• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı kadın olmak herşeyi güzel idare edebilmek

Yani kv kötü değildir ama vardır düşünmeden söyledikleri
Örnek verecek olursam eşimden daha fazla yoruluyorum mesela bunu kendilerde bilir.
Ayda yılda bir yemeğe gideriz eşim bana sağolsun kurmada toplamada yardım eder gerekirse yıkamada her ne ise
Oradan kv eşimin hemen elinden alır ver oğlum zaten yoruluyon tüm gün der .Eşimle o an göz göze geliriz güleriz .Ben artık komik buluyorum çünkü eşim annesine döner der anne farkındamısın bilemem ama aseg de yorgun oda işten geldi der.Evet oğlum haklısınlara dayanır istersen sende bırak kızım der ahhaaa .Kv sağolsun bu huyunu 9 yıldır unutmadı.Bunu devamlı dert edinecek olsam dert sahibi olurum sanırım.Sallıyorum yani.Anlatılacak örneklemeler çok aslında ama ben kv kötü kaynana grubuna dahil etmeyip düşünmeden davransada cahilliğine oanki haline vuruyorum,belki eşimin desteği var onun rahatlığı bilemiyorum.Onun desteği olmazsa atıyorum bu küçücük konuda bile beni savunmazsa belki ben bunu tersi örneğini gösterirdim.Erkek ile uyumda çok önemli insanın kafa yapısı uymalı ve ortak haraket etmeli diye düşünüyorum. Sağolsun yerinde olsunlar severim kv'mi :)

Bence herşeyin temelinde aile yatar. :KK74:
Büyükler öğretiyor evlatlarına sevgiyi,saymayı.:anne:
Benim kocamın ailesi tam Anadolu insanıdır.:KK25:
Kıyafetleri,konuşmaları benim ailemle taban tabana zıt olan.:KK51:
Beni görseniz bu aile seni nasıl kabul etti, seni neden ve nasıl bu kadar çok seviyor dersiniz.:-)
Öyle muhteşem yürekleri vardır ki buraya anlatsam abartıyorsun dersiniz.:KK57:
Kocam o kadar sevgi dolu bir ailede büyüdüğü için beni çok güzel seviyor.:KK36:
İnsanlar saygı duymayı,koşulsuz sevmeyi biliyorsa Rabbimin izniyle açılmayacak kapı yok... :KK31:
Her zaman duamdır,Allahım tüm bekarlara bizimki gibi evlilik nasip etsin inşallah... :KK37:

Konuları okuyunca o kadar sorun var ki evliliklerde. Başta kayınvalide olmak üzere tabi...
Bazı kadınlar ise bakıyorsun kocası peşinde köle olmuş, annesine karşı bile karısını savunur.
Cok yakınımda örneği de var kuzenim ve karısı..Kız öyle güleryüzlü falan da değil ama oğlan iyi kapılmış, annesine laf bile ettirmez...

Diğer konularda da kocasına her dediğini ustaca yaptırabilen, kendini ağırdan satan, kocasının dırdırcı gözüyle bakmadığı hatunlar yok değil...Kaynana ile iyi geçinebilen...Karşıdaki insan da çok önemli tabi...Kötü de olsa aklını kullanarak min. sorunla bütün düzeni yürütebilenlere bravo

Kadın olarak beklentilerimiz oluyor, sürekli düşünüyoruz, eşten güzel söz, herşeyin önünde tutmasını istemek, hatalarını farkedip özür beklemek, zamanını bize ayırmasını, aşkını göstermesini beklemek gibi ama malesef beklentilerimiz karşılanmadığı zamanlarda tartışmaya dönüşebiliyor sonra soğumalar yatak ayırmalar vs

