- 28 Kasım 2010
- 41.702
- 138.216
- 798
- Konu Sahibi prometheus
-
Temmuzda dava görülecek. Dava görüldükten sonra başvuruları hızlandırırım anlamında söyledim.Öğretmenler yaz ortasında özel sektörde nasıl iş bulur ondan da emin değilim yeni dönem eylülde basliyor?
Belki işten memnun olmayacağım başka bir işe geçeceğim. İş garanti değil ama nafaka garanti gibi bir şey. Temmuza kadar 3 ay fazladan çalışıp kazanacağım diye nafakanın artmasından mahrum olma ihtimali var. Bazı işyerlerine yıllarca çalışırım diye giriyorsunuz 1 hafta zor duruyorsunuz mesela.Nafaka artacak diye calismamak cok anlamsiz. Bence calismaya baslayin. Her okul onceki kotu tecrubeniz gibi olmak zorunda degil ki. Belki cok iyi bir yer buldunuz,calismadan bilemezsiniz. Turkce ogretmenlerinin yapacagi aktiviteler bellidir,belirli gun ve haftalar,cesitli kareografik calismalar gibi. Bunlari yapabilirsiniz zaten,bu sizin mesleginiz.
İyi de,yani bunu bir ogretmene anlattigima inanamiyorum ama,Belki işten memnun olmayacağım başka bir işe geçeceğim. İş garanti değil ama nafaka garanti gibi bir şey. Temmuza kadar 3 ay fazladan çalışıp kazanacağım diye nafakanın artmasından mahrum olma ihtimali var. Bazı işyerlerine yıllarca çalışırım diye giriyorsunuz 1 hafta zor duruyorsunuz mesela.
Öncelikle tarzınız çok rahatsız edici. Herkesin bildiği bir durumu ilk kez keşfediyormuş gibi yazmanız ayrıca itici.İyi de,yani bunu bir ogretmene anlattigima inanamiyorum ama,
Mesleginiz omur boyu sizinle. 1000 lira nafaka almak icin deneyim kazanmaktan mi vazgececeksiniz? Ozel okullarda sonsuza kadar maasiniz 3000 kalmaz. Artarak devam eder. Siz de tecrube kazandikca daha iyi bir ogretmen olursunuz. Yani terazinin bir kefesinde mesleginiz var,digerinde uc kurusluk nafaka var. Sizce hangisi agir basar? O kadar okumus ogretmen olmussunuz. Yazik degil mi?
Ne munasebet,ben kimseyi beyinsiz yerine koymam. 3 ay cok sey kaybettirir mesleklerde. Ve bildigim kadariyla simdi nafakayi arttirsaniz da,karsi taraf calistiginizi yine belgeler daha sonrasinda. O zaman ne yapacaksiniz? Yine basa donersiniz.Öncelikle tarzınız çok rahatsız edici. Herkesin bildiği bir durumu ilk kez keşfediyormuş gibi yazmanız ayrıca itici.
Nafakam 1000 tl değil. Artış 1000 tl oranında olacak okumamışsınız. Okuduysanız da anlamamışsınız. Benim çalışsam kazanacağım maaş miktarı nafakam var. O miktarı kaybetmemek için 3 ay sabretmekten bahsediyorum, hiç çalışmamaktan değil. Özel okulda bir süre çalışmak için önce çalışmaya başlamak gerekiyor ya hani, işte onu sordum arkadaşlara. Sağ olsunlar gayet tatlı Mesajlar geldi.
Gününüz kötü mü geçiyor bilemiyorum. Hepimizin tadı kaçık. Lütfen konuma bu tonda ve üslupta mesajlar yazmayın. Kimseyi beyinsiz yerine koymaya ve tadını kaçırmaya hakkınız yok.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, öğretmenlik mesleğinden beklentim çok net; işimi iyi yapmak, zümrem ve öğrencilerimle iyi ilişkiler kurmak.Tek bir yerde mi öğretmenlik deneyiminiz oldu
Yani sonuçta okula giden çocuk sahibi bir kişi okulu bitireli bir 8-10 yıl geçmiştir
Eğer deneyiminiz yoksa hemen başlayın nafaka iki yıldır artmadı ise yine artar
Zira tecrübesizken yani bilinen bir öğretmen değilken Temmuz sonrası iş bulmak zordur
Nisan gibi anlaşılır Eylül de resmî çalışma başlar genelde sektörde hatta başka okulda çalışanla da sözleşme yapılır Eylül işe başlamalı
Rapor yazmak etkinlik yapmak hele plan yapmak mesleğin gereği ayrıca günümüzde her şey bilgisayarda, kopyala kopyala yapıştır
Şu an 65 yaşında olan annem, kadrolu öğretmen olarak çalıştığı uzun yollarda harita Metod defterlerine her akşam sayfalarca el yazısı ile plan yapardı hiç ne gerek var dediğini duymadım
Yine el yazısı ile test sorusu yazar teksir makinesinde çoğaltırdı zira fotokopi icat edilmemişti
Günümüzde çalışma hayatındaki bir çok alan gibi öğretmenlik de nispeten pratik yöntemlere sahip
Bence çalışma şartlarından beklentilerinizi yeniden gözden geçirin
Ama ibraz edilse de bir kısmı düşüyor. Yine bir miktarı kalıyor. Yeni ictihatlara göre çalışan kadına da nafaka bağlanabiliyormuş. Eski eşin geliri hayli yüksek çünkü.Nafaka artirimini beklemek sacma olur. Sonsuza kadar nafaka dusecek diye ise girnemek dogru degil cunku nafakalar ile gecinmek zor. Nafaka artsa da ise girdiginizde karsi taraf bunu ibraz ettigi an o nafaka yine duser. Ben nafakaya guvenmezdim ise girerdim. Ogretmenlik cok guzel bir meslek ama ozel sektorde de calismak istemiyorsaniz baska bir sektoru de deneyebilirsiniz, kimbilir belki seversiniz.
