin

Amin teşekkür ederim. Yeri geliyor insan kendisini doğuran, üzerinde ödeyemeyceği kadar çok hakkı olan anne-babasıyla bile anlaşamıyor. İnsan ilişkileri, bağları kolay kurulmuyor. Hepimiz biraz ılıman olmalıyız. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Gelinler kayinvalideler ile yarismayi birakirsa, onlari bi anne olarak degil de eslerinin annesi olarak kabul ederlerse, saygiyi elden birakmayip yuz goz olmaktan kacarlarsa, kocalari bir oraya bir buraya cekistirmeyi birakirlarsa iste o zaman yasanan problemler uclu degil , sadece kari koca arasinda olur.

Dipsiz not: Evli degilim ama gozlemlediklerim bunlar.
Ek olarak @
ATTRAENTE 'nin
dedigi gibi ucuncu kisileri karistirmak her zaman sorun yaratir.

"Eşimin en takdir ettiğim yanı problemleri benimle çözer, başka kimseye tek kelime anlatmaz. "

Tebrik ederim evli olmadığınız halde gerçekten de çok yerinde tespitler yapmışsınız. Umarım karşınıza sizin gibi düşünen insanlar çıkar.

Ben varım demeye korktum aslında burda bayanların yaşadıklarını görünce ukalalık olurmu diye düşündüm.
Aslında bir kuralı yok biraZ şans diye düşünüyorum.
Tabi yaptığım bikaç bişey var ama özel olarak yapılan şeyler değil hayat görüşümle alakalı.
Mesafe koymak sınırı belirlemek şart.ama bunu öyle sonradan yapamazsın.ben eşimin ailesi ile tanıştığım günden beri sınırlarımı belirledim.herkes benden ne bekleyeceğini ne beklemeyeceğini biliyordu.hayır demesini hep bildim.kısaca herkesi baştan alıştırdım herşeye,sonradan olcak iş değil çünkü.
Eşinizin yapısıda önemli, ailesi ve benim aramda dengeyi çok iyi kurdu ,sorunlar çıkmadımı ,illaki çıktı ama eşim herkesi çok iyi idare etti ,ne anne babası için benle kavga ettti , ne benim için ailesine laf söyledi.Hep orta yolu buldurdu.
Eşimin bana çok düşkün olmasının sebebi nedir tam bilmiyorum ama sanırım şu ; onu deli gibi sevsemde aşkımdan ölsemde bunu ona çok belli etmem mesela.kocam bile olsa sınırlarım vardır ve bu onları çok iyi bilir.
Kendine güvenmek önemli birde,ona öyle bir imaj çiziyorumki , o olmasada hayatımı gayet mutlu güzel sürdürebileceğim imajı.(aslında onsuz olmayı hayal bile edemem)
Oda hep der bana ; biz ayrılsak sen hiç sallamazsın die (halbuki öyle değil , sadece o öyle sanıyo)
Oyüzden beni pamuklara sarar sarmalar.
Hastaysam gece nefesimi kontrol eder sabaha kadar bebek gibi.
Ama o hastaysa (tabi grip gibi rahatsızlıktan bahsediyorum ) ; aman ne var bi grip oldun geçer derim.

Tabi ayarı tutturmak önemli ; umursamaz ayakları yaparım çoğu zaman ama bir lafımla onu nekadar sevdiğimide belli ederim.

Yani ne çok ilgisiz ne çok ilgili oranı önemli.
Erkekleri şımartmamak ve en baştan kendinizi olduğu gibi kabullendirmek ve sizi öyle sevmesini sağlamak şart.
Asla saygıyı bozmamakta lazım.
Deli gibi kavga ettiğimiz olmuyor mu ; tabiki oluyor.ama ne fiziksel ne sözel şiddet olmadı olamaz yoksa biter herşey.
Bunun yanında ; dedim ya şans faktörü biraz önemli, ailemin bana her koşulda sahip çıkabilcek yapıda olması , şuan çalışmıyor olsamda iyi bir mesleğim olması benim güçlü olmamda bir etken.
Ve erkekler güçlü kadın sever , korksada güçlü kadın ister hayatında ezik kadın değil....

