• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıllı Hatun Nasıl Olunur

EverMore

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
369
464
123
Diğer
Merhabalar beni hatırlayanlarınız olacaktır. 1 yıldır evliligimle ilgili konular açıyorum. Biz eşimle 4 aydır ayrı yaşıyoruz ve son kez denemeye karar verdik en azından çoçuğumuz için. Yeni bir ev tuttuk aileme biraz uzak. Taşınma surecindeyiz. Çocuğu da krese vereceğiz. Bilenler biliyorlar coookk şeyler yaşadık 1 yıldır coookkk yıprandik. Sabırlı tahammülü eşim gitti yerine başka bir adam geldi.Benim bu ilişkide çok hatalarım oldu biliyosunuz. Pireye kızdım yorganı yaktım, ağır laflar ettim, onu ailemin yanında ezdim vs.. Aslında eşim tamamen boşanmaya karar vermişti fakat oğlu için tekrar denemek istediğini soyledi ve deneyeceğiz. Ama artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak diyor. Ilıman sessiz sakin çenesini tutan bir kadın olcaksin diyor. Ben oğlum için deniyorum diyor. Bana değer vermiyor musun diyorum zaman içinde göreceğiz bunu sen belirleyeceksin diyor. Ama bu süreçte de beni sürekli merak ediyor, whatsapp gözükme saatime bakıyor, giydigime cikardigima pür dikkat vs.. Anlayacağınız çok stresliyim.

Bu adam bana çok değer verdi vaktinde ama ben akilsizliklar ederek onu hor kullandım resmen. Herşeyi eline yüzüme bulaştırdım. Eve 10 dk geç kaldı diye kıyametler koparan da bendim, ailemin yanında bağıran çağıran da. 10 yıllık birlikteliğimiz var, bunun yarısı evlilik.

Şimdi soruyorum size ben nasıl davranmaliyim? Çok stresliyim. Bana aynı evin içinde nasıl davranacak ne olacak diye. Bana akıllar verin tamamen farklı bir insan olmak istiyorum. Akıllı hareket etmek istiyorum. Eski verdiği değeri kazanmak istiyorum ama bunu yaparken de kulu kölesi olmadan yapmak, kendimi ezmeden yapmak istiyorum.

Bunu kendime itiraf etmek bile çok zor ama ben niyeyse sevgi arsızı bi insanım. Eşimin ilgisi sevgisi olmandan hayata hatta oğluma bile motive olamıyorum, çok kafaya takıyorum. Nasıl başarırım, nasıl hareket etmem lazım? Bi nevi bu evliliğin geleceğini benim hareketlerim belirleyecek. Hatta onun bana olan tavrını da..

Onu ne takın ne de ona kızıp bağırıp çağırın. Hiçbir şey yapmayın görmezden gelin bence. Bence boşansanız daha iyi olurdu. Adam şimdi intikam alacak eskiden ezilmesinin hıncını alacak bu yüzden hiç takmamak görmemek duymamak daha akıllıca olur. Zaten evliliğiniz eskisi gibi olmayacağından sizin onu takmadığınızı görürse boşanır rahat edersiniz.

Isin gucun de var aslinda ama kafani yeterince oyalamiyor hala anlasilan. Biraz sakin ol. Bunun icin teknikler arastirabilirsin. Bu yaklasimla bogarsin adami. Gerci onun soylediklerini de itici buldum ben ama kisacasi deneyecekseniz adam dunyadaki son dayanaginmis gibi davranma adama.

Yürütmeyi düşünüyorsanız, rahatsız edici özelliklerinizin farkındaymışsınız zaten onları törpülemeye çalışın ama eşinizin tavrı hiç iyiye alamet değil, bir öc alma peşine düşmüş gb görünüyor yani bundan sonra ağzınızla kuş tutsanız yaranamayabilirsiniz

Son düzenleme:
Degisecebileceginizi düşünmüyorum eşiniz de intikam çanları çalıyor bence sadece oğlu için değil bu yüzden bosanmamış.Size ılıman sessiz sakin bi kadın olacaksın demesi bundan,dilerim ben yanılırım.

