• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin kızlar......

gerekirse değil cnm direk tedaviye başlayın.bağimlisi olduysa coktan ele geçirmiş eşinin bünyesini bunu çok fazla kişi kendi iradesi ile bırakabilceğini düşünmüyorum.sana da cok büyük sorumluluk düşüğo.internetten iyice araştir guzelce yonlendir eşini. kurtulunmayacak şey değil.zaten bikaç aymiş millet senelerdir içiyor..ikinize de saır diliyorum allha sizi kötülüklerden korusun..

inanamıyorum :1shok::1no2:
çok üzüldüm, ne umduk ne bulduk, hiç akla gelmez bişey çıktı gerçek!
bırakma arkadaşım kocanı, yazık adam zaten kurtulmak istiomuş, tek başına nası kurtulur desteğin olmadan? ayrıca bırakmak istiyo olması çok ii bişey, neticede beyinde bitiyo bu iş.. ya sen bunu öğrenseydin sana defol git karışma ben memnunum deseydi? bi de öle düşün lütfen, adamın şevkini kırma..
allah yardımcınız olsun..

emin ol bu durumdan bence...
senin anladığını veya şüphelendiğini bildiği için böyle bir yalana baş vurmuş olabilir

internetten araştırdım içtiği maddeyi hepsi eşimde mevcut ama diğer maddelerden tek bi farkı var psikolojik olarak insan kendini bağımlı hissediyomuş bedensel bağımlılığı yokmuş bu zıkkımın yarın eczaneden depresan ilaçlarını sorcam en etkili hangisiyse onu alcam kullanır inşallah uyuyarak bi kaç günü geçirsin sonrası kolay olur inşallah beni umutsuzluğa düşüren bişey var eşimin içtiği şey 10 günde vicuttan atılıyomuş ama 6 aylık bi süreç var beyinden atılması için her an içmeye meyilli olurmuş buna başlayan insan bu arada kullandığı madde kokain kızlar ben yazayım belirtilerini akşamdan buyana araştırıyorum çünkü belki sizinde etrafınızda bu zıkkımı içen vardır ve sizde bilmiyosunuzdur benim gibi

Kokain kullanımının ruhsal belirtileri

*Yükselme (coşku) hissi ile birlikte aşağıdakilerden en az biri olur

- Düşük dozlarla zihinsel ve fiziksel performansta artış

- Öfori (neşe) ve enerji artışı

- Hiperaktivite (hareketlilik)

- Afektif (duygusal) küntleşme, yorgunluk, üzüntü ya da sosyal geri çekilme

- İnsanlarla daha fazla birlikte olma, konuşkanlık

- Kişilerarası ilişkilerde duyarlılık

- Anksiyete, gerginlik ya da öfke (ajitasyon, irritabilite)

- Uyanıklık hali

- Grandiyosite (kendini büyük görme)

- Kalıplaşmış yineleyici davranışlar

- Yargılama bozukluğu

- Tehlikeli olabilecek cinsel davranış

Kokain kullanımının fiziksel belirtileri (aşağıdakilerden en az 2 tanesi olur)

- Taşikardi (kalp hızında artış)

- Pupiller dilatasyon (göz bebeklerinde genişleme)

- Kan basıncında yükselme

- Terleme ya da titreme

- Bulantı ya da kusma

- Kilo kaybı

- Psikomotor ajitasyon (davranışlara yansıyan huzursuzluk hali)

- Kas zayıflığı, solunumun baskılanması, göğüs ağrısı ya da kalpte ritm bozukluğu (aritmi)

- Konfüzyon, epileptik (sara) nöbet, disknezi, distoni ya da koma.

- Algı bozukluğu (varsanı) eşlik edebilir.