Tabiki de her şey bununla çözülür demiyorum ama sağlam bir duruşu olmalı çiftlerin evlilikte. Neye tahammül edip neye edemeyeceğini bilmeli. Eğer katlanamayacağı şeyler varsa evlenmeden konuşulup anlaşılmalı. Kıskançlık, cimrilik, ev işlerinin paylaşımı gibi konularda çiftler evlendiği insanı tanımış olmalı. Evlenince düzelir, evlenince hallederiz, evlenince kapımızı kapayacağız herkes dışarda kalacak gibi düşünceler doğru değil.
Kimse kimseye muhtaç olmamalı, mecbur kalmamalı. Erkek olsun kadın olsun kendini kurtaracak kadar bir iş sahibi olmalı. Hadi biz kadınlar açısından konuştuğumuzdan onun üzerinden gidelim. Ekonomik özgürlük olmalı.
Bir kadın kendini de tanımalı, sevmeli, saygı duymalı. Neyi hakettiğini neyi asla haketmediğini bilmeli. İsteklerinde net olmayı öğrenmeli. Bir gözümün hareketinden ruh halimi anlasın ve ona göre davransın gibi pek de mümkün olmayan isteklerde bulunmamalı. Karşıdaki insanı da tanımalı. Herkes çiçek alan şiir resitalleri yapan evde sizi dansa kaldırıp romantik anlar yaşatacak bir erkek olamaz. Çeşit çeşit insan var. Bunlara bayılmayan kadınlar da var. Mühim olan karşındaki insanı tanıyıp onu olduğu gibi sevip sevemeyeceğimizi görebilmekte. Tabiki de bir erkeğin içinde olmasa bile özel günlerde bari sırf karşısındaki seviyor diye bir gül almayı akıledebilmesi lazım. Benim kastettiğim beni öpüşünün 2. ayını nasıl hatırlamaz diye dertlenmek. (tabi bunların hepsi abartı örnekler)
Kayınvalide falan muhabbetinde ben her zaman 3. kişilerin çiftlerin hayatlarına dahil ettikleri kadar dahil olduklarını düşünüyorum. Çiftler kararlı bir duruş sergileyip müdahale etmesine engel olursa (herkes kendi ailesine) aileler de istese bile müdahale edemiyorlar. Her şey eşte bitiyor.

Benimde esimin ailesiyle aram cok iyi. Ama bu iyiligin karsilikli oldugunu dusunuyorum. Kv sagolsun melek gibi. Oglundan cok beni dusunur. Ben iyi oldugum icin iyi saygida kusur etmedm hic bi zaman. Isteklerimi ilimli bi sekilde nazikce soyledim hep. Belki de o iyi oldugu icin ona karsi iyiyim bende. Bilmiyorum hersey karsilikli bence. Esim meselesine gelince bazen patavatsiz oluyo evet ama genel olarak oda ezdirmez rencide etmez beni. Ne yasiyosak evimizde kimse yokken yasariz. Tartisma falan. O an konusulur biter. Uzatilmaz hic

iş yinede dönüp dolaşıyor kocada bitiyor

Is kocada bitmiyor kadinda da bitmiyor. Is ikisin de bitiyor ama oyle birbirine top atarak degil. Yipranan iliski, biten evlilik oluyor genelde.

Tebrik ederim evli olmadığınız halde gerçekten de çok yerinde tespitler yapmışsınız. Umarım karşınıza sizin gibi düşünen insanlar çıkar.

Ben evlenmeyi dusunmuyorum. :KK45:

Bir de beklentiler var tabi. 60 yaşında insanların saygı çerçevesini geçmediği sürece hal ve hareketlerini değiştirmelerini beklemek gereksiz. Beni kendi kızı gibi sevmeli, oğlu değil mi tabiki de yapmalı, şöyle olmalı, böyle hissetmeli gibi beklentilerimiz minimumda olmalı. Beni sevmeli diye bir şey yok. Saygılı bir şekilde konuşuyorsa, kalp kırmıyorsa kimsenin hislerine müdahale edemeyiz.

Ben 2,5 yıllık evliyim kv bir gün olsun tartışmadım. Eşim her zaman beni savunur. Hatta abartir, ben annesini savunmak zorunda kalırım.