Ilıman sessiz sakin kadınlar akıllı kadınlar değildir bu arada.Nerde ses tonunu artırıp nerde sessiz tonda konusacagini bilen kadınlar akıllıdır.Susmayın

Evlilik terapistine gidin. Buradan cozulecek bir durum degil bu. Iki tarafli taviz gerekiyor ama o topu sana atiyor sen ona.

Bence dogal olun samimi davranin gonlunu alin madem ,mesela onu dinleyin guler yuzle karsilayin, evde ona susulenin neseli olun ,kuzum bildigin cilveli olun yani ....eskiyi dusunmeyin guler yuz cok onemli bence bunlari yaparkende yapmacik olmayin dusunun o hayat arkadasiniz deger verin ailenizin yaninda hor davranmissiniz onceden simdi mesela ailenizin yaninda ona degerli oldugu hissettirin yani duzelir bence ya

Eski konularınızı bilmiyorum sadece yazdıklarınızdan yola çıkarak, sizin değiştiğinizi görmek istiyor sanırım. Ayaklarını bile yıkarım demesi bu yüzden. Geçmişi kapatıp yeni bir sayfa açmak gerekiyor. Bunun için bir evlilik terapistine gidebilirsiniz.

Bakın sizin eşiniz bence pohpohlanmak istiyor ben öyle anladım. Yani sen nasıl dersen kocacığım, senin dediğin doğrudur. Öyle dersen öyle yapalım. Evet çok mantıklı konuştun. Bu tarz olmanızı istiyor biraz. Bir kavga sırasında siz haklı bile olsanız biraz savunan kendinizi sonra evet haklısın diyin onu dinleyip sakinleşince birkaç saat sonra ben şöyle istiyorum şu sebepten dolayı ben şunu dedim tarzı kendi fikrinizi söylerseniz yumuşak bir şekilde dediklerinizi haklı bulur.
Bu adam erkek yerine konmak istiyor bence sizin ona ihtiyacınız olduğunu görmek istiyor okurken ben böyle hissettim. Biraz by konuda pohpohlarsanız dediği gibi sizi el üstünde tutacaktır.

iletişim kitapları var...etkisini görürsünüz....ayrıca hep kendinizi yargılamışsınız..eşinizde de vardır mutlaka...

Merhabalar beni hatırlayanlarınız olacaktır. 1 yıldır evliligimle ilgili konular açıyorum. Biz eşimle 4 aydır ayrı yaşıyoruz ve son kez denemeye karar verdik en azından çoçuğumuz için. Yeni bir ev tuttuk aileme biraz uzak. Taşınma surecindeyiz. Çocuğu da krese vereceğiz. Bilenler biliyorlar coookk şeyler yaşadık 1 yıldır coookkk yıprandik. Sabırlı tahammülü eşim gitti yerine başka bir adam geldi.Benim bu ilişkide çok hatalarım oldu biliyosunuz. Pireye kızdım yorganı yaktım, ağır laflar ettim, onu ailemin yanında ezdim vs.. Aslında eşim tamamen boşanmaya karar vermişti fakat oğlu için tekrar denemek istediğini soyledi ve deneyeceğiz. Ama artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak diyor. Ilıman sessiz sakin çenesini tutan bir kadın olcaksin diyor. Ben oğlum için deniyorum diyor. Bana değer vermiyor musun diyorum zaman içinde göreceğiz bunu sen belirleyeceksin diyor. Ama bu süreçte de beni sürekli merak ediyor, whatsapp gözükme saatime bakıyor, giydigime cikardigima pür dikkat vs.. Anlayacağınız çok stresliyim.

Bu adam bana çok değer verdi vaktinde ama ben akilsizliklar ederek onu hor kullandım resmen. Herşeyi eline yüzüme bulaştırdım. Eve 10 dk geç kaldı diye kıyametler koparan da bendim, ailemin yanında bağıran çağıran da. 10 yıllık birlikteliğimiz var, bunun yarısı evlilik.