Merak ettiğim içinizde bunların hepsini yapabilen var mı ve sürdürebilen bu kadar akıllı, planlı, derinden gidebilen, duygularına hakim olabilen...Boylece erkeğine de tam hakimiyet kurabilen...İyi bir cinsel hayat ta erkekler üzerinde çok etkili diye düşünüyorum bu da vardır öyle eşlerde...Varsa tüm düzeni nasıl yaptığını da burda anlatırsa herkes faydalanır diye düşünüyorum...Özellikle biz bayanların duygusallıktan yaptığı hatalar çok fazla....Akıllıca davranmak yerine fevri olunca işler sarpasarıyor...O sabrı herdaim gösterebilen mantığı ile hareket edebilen var mı acaba
kişilik meselesi bu birazda demek ki adam düzgün biri ki savunuyor eşini

-Karşılıklı anlayış
-Bolca empati
-Kendisine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma,felsefesi
-Kayınvalideyi asla kötüleme, varsa sorunun onunla konuş hallet
-Evlendikten sonra değişme, değiştirmeye çalışma
-Evlenince kimse kimsenin sahibi olmuyor, özel hayata saygı duy
-Eşinin hobilerine, yapmaktan zevk aldığı şeylere saygı duy ama en güzeli sende onunla zevk almaya çalış.
-Kıskandığını asla belli etme
-Ufak şeyleri sorun etme
-Karşılıklı susmayı bil , arada alttan aldın diye gururun yerlerde sürünmez.
-Evlilik bir tarafın diğer tarafa üstünlük kurduğu bir savaş meydanı değil, beraber yanyana yürünen bir yol unutma
-Kayınvaliden sana birşey söylediği zaman "kendi annem bana bunu söyleseydi ne derdim?" diye düşün ve tepkini ona göre ver.
-Kimse evde asık suratlı dolaşan bir eş istemez, dışarıda ki hayatını dışarıda bırak ve evde gülümse...Eşine,çocuğuna gülümse. Evine koşa koşa gelen bir eşin olsun.
-Bazen renk kat hayatınıza, arada gün içinde hoş mesajlar at "akşam olsa da eve gitsem" dedirt adama....Özel zamanlar planla, seks bir görev değil eşlerin paylaştığı en özel anlardır. Doyasıya yaşa ve yaşat...

Liste uzar gider...ben hepsini uyguluyorum..Çok şükür iyi bir evlilik ve aile ilişkilerimiz var. Mutlaka yanlış anlamalar, arada kırgınlıklar oluyor ama sorun yaratmak değilde çözüm odaklı olmak gerekli. Yıkmak dağıtmak en kolayı çünkü.

Bu arada eşim, anne ve eş arasında ki dengeyi sağlam kurabilen biri. Kayınvalidem ile ilgili varsa bir sorun zaten haberi olmaz onu ben kayınvalidem ile çözerim zaten. Ama haberi olursa da haklıya haklı, haksıza haksız der. Annesini tamamen ezip sadece bana tapan her koşulda sen haklısın karıcım diyen bir erkek hayalim olmadı zaten, adaletli olması yeterli.