Fakat bunların hiç biri benim aklım sayesinde olmuyor.. Karşınizdaki insan kötü kalpli, uyumsuz, huzursuzluktan zevk alan biriyse, ağzınızla kuş tutsaniz yaranamazsiniz. Ama iki tarafta ılıman bi kişiliğe sahipse, anlaşamadıklari konularda bile uzlaşmacı davranabiliyorlarsa o zaman bu söyledikleriniz olabiliyor.

Çok akıllı, planlı, derinden giden biri olduğumu iddia etmem ama uyumlu, anlayışlı, sakin ve seviyeli ilişkiler kuran biriyim. Öyle herşeyi sorun haline getirmem, her zaman açık konuşup sorunları sakince çözmeye calisirm. Burda öyle konular okuyorum ki bazen yok artık diyorum 'bunu mu dert etmiş gerçekten'... Kv bana bi konuda sitem ediyorsa ve haklıysa ona 'evet anne haklısın ben bu konuda biraz eksiğim' demeyi bilirim. Haksızsa 'düşündüğün gibi değil ben şöyle düşünüyorum' da derim. Ama tekrar altını çizerek söylüyorum kv kötü kalpli biri olsaydı benim bu tutumun hiç bi işe yaramazdı. Çok şükür kalbi güzel olan bi insan.
Kendine haksizlik etme cnm en az senin kalbinde kv gibi guzel.katiliyorum karsilikli olmasi ve denk gelmesi cok guzel.ama ne gelin sikayetleri duyuyoruz eminim seninde gonlun bu denli guzel ve hakkaniyetli olmasaydi bunu firsata cevirecek fettan gelin olurdun.ailesinden uzaklastirip sadece kendine baglardin.

Şu kv ile iyi anlaşabilen kişiler özellikle yazabilirse çok sevinirim.Takipte olacağım.
keşke olsa...
her zaman olmuyor işte.
yaşladikça huysuzlamaya başliyor kvler..
biz ilk iki yıl iyi anlaşandik.. laf sölemeye başladi zaman geçtikçe.
daha yeni başladi çünkü ilerde çocuk olunca daha kötü olacagimizdan eminim...
sanmiyorum iyi anlaşabilen kv-gelin yoktur. varsa yazsin:)

Olayın kilit noktası eşin aşık olması ve birincil ailenin geldiği değil kurduğu aile olduğunun bilincinde olması.

O bilinç yoksa olmuyor.

Onun dışında kayınvalidemle aram iyidir. Hiç ters hareketi olmadı, o iyi olunca ben de oldum. Şey gibiyiz daha çok, biz ikimiz siz hepiniz olsak yine yenemezsiniz. :D

ben 2 yillik evliyim hic kayinvalidemle tartismadim. O noktaya gelmedik bile diyebilirim. Oncelikle vicik vicik surekli gorusulen bir iliski olmamasi lazim. Ayni evde birlikte yasayanlar var, oyle bir durumda ister istemez yuzgoz olunur ve tartisma cikar elbet. Insan bazen evin icinde oz annesiyle tartisiyor. Bir sure sonra mutlaka bir yerden patlak verir. Ayri evlerde yasayanlar icin de soyleyecegim sey, arada hep bir mesafe olmali. Iki taraf da duracagi yeri bilmeli. Burada ese cok buyuk gorev dusuyor. Es dengeyi saglayamazsa gecmis olsun, kalp kirikligina hazir olun.

Benim esim cok sukur benle ailesi arasindaki dengeyi cok iyi saglar. Emrivaki yapmaz bana hicbir zaman, benle konusmadan bana danismadan ailesine gidip sozler vermez. Ailesinin dusuncesinin tersi bir gorus belirtilecekse bunu kendisi yapar, beni one surmez. Kotu olunacaksa ben olurum, sen olma der. Beni ezdirmez, sirf annesi istiyor diye birseyleri zorla bana yaptirmaya calismaz. Ben de hicbir zaman esimin annesine saygisizlik yapmadim, yapmam da. Simdiye kadar bu sekilde iliskimiz gayet iyi gitti. Ama dedigim gibi, burada en onemli nokta esin tavri. O saglam durmazsa anne oglunu parmaginda oynatir. Bu hep boyledir malesef.