Şimdi soruyorum size ben nasıl davranmaliyim? Çok stresliyim. Bana aynı evin içinde nasıl davranacak ne olacak diye. Bana akıllar verin tamamen farklı bir insan olmak istiyorum. Akıllı hareket etmek istiyorum. Eski verdiği değeri kazanmak istiyorum ama bunu yaparken de kulu kölesi olmadan yapmak, kendimi ezmeden yapmak istiyorum.

Bunu kendime itiraf etmek bile çok zor ama ben niyeyse sevgi arsızı bi insanım. Eşimin ilgisi sevgisi olmandan hayata hatta oğluma bile motive olamıyorum, çok kafaya takıyorum. Nasıl başarırım, nasıl hareket etmem lazım? Bi nevi bu evliliğin geleceğini benim hareketlerim belirleyecek. Hatta onun bana olan tavrını da..
Hatalarının farkındasın zaten, onları tekrarlamamaya çalış. Mesela adamı hor kullandım demişsin bunu yapma, dışarda arkadaşlarına nasıl saygı ile yaklaşıyorsan eşine de aynı saygıyı göster. Bir evlilik terapistinin sözünü okumuştum, nasılsa kocamız eşimiz diye sevgi saygıyı esirgiyoruz eşlerimizden, halbuki diğer insanlara nasıl davranıyorsak onlara da aynı saygıyı göstermeliyiz diyordu .
Birde çok sıkboğaz etme adamı, geç geldi diye üstüne gitme, kıskanma yani, kıskanıyorsan da içinden yap , ona belli etme.
Herhangi bir davranışında karşındaki aynı şeyi sana yapsa ne düşünürsün diye sor kendine, empati yap yani, sana yapılmasını istemediğin bir davranışı eşine yapma.
Hakkınızda hayırlısı olsun, tabi adam evden gitmesin diye de kendini kul köle de etme, belli sınırlarını da koru

iletişim kitapları var...etkisini görürsünüz....ayrıca hep kendinizi yargılamışsınız..eşinizde de vardır mutlaka...
Evet benim ilk evlendiğim zamanlarda okuduğum kitabın adını hatırlamıyorum ama sosyal medyada takip ettiğim bir evlilik terapistinin "evlilikte pozitif iletişim" diye kitabi var.
Birde bir ara Selin Karacehennem diye bir evlilik danışmanının programını İzliyordum , bazı güzel önerileri oluyordu, YouTube dan vs bakabilirsiniz belki konu sahibi EverMore EverMore

Arkadaşım, aile yanında yada başkalarının önünde sizin için önemli, ya da konuşurken gerilip bağarmakla sonuçlanacak konuları asla konuşmayın. Bubirinci kuralınız olsun ve bunu eşinizin de yapmasını söyleyin.
Hatta bazı şeyler konuşmadan, mesele haline getirmeden zamanla çözülüyor, bazı şeyler de Malesef karakter, huy değişmeyince ne yaparsan yap boş ki onların değişmeyeceğini kabullenemiyor kalıyor geriye
Ben şahsen 10 yıllık evliliğimde bunları acil bir şekilde öğrendim. Hep üzmekle,üzülmekle geçirmemeli zamanı. Artık mottom eğlenmene bak....tavsiye ederim

son cümlede eşimin sevgisi , ilgisi olmadan yapamıyorum diyorsunuz ya , şimdi siz 4 ay ayrı kalmışsınız , ayrılmanın eşiğine gelmişsiniz zaten , nerdeyse onsuz bir hayatınız olacaktı . Bir daha o durumu gelmek istemiyorsanız eşinizin neyi sevip ne sevmediğini siz bizden daha iyi biliyorsunuz onlara dikkat edin Bence.

Eşinizden bu aşamada ilgi beklemeyin sizi şımartmamak icin göstermeyecek , ve bu zaman zarfında ona düzeldiğinizi buna rağmen onun neden düzenlediğini ona söylemeyin siz söyledikçe o daha da gerilecektir.

Daha önce yaptığınız hataların neler olduğunu siz biliyorsunuz zaten.Bütün bunları tekrar yapmayacaksiniz sadece..
Sadece sevgi ve aşk değildir bir evliliği ayakta tutan.Belkide en önemli etken saygıdır. Saygınızı koruyun adil olun gerisi gelir.

Back
X