Biri bana seslenmiş :) 4 yıllık evliyim. Kv ile bir kere tartışmayı kenara koy sesimi dahi yükseltmedim. Kayınvalidemin yapmasının yanlış olduğunu düşündüğüm seylerde kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yapıyorum. Şunun kayınvalidesi şöyle şöyle yapmış ne kadar yanlış falan diye.
Onun dışında ufak detaylara büyük anlamlar yüklemiyorum kafamda da tutmuyorum akşam eve gidicem nasılsa diye he deyip geçiyorum.
Görümcelerimle de aram çok iyidir. Kardeşlerim için ne fedakarlık yaparsam onlar içimde aynısını yaparım.
Eşime gelince yatak odası elbetteki çok etkili. Sağlıklı cinsel ilişki sağlıklı evlilik bence. Eşime hem fazla sorumluluk yüklemem gemde yapması gereken seyleri kibarca nazikçe ona işlerim. Yapmasını istediğim seyleri de aynı şekilde güzelce ifade ederim asla dır dır yapmam beklerim. Olmasa da beklerim. Ama şimdi ama 3 gün ama 1 hafta sonra olur. Olmuyor mu yine de sabrederim. Ailesiyle ilgili asla eleştiriyi direk yapmam. Çünkü bende aile eleştirisini kaldıramam. Aslında biraz da su var özünde kendine yapılmasını istemediğin sey kimseye yapma. H
Şöyle bi örnek vereyim. Geçenlerde kv görümce ben köye gittik kışlık hazırlamaya. Eşimin büyük dayısı ve yengesi de komşuları. Kadın sürekli bana laf etti. Gelin sunu yapmamış gelim bını yanlış yapmış vesaire. Ben tek bi cevap vermedim. Kv görümce yeteri kadar karşılık verdi beniö iyiliğim konusunda. Neyse döndük geldik. Eşimle kahvaltıda konuşuyoruz ne yaptınız köyde hayatım falan dedi.anlattım söyle yaptık böyle yaptık diye sonra dedim ki yenge de söyle söyle dedi ama ama sağolsın annenler yeterli cevabı verdi ben konuşmadım Allah kadının gelinlerine sabır versin dedim konu kapandı.
Aradan bi ay geçti köye gittik haftasonu için eşim kv ye dedi ki eğer yenge eşime laf ederse cevabını veririm kimse benim karıma kaynanalık yapamaz dedi(ben şok oldum hemde gururlandım)
Bende dedim ki saçmalama canım onlar büyük cevap vermek olmaz susarız bi gece kalıyoruz altı üstü diye. Ertesi gün bişey taşınacaktı eşim sen taşıma hayatım dedi. (Hamileyim 6 aylık) yengede bunu da taşımayacaksa niye aldık gelini dedi. Eşimde sen kendi gelinlerinle uğraş yenge onu sen almadın ben kendime eş yaptım sesi :)))
İşin özü başta eğer ben yengem söyle sesi yengen böyle dedi bıktım ailenden falan desem Ada'm kesinlikle böyle bişey yapmazdı

Konuları okuyunca o kadar sorun var ki evliliklerde. Başta kayınvalide olmak üzere tabi...
Bazı kadınlar ise bakıyorsun kocası peşinde köle olmuş, annesine karşı bile karısını savunur.
Cok yakınımda örneği de var kuzenim ve karısı..Kız öyle güleryüzlü falan da değil ama oğlan iyi kapılmış, annesine laf bile ettirmez...

Diğer konularda da kocasına her dediğini ustaca yaptırabilen, kendini ağırdan satan, kocasının dırdırcı gözüyle bakmadığı hatunlar yok değil...Kaynana ile iyi geçinebilen...Karşıdaki insan da çok önemli tabi...Kötü de olsa aklını kullanarak min. sorunla bütün düzeni yürütebilenlere bravo

Kadın olarak beklentilerimiz oluyor, sürekli düşünüyoruz, eşten güzel söz, herşeyin önünde tutmasını istemek, hatalarını farkedip özür beklemek, zamanını bize ayırmasını, aşkını göstermesini beklemek gibi ama malesef beklentilerimiz karşılanmadığı zamanlarda tartışmaya dönüşebiliyor sonra soğumalar yatak ayırmalar vs

Merak ettiğim içinizde bunların hepsini yapabilen var mı ve sürdürebilen bu kadar akıllı, planlı, derinden gidebilen, duygularına hakim olabilen...Boylece erkeğine de tam hakimiyet kurabilen...İyi bir cinsel hayat ta erkekler üzerinde çok etkili diye düşünüyorum bu da vardır öyle eşlerde...Varsa tüm düzeni nasıl yaptığını da burda anlatırsa herkes faydalanır diye düşünüyorum...Özellikle biz bayanların duygusallıktan yaptığı hatalar çok fazla....Akıllıca davranmak yerine fevri olunca işler sarpasarıyor...O sabrı herdaim gösterebilen mantığı ile hareket edebilen var mı acaba