İstenmeyen etkiler

- Burunda konjesyon ( dolgunluk), inflamasyon, kanama, ülser, perforasyon (delinme)

- Dumanı çekme ile bronş ve Akciğerde harabiyet

- Damardan kullanım ile mikrop kapma, emboli, AIDS geçisi

- Minör nörolojik etkiler: akut distoni, tik, migren tipi başağrısı

- Kalp üstüne etkileri: Miyokard enfarktüsü (MI), aritmi, kardiyomiyopati

- Beyin damarları üstüne etkileri: Nonhemorajik serebral infarkt (beyin damarlarında tıkanma), TIA (geçici iskemik atak)

- Epileptik nöbet (sara): Acil başvuruların %3-8’ini oluşturur.

- Ani ölüm: özellikle ‘‘speedball’’ (kokain ve eroin bir arada) ile ölüm riski fazladır.

Kokain Yoksunluğu Belirtileri

Kullanımdan 30-60 dakika sonra depresyon (“crash”)

- Disforik duygudurumu (anksiyete, çabuk sinirlenme)

- Yorgunluk

- Canlı, hoş olmayan rüyalar

- Uykusuzluk ya da aşırı uyuma

- İştah artışı

- Durgunluk ya da huzursuzluk ve sinirlilik

Kokain Yoksunluğunun Seyri

* Hafif-orta derecede kullanımda, yoksunluk belirtileri 18 saat sürer

* Ağır kullanımda ise yoksunluk tablosu 1 hafta kadar sürer.

* Yoksunluk belirtileri kokaini bıraktıktan sonraki 2.-4. günler arasında en fazladır. Bazen haftalarca, aylarca sürer

* Kokain bırakıldığında kokain için aş erme en belirgin duygudur.

* Kokain bırakıldığında intihar riski ortaya çıkar ya da artar.

* Kokain bağımlıları, kokaini bıraktıklarında alkol, sakinleştirici ilaçlar, uyku ilaçları, benzodiyazepin gibi ilaçlarla yoksunluk belirtilerinden kurtulmaya çalışırlar.

Kokain bağımlılarının kokaini bıraktıktan sonra yeniden başlama nedenleri

1. Dürtüsel davranış (%37)

2. Sosyal baskı (%10)

3. Riskin çok az olduğunu düşünme (%10)

4. Mutlu ve heyecanlı hissetme (%10)

5. Gergin hissetme (%10)

6. Depresyonda olma (%10)

7. Aş erme (kokain için şiddetli arzu duyma) (%7)

8. Diğerleri (%6)

Kimin kokain kullandığından süphelenmeli?

* Kişilikte açıklanamayan değişiklikler

* Huzursuzluk ve sinirlilik

* Konsantrasyonda (dikkati toplamada) bozulma

* Kompulsif (tekrarlayıcı) davranış

* Şiddetli uykusuzluk

* Kilo kaybı

* İş ve evde görevlerini yerine getirememe

* Artan borçlar ve bunları ödeyememe (kokainin pahalı olması ve iş veriminin düşmesi nedeniyle)

* İş yerinde sık sık ortadan kaybolma (kokainin etki süresi kısadır ve bağımlıları sık kullanmak zorunda kalır)

* Nazal konjesyon (burunda tıkanıklık ve iç kısmında kızarıklık)

Kokainmanlarda görülen diğer psikiyatrik hastalıklar

Kokain bağımlılarında diğer psikiyatrik rahatsızlıklar sık görülür.

burunda tik olur sürekli burnunu çeker elinde olmadan burnuyla oynar

eşiniz cinselliğe çok düşkünken birden iktidarsız olur

kokain mi kullanıomuş
en pahalısı da o heralde

bu arada kokain ciddi bi uyuşturucudur, işiniz zor biraz
esrara filan benzemez
ama tabi ki herşeyde olduğu gibi niyet ve destek çok önemli

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekleri konuşmak gerekirse

1. Kokoin çok pahalı en pahalı uyuşturucu çeşiti

2. Diğer uyuşturucuların aksine insanı uyuşturmaz uçurur ne demek istediğimi anlatabildimmi canım.

Yani eşin bunu hangi ortamda kullandı acaba o işler öyle 3 gün uyumakla olcak işmi Allah aşkına..