Kendine haksizlik etme cnm en az senin kalbinde kv gibi guzel.katiliyorum karsilikli olmasi ve denk gelmesi cok guzel.ama ne gelin sikayetleri duyuyoruz eminim seninde gonlun bu denli guzel ve hakkaniyetli olmasaydi bunu firsata cevirecek fettan gelin olurdun.ailesinden uzaklastirip sadece kendine baglardin.

aa çok teşekkür ederim çok tatlısınız.. :oops:

Ben de eşim de inatçı ve baskın karakteriz buda bizi çok zorluyor . Eşim bana göre sessiz oturakli hemen sinirlenmez biriktirir ben ise daha heyecanlı hemen sinirlenen biriyim (7 yaş büyük benden) . Herkezin içinde canım cicim aşkım bocegim demez ama sevdiğine eminim. KV ile anlasamadik ama kV şizofreni ve trafik kazası geçirmiş üstüne de komşu kayinpederime sulaninca kafa yerinde değil ne dediğini bilmez aksama kadar yatar her ise hinayetlik yapar annesi ile ayni evde 1 yil yaşadık (ben üst katta kV alt katta) ben saygida hizmette küsür etmedim ama asla laf kaldıramam. Bosanma aşamasında barışık eşimle. Şimdi başka sehirdeyiz 3 yıldır ve mutluyuz kimse bize karismasa dışarıdan biz çok mutluyuz bir soğanı keser yeriz yeterki huzurlu olalım ama ailesi yüzünden tartismamiz çok oluyor örnek ( kurban bayramında kV büyük baş kestiler kendi evimize 1 dondurucu 2 buzdolabı et oldu ve kV bana geçen yıldan 6 poşet bu yıldan 1 poşet et koymuş ) gelde tartışma.

Bu başarı karşındaki erkeğe bağlı. Erkekler eşi ile ailesi arasında köprü gibidir. Sen kalkıpta eşini savunamaz korkarsan ailenin eşini ezmesine sessiz kalırsan ister istemez kadında kendi kurallarını uygular.
Şahsen ben saygı dan başka bişey sunmam. Karşımdaki bana güzel sıcak insanca gelirse bende onlara öyle giderim onlar beni yok sayarsa bende resti çekiyorum.
Bu bence hem Kocaya hemde koca tarafına bağlı. .. onlar evine yeni gelen Gelini bağrına basıp kucak açmalı. Bunu bilir bunu söylerim.
Ne kadınlar var kılını bile kıpırdatmıyor ama eşin ailesi baştacı ediyor. Kesinlikle eşe bağlı.

Tespitler yanima kar kalsin. :KK53:
Sana da katiliyorum bende bekarim ama cok analiz empati ve analitik dusunmeye calisirim.nerdeyse cevremin guzin ablasi oldum.simdi diyecekler yasmakla duymak bir degil ama dusuncelerimin beni yaniltmadi simdiye kadar.
Alkisliyorum seni bekar olarak boyle dusune biliyorsun sende cnm

keşke olsa...
her zaman olmuyor işte.
yaşladikça huysuzlamaya başliyor kvler..
biz ilk iki yıl iyi anlaşandik.. laf sölemeye başladi zaman geçtikçe.
daha yeni başladi çünkü ilerde çocuk olunca daha kötü olacagimizdan eminim...
sanmiyorum iyi anlaşabilen kv-gelin yoktur. varsa yazsin:)

Hem de nasıl.Doğumdan sonraki süreç korkulu kabusum oldu.

Hem de nasıl.Doğumdan sonraki süreç korkulu kabusum oldu.
biz çok iyiydik ama zaman geçtikçe esikisi gibi olmuyor.
eşim kızıyor beni hep savunur.
yinede tamam derim istediği yaparim. ama laf dinlemediğimde laf eder..
geçen kurbanda ben merdivenleri silmediğim için anneme bi ton laf etmiş..
annem zamanı yok çalışıyor demiş gücenmiş öle dediğinde..
bana hep tembih edip durur kızım şöle böle yap diye..
yapmıyorum laf ediyor bi kere.
nabiyim her çalışan bayan gibi pratik degilim.
hamileyim bide
evine kocana bakicaksin diyo.
hee diyorum geçiyorum dinlemiyorum takmiyorum işte.
eşim de bana hak veriyo bişey demiyo:)

Back
X