Eşimle hiç hesabım olmaz
Onu idare etmem, idare ettiğim adama eşim diyemem bu benim için çok önemli
İçtenlikle , tüm hissettiklerimi anlatırım ona bazen doğrusun, bazen yanlışsın der ve sebebini izah eder
Aramızda tam güven olduğu için beni kimseye ezdirmez, ailesine bir kötülük ya da saygısızlık yapmayacağımı bilir ki ailesi beni zerre sevmez, istemedikleri bir kadınım. Eşi yatakta idare et, politika yap falan türünde şeyleri hiç öğrenemedim ama fark ettim ki sevgi olunca, dürüstlük olunca, merhamet olunca geçim oluyor. Birazda insanın egolarını fark etmesi lazım, ben bu insanlara neden sinir oluyorum, bu hissettiğimin temel sebebi nedir gibi yoklamak lazım kendini, ben bunun çok faydasını gördüm. Eşimde bende birbirimize istediğimizi yaptırırız, birimiz bir şeyi yapmak istemiyorsa emir kipleri ve suçlama kullanmadan konuşuruz, çok şükür ağır bir sorun yaşamadık. Eşimin en takdir ettiğim yanı problemleri benimle çözer, başka kimseye tek kelime anlatmaz, kimsenin de benim için yorum yapmasına izin vermez ama bunu ben sağlamadım, onun yapısı bu, bizde durum böyle.

Bence insanlar nasil davraniyorsa
Karsisindan oyle tepki aliyo
Kv diye anne gibi davranilmazsa
O da kizi gibi davranmiyor ..
Annen onu dedi baban bunu yapti diye diye adamlarin kafasini sisirip ustlerine salmak hic akillica bi davranis degil..
Kopruyu gecene kadar misal nisanliyken gul gibi davranip nasil olsa evlendim tak diye baska bi hale burunursen karsiligi da o sekilde olacak kacinilmaz ..
Ufak seyleri dag yapan insandan ben bile hazetmiyorum
Ki koca hazetsin ..
Sakiz gibi uzun konusan hatundan
Kendini ve ailesini ovenden
Kendini gelistirmeyen surekli insanlarla hasir nesir olan
Uretmeyen
Surekli ve herkesten beklenti icerisinde olan insandan maalesef kimse hoslanmiyor..
Bi de piremsessss sendromu var ki akillara zarar ..

Gelinler kayinvalideler ile yarismayi birakirsa, onlari bi anne olarak degil de eslerinin annesi olarak kabul ederlerse, saygiyi elden birakmayip yuz goz olmaktan kacarlarsa, kocalari bir oraya bir buraya cekistirmeyi birakirlarsa iste o zaman yasanan problemler uclu degil , sadece kari koca arasinda olur.

Dipsiz not: Evli degilim ama gozlemlediklerim bunlar.
Ek olarak @
ATTRAENTE 'nin
dedigi gibi ucuncu kisileri karistirmak her zaman sorun yaratir.

"Eşimin en takdir ettiğim yanı problemleri benimle çözer, başka kimseye tek kelime anlatmaz. "

Son düzenleme:
Nacizane anlatmam gerekirse, eşimin ailesi ile aram çok iyidir.kv kp görümce olsun.çoğu kez oğullarıyla konuşmaz beni ararlar.tabi karşılıklı asla saygısızlık etmem, esprili konuşur, özel günlerde ararım.
Eşime karşıda zor zamanlarında anne şevkati ile yaklaşır, derdini dinlerim..cinsellik derseniz o kısım biz de iyi değil gebelik yüzünden bilemiyorum.

Ben 2,5 yıllık evliyim kv bir gün olsun tartışmadım. Eşim her zaman beni savunur. Hatta abartir, ben annesini savunmak zorunda kalırım.

Fakat bunların hiç biri benim aklım sayesinde olmuyor.. Karşınizdaki insan kötü kalpli, uyumsuz, huzursuzluktan zevk alan biriyse, ağzınızla kuş tutsaniz yaranamazsiniz. Ama iki tarafta ılıman bi kişiliğe sahipse, anlaşamadıklari konularda bile uzlaşmacı davranabiliyorlarsa o zaman bu söyledikleriniz olabiliyor.