Gerçekleri konuşmak gerekirse

1. Kokoin çok pahalı en pahalı uyuşturucu çeşiti

2. Diğer uyuşturucuların aksine insanı uyuşturmaz uçurur ne demek istediğimi anlatabildimmi canım.

Yani eşin bunu hangi ortamda kullandı acaba o işler öyle 3 gün uyumakla olcak işmi Allah aşkına..
[/QUOTE

3gün uyumakla olacak iş deil tabiki ama bana ve çocuklarına gercek anlamda değer veriyosa bırakmak zorunda ben gerekeni söyledim ona tekrar içersen ayrılırım dedim çocukların yüzünü bile göremez ve biliyoki yaparım

off canım ya çok üzüldüm şimdi....

neden şüphelenirken ne çıktı karşımıza...

Allah yardımcınız olsun bence hemen bir uzmana gidip durumu tüm açıklığıyla anlat hatta eşinle birlikte gidin..

off Allahım ya nerden bulaşmış bu işe? koskoca adam arkadaş etkisinde kalıp kokain kullanır mı ya?

ne beklerken ne çıktı ya....ben yalan söylediğini sanmıyorum yalan söylemiş olsa başka türlüsünü bulurdu bağımlılığı kendine yakıştırmazdı diye düşünüyorum...vicdan azabı çekmiş ve doğruyu söylemiş...yapman gereken eşine destek olmak canım senin ve evlatlarının desteğiyle bu illetten kurtulacağını düşünüyorum ben Allah yardımcın olsun...

Selam gul,ben uyuşturucu kullanıyorum demesine inanmıyorum.Tlf a msj gelir diye saklaması garip geldi.msj geldiğinde okul ve siler, tlf kayıtlı bi şeyler olmalı hem 1gr 100usd diyosun buna nasıl para yetiştiriyormuş maddi açıdan bi sıkıntı gözlemledin mi son zamanlarda.Seni üzmek için yazmadım fikrimi yazdım. aldatılmak ya da bağımlı olmak hangisi daha az acı verir bilmiyorum

maddi acıdan tabikide zorlandık eviyle deli gibi ilgilenen adam gitti yerine umursamaz bi adam geldi ama Allaha hamd olsun kaç gündür hep evde perşembe günüde taşınıyoruz çok uzağa hemde ve telefonuda artık hep açık gelen mesajlara bakmıyo bile bana oku diyo ne yazıyo felan belkide güvenimi tekrar kazanmak istiyo bilmiyorum ama mutluyum şu ara bide taşındıktan bir hafta sonra burun ameliyatına girecek içmesi imkansız 1 yıl zaten eminimki tamamen vicudundan atılmış olur 1 yılda

bence kendi başınıza tedavi olmaya çalışacagına bir kuruluştan yardım alın ..en azından sizde emin olursunuz böyle bir durum varmı yokmu diye ..peki buldugunuz muskalar neciymiş hiç konuştunuzmu ..
bu konu bana biraz karışık geldi acıkcası yinede gözünüz eşinizin üstünde olsun ..

maddi acıdan tabikide zorlandık eviyle deli gibi ilgilenen adam gitti yerine umursamaz bi adam geldi ama Allaha hamd olsun kaç gündür hep evde perşembe günüde taşınıyoruz çok uzağa hemde ve telefonuda artık hep açık gelen mesajlara bakmıyo bile bana oku diyo ne yazıyo felan belkide güvenimi tekrar kazanmak istiyo bilmiyorum ama mutluyum şu ara bide taşındıktan bir hafta sonra burun ameliyatına girecek içmesi imkansız 1 yıl zaten eminimki tamamen vicudundan atılmış olur 1 yılda

taşınmak faydalı olur belki..

inşallah herşey yoluna girer canım..