Evet ben de bir an önce başlamak istiyorum ama alımlar çok az, yok gibi bir şey. Çoğu yer dönüş bile yapmıyor. İnş iyi işler bulup başlarız.Ben olsam bir işe başlar, denerdim. Evde oturup kafayı yicenize gidip çalışmak en hayırlısı. Ben bir yıldır işsizim. Daha önce dünyanın parasını verdim ön muhasebe kursuna gittim, ilk başlarda muhasebe işi bakıyordum. Ama sonra baktım ki ortam çok kötü. Birçok firma eleman çıkartıyor. Mülakatlara gidiyorum, sonuçlanmıyor. Şu anda ''ne iş olsa yaparım'' kafasındayım. Sizi en iyi anlayanlardan birisi benim inanın. İntiharın eşiğine geldim artık.
Çok doğru söylüyorsunuz. Yaş ileri olunca şans da azalıyor. İnş siz de çok iyi işler bulursunuz. Kolaylıklar dilerim.Calisin lutfen. Elden gelenden hayir olmaz. Eski es allah uzun omur versin de olurse ne olacak. 1000 liraya beklenir mi? Bakin ben cocugumu buyutecegim diye issiz kaldim kres yasina gelince calisacagim dedim araya 1 senedir korona belasi geldi kadar cok ara verdim ki kimse cv me bakmiyor bile. Tekrar is bulma ihtimalim asiri dusuk. Gecen gun aleyhinize isler. Madem devlete atanma ihtimaliniz dusuk ozelde tutunmaya calisin. Sartlar bunu gerektiyor cunku. Yani eylulde zaten kadrolar hazir oluyor gec kalmis olabilirsiniz
Çalışan kadına mı yoksa çocuğa mı bağlanıyor? İlk kez duydum da şaşırdım.Ama ibraz edilse de bir kısmı düşüyor. Yine bir miktarı kalıyor. Yeni ictihatlara göre çalışan kadına da nafaka bağlanabiliyormuş. Eski eşin geliri hayli yüksek çünkü.
Malesef özel sektörden başka şansım yok. Bir an evvel bir iş bulmalıyım.
Çocuğa da çalışan kadına da bağlanıyor. Ama özel durumlarda. Ayda 60 bin kazanan bir iş adamından boşanan kadın, asgari ücretle çalışma hayatına başlasa da yaşam standartlarındaki düşüş nedeniyle nafaka talep edebiliyor ve nafaka bağlanıyor. Ama dediğim gibi bu özel durumlar için geçerli.Çalışan kadına mı yoksa çocuğa mı bağlanıyor? İlk kez duydum da şaşırdım.
Ben de demek istiyorum ki nafaka kesilecek diye sonsuza kadar calismamazlik yapamazsinuz. Calisinca nafakanuzin kesilmesi de eski esinizin bunu mahkrmeye sonradan da olsa ibrazi ile oluyor. Eski esiniz sonradan da ibraz edip nafakayi kesebilir. O yuzden mahkemeyi beklemeyin bence is bulirsaniz baslayin.Ama ibraz edilse de bir kısmı düşüyor. Yine bir miktarı kalıyor. Yeni ictihatlara göre çalışan kadına da nafaka bağlanabiliyormuş. Eski eşin geliri hayli yüksek çünkü.
Malesef özel sektörden başka şansım yok. Bir an evvel bir iş bulmalıyım.
Diyelim ki nafaka miktarı 5 birim. Artırım davasından sonra 8 birim olması bekleniyor. Kararın kesinleşmesinden sonra işe başlarsam son artırımın bir bölümü iptal ediliyor. Yani çalışsam da 6 birim gibi bir miktar elime geçiyor. Kararın kesinleşmesini beklemeden çalışmaya başlarsam kesinti 5 birim üzerinden yapılıyor; elime 4 birim gibi bir miktar kalıyor. Bütün konu bu. Sonsuza kadar tabi ki nafaka ve eski eşin keyfi beklenemez ama ortada geliri çok yüksek olan bir eski eş ve yalnız büyüttüğüm bir çocuk var, açıkçası hakkımı da bırakmak istemiyorum.Ben de demek istiyorum ki nafaka kesilecek diye sonsuza kadar calismamazlik yapamazsinuz. Calisinca nafakanuzin kesilmesi de eski esinizin bunu mahkrmeye sonradan da olsa ibrazi ile oluyor. Eski esiniz sonradan da ibraz edip nafakayi kesebilir. O yuzden mahkemeyi beklemeyin bence is bulirsaniz baslayin.
Evet malesef. İngilizce veya matematik gibi bir branşım olsa özel ders şansım daha yüksek olurdu.Özel ders olarak bransiniz çok uygun değil.ama kolej de çalışmak bence iyi fikir evet çok zor ama her zaman işleyen demir ışıldar en azından kenara köşeye paara atarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?