Çok akıllı, planlı, derinden giden biri olduğumu iddia etmem ama uyumlu, anlayışlı, sakin ve seviyeli ilişkiler kuran biriyim. Öyle herşeyi sorun haline getirmem, her zaman açık konuşup sorunları sakince çözmeye calisirm. Burda öyle konular okuyorum ki bazen yok artık diyorum 'bunu mu dert etmiş gerçekten'... Kv bana bi konuda sitem ediyorsa ve haklıysa ona 'evet anne haklısın ben bu konuda biraz eksiğim' demeyi bilirim. Haksızsa 'düşündüğün gibi değil ben şöyle düşünüyorum' da derim. Ama tekrar altını çizerek söylüyorum kv kötü kalpli biri olsaydı benim bu tutumun hiç bi işe yaramazdı. Çok şükür kalbi güzel olan bi insan.
Bu sizin sağlam karakteri güzel uyumlu olruğunuzu gösteriyor, insanın kendini tanıması bilmesi takdire şayandır tıpki sizin gibi tebrik ederim hatalı olduğunda itiraf edebilmesi doğruyu takdir edebilmek çoğu kıskançlıktan doğruyu eğriymiş gibi göstermesi yanlışa dur diyebilmek kanımca insan olana kolay ,olmayana ise çok zoor işler vs..önce kendimizi tanımak sonrası kişiler kendilerini öyle yada böylemi olduğunu belli eder önce kendimizi düzeltebilelim . Allah sizide bizide iyilerle karşılaştırsın amin

bence adamdan kaynaklı tamamen. Adam adamsa ne eşini ezdirir ailesine, ne de ailesine laf söyletir. Burda da kv deler oğullarını pek kıymetli, pek kendilerine bağımlı yetiştirdikleri için adamına rastlamak zordur.

Kim durduk yere huzursuzluk çıkartmak ister ki , herkesin niyeti iyi olduktan sonra. İkinci temel sorun konuşmamak. Kvde ye , görümceye bozuluyoruz - söylemiyoruz/söyleyemiyoruz. Daha çok kinleniyor bir yerde patlıyoruz "sen bana böyle yapmıştın, sen bana bunu demiştin" diye. Ne hissettiğimizi söylemeye korkan bir toplumuz maalesef.

Valla ben onu bunu bilmem nerde Kadir kıymet bilmeyen umursamaz tip varsa el üstünde tutuluyor ..
İnce düşünceli hatunlar ise daha cok hırpalanıyor..
Gelinler kayinvalideler ile yarismayi birakirsa, onlari bi anne olarak degil de eslerinin annesi olarak kabul ederlerse, saygiyi elden birakmayip yuz goz olmaktan kacarlarsa, kocalari bir oraya bir buraya cekistirmeyi birakirlarsa iste o zaman yasanan problemler uclu degil , sadece kari koca arasinda olur.

Dipsiz not: Evli degilim ama gozlemlediklerim bunlar.
Ek olarak @
ATTRAENTE 'nin
dedigi gibi ucuncu kisileri karistirmak her zaman sorun yaratir.

"Eşimin en takdir ettiğim yanı problemleri benimle çözer, başka kimseye tek kelime anlatmaz. "

iş yinede dönüp dolaşıyor kocada bitiyor

Bu işler öyle stratejiyle falan olacak şeyler değil bence... biz sevgiliyken herbirimizin kendi arkadaşları karşı tarafa acırdı, sen o kızı/o çocuğu nasıl da eziyorsundur diye... hatta annem sevgilin evliya gibi biri olmalı herhalde derdi, keza onun ailesi de benim her an onu terk edebileceğimi düşünürdü... sonuç olarak biz on dört yıldır beraberiz:)

Ama saygı, sevgi ve birlikte olma isteği herşeyi mümkün kılıyor... biz akıl paydasında buluşuyoruz, karar verirken ben ya da sen diye değil ne mantıklı ona bakıyoruz, birbirimizin üzerinde ego tatmin etmiyoruz...

ben kayınvalidemle de iyi anlaşıyorum ki kendisi kendini acayip beğenir, herşeyi o doğru ve güzel yapar.... ben de tıpkı onun gibi aynı şeyleri kendim için düşünüyorum...ahahhaaaa... ama karşılıklı saygı olunca hiç sıkıntı olmuyor....

kafası çalışan ve görgülü/saygılı insanlarla karşılaşmanız dileğiyle:)

Back
X