bence kendi başınıza tedavi olmaya çalışacagına bir kuruluştan yardım alın ..en azından sizde emin olursunuz böyle bir durum varmı yokmu diye ..peki buldugunuz muskalar neciymiş hiç konuştunuzmu ..
bu konu bana biraz karışık geldi acıkcası yinede gözünüz eşinizin üstünde olsun ..

muskaları bi hocaya gösterdi eşim oda eşinle ailenle aranda bi problem varmı demiş eşimde yok demiş bu öyle bişey ev huzuru bozmak için eşinden soğutmak için yapılımış demiş etkilide olmadı yani aslında büyüye bende inanıyorum çünkü peygamber (s.a.v) yapılmış o yüzden zaten büyü yaptıranı ve yapanı Allah lanetliyor ama acizlikten başka bişey deil elbette yani kim yaptı bunu bize kim eşimin arabasına koydu hiç bi fikrim yok eşimde zaten konuştuğumuz zaman hemen konuyu kapattırıyo korkuyorum ben öyle şeylerden bidaha bahsetme dio ne bileyim yaaa

öncelikle gemiş olsun arkadaşım... ama bence de kendi kendinize değil bir merkeze gidip tedavi olması şart eşinin... madem pişman ve kurtulmak istiyor bunu kabul etmesi gerek... ayrıca burun ameliyatı olacak kullanamaz diyorsun da ; bağımlıysa bu konuda senin gibi mantıklı düşünmesini bekleme bence...

bence şu anda gereğinden fazla güveniyorsun ona...

aslına bakarsan bir an bana da yalanmış gibi geldi... çünkü aksi takdirde kendi kendine tedavi yerine bir merkezi tercih ederdi... ya da en azından bir doktorla görüşebilirdi...bu yüzden bence bu konuda ona ısrar et bakalım gerçek mi diye...

ayrıca bu işe bulaşanları pek rahat bırakmazlar söyleyeyim... taşınmanız iyi olmuş ama bence telefon numarasını da değiştirin...

hakkınızda hayırlısı olsun...

Selam gul,ben uyuşturucu kullanıyorum demesine inanmıyorum.Tlf a msj gelir diye saklaması garip geldi.msj geldiğinde okul ve siler, tlf kayıtlı bi şeyler olmalı hem 1gr 100usd diyosun buna nasıl para yetiştiriyormuş maddi açıdan bi sıkıntı gözlemledin mi son zamanlarda.Seni üzmek için yazmadım fikrimi yazdım. aldatılmak ya da bağımlı olmak hangisi daha az acı verir bilmiyorum

nescafeye katılıyorum
telefonu orataya koyması çok da aklandığı anlamına gelmesin
bence sen hala tetikde ol
eğer birisi varsa hayatında ki akşamalrı arama demesi yeterli olacaktır
çünkü o kadar zekası kıt insanlar var ki evli erkeklere aşık olan
adam ne derse inan yapar,
ayrıca eğer uyuşturucu kullanıyosa ki bence kullanmıyo
onları yanında nie telefonu kapatsın
kocan yanımızda içiyoz mu dicekler
ya da gürlütülü bi ortamdaysa
dışarıya çıkması 5 dk.sını mı alır
ben de ne paronaymışım bekaydirigubbakcemile

ne beklerken ne çıktı ya....ben yalan söylediğini sanmıyorum yalan söylemiş olsa başka türlüsünü bulurdu bağımlılığı kendine yakıştırmazdı diye düşünüyorum...vicdan azabı çekmiş ve doğruyu söylemiş...yapman gereken eşine destek olmak canım senin ve evlatlarının desteğiyle bu illetten kurtulacağını düşünüyorum ben Allah yardımcın olsun...

tüm kalbimle katılyıroum bence yapman gereken eşine destek ol ve bol bol samimi bir şekilde allaha dua et çok geçmiş olsun allah kolaylık versin cnm yaa

